[vc_row][vc_column][vc_column_text]

گواهینامه بازرسی کالا (Certificate of inspection of goods)
گواهینامه بازرسی کالا یا گواهی سوریانس ( بازرسی کالا ) سندی است که توسط یکی از شرکت های بازرسی کننده بین المللی صادر می شود. در بازرگانی بین المللی که طرفین داد و ستد ساکن کشورهای مختلف می باشند. و در اکثر معاملات کالا نیز از کشور ثالثی بارگیری و حمل می شود، قاعدتاً خریدار پیش از وصول کالا نمی تواند از انطباق مشخصات کمی و کیفی و سایر خصوصیات کالا با قرارداد فروش اطمینان حاصل نماید.
ما در این مقاله پاسخ به سوالات زیر را در اختیار شما قرار خواهیم داد:
گواهی بازرسی کالا چیست؟ و انواع آن کدامند؟
چه نکاتی را می بایست در فرآیند اخذ یا دریافت گواهی بازرسی مورد توجه قرار داد؟
نمونه گواهینامه های بازرسی کالا چگونه است؟
فرآیند و رویه اخذ گواهی بازرسی چیست؟ و شرکت های معتبر در حوزه صدور گواهی بازرسی کدامند؟
ضرورت استفاده از گواهی بازرسی در فرایند تجارت خارجی چیست؟
در فرآیند ترخیص گمرکی می بایست چه گواهی بازرسی ارائه نماییم؟
گواهینامه بازرسی کالا یک گواهی است که اصولا برای واردات اقلام کالایی نظیر محصولات گوشتی، کالا های فاسدشدنی و تجهیزات صنعتی لازم است. این گواهی قرار داشتن کالا ها در شرایط مناسب و داشتن مشخصات و ویژگی های مورد نیاز آن ها را مورد تایید قرار می دهد. همچنین تایید می کند که حجم اعلامی کالاها هنگام خروج از بندر درست می باشد. به این گواهی یا تاییدیه را گزارش یا گواهی بازرسی می گویند.
پس از جنگ جهانی دوم برای پاسخگویی به این نیاز تجارت جهانی و حذف این مشکل و کمک به رشد تجارت بین المللی و ایجاد اطمینان بیشتر به طرفین داد و ستد به ویژه وارد کنندگان، شرکت های بازرسی بین المللی پا به عرصه تجارت جهانی گذاشتند. و در کنار فورواردر ها، بانک ها، شرکت های بیمه و شرکت های حمل و نقل جا گرفتند. و بازوی فنی وارد کنندگان کالا معرفی گردیدند.
بنابراین در این مواقع بازرسی قبل از حمل PRE SHIPMENT INSPECTION یا به اختصار PSI در تجارت بین المللی مطرح می شود. خریدار فقط از طریق این سند است که می تواند اطمینان حاصل نماید، کالا ی تحویلی به متصدی حمل و نقل از لحاظ کمی و کیفی و سایر مشخصات با قرارداد فروش انطباق دارد.
بازرسی ممکن است از زمان بسته بندی شروع و در حین بسته بندی تا موقع بارگیری برای حمل به مقصد ادامه یابد. ولی معمولاً بازرسی از پک های حاضر جهت صدور انجام میپذیرد. و سپس گواهی بازرسی صادرمی گردد.
انواع گواهی بازرسی
۱- بازرسی حین ساخت
به منظور افزایش کیفیت و اطمینان یافتن از کیفیت تولید و رعایت روش های صحیح مطابق با استاندارد جهانی، بازرسی حین تولید انجام می گیرد. و موارد احتمال نواقص کیفی و عدم کارایی را در نظر می گیرند.
عملاً معایبی در محصولات وجود دارد که تنها در بازرسی حین ساخت نمایان می شود. در ساخت قطعات و مجموعه های سخت، بسیاری از قسمت ها و مواد اولیه از پیمانکاران جزء تامین می شود. و بدیهی است کیفیت مواد و قطعات ورودی روی کیفیت محصول نهایی کاملاً موثر می باشد.
یکی دیگر از جنبه های بازرسی حین ساخت مربوط به زمانی است که تغییری در فرآیند تولید ایجاد شود. این تغییر ممکن است به دلایل مختلف از جمله افزایش ظرفیت تولید، به کارگیری ماشین آلات جدید و غیره صورت گیرد. که بازرس باید دقیقاً اثر تغییرات مزبور را در کیفیت محصول نهایی ردیابی و بررسی نماید.
۲- گواهی بازرسی پیش از حمل ( Pre-shipment inspection certificate ) (PSI)
صرفا از طریق این سند است که خریدار می تواند مطمئن گردد که محموله کالا های تحویلی به شرکت حمل و نقل از نظر حجم، تعداد، کیفیت و مشخصات با آنچه که در قرارداد فروش، فروشنده متعهد است مطابقت دارد. این بازرسی معمولا از بسته های آماده شده برای ارسال صورت می گیرد اما می تواند از زمان بسته بندی شروع شده و در تمام طول پروسه بسته بندی و بارگیری برای حمل به مقصد ادامه یابد.
این بازرسی به منظور تایید تطابق کالا با سفارش خرید، الزامات قراردادی و استانداردی شامل یک یا تعدادی از موارد ذیل می باشد
- بازرسی كمی و یا كیفی كالا
- انجام بازرسی وضعیت پکینگ و نشانه گذاری محموله
- بازرسی كانتینر و سایر وسایل حمل و نقل
- نظارت بر بارگیری یا تخلیه كالا
- نمونه گیری
- آنالیز آزمایشگاهی یا آزمون های مربوطه
گواهینامه بازرسی کالا برای چه کشورهایی ضروریست
لیست این کشورها هر ساله تغییر می کند. همچنین ارزش کالاها هم در این لیست موثر است. در قوانین از برخی کشورها فارغ از ارزش کالا این گواهی مورد نیاز است. در ادامه لیست این کشورها را مشاهده می نمایید:
آنگولا، بنگلادش، بنین، بورکینافاسو، بروندی، کامبوج، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، کومور، جمهوری کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، ساحل عاج، اکوادور، اتیوپی، گینه، هند، اندونزی ، ایران، کنیا (در دست بررسی)، کویت، لیبریا، ماداگاسکار، مالاوی، مالی، موریتانی، مکزیک، موزامبیک، نیجریه، سنگال، سیرالئون، توگو و ازبکستان.
۳- گواهی بازرسی کالا در مبدا ( Certificate of origin inspection ) (COI)
در این نوع بازرسی باید قبل از حمل جهت مطابقت کالا توسط یکی از شرکت های بازرسی که مورد تائید سازمان استاندارد باشد به بازرسی به عمل آید دامنه فعالیت شرکت بازرسی دارای اهمیت می باشد که پس از بازدید نسبت به صدور گواهی جهت ترخیص کالا اقدام می گردد. این گواهی ها توسط شرکت های بازرسی ارائه می گردند.
COI مخفف CERTIFICATE OF INSPECTION می باشد. توضیح آن که در تجارت بین المللی مؤسساتی وجود دارند به نام ” شرکت های بازرسی قبل از حمل ” یا ” PSI ” برخی از این شرکت ها از قبیل SGS, BIVAC,ITS, … معروف می باشند.
خدمت این مؤسسات این است که برای کالا های مورد مبادله در تجارت بین الملل از نظر کمیت (مقدار)، کیفیت و بعضاً ارزش کالا گواهی صادر می کنند.
مثال
برای مثال شما از یک فروشنده خارجی آهن به وزن 500 تن با مشخصات خاصی خریداری نموده اید. برای این که در آینده با مشکل کمبود مقدار و یا کاهش کیفیت مواجه نشوید، از یکی از شرکت های بازرسی قبل از حمل (لیست این شرکت ها که در کشور ما اعتبار دارند از طرف سازمان ملی استاندارد اعلام گردید.) تقاضا می کنید که به هنگام بارگیری کالا به مقصد ایران از کالا بازرسی و نسبت به وزن و یا کیفیت ، … کالا اعلام نظر (تایید تعداد و مشخصات با میزان سفارش شده) و گواهی لازم صادر نماید.
گاها این گواهی مورد قبول سازمان ملی استاندارد است و اگر کالایی مشمول استاندارد است ، این گواهی (COI) حسب اعلام سازمان ملی استاندارد، می تواند مورد قبول قرار گیرد.
در صورت حساس بودن نوع بسته بندی کالا ، مشخصات شفاف و دقيق بسته بندی مورد قبول فروشنده بايد در مدارك خريد ذكر گردد. در غير اين صورت استانداردها و عرف جاری سازنده يا فروشنده ملاك انجام بازرسی کالا در مبدا خواهد بود.
۴- بازرسی کالا در مقصد
بسیاری از واحد های تولیدی به دلیل نیاز به تسریع در فرآیند واردات و نیاز خطوط تولید، بدون انجام بازرسی نسبت به حمل کالا مبادرت نموده و قبل از اظهار کالا در گمرکات نسبت به انجام بازرسی در مقصد اقدام می نماید.
۵- بازرسی در ارتباط با واردات کالا
- بازرسی برای حصول اطمینان از کیفیت کالا و توانایی تحول کمی و به موقع آن به کمک بازرسی و ارزیابی سازنده و یا فروشنده قبل از عقد هرگونه قرارداد و یا گشایش اعتبار اسنادی
- بازرسی برای حصول اطمینان از کیفیت، کمیت، پکینگ و بارگیری کالا در مبدا
- نظارت بر مراحل مختلف فرآیند ساخت و اجرای بازرسی کنترل کیفی در هر مرحله ساخت و تهیه گزارش های مدون از بازرسی و ارائه آن به خریدار
- بازرسی برای حصول اطمینان از کیفیت، کمیت و بسته بندی کالایی که بدون بازرسی وارد گمرک گردیده است و یا به دلایل مختلف اسناد آن مورد قبول بانک گشایش کننده اعتبار نمی باشد
۶- بازرسی در ارتباط با صادرات کالا
- تهیه مستندات لازم به کمک بازرسی کالا ی موجود و ارزشیابی توانایی ساخت و ارائه آن مطابق با استانداردها و کیفیت مورد توجه خریدار قبل از عقد قرارداد فروش به جهت کسب اعتماد خریدار به درخواست فروشنده
- بازرسی برای حصول اطمینان از کیفیت، کمیت، بسته بندی و بارگیری کالا در مبدا
- نظارت بر مراحل مختلف فرآیند ساخت و اجرای بازرسی کنترل کیفی در هر مرحله ساخت و تهیه گزارش های مدون از بازرسی جهت ارائه به خریدار
برخی اسناد و فرم ها نیز وجود دارد که استاندارد بودن کالا توسط عرضه کننده و یا تولید کننده به موجب آن تأیید می شود و ممکن است با نظر خریدار به تأیید شرکت های بازرسی نیز برسد و از طرف سازمان استاندارد، از وارد کننده یا صاحب کالا در خواست شود.
- اظهارنامه عرضه کننده
- اظهارنامه تولید کننده
- برگه نتایج آزمون
در ایران از گواهی استاندارد برای کنترل سطح کیفی محصولات وارداتی استفاده می شود. ارزیاب کالا را بر اساس استاندارد های بین المللی و ملاک های مد نظر ایران بررسی می کند تا از مطابقت آن ها با این قوانین اطمینان حاصل کنند. این گواهی را گواهی استاندارد یا COI می نامند.
علاوه بر این با توجه به حوزه کاری و اطلاعات ارائه شده توسط خریدار یا فروشنده یک سری از گواهی های تجاری باید دریافت شود، به ویژه اگر این خرید بر اساس اعتبارات اسنادی انجام شده باشد که این گواهی را گواهی ارزیابی یا LC (letter of credit) می گویند.
۷- بازرسی کالای داخلی
در تعدادی از کالا های ساخت داخل، شرکت بازرسی مهندسی و صنعتی ایران به عنوان بازرس تعیین می شود و این شرکت در مراحل مختلف تولید شرکت نموده و در صورت تائید کالا ی ساخته شده و مطابقت آن با اسناد خرید، نسبت به صدور گواهینامه اقدام می نماید.
۸- بازرسی در ارتباط با خریدهای داخلی
تهیه مستندات لازم به کمک بازرسی کالا ی موجود و ارزشیابی توانایی ساخت و ارائه آن مطابق با استانداردها و کیفیت مورد توجه خریدار قبل از عقد قرارداد خرید به جهت حصول اطمینان خریدار
۹- بازرسی برای حصول اطمینان از کیفیت، کمیت، بسته بندی و بارگیری کالا در مبدا
نظارت بر مراحل مختلف فرآیند ساخت و اجرای بازرسی کنترل کیفی در هر مرحله ساخت و تهیه گزارش های مدون جهت ارائه به خریدار
اهمیت بازرسی کالا در تجارت بینالمللی
اطمینان از کیفیت و مرغوبیت کالا وارداتی و صادراتی، همواره دغدغه اصلی تجار و دیگر فعالان بخش بازرگانی و از همه مهمتر مسئولین کشورهای مقصد بوده است. امروزه بازرسی کالا (Inspection) به جز جدائیناپذیر پروسه واردات و صادرات تبدیل شده است. گسترش این موضوع در سطح جهانی تا حدی بوده که از بازرسی کالا به عنوان یکی از مراحل پیچیده و کاملاً تخصصی بازرگانی یاد شود.
در این راستا کمیته جهانی استاندارد (ایزو) به منظور تسهیل این امر، اقدام به تدوین دستورالعملهایی در زمینه بازرسی کالا نموده که در حال حاضر این استانداردها مرجع و منبع کشورهای مختلف جهان در بحث بازرسی کالا شده است.
وظایف شرکت های بازرسی کالا
بازرسی های کالا، دربردارنده تمامی فعالیت هایی است که شرکت بازرسی کننده به جهت مشخص کردن کیفیت و کمیت کالا انجام می دهد. از سوی دیگر شرکت های بازرسی کننده باید از صلاحیت کامل فنی و علمی برخوردار باشند و بتوانند در عین رازداری و امانت داری، به وسیله نیروی انسانی ماهر خود گزارش دقیق فنی از بازرسی کالا ارائه بدهند.
چگونگی زمان و مکان بازرسی کالا در اعتبارات اسنادی باید به طور دقیق عنوان شود، چرا که در صورت نبودن این الزامات کالا اجازه ترخیص کالا از گمرک را ندارد به همین منظور مابین مشتری و سازمان بازرسی کننده سندی در خصوص موضوع بازرسی منعقد خواهد شد که شامل سفارش بازرسی، کارمزد بازرسی، نحوه پرداخت آن و نوع تسهیلات و تعهدات طرفین می باشد.
از سوی دیگر به منظور بررسی کالا، کلیه مشخصاتی که در سند سفارش بازرسی کالا مطرح شده است از کمیت و کیفیت کالا گرفته تا بسته بندی و موارد دیگر در نظر گرفته می شود و هرگونه تغییرات در زمینه این مشخصات باید بلافاصله توسط شرکت های ترخیص به اطلاع شرکت بازرسی کالا برسد.
خریدار باید حدود تعیین شده بازرسی را به اطلاع فروشنده و یا سازنده کالا اطلاع دهد و فروشنده نیز موافقت خود بر انجام امور بازرسی را بپذیرد در غیر این صورت هیچ مسئولیتی بر عهده شرکت بازرسی نمی باشد
شرکت بازرسی کننده، بازرسی کالا را بر اساس حدود بازرسی مشخص شده می تواند در هر موقعیتی مثل محل تولید، بسته بندی ، انبار فروشنده، گمرک یا بندر مبدا و یا بندر مقصد انجام دهد. همچنین می بایست کلیه اقدامات لازم به جهت ایمنی بازرس کالا به وسیله فروشنده صورت گیرد و در صورت وجود هر گونه خطر مراتب به اطلاع شرکت بازرسی کالا گزارش شود.
مدت زمان تحویل تمام اسناد و مدارک مد نظر خریدار نظیر بروشور، نقشه، مشخصات فنی و غیره به شرکت بازرسی کننده کالا حداقل دو هفته قبل از بازرسی کالا است اگر مدارک نام برده شده در زمان معین شده به وسیله خریدار یا نماینده آن به شرکت بازرسی کننده کالا تحویل داده نشود، این مدارک ملاک انجام بازرسی قرار نگرفته و بنابراین شرکت بازرسی مسئولیتی در برابر آن نخواهد داشت.
از دیگر گواهی های بازرسی که توسط شرکت بازرسی به وارد کننده کالا ارائه می شود عبارتند از :
- بازرسی کالا (کیفی و کمی) یا COI (Certificate Of Inspection)
- انجام بازرسی قبل از حمل یا PSI (Pre Shipment Inspection)
- بازرسی ظاهری یا VIC (Visual Inspection Certificate)
- مؤید نامه (CI (Certificate of Letter
- تعیین ارزش PVC (Peice Value Certificate)
- رضایتمندی مشتری CSC (Customer Satisfaction Certificate)
- بازرسی ماهوی کالا SIC (Standard Industrial Classification)
- راهاندازی CC (Commissioning Certificate)
- بستهبندی (PL (Packing List
- گواهیهای آزمایشگاهی (TR (Test Report
- انطباق کیفیت کالا VOC (Verification Of Conformity)
البته سازمان های بازرسی بین المللی خدمات دیگری مانند بازرسی کالا حین ساخت و بازرسی نظارت بر حمل و بارگیری کالا و نظارت بر تخلیه کالا ( استریپ کالا و استافینگ کالا ) را نیز انجام می دهند و به منظور حفظ منافع تاجران و واردکنندگان کالا به بازرسی تعیین ارزش و تایید پروفرما و بررسی اصالت تولید کننده یا فروشنده نیز می پردازند که این نوع بازرسی برای انجام عملیات اعتباری در حجم گسترده لازم خواهد بود.
پس از انجام کلیه حدود و دامنه بازرسی سندی تحت عنوان گواهینامه بازرسی بر روی سربرگ رسمی سازمان بازرسی کننده صادر می شود که این سند نشان دهنده انطباق کمیت، کیفیت، بسته بندی و دیگر مشخصات کالا ی بازرسی شده با مشخصات مندرج در مدارک خرید است.
نحوه صدور گواهی ترخیص یا گواهی بازرسی PSI
- بررسی مدارک خرید
- بررسی مدارک کنترل کیفی و بازرسی کالا (جهت انطباق محصول با استاندارد و سفارش)
- بازرسی ظاهری (چشمی) از کالا و اجزای آن (که می تواند شامل بازرسی رنگ نیز باشد
- بازرسی کمی
- بررسی پکینگ لیست
- بازرسی بسته بندی کالا ( بسته بندی کالا صادراتی )
- بازرسی حین بارگیری
- صدور گواهی ترخیص یا گواهی بازرسی
اسناد بازرسی
- اظهارنامه توليد كننده (MD: Manufacture Declaration) و اظهارنامه عرضه کننده (SD: Supplier Declaration) : سندی است كه از سوی عرضه كننده يا توليد كننده ارائه، انطباق كالا با استانداردهای مربوط يا الزامات اساسی در آن اعلام میشود، در آن به شماره پروفرم يا فاكتور تجاری يا اعتبار اسنادی محموله اشاره شده و دارای تاريخ اعتبار است.
- گواهی مبدا : سندی است كه توسط يک مرجع صلاحيتدار ( معمولاً اتاق بازرگانی كشور صادركننده كالا ) صادر میشود و مبدا اصلی كالا يا به عبارتی محل ساخت كالا را مشخص میكند.
- فرم تعهد و اظهارنامه انطباق وارد كننده كالا : سندی است كه در آن وارد كننده كالا تعهد میكند تمامی اجناس و كالا های وارداتی با استاندارد مورد قبول سازمان استاندارد ايران ( Institute of Standards and Industrial Research of Iran : ISIRI) و اظهارنامه گمركی همخوانی دارد و اگر خلاف آن به اثبات رسيد، همه مسئوليتهای آن بر عهده فرد وارد كننده است.
- تأييديه انطباق (VOC: Verification Of Comfomity) : سندی است كه بر اساس آن يكی از شركتهای بازرسی يا مشمول كنترل كيفيت واحد توليدی يا مدير عامل واحد توليدی اظهارنامه عرضه كننده كالا را تأييد میكند.
- گواهی انطباق ( مجوز ترخيص )( Certificate of Conformity : COC) : سندی است كه ادارات استاندارد استانها صادر كرده و اين اطمينان را فراهم میكند كه كالا ی وارد شده با استاندارد مربوطه انطباق دارد و در صورت ارائه اين سند، نيازی به فرستادن كالا به آزمايشگاه نيست.
نكته:
طبق ماده 6 آييننامه اجرايی قانون مقررات صادرات و واردات ارائه گواهینامه انطباق مؤسسه برای ترخيص قطعی كالا های مشمول اجرای اجباری استاندارد الزامی است.
- گواهی كيفيت و كميت و بسته بندی ( Certificate of quality, quantity and packaging : CQQP) : اين سند گواهی بازرسی صادره توسط يك شركت بازرسی است و كيفيت، كميت و بسته بندی كالا را گواهی میكند.
- گواهينامه ثبت كالا (COR: Certification Of Registration) : گواهینامه ای است صادر شده از سوی مدير كل بازرسی كالا و امور صادرات و واردات سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتی ايران و هدف از صدور آن، درج تاريخ اعتبار برای توليدكنندگان خارجی و صادركنندگانی است كه به صورت مستمر كالايی را به ايران صادر میكنند.
- گواهینامه بازرسی (COI: Certification Of Inspection) : سندی است كه نشان دهنده انطباق كالا يا سفارش با انجام ارزيابی، بازديد، قضاوت و ارزيابی برگه نتايج آزمون است.
- برگه نتايج آزمون(TR: Test Report) : سندی است كه نتايج آزمون نمونه يک محصول را طبق استاندارد مربوط يا الزامات اساسی نشان میدهد. در برگه نتايج آزمون اطلاعاتی مثل، نوع و سازنده كالا، تاريخ آزمون، نام آزمايشگاه، موارد آزمون شده و نتايج مندرج در آن با مهر و امضا مشخص است.
- گواهی تأييد قيمت (CRF) : اين سند به معنی تأييد قيمت كالا توسط يک شركت بازرسی معتبر است و واردكنندگانی كه اين گواهی را به گمرک ارائه كنند، از بررسی قيمت كالا هنگام ترخيص كالا معاف هستند.
چه وقت به گواهینامه بازرسی کالا نیاز داریم؟
زمانی که ارزش کالای خریداری شده خیلی زیاد است و یا زمانی که با یک مشتری که حساسیت بالایی دارد، ممکن است که از شما گواهینامه بازرسی کالا و استاندارد بخواهد. این گواهی به مشتری این اطمینان را می دهد که کالا دقیقا محصول مورد نظر او بوده و از لحاظ کیفی نیز مطابق با خواست خریدار است.
گواهینامه بازرسی کالا را می توان به خریدار یا بانکی که خریدار از آن اعتبارات اسنادی را در یافت کرده است ارائه داد. در صورتی که باید گواهی بازرسی به بانک خریدار تسلیم شود، باید نامه درخواستی برای انتقال پول به این مضمون ارائه شود که برای پرداخت کامل پول و انجام تعهدات مالی، می بایست گواهی ارزیابی و استاندارد ارائه شود.
شرکت های بین المللی ارزیابی
برخی از کشورها با هدف بررسی کمی، کیفی و ارزشی محموله های وارداتی به کشور، همکاری و ارتباط دائمی با شرکت های بین المللی ارزیابی دارند. در اینجا نام 4 شرکت معتبر ارزیابی بین المللی ارائه شده است:
- Bureau Veritas Group
- Cotecna
- Intertek
- SGS
این شرکت ها برای دادن اطمینان خاطر به مشتری ها ایجاد شده اند. مثلا زمانی که شما می خواهید ارزش واقعی کالایی خریداری شده را بدانید و یا موقعی که می خواهید از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل کنید. دلیل دیگر می تواند اجتناب کردن از پرداخت عوارض گمرکی باشد.
فهرست استانداردهای مورد تائید موسسه استاندارد ایران
- استانداردهای ملی ایران کالا (ISIRI)
- استانداردهای کشورهای اروپایی (EN) شامل:
NSAI, SFS, SIS, DS, ON, IBN, IPQ, NNI, UNI, AFNOR, DIN, BSI, DINEN, BSEN
- استاندارهای بینالمللی کالا شامل : ISO, EC, ITU, CODEX
- استاندارهای کشورهای آمریکای شمالی شامل: ANSI, ASME, ASTM, UL, API, AGI
- استانداردهای کشور ژاپن JIS
نمونه ای از گواهی بازرسی کالا
کاربران عزیز :
در این بخش از سایت لیست مشاوران امور گمرکی و ترخیص کالا قابل مشاهده است. برای مشاهده جزئیات کامل و تماس با هر کدام شما می توانید به صفحه اختصاصی هر مشاور مراجعه نمایید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]