مقالات صادرات

مقالات واردات

افزایش رقابت صرافی‌ها در سامانه نیما / نظرسنجی درباره عملکرد صرافان

افزایش رقابت صرافی‌ها در سامانه نیما

افزایش رقابت صرافی‌ها در سامانه نیما : ایجاد فضای رقابتی بین صرافی‌ها در معاملات ارزی به خصوص خرید ارز صادراتی و فروش آن به واردکنندگان ، از اهداف « نیما » بوده و اکنون ، فضایی فراهم شده تا تجار بتوانند درباره عملکرد صرافان نظر دهند.

بیش از یکسال و نیم از راه‌اندازی نظام یکپارچه معاملات ارزی یا همان سامانه نیما می‌گذرد ؛ سامانه‌ ای که علاوه بر ارائه یک نمایه آماری روشن از وضعیت دخل و خرج ارز حاصل از صادرات به دولت ، شرایطی را فراهم کرده تا واردکنندگان و صادرکنندگان در یک بستر مطمئن ، معاملات مرتبط با ارزهای حاصل از صادرات و خرید ارز به منظور تأمین ارزی واردات را پیش رو داشته باشند.

 

جهت ثبت نام / ورود به سامانه نیما کلیک کنید.

برای مشاهده اطلاعات تماس با مرکز پشتیبانی سامانه نیما کلیک کنید.

 

تا پیش از راه‌اندازی این سامانه ، نه تنها دولت بلکه بانک مرکزی به عنوان متولی و سیاست‌ گذار ارزی کشور غیر از درآمد حاصل از صادرات نفت ، خبری از میزان موجودی ارزی کشور بویژه ارز حاصل از صادرات به شکل واضح و شفاف نداشت و تنها آماری که از سوی بانک مرکزی تهیه شده و تا حدودی قابل دفاع بود، همان آمار ناشی از ارزهای حاصل از فروش نفت کشور بود که به نوعی حساب و کتاب آن در خزانه وارد می‌شد. اما دولت هیچگاه به درستی نمی‌دانست که چه میزان ارز حاصل از فروش و صادرات کالا را به صورت واقعی و عملیاتی در اختیار دارد و تا چه اندازه می‌تواند بر روی استفاده از این بخش از درآمدهای ارزی کشور، حساب باز کند.

 

اما اکنون با طراحی و کارکرد نسبتاً موفق سامانه نیما علیرغم برخی مسائل و مشکلاتی که به عنوان یک بستر معاملاتی ارزی ، پیش روی این سامانه قرار گرفت و تا حدودی هم رفع شد ، اکنون نظام یکپارچه معاملات ارزی ، تبدیل به یک نقشه راه مشخص برای فروش ارز صادراتی و تخصیص آن به واردکنندگان شده و نه تنها به دلیل ریل‌ گذاری بانک مرکزی در بازگشت ارز صادراتی ، زمینه را برای شفافیت معاملات فراهم کرده ، بلکه بستری رقابتی را برای کشف نرخ حواله ارزی فراهم آورده است.

 

هم اکنون ، قابلیتی در سامانه نیما فراهم شده که بتوان ارزیابی دقیقی از عملکرد صرافی‌ هایی که در کنار واردکنندگان و صادرکنندگان ، به معاملات ارزی در سامانه نیما می‌پردازند ، داشت.

آنگونه که فعالان این سامانه می‌گویند ، در بخش خرید ارز در سامانه جامع تجارت ، به تازگی امکان مشاهده نظراتی که فعالان اقتصادی و بازیگران سامانه نیما نسبت به عملکرد صرافی‌ها در این سامانه می‌ دهند، فراهم شده است.

در واقع ، یکی از اهداف سامانه نیما، ایجاد فضای رقابتی میان صرافی‌ها است که در این فضای رقابتی ، واردکنندگان می‌توانند با هزینه و ریسک کمتری ، ارز مورد نیاز خود را تأمین کرده و صرافی‌ها نیز در کنار آنها ، برای افزایش کیفیت خدمات تلاش می‌کنند.

 

بر این اساس در راستای رسیدن به این هدف، مدتی است در سامانه جامع تجارت قابلیتی فراهم شده تا واردکنندگان بتوانند نظرات خود را در قالب فرم نظرسنجی درباره عملکرد صرافی طرف معامله خود در سامانه نیما ثبت کنند.

بررسی‌ های میدانی خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که این فرم در زمان ختم معاملات یا انصراف از معامله، به بازرگان نمایش داده می‌شود و حاوی چند سوال است که سوالات اول و دوم آن ، ماهیت نظارتی داشته و سایر سوالات از نوع سنجش عملکرد صرافی است.

همچنین در بخش آخر فرم نیز، امکان ثبت نظر برای واردکنندگان وجود دارد.

افزایش رقابت صرافی‌ها درسامانه نیما

بر این اساس، در حال حاضر با تجمیع اطلاعات این فرم ها، برای هر یک از صرافی‌ ها، پروفایلی تشکیل شده است که در زمان انتخاب پیشنهاد به بازرگانان نمایش داده می‌شود ؛ بدین ترتیب واردکننده می‌تواند با مشاهده امتیاز صرافی‌ها ، صرافی مدنظر خود را انتخاب نماید.

در این میان ، امکان مشاهده نتایج نظر سنجی واردکنندگان از عملکرد صرافی‌ها در سامانه نیما هم اکنون فراهم است.

با چنین رویکردی ، علاوه بر اینکه محلی برای درج شکایت از صرافی‌ های فعال در سامانه نیما فراهم است ، به نوعی نظارت از سوی واردکنندگان بر کار صرافی‌ها نیز تقویت شده و فضایی فراهم شده که تخلفات به پایین‌ترین حد خود برسد؛ چراکه بستری برای تعامل ذی‌نفعان سامانه نیما با سیاستگذار، به صورت مستقیم فراهم شده است.

 

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 2 ساعت قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 23 ساعت قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
“آشنایی با اتاق تعاون ایران ”اتاق تعاون به عنوان عالیترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور تمامی مساعی خود را برای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما