جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوالات متداول واردات کالا

فهرست مطالب

سوالات متداول واردات کالا

مجموعه سوالات متداول واردات کالا و شرایط آن 

۱ واردات چه خودروهایی مجاز می شود؟
 

🔹واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از پنج سال
🔹 خودروهای دارای تاییدیه استاندارد و محیط زیست

۲ چگونه می توان نمایندگی خودروهای وارداتی را به ثبت رساند  ؟
  سوالات متداول واردات کالا : متقاضی می توانند/ جهت شروع عملیات.پس از عقد قرارداد با شرکت مادر یا نمایندگی.منطقه ای شرکت تولید کننده.
به عنوان نماینده.رسمی خدمات پس از. فروش ، قرار داد خود.را به اداره اصناف.ارائه نماید و پس از اخذ.گواهی استاندارد ، محیط زیست.و تأیید و ثبت آن .در کمیته های .ذیربط خودرو ، مراتب را از. طریق دفتر خودرو و .نیرو محرکه جهت درج نام خودرو در فهرست. خودروهای مجاز  وارداتی. پرتال سازمان .توسعه تجارت به این سازمان.منعکس نماید .
۳  چه کسانی می توانند نسبت به واردات خودرو اقدام نمایند ؟
   اشخاص حقیقی و حقوقی:
در لایحه آمده است [ آیین نامه اجرایی این ماده مشتمل بر مواردی از جمله نحوه تامین ارز مورد نیاز و حمایت از تولید داخل، ضوابط فنی این خودروها و نحوه احراز آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و تعیین صلاحیت ،آنها به پیشنهاد وزارت ، صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.]
۴ مراحل ثبت سفارش واردات خودرو چگونه است ؟
  در صورتی که خودرو .روی پرتال ثبت سفارش .سازمان توسعه.تجارت موجود باشد. متقاضیانی که براساس مصوبه. دولت مجاز به ثبت سفارش هستند. می بایست ابتدا درخواست.ثبت سفارش خود را در. سامانه جامع به همراه .مدارک مربوطه از جمله .پروفرما درج و بار گذاری نمایند در مرحله بعد می بایست.برای اخذ.شناسه کالا به دفتر.خودرو و نیرو محرکه مراجعه نمایند. همچنین جهت اخذ گواهی تأمین ارز نیز می بایست. به اداره ذیربط که در خصوص خودرو همان.دفتر خودرو و نیرو محرکه است. مراجعه نمایند پس از اخذ شناسه کالا و گواهی .تأمین ارز مراتب می بایست.به تأیید کارشناس خودرویی در.سازمان توسعه تجارت برسد بعد از این مرحله نوبت پرداخت کارمزد و سپس اظهار در گمرک است  .

سوالات متداول واردات کالا 

۵ ورود خودروها  که توسط.وزارتخانه ها یا ارگانهای دولتی وارد می شود. به چه نحوی قابل  انجام است ؟
  سوالات متداول واردات کالا : هیأت دولت براساس اختیارات حاصل از قانون اساسی ایران می تواند. بنابه تشخیص و براساس ضرورت سازمانها می توانند نسبت به صدور مجوز واردات.خودروهای خاص مانند آمبولانس و یا خودروهای عملیاتی برای وزارت جهاد کشاورزی و یا  شهرداری ها از طریق مصوبات هیأت محترم وزیران اقدام نمایند و از این طریق خودروهای موصوف را معاف از داشتن شروط عمومی واردات خودرو به تعداد مشخص و به نام ذینفع مشخص اعلام نماید.
۶ آیا خودروهای جانبازی و معلولین هم مشروط به داشتن شرط نمایندگی است ؟
  براساس تصمیمات هیات محترم  دولت فقط خودروهایی که دارای  نمایندگی.خدمات پس از فروش  بوده و نام آنها در پرتال سازمان توسعه تجارت درج شده است قابل ورود به کشور می باشد .

۷

آیا جانبازان و معلولین می بایست نسبت به اخذ قرارداد گواهی.خدمات پس از فروش اقدام نمایند؟

  بله اخذ گواهی خدمات پس از فروش برای تمامی خودروهای وارداتی که توسط اشخاص  و یا شرکتهای غیر نمایندگی وارد می شود ضروری است.
۸ آیا  خودروی جانبازی و معلولین در حال حاضر ثبت سفارش می شود ؟
  سوالات متداول واردات کالا : هم اکنون علی رغم وجود مصوبه خاص برای این گروه از افراد متأسفانه به دلیل قرار گرفتن خودرو در گروه  ۴ کالایی شیوه و راه کار خاصی برای اجابت درخواست جانبازان و معلولین وجود ندارد. 
۹ مهلت اعتبار ثبت سفارشات خودرویی به چه میزان است ؟
  مهلت اعتبار ثبت سفارشات ،  ۳ ماه از تاریخ صدور می باشد .
۱۰ آیا اعتبار ثبت سفارشات مربوط به خودرو قابل تمدید است ؟
  خیر در حال حاضر تمدید این دسته از ثبت سفارشات امکان پذیر نیست .

ثبت سفارش کالا 

۱۱ کالا هنگام ثبت سفارش مجاز بوده اما هم اکنون در گروه.چهار و جزء اقلام.غیر مجاز می باشد ایا می توان آن را وارد و ترخیص نمود؟
  صرف ثبت سفارش ، حقوق مکتسب ایجاد نمی کند و واردات.کالای ثبت سفارش شده تابع مقررات فعلی و ورود آن غیر مجاز می باشد
۱۲ کالا هنگام ثبت سفارش مجاز بوده و قبل از اعلام تغییر.گروه و غیر مجاز شدن حمل گردیده است آیا می توان آن را ترخیص نمود ؟
  در صورت ورود و قبض انبار درمهلت های مقررو  تعیین شده ، قابل ترخیص می باشد .
۱۳  برای تأیید اصالت ثبت سفارش خودرو به چه نحوی باید عمل نمود ؟
  سوالات متداول واردات کالا برای تأیید ثبت سفارشات خودرو کمیته ای .سه نفره متشکل از نمایندگان حراست ، دفتر مقررات و شرکت راهبر تشکیل و در این خصوص بررسی و اعلام نظر می نمایند. متقاضیان در خواست خود را به حوزه معاونت ثبت سفارش دفتر مقررات صادرات و واردات تسلیم نمایند.
۱۴ آیا می توان با داشتن کارت بازرگانی به عنوان مدیرعامل شرکتی درخواست صدور کارت بازرگانی به اعتبار شخصیت حقیقی نمود ؟
  در صورت احراز شرایط مندرج در ماده ده آیین نامه اجرایی.قانون مقررات صادرات و واردات ، صدور کارت بازرگانی به اعتبار شخصیت حقیقی بلامانع است.
۱۵

آیا حق العمل کار یا کارگزار گمرک اجازه تجارت ( صادرات و واردات ) دارد ؟

  قانون گذار و همچنین دولت منعی برای صدور کارت بازرگانی و فعالیت.تجاری ایشان ایجاد نکرده است.
۱۶ آیا واردات ماشین آلات خط تولید برای راه اندازی کارخانجات و یا گسترش خطوط تولید منوط به داشتن کارت بازرگانی است؟ 
  ورود خطوط  تولیدی و تجهیزات واحدهای تولیدی نیازی به کارت بازرگانی ندارد و با تأیید درخواست و صدور نامه.دفتر مقررات ، ثبت سفارش و ترخیص امکان پذیر است. اما چنانچه واحد.تولیدی دارای کارت بازرگانی باشد تنها با استفاده از کارت بازرگانی  امکان ورود وترخیص وجود دارد .
۱۷ آیا واردات ماشین آلات معدنی مستعمل مجاز می باشد ؟
 

الف) با تأیید معاونت امور معادن وزارت صمت ورود این اقلام به استناد مواد ۱۰۹ و ۱۱۰ آیین نامه.اجرایی امکان پذیر می باشد .

ب) ماشین آلات مستعمل راهسازی ، معدنی به استناد مصوبه شماره ۳۲۱۷۸/ت۵۳۱۲۶هـ مورخ  ۳۰/۲/۱۳۹۶ تا ۵ سال ساخت (بدون شرط نمایندگی) مجاز به ورود به کشور هستند ( برندهای کوماتسو ،لیبهر ، ترکس ، کاترپیلار و ولوو) ( اعتبار.مصوبه مذکور تا پایان سال  ۱۳۹۷ می باشد )

۱۸ آیا اشخاص مقیم خارج از کشور هنگام مراجعت به وطن می توانند خودروی مورد استفاده خویش را وارد نمایند؟
  واردات خودرو به هر صورت درحال حاضر ممنوع است و چنانچه در آینده تجویز شود تابع مقررات عمومی.واردات خودرو خواهد بود .
۱۹ برای حمایت از واحدهای تولیدی که توان تأمین تقاضای داخلی را دارند اما اقلام مشابه خارجی.ارزانتر وارد می شود چه تدبیری اتخاذ می شود؟
  متقاضی می تواند با ذکر دلایل منضم به مستندات و اطلاعات و آمار درخواست نماید تا میزان حقوق ورودی کالای مشابه خارجی افزایش پیدا کند یا در صورت امکان واردات آن برای دستگاههای دولتی ممنوع و برای سایرین با اعمال تعرفه محدود شود .
۲۰ شخص حقیقی یا حقوقی که می خواهد شروع به صادرات کالا نماید آیا می تواند در ابتدا بدون کارت بازرگانی اقدام به صادرات نمایند  ؟
  صادرکنندگان مبتدی می توانند تا شش ماه بصورت موردی با اخذ مجوز از سازمان.استان مربوط اقدام به صادرات نمایند .

سوالات در مورد کارت بازرگانی 


۲۱ در هنگامیکه کارت بازرگانی معتبر بوده اقدام به ثبت سفارش وطی مراحل.بعدی نموده و کالا حمل شده امادر هنگام ترخیص اعتبار کارت تمام شده و در هر صورت امکان تمدید آن حداقل در فرصت لازم مهیا نیست  آیا امکان ترخیص هست؟  
  بله با فرض موصوف کالا ترخیص می شود .
۲۲ آیا فعالین اقتصادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که اقدام به ورود مواد و تولید و صادرات.می نمایند نیز باید.متعهد به بازگشت ارز حاصل از صادرات  خود به چرخه اقتصادی کشور می باشند ؟
  فعالین مزبور مشمول مقررات عمومی صادرات و واردات نبوده لذا چنانچه برای ورود مواد و قطعات آنها ارزی.تخصیص و اعطا نشده باشد از سپردن تعهد معاف می باشند .
۲۳ اجرای تبصره های بودجه در خصوص تکلیف مقرراتی در صادرات وو اردات و با عوارضی که بربعضی از کالاها.نظیر میوه جات ، سیگار ، گوشت و امثال آن وضع می شود از چه تاریخی است   ؟
  تاریخ اجرای تبصره های بودجه و تکالیفی که براساس آن وضع می شود از اول سال می باشد حتی.اگر قانون.بودجه با تأخیر ابلاغ شود . لذا در خصوص عوارض و در فاصله.زمانی تا ابلاغ بودجه گمرک با اخذ تعهد اقدام به ترخیص.کالا می نماید تا پس از ابلاغ نسبت به وصول مابه التفاوت حقوق و عوارض اقدام نماید 
۲۴ واردات ماشین آلات که مانند ماشین آب پاش ها با ارتفاع غیر متعارف نردبان ها ، مورد.تقاضا است اعم از نو و مستعمل که امکان ایجاد نمایندگی ندارند و قبلاً با تأیید وزرای کمیته ماده یک ابلاغ و اجرا می شده اکنون گردش کار آن به چه نحوی است ؟
  باید مانند گذشته درخواستها به دبیرخانه کمیته ماده یک ارایه گردد تا پس از کارشناس در کمیته ماده یک.مطرح و در صورت تأیید برای تصویب توسط وزیر صمت به دولت ارسال شود 

سوالات واردات کالا در مناطق آزاد 

۲۵ آیا صادرات کالای  تولیدی در مناطق یا وارد شده از سایر کشورها نیز مشمول پرداخت.عوارض صادراتی و یا ممنوعیت ها و محدودیتهای عمومی طبق مقررات صادرات و واردات می شود یا خیر ؟
  خیر
۲۶ درحال حاضر چه درخواست هایی در کمیسیون ماده یک قابل طرح است ؟
  درخواست های مربوط به تغییرات و اصلاحات حقوق ورودی ، اصلاح شرح ردیف تعرفه و ایجاد.ردیف های جدید تعرفه درخواست های مربوط به واردات کالاهای مستعمل( غیر از ماشین آلات و تجهیزات مربوط به خط تولید ، ماشین آلات مستعمل خاص مشمول قانون خودرو و ضایعات و پسماندهای مشمول کنوانسیون.بازل)
۲۷ فرآیند مربوط به طرح موضوع اصلاحات تعرفه ایی درکمیسیون ماده یک به چه صورت است   ؟
 

متقاضی ابتدا باید فرم اطلاعات کارشناسی مربوطه ( قابل دانلود « از سایت TPO» ) را تکمیل و همراه در خواست.کتبی  خود در دبیرخانه اداره مقررات.صادرات و واردات ثبت نماید .سپس دبیرخانه کمیسیون ماده یک موظف است موضوع را از دستگاه های ذیربط استعلام نماید .

پس از اخذ پاسخ.استعلام از دستگاه های ذیربط ، نسبت به طرح.موضوع در کمیته کارشناسی.ماده یک اقدام می شود.پس از تأیید و موافقت با اصلاحات تعرفه ایی ، مراتب در دستور کار.کمیسیون اصلی ماده یک قرار می گیرد و در نهایت پس از تأیید کمیسیون ، با امضای مقام وزارت.صنعت ، معدن وتجارت برای طرح و تصویب در هیأت.محترم دولت ارسال می شود .

۲۸ آیا در حال حاضر کمیسیون ماده یک می تواند در مورد ماشین آلات خاص مستعمل (مشمول قانون خودرو) تصمیم گیری نماید ؟
  باتوجه به لغو اختیار مصوبه شماره  ۴۸۸۵۳ ت ۴۰۰۵۷ هـ مورخ۴/۴/۱۳۸۷ ، در حال حاضر واردات ماشین آلات خاص مستعمل قابل تصمیم گیری در کمیسیون ماده یک نمی باشد.
۲۹ کدام اقلام مشمول پرداخت عوارض صادراتی است ؟
  ارجاع به جدول پیوست تحت عنوان فهرست کالای مشمول عوارض صادراتی ۱۴۰۲
فهرست کالای عوارض صادراتی برای مواد معدنی خام و یا دارای ارزش افزوده پایین
نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
الزام اخذ شناسه کالا در زمان ثبت سفارش (دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، معدنی و کشاورزی)   دانلود...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
فهرست کالاهای وارداتی مشمول رعایت مقررات استاندارد اجباری آبان ماه ۱۴۰۳ بروزرسانی : آبان ماه ۱۴۰۳ دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
اعلام شرایط قرنطینه ای واردات چوب با پوست توس از کشور روسیه معاونت قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
آخرین فهرست مشمولین و کدتعرفه‌های مجاز به واردات از محل صادرات زنجیره فلزات اعلام شد 👈سازمان توسعه تجارت، فهرست مشمولین...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
تعرفه خودروهای سواری مشمول ممنوعیت واردات بیش از ۲۵۰۰ سی سی ممنوعیت.اعلام شده در مصوبات.اشاره شده صرفا.شامل.خودروهای.سواری با حجم موتور.بیش...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
نکات قراردادهای خرید و فروش بین المللی  تجزیه عناصر قرارداد الف : پیشنهاد ب: تفکیک پیشنهاد از مذاکرات مقدماتی ج:...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما