آموزش ثبت گوشی مسافری در گمرک و سامانه همتا

آموزش ثبت گوشی مسافری در گمرک و سامانه همتا

آموزش ثبت گوشی مسافری در گمرک و سامانه همتا

 

آموزش ثبت گوشی مسافری در گمرک و سامانه همتا را به صورت تصویری و گام به گام در مقاله زیر بخوانید. در این بخش سعی شده است تا راهنمایی کاملی جهت چگونگی ثبت گوشی تلفن همراه در گمرک ارائه شود.

آموزش ثبت گوشی تلفن همراه در سامانه ]همتا در ۳۰ ثانیه 

ثبت دستگاه، صرفا در گمرک

مسافران خارجی در صورتی که دستگاهی را از خارج کشور تهیه نموده اند و تمایل دارند بیشتر از ۳۰ روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور، روی دستگاه خود استفاده نمایند باید نسبت به ثبت دستگاه خود اقدام نمایند.

برای ثبت دستگاه، ابتدا باید عوارض دستگاه در گمرک پرداخت شود. پس از پرداخت عوارض در گمرک، مسافر باید منتظر بماند تا اطلاعاتشان از طرف گمرک برای سامانه همتا ارسال شود. در صورت ارسال اطلاعات، سامانه همتا کد فعال سازی را برای مسافر پیامک می نماید و مسافر می تواند به کمک آن، دستگاه را برای سیم کارت دلخواه خود فعال سازی نماید.

هدف از اجرای این طرح، مبارزه سیستمی با عرضه و فعالیت تلفن‌های همراه ( و سایر تجهیزات دارای سیمکارت ) قاچاق و تقلبی می باشد.

خاطر نشان. می شود، در زمینه ثبت دستگاه .مسافری و اصلاح و. ویرایش اطلاعات .هویتی مسافر و. دستگاه ایشان، نیاز به هیچ گونه. ارتباطی با سامانه .همتا نبوده و به محض اینکه. اطلاعات اصلاح شده. از طرف گمرک. برای سامانه همتا. ارسال شود، مشکل حل. خواهد شد.

طرح ثبت. تجهیزات دارای. سیم کارت با مشارکت. وزارت صنعت و معدن و تجارت، وزارت ارتباطات .و فناوری اطلاعات و اپراتورهای. تلفن همراه، ستاد مرکزی. مبارزه با قاچاق کالا .ارز و گمرک به اجرا .گذاشته می‌شود.

هر تلفن. همراه دارای یک .شناسه ۱۵ رقمی .منحصر به‌ فرد ( IMEI ) است که با استفاده. از آن می‌توان هر. تلفن همراه را .در شبکه مخابراتی .ردیابی کرد. ردیابی. بر مبنای IMEI با نواقصی همراه است. که به این منظور، از ترکیب .این شناسه و یک کد .منحصر به‌ فرد .دیگر برای تشکیل .یک زوج یکتا ، بهره گرفته .می‌شود.

 

نکته :

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر توصیه اکید می‌شود، جهت راحتی و تسریع در انجام فرآیند ثبت از روش اینترنتی استفاده شود.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر دقت داشته باشید مسافران سفرهای داخلی، امکان ثبت دستگاه به صورت مسافری را ندارند.

 


روش اول : پرداخت عوارض در گمرک به‌ صورت اینترنتی

روش اول 

مسافران خارجی با مراجعه به سایت اینترنتی گمرک می توانند نسبت به پرداخت عوارض دستگاه خود اقدام نماید. ( مشاهده بخشنامه )

لازم به ذکر است بنا بر تصمیمی که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، مسافران فقط تا ۳۰ روز پس از ورود به کشور مهلت دارند تا از طریق این سایت گمرک، دستگاه خود را ثبت نمایند و در صورت اتمام این مهلت، گمرک وظیفه‌ای در قبال ثبت شناسه ( IMEI ) دستگاه مسافر نخواهد داشت.

مرحله یک : ثبت گوشی مسافری ( ریجستری موبایل )

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر در اولین مرحله به سایت اینترنتی همتا  مراجعه کنید.

دقت داشته باشید .چنانچه برند و مدل انتخاب شده. در این مرحله با دستگاه. انطباق نداشته باشد. با وجود پرداخت عوارض، دستگاه .شما ثبت نخواهد. شد.

ما در این آموزش قصد دارید به سادگی و با وارد کردن شماره موبایل خود وارد سامانه همتا شویم. بنابراین شماره موبایل خود را وارد و  روی گزینه ( ادامه ) کلیک می‌کنیم.

کدی که .به شماره موبایل ارسال. شده را در فیلد .اول وارد کرده. و کدی امنیتی. که توسط سامانه. ارائه شده را هم. در فیلد دوم به. صورت عددی. وارد می‌نماییم .و روی گزینه ( ورود ) .کلیک می‌کنیم. بدین .صورت شما وارد.پنل کاربری اختصاصی.خود خواهید شد .که نمونه آن. را در عکس. زیر مشاهده..می‌کنید.

بنابراین حتما .در ورود اطلاعات. و انتخاب برند .و مدل، نهایت دقت. مبذول گردد.

 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر پس از ورود به سایت همتا ، ابتدا شماره همراه خود را وارد کنید تا کد تایید را دریافت نمایید . 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریربعد از آن وارد پنل کاربری خود شده و مطابق عکس زیر از قسمت (( اطلاعات ثبت مسافری )) کلیک کنید 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریردر قسمت سمت چپ فهرستی به شما نمایش داده خواهد شد و روی قسمت (( کلیک کنید )) وارد شوید .

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریربعد از کلیک کردن صفحه جدید زیر نمایش داده خواهد شد ، اطلاعات گوشی تلفن همراه خود را وارد نمایید  و روی دکمه تایید و پرداخت کلیک کنید . 

ابتدا باید تابعیت .مسافر انتخاب شود. اگر تابعیت. مسافر، ایرانی است .دقت داشته باشید. حتماً باید شماره سیم. کارت، کد ملی و شماره .گذرنامه وارد شده، متعلق به شخص .مسافر باشد. در غیر این صورت. سایت گمرک، به مرحله بعد .نخواهد رفت. درصورتی‌که .مسافر، از اتباع غیر. ایرانی است، بایستی. گزینه مربوطه .را انتخاب نماید.

در این شرایط لیستی از گوشی های مسافری نمایان می‌شود که به نام شما رجیستر شده‌اند. طبیعتا اگر دفعه اولی است که به منظور ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا اقدام می‌کنید در لیست مذکور نام هیچ گوشی را مشاهده نخواهید کرد.

اگر گوشی شما از دو سیم کارت پشتیبانی می‌کند و دو کد یا شناسه IMEI دارد، با استفاده از آیکون ( بعلاوه ) کنار گزینه مورد نظر، کد IMEI سیم کارت دوم را هم اضافه نمود.

بارگزاری تصویر مجوز گمرکی و توضیحات بخش ( شرح کالای مسافری ) اختیاری بوده و الزامی برای ارائه آن ها وجود ندارد.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریربعد از کلیک وارد صفحه درگاه پرداخت خواهید شد ، تا از طریق یکی از کارت های عضو شتاب نسبت به پرداخت عوارض خود را پرداخت نمایید 

 

دقت داشته باشید حتماً کد پیگیری داخلی، کد پیگیری بانکی و شناسه پرداخت را تا حصول اطمینان از ثبت دستگاه خود در سامانه همتا نزد خود نگه دارید.

 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریربعد از موفقیت در پرداخت ،صفحه جدید برای شما باز خواهد شد و می توانید روی قسمت (( مشاهده کد فعال سازی دستگاه )) را کلیک نمایید تا کد فعال سازی گوشی خود را دریافت نمایید . 

سامانه همتا پس از دریافت اطلاعات ارسالی گمرک، ابتدا صحت ظاهری و کامل بودن اطلاعات دریافتی ( از جمله صحیح بودن فرمت شناسه IMEI ، موجود بودن هر دو شناسه گوشی‌های دو سیم کارته، موجود بودن شماره سیم کارت جهت ارسال کد فعالسازی و … ) را بررسی و پس از اطمینان از صحت اطلاعات، نسبت به ریجستر کردن دستگاه و ارسال کد فعالسازی برای فرد متقاضی اقدام می‌نماید.

کامل بودن و صحت ظاهری اطلاعات دریافتی ( ازجمله موجود بودن هر دو شناسه گوشی‌های دو سیمکارته ، درست بودن فرمت شناسه IMEI ، موجود بودن شماره سیمکارت برای ارسال کد فعال سازی و … )

بنابراین، اگر عوارض .دستگاه خود را پرداخت. نموده اید اما دستگاه .شما هنوز در سامانه .همتا ثبت نشده است، باید موضوع. را از گمرک پیگیری نمایید. تا در صورت نیاز به تکمیل .یا ویرایش اطلاعات، اقدامات. لازم انجام گرفته. و اطلاعات اصلاح شده. از طرف گمرک برای .سامانه همتا ارسال گردد.

 

شناسه ( IMEI ) دستگاه ، به تعداد اسلات دستگاه ( شکاف برای قرارگیری سیمکارت ) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شماره‌ گیری #۰۶#* ، قابل‌ رؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها، باید ۱۵ رقم ابتدایی این شناسه ( IMEI )، بدون هر گونه علامت اضافی ( ممیز ، خط تیره و … ) استفاده شود.

در درج صحیح شناسه پرداخت دقت لازم را صرف کنید. شناسه پرداخت یک کد ۱۵ رقمی است که بعد از پرداخت حق گمرک به موجب یک قبض به شما داده می‌شود. شناسه پرداخت ممکن است با نام های دیگری همچون شماره سفارش، شماره قبض و غیره هم روی رسید گمرک درج گردد.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر در دستگاه‌های معتبر و استاندارد، هر ۳ شناسه ( IMEI ) درج شده در هر ۳ محل ، با یکدیگر یکسان است. بنابراین دقت داشته باشید که عوارض را برای شناسه ( IMEI ) واقعی دستگاهتان پرداخت کنید، چون در صورت رخ دادن اشتباه در وارد کردن شناسه ( IMEI )، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت.

نکات کاربردی در سامانه همتا 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر بعد از درخواست مبنی بر ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا باید منتظر بمانید تا اطلاع رسانی از سوی سامانه انجام شود.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر اگر عملیات با موفقیت انجام شده باشد، پیامکی دریافت خواهید کرد که از موفقیت آمیز بودن پروسه ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا خبر می‌دهد. عموما اطلاع رسانی سامانه همتا چیزی در حدود یک هفته طول می‌کشد.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر اگر بنا به هر دلیل اطلاعاتی ورودی شما نادرست باشند، درخواست شما توسط سامانه همتا رد خواهد شد که در این حالت هم از سوی این سامانه پیامک دریافت خواهید کرد.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر پس از ثبت درخواست رجیستر کردن گوشی مسافری در سامانه همتا نمی‌توانید اطلاعات ورودی را ویرایش کنید. بنابراین باید منتظر باشید تا درخواست شما رد شود و سپس مجددا با ایجاد یک درخواست جدید اطلاعات ورودی را تصحیح نمایید.

ثبت تمام شناسه های دستگاه در گمرک

دقت داشته باشید چنانچه دستگاه شما دو سیم کارته ( دارای دو شکاف برای قرار دادن سیم کارت ) است، با استفاده از علامت مثبت ( + ) سبز رنگ در پایین کادر سفید، حتما سایر شناسه‌ ( IMEI ) ها را نیز وارد نمایید. پس از تکمیل اطلاعات ، گزینه ادامه را انتخاب کنید.

روش دوم : پرداخت حقوق گمرکی در هنگام ورود به کشور در دفاتر گمرک

 

روش دوم 

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر مسافر می‌ تواند در حین ورود به کشور با مراجعه به دفاتر گمرک مستقر در فرودگاه ( یا پایانه‌ های مرزی )، دستگاه خود را اظهار و تعرفه گمرکی و عوارض گمرکی آن را پرداخت نماید.

 

لازم به ذکر است تعیین میزان تعرفه و عوارض واردات، بر اساس آکبند یا کارکرده ( دست‌ دوم ) بودن دستگاه، به عهده گمرک جمهوری اسلامی ایران است که بر اساس ارزش دستگاه مسافر، توسط گمرک تعیین می‌شود.

 

پس از اظهار دستگاه و پرداخت حقوق گمرکی آن، برای مسافر پته ( مجوز ) گمرکی صادر می‌گردد که معمولاً در قسمت توضیحات آن، نام شخص مسافر، شماره پاسپورت، مدل، برند و شناسه ( IMEI ) دستگاه ذکر گردیده است.

لازم است تا مرحله نهایی ثبت و فعال‌ سازی موفق دستگاه در سامانه همتا، این اسناد نزد مسافر باقی بماند تا در صورت مشکلات احتمالی، قابل پیگیری باشد. در ادامه جهت آشنایی بیشتر به پته گمرکی ، مقاله ترخیص با پته گمرکی را مطالعه نمایید.

اقدامات لازم در صورت عدم دریافت کد فعال سازی از سامانه همتا با وجود ثبت دستگاه در گمرک

این امکان وجود دارد که شخص متقاضی نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام نماید، اما گمرک توجه به قوانین و مقررات صادرات و واردات مربوطه، دستگاه را فاقد شرایط ثبت مسافری تشخیص داده و اطلاعات آن را به سامانه همتا ارسال نکند. بنابراین پرداخت موفق در سامانه گمرک لزوماً موجب ارسال اطلاعات توسط گمرک برای سامانه همتا نمی‌گردد.

 

پیشنهاد IXPORT :

IXPORT شما را به مطالعه مقاله در خصوص سامانه گمرک ( پنجره واحد تجارت فرامرزی ) دعوت می نماید .

 

نکته :

پیش از اقدام به منظور ثبت گوشی مسافری در سامانه همتا باید ابتدا به سایت گمرک یا یکی از دفاتر گمرکی مراجعه کرده و حق گمرک گوشی را پرداخت نمایید و از قبضی دریافت کنید که دارای یک شماره پرداخت اختصاصی ۱۵ رقمی است.

قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان در اجرای اصل یکصد و...
تاریخ انتشار : 2 ساعت قبل
ابلاغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🔹 تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی بودجه نسبت به وصول منابع بر...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ 📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
1.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما