صادرات پنبه

صادرات پنبه

پنبه ( COTTON ) صادرات پنبه

یک نوع محصول کشاورزی‌است که از الیاف پوشاننده دانه گیاه پنبه ( با نام علمی Gossypium ) به دست می‌آید.

گیاه پنبه بومی مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری سراسر جهان شامل قاره آمریکا، آفریقا، و هند است. بیشترین تنوع پنبه‌های وحشی نخست در مکزیک، و سپس در استرالیا و آفریقا یافت می‌شود. این محصول که به دلیل مبادلات وسیع تجاری اش «طلای سفید» لقب گرفته‌است از اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است.

 

بررسی جغرافیایی پنبه

با توجه به مشخصات گیاهی پنبه، قابلیت انطباق این گیاه با شرایط اقلیمی و خاک کشور ایران بسیار زیاد بوده و بدون محدودیت در اغلب مناطق کشور قابل کشت و کار می‌باشد. پنبه عموماً به شوری خاک متحمل بوده و گرما دوست می‌باشد.

با توجه به مشخصات گیاهی پنبه، قابلیت انطباق این گیاه با شرایط اقلیمی و خاک کشور بسیار زیاد بوده و بدون محدودیت در اغلب مناطق کشور قابل کشت و کار می‌باشد. پنبه عموماً به شوری خاک متحمل بوده و گرما دوست می‌باشد.

پنبه یکی از مهم‌ترین گیاهان زراعی در ایران است، اما سطح زیرکشت آن از ۴۰ درصد محصولات صنعتی، به کمتر از ۱۳ درصد رسیده است. از دست رفتن جایگاه این محصول باعث شده تا ایران به یک کشور واردکننده پنبه تبدیل شود. اگرچه عوامل زیادی در کاهش سطح زیرکشت این محصول نقش داشته‌اند، اما مهم‌ترین عامل آن را می‌توان از دست دادن جذابیت اقتصادی این محصول دانست.

الیاف پنبه بر اساس طول به ۳ قسمت تقسیم می‌شوند :
  • لینت Lint که گران ترین نوع می‌باشد.
  • لینتر Linter با طولی متوسط
  • لینیت Linit که جهت تولید الیاف بازیافتی و تولید پتو و بالش استفاده می‌شود.

تحلیل بازار پنبه در عرصه جهانی

تحلیل بازار پنبه در عرصه جهانی و به خصوص شناخت کشورهای تولید کننده پنبه با کیفیت، یکی از دغدغه های تولیدکنندگان، تاجران و مصرف کنندگان پنبه و محصولات مرتبط با آن می باشد.

به علت تسهیل در مبادلات الیاف و نخ پنبه استانداردهای بین المللی برای تعیین میزان کیفیت آن ها تعیین شده است. با این وجود پنبه در کشورهای مختلف به علت خاک و آب و هوای متفاوت دارای ارقام متفاوت می باشد. همچنین انواع پنبه اصلاح شده نیز از طرف وزارتخانه های کشاورزی در کشورهای مختلف تهیه شده که به آب کمتری احتیاج داشته و بازدهی بالاتری در محصول خواهند داشت.

سیاست کشورهای مختلف برای کشت پنبه از سال های گذشته تاکنون به علت تغییر در مطالبات بازار، شرایط آب و هوایی و کشت محصولات دیگر به جای پنبه تغییرات فراوانی کرده است. با این وجود محور اقتصاد بسیاری از کشورهای بزرگ جهان حول مبادلات و مصرف پنبه بوده و برای تشویق کشاورزان در کشت پنبه یارانه هایی را اختصاص داده اند.

بازاریابی و صادرات پنبه

سهم صادرات پنبه با کد تعرفه ۵۲۰۸۰۰ و ۵۲۰۵۰۰ در بازار جهانی بیش از ۵۹ میلیارد دلار است. کد فصل ۵۲ مربوط به کل محصولات پنبه است که بزرگترین کشورهای صادر کننده آن چین، آمریکا و هند هستند . رشد صادرات پنبه در ۳ سال اخیر بیش از ۱۴ درصد رشد را نشان می دهد .تولید کنندگان این محصول با به کارگیری اصول بازاریابی و تغییرات ژنیتیکی در گلوکوز تولیدی توانسته اند به بازارهای بین المللی محصولات خود را صادر کنند.

کشورهای صادرکننده پنبه

چین ایالات متحده آمریکا ویتنام آلمان اسپانیا
هند استرالیا ترکیه ازبکستان تایلند
پاکستان هنگ کنگ ایتالیا اندونزی هند

 

کشورهای واردکننده پنبه

چین ایالات متحده آمریکا هنگ کنگ پاکستان مصر
ویتنام اندونزی مکزیک آلمان تایلند
ترکیه کره جنوبی ایتالیا بنگلادش هند

 

لیست ده کشور برتر از بزرگترین تولیدکنندگان پنبه

هند (۵۸۷۹ هزار تن) ایالات متحده آمریکا (۳۷۳۸ هزار تن) پاکستان (۱۶۷۶ هزار تن) استرالیا (۹۱۴ هزار تن) ترکمنستان (۲۸۸ هزار تن)
چین (۴۹۵۳ هزار تن) بورکینافاسو (۲۸۳ هزار تن) برزیل (۱۵۲۹ هزار تن) ازبکستان (۸۱۱ هزار تن) ترکیه (۶۹۷ هزار تن)

بازار پنبه در کشورهای مختلف

بازار پنبه هند

اقتصاد هند

هندوستان یکی از بزرگترین تولید کنندگان پنبه در جهان است که بازار آن به سه منطقه شمالی، جنوبی و مرکزی تقسیم می شود. ریسندگی پنبه در هند در طول سال جاری کاهش تولید را نشان داده است. علاوه بر پنبه، تولید نخ های تابیده مخلوط و الیاف مصنوعی کاهش یافته است. وابستگی زیاد صادرات در چین و حساسیت ناشی از صادرات هند و سیاست چین در مورد نخ پنبه یک چشم انداز محتاط در صادرات نخ هند ایجاد کرده است.

طبق محاسبه بر اساس نرخ برابری ارزیبا دلار آمریکا، تولید ناخالص داخلی این کشور، مقام بیستم را به خود اختصاص می دهد. کشاورزی تا کنون خط زندگی اقتصاد هند را ادامه داده و ادامه می دهد. از آنجا که امنیت اقتصادی هند اساسا بر روی بخش های کشاورزی و وابسته به آن بوده است، پنبه به عنوان یک محصول مهم کشاورزی در هند، تاثیر عمده ای بر کل بخش کشاورزی هند و در نتیجه اقتصاد آن دارد.

واردات و صادرات پنبه هند

هند تجربه بسیار خوبی در زمینه واردات پنبه از آمریکا، برزیل، استرالیا، مصر، غرب آفریقا، پاکستان و کشورهای مشترک المنافع (CIS) برای کارخانه های هند و صادرات پنبه به کشورهایی مانند پاکستان، چین، بنگلادش، تایلند، مالزی، تایوان، موریس و سایر کشورهای شرقی می باشد.

اصولا از هند :
  • الیاف Shankar-6 ،V-797،G-1و G-13 به چین
  • الیاف Bunny Brahma، H4، MECH-1 و Y1 به مالزی
  • الیاف DCH-32 ،H4 ،MECH و Y1 به تایلند
  • الیاف DCH-32 و Brahma/Bunny به پاکستان
  • الیاف MCU-5 و H420 به بنگلادش
  • الیاف J-34 ،R/G و S/Gبه تایوان
  • الیاف J-3 ،R/G و S/G به موریس صادر می شوند.
تولیدات پنبه هند

سطح زیر کشت پنبه در هند در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است و به همین جهت میزان تولیدات پنبه نیز روند صعودی نشان می دهد. به علاوه همان طور که بیان شد در این سال ها صادرات نیز افزایش چشمگیری داشته است و این نشان از توجه بیشتر دولتمردان هندی به پروش و کشت پنبه بوده است.

بازار پنبه چین

اقتصاد چین

اقتصاد چین درقرن ۲۰ به شدت تغییر کرده و در حال رشد است. بر اساس برابری قدرت خرید، چین دارای دومین اقتصاد بزرگ جهان است. حجم اقتصاد چین پس از اتحادیه اروپا و آمریکا و در مقام سوم در جهان قرار می گیرد. چین از نظر اقتصادی، در حال رسیدن به آمریکا یعنی بزرگترین اقتصاد جهان است.

این امر موجب نگرانی های عمده سیاسی خواهد شد. زیرا این کشور به صورت نیرویی قوی در منطقه در آمده است. بیش از ۵۰% مردم چین را کشاورزان و ۲۴% را صنعتگران و ۲۶% را بازرگانان تشکیل می دهند که نیروی کار فعال این کشور را تشکیل می دهند. چین یکی از کشورهای جهان به لحاظ جلب سرمایه خارجی است.

چین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و صادرکنندگان پنبه در جهان است که بر اقتصاد این کشور تاثیر چشم گیری دارد. پنبه در ۲۴استان از ۳۱ استان چین کشت می شود و حدود سیصد میلیون نفر در این کار مشارکت دارند. در صنعت نساجی و در بخش پنبه بالغ بر ۱۰میلیون نفر فعالیت دارند و شرکت های بازرگانی زیادی در سطح بین الملل از این کشور در جهان مطرح هستند.

واردات و صادرات پنبه چین

فیلیپین، هنگ کنگ، تایلند، کره جنوبی، ویتنام، ژاپن، نیجریه، قزاقستان و پاکستان به عنوان مقاصد مهم صادرات پنبه چین به شمار می روند. در این بین سهم فیلیپین از ۲۳% در سال ۲۰۱۵ به ۴۵% در سال ۲۰۱۶ افزایش شدیدی داشته است. سهم کشورهای قرقیزستان و هنگ کنگ نیز افزایش یافته است. اما کشورهای ویتنام و نیجریه روند کاهشی را در واردات پنبه از چین نشان می دهد. پنج کشور بزرگ صادر کننده پنبه به چین در سال ۲۰۱۴- ۲۰۱۳ استرالیا، هند، ازبکستان، آمریکا و برزیل می باشند.

تولیدات پنبه چین

چین از نظر تولید پنبه مقام اول، از نظر کشت پنبه مقام دوم و در عملکرد مقام چهارم جهان را داراست.

بازار پنبه ایالات متحده آمریکا

 

قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان در اجرای اصل یکصد و...
تاریخ انتشار : 19 ساعت قبل
ابلاغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🔹 تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی بودجه نسبت به وصول منابع بر...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ 📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما