مقالات صادرات

مقالات واردات

قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری

.قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری

قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری : در این مطلب آن دسته از قوانین را که برای برقراری ارتباطات و مناسبت های تجاری و بازرگانی با چین ضروری می باشند خلاصه وار معرفی شده است : اطلاعات ارائه شده در ادامه نشانگر پتانسیل های کلی موجود در قوانین کشور چین برای برقراری روابط تجاری می باشد.

 


راهنمای جامع تجارت با چین ( آموزش صفر تا صد تجارت به چین )

راهنمای جامع صادرات ، واردات ، بازرگانی و تجارت کشور چین با ایران و دیگر کشورهای جهان را به صورت جامع در لینک زیر مطالعه و آموزش ببینید .

 

قانون اساسی چین

قانون اساسی ، قانون اصلی کشور چین است.پس از تاسیس جمهوری خلق چین در اول اکتبر سال 1949 جداگانه در سالهای 1954 – 1975 – 1978 – 1982 چهار قانون اساسی جمهوری خلق چین تنظیم و صادر شد.در قانون اساسی معمولا مضامین مهمی مانند اصول نظام اجتماعی و نظام کشور ، اصول اساسی سازماندهی اداره دولتی و فعالیت های آن ، حقوق و وظایف اساسی اتباع قید شده است.

علاوه بر این در این قانون مضامینی مانند پرچم ملی ، سرد ملی و نشان ملی و پایتخت و نظام های دیگر مورد توجه حاکم قید شده است که مربوط به تمامی زمینه ها در کشور است. قانون اساسی عالی ترین مرجع حقوقی بوده و ماخذ تنظیم قوانین دیگر است. هیچ قانون و مقرراتی نباید با قانون  اساسی مغایرت داشته باشد.

 

قانون مناطق ویژه ، آزاد تجاری و صنعتی چین

با توجه به قانون مناطق آزاد در چین ، در این مناطق فعالیت های تولید ، تجارت ، انبارداری ، صادرات و آژانس های نمایشگاهی مجاز می باشد. سایر ویژگی های این مناطق عبارتند از :

  • کالاها تحت شرایط تضمین شده مشمول حق واردات و مجوز واردات و صادرات نمی شوند.
  • امکان تبادل الکترونیکی اطلاعات بین گمرک ها و شرکت ها وجود دارد.
  • تبادل ارز خارجی مورد قبول است.
  • امکان باز شدن حسابهای ارزی خارجی وجود دارد.

مناطق آزاد چین جهت سرمایه گذاری دارای مزایای بالقوه ای می باشند. از مزایای آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • شرکت های درگیر در فرآیند صادرات از اولین سال تا سال سود رسانی مشمول مالیات بر درآمد (15 درصدی) نمی شوند.
  • از سومین تا پنجمین سال فعالیت ، 50درصد مالیات بر درآمد اخذ می شود.
  • معاملاتی که با مناطق آزاد تجاری انجام می شوند ، از مالیات بر ارزش افزوده مستثنی هستند.

موارد ذیل از حقوق گمرکی ، مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مصرف آزاد هستند :

  • ماشین آلات ، تجهیزات ، مصالح ساخت و ساز و تجهیزات دفتری که جهت استفاده خود شرکت وارد کننده وارد چین می شود.
  • مواد خام وارداتی ، قطعات جدا از هم ، سوخت ها ، مواد بسته بندی شده.
  • کالا های تراتزیتی ذخیره شده در انبار.
  • کا لاهای تمام شده از مواد خام ساخته شده اند، می توانند در بازار داخلی به فروش برسند. کالاهای تمام شده مشمول حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده می باشند.
  • همه کالاهای ضمانت شده و ضمانت نشده می توانند درون انبارهای مناطق ویژه تجاری ذخیره سازی شوند.

سیاست های مناطق ویژه را می توان شامل موارد ذیل دانست :

  • انگیزه های مالیاتی ویژه برای سرمایه گذاران خارجی در مناطق ویژه اقتصادی
  • استقلال بیشتر در فعالیت های تجاری بین المللی
  • ویژگی های اقتصادی

 

مبحث ویژگی های اقتصادی بر پایه چهار اصل زیر استوار هستند :

  • ساخت و ساز اساسا بر جذب و بکارگیری سرمایه های خارجی استوار است.
  • اشکال اولیه اقتصادی هم به صورت شراکتی چین با کشور خارجی و هم بصورت مالکیت مستقل کشور خارجی مطرح است.
  • تولیدات به صورت اولیه صادرات-گرا می باشند.
  • فعالیت های اقتصادی اصولا تحت تاثیر محرک های بازار می باشند.

 

قوانین گمرکی چین

چین طبق تعهدات خود نسبت به سازمات تجارت جهانی تعرفه واردات خود را از 11 درصد به 10/4 درصد کاهش داده است.چین همچنین سیاست معافیت تعرفه ای را نیز در مورد تجهیزات و ماشین آلات وارداتی معین کرده است. تعرفه های کشور چین عمدتا بر حسب ارزش کالا محاسبه می گردد.

چین دارای سیاست های گمرکی در بخش واردات کالا می باشد. کالاهای مشمول کاهش نرخ عوارض وارداتی در دو بخش قرار می گیرند:

مواد خام طبیعی و کالاهای اولیه نظیر چرم ، الوار و خمیر کاغذ

تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و ماشین آلات با فناوری بالا ، قطعات ، لوازم و غیره.

نکات مهم :

عوارض وارداتی ، مالیات ها و هزینه های مربوط به حمل و نقل ، انبارداری و هزینه های عملیاتی بعد از انجام واردات اخذ می شوند.

مواد خام ، قطعات و وسایل ، لوازم و ماد بسته بندی که توسط موسسات خارجی برای پردازش یا مونتاژ عرضه می شوند از عوارض وارداتی مستثنی هستند ولی باید ظرف مدت مشخصی صادر شوند.

تعرفه های وارداتی ( تعرفه گمرکی ) بطور موقت بر روی واردات مواد خام فلزی ( قلع ، ورقه گالوانیزه فولادی ، ورقه فولاد ضخیم ، مواد خاص ، مس تصفیه شده ) مواد خام شیمیایی ، مواد کشاورزی ، ماشین آلات ، قطعات و وسایل آن اعمال می شوند.

 

قوانین واردات و صادرات چین

نکات مهم قوانین خروج کالا از چین:

  • در کشور چین .هم مانند بسیاری..از کشورهای جهان. امروزه قانون .کپی رایت با .قدرت اجرا میشود .و هیچگونه کالایی .که کپی شده. و برند شناخته .شده‌ای باشد اجازه. خروج از گمرکات .چین به هیچ .مقصدی را ندارد و .درصورت کشف توسط .پلیس گمرک. چین ضبط میشود.
  • البته اگر کالا .اصلی بوده و از. نمایندگیهای مجاز .برندهای معتبر تهیه .شده باشد با دریافت. بیجک و اضهارنامه .و همچنین تاییدیه .کمپانی تولید. کننده به راحتی میتونید کالای. خودتون رو از چین. به مقصد دلخواه. خارج کنید.
  • انواع کالاهایی که دارای باطری هستند به هیچ عنوان به صورت هوایی اجازه خروج از چین رو ندارند و حتما باید بعد از طی مراحل قانونی از گمرکات دریایی چین خروج داشته باشد.
  • توجه داشته .باشید پکینگ .لیست و اظهارنامه. ارائه شده به گمرک خروجی. چین بسیار مهم. میباشد و هرگونه .مغایرت در آن و کالا. باعث توقیف کالا. توسط گمرک میشود.
  • وسایل مخابراتی ، آنتن های مخابراتی ، پهپاد ها و دیگر کالاهای از این دست فقط و فقط با مجوزهای مربوطه اجازه خروج از چین را دارند.

 

نکات مهم قوانین ورود کالا به چین :

  • در کشور چین هم. به مانند بیشتر کشورهای. دنیا واردات هرگونه‌ .مواد مخدر، قرصهای مخدردار .و روانگردانها ممنوع .بوده و جرم محسوب.میشود و کشور .چین مجازاتهای.سختگیرانهای برای. مواد مخدر در نظر. گرفته است.
  • در کشور چین واردات کالای کشاورزی با تعرفه گمرکی ۳۰۰ درصد انجام میشود، لذا تمامی محصولات کشاورزی اعم از : پسته، زعفران، انجیر، خرما، لیمو امانی و … هیچکدام به صرفه نیستند تا به چین ارسال شوند و برای این کار شرکتهای ترخیص کننده کالا در هنگ کنک ، تایوان، ویتنام و تایلند حضور دارند و کالاهای کشاورزی به خریداران در این کشورها تحویل میشود و کار واردات آنها به چین توسط این شرکتها و شخص خریدار انجام خواهد شد.
  • صنایع دستی از جمله قالی و گلیم و همینطور لوازم لوکس مثل تابلو فرش و … بعد از اظهار در مبادی ورودی چین با تعرفه مناسب ترخیص میشوند.
  • واردات مواد نفتی پتروشیمی و مشتقات آن بعد از دریافت مجوزهای لازم توسط خریدار از ارگانهای مربوطه صورت میگیرد.

 

قوانین مالیاتی چین

مالیات ها پر اهمیت ترین منابع برای دولت جمهوری خلق چین به شمار می روند.مالیات بعنوان مهمترین .منبع مالی و کلید اقتصادی. قوانین و مقررات اقتصاد .به شمار می رود. و به شدت توسعه. اقتصادی چین. را تحت تاثیر خود .قرار داده است.

نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها 15% و بر اساس سود حاصله از تولید و عملکرد شرکتهاست.شرکت های با سرمایه خارجی در مناطق ویژه اقتصادی چین از مالیات بر درآمد معاف می باشند.

طبق سیستم مالیات جاری چین ، در حدود 26 نوع مختلف. از مالیات .در چین وجود دارد، با توجه. به ماهیت و قاعده آنها را میتوان. به هشت دسته .مختلف تقسیم بندی کرد:

مالیات هایی که به کارخانه ها و تجار تعلق می گیرد : این مجموعه خود نیز به سه دسته تقسیم می شود : مالیات ارزش افزوده – مالیات مصرف – مالیات تجارت

مالیات های حاصل از درآمد : این دسته نیز خود شامل مالیات بر درآمد کلی ، مالیات مربوط به شرکت های سرمایه گذار خارجی و تشکیلات خارجی و مالیات درآمد شخصی می شود. این مالیات ها. به ماخذ .سودهای به دست. آمده توسط تولید کنندگان..و فروشندگان یا درآمدهای .شخصی تعلق .می گیرد.

مالیات های منابع : این دسته شامل مالیات های منابع و مالیات مصارف شهری و روستایی است.این مالیات ها به بهره برداران منابع طبیعی و مصرف کنندگان شهری و روستایی تعلق می گیرد.

ما لیات های مربوط به اهداف بخصوص : این مالیات مربوط به تعمیر و ساخت شهر و مالیات اصناف کشتزارها و مالیات قوانین جهت گیری برای سرمایه گذاری های ثابت و مالیات کسب سود اتومبیل می باشد.

مالیات دارایی : این مورد شامل مالیات مربوط به خانه ، مالیات بر مستغلات شهری و مالیات بر ارث می باشد.

مالیا ت رفتاری : این دسته خود شامل مالیات بر وسیله نقلیه و عبور و مرور ، مالیات بر پلاک وسایل نقلیه ، تمبر مالیاتی ، مالیات بر سند و مالیات بر اوراق بهادار می باشد.

ما.لیات مربوط به کشاورزی : مالیات متعلق به این دسته عبارتند از مالیات کشاورزی ، مالیات دامپروری ، مالیات مربوط به اشخاص و واحدهایی که از طریق دامپروری یا کشاورزی درآمدی کسب می نمایند.

دسته عوارض گمرکی : عوارض کمرکی به کالاها و موادی تعلق می گیرد که وارد یا به سرزمینی خارج از کشور چین صادر میگردند که شامل مالیات بر مصرف نیز می شوند.

 

قوانین ثبت شرکت در چین :

 

از جمله فعالیت های مهم در کشور چین ، ثبت شرکت در آن کشور به دلیل بازه گسترده اقتصادی در آن کشور و امکان عرضه محصولات به سراسر دنیا می باشد. ثبت شرکت در چین می تواند به اشکال گوناگون صورت بگیرد.

سرمایه گذاران خارجی برای آغاز فعالیت تجاری خود در بازار چین چندین گزینه دارند :

• ایجاد دفتر نمایندگی (Representative Office) :
دفتر نمایندگی شرکت در چین، محلی است به نمایندگی از شرکت مادر که روابط بین شرکت مادر و دفتر نمایندگی را مدیریت می کند.شرکت مادر خارجی باید سابقه بیش از 2سال فعالیت را داشته باشد. یک دفتر نمایندگی به عنوان یک نهاد مجزای قانونی شناخته نمی شود، نمی تواند هر فاکتوری را صادر کند و هر درآمدی را بدون مالیات متعلق به خود بداند.تمامی هزینه های یک دفتر نمایندگی باید توسط شرکت مادر تامین شوند.اما به هر حال یک دفتر نمایندگی می تواند حساب بانکی مجزا داشته باشد و برای حفظ ارتباط با مشتریان به استخدام نیروی محلی بپردازد.


• تاسیس شرکت مشترک (Joint venture Company) :
یک شرکت مشترک، شرکتی با مسئولیت محدود است که بین یک شرکت چینی و سرمایه گذار خارجی شکل می گیرد که در آن شریک یا شرکای خارجی مالک بیش از 25% از سهام شرکت هستند.شایان ذکر است. ایجاد شرکت. مشترک، ادغام شرکت .داخلی و خارجی. نیست بلکه تاسیس. شرکت جدیدی .است با مالکیت .دو طرف که در آن مسئولیت. صاحبان سهام .محدود به آورده. آنها برای. تجارت می باشد.


• تاسیس شرکت با مالکیت کاملا خارجی (Wholly Foreign-Owned Enterprise) :
یک Wofe یک شرکت مسئولیت محدود با سرمایه گذاران صد درصد خارجی است.
این نوع شرکت محبوب ترین شرکت در میان سرمایه گذارانی است که تمایل دارند در یکی از زمینه های زیر به فعالیت بپردازند :
تولید، تجارت، خدمات مشاوره ای و مدیریتی، گسترش نرم افزار و سایر فعالیت های سودآور.
بسیاری از شرکت های خارجی این نوع شرکت را انتخاب می کنند به دلیل اینکه این نوع شرکت امکان این را به آنها خواهد داد که 100درصد سهام را به نام سهام داران خارجی کنند.


• تاسیس شرکت بازرگانی با سرمایه خارجی (Foreign-Invested Commercial Enterprise) :
سرمایه گذاران مستقیم خارجی می توانند مجوز صادرات-واردات دریافت نموده و شرکت های به طور کامل اجرایی، خرده فروشی و یا شرکت های تجاری با صد درصد مالکیت خارجی تاسیس نمایند و در چین خرید و فروش کنند.این نوع .شخصیت حقوقی .شرکت های تجاری با سرمایه .خارجی نامیده می شوند. و طبقه .خاصی از شرکت های با .مالکیت کاملا .خارجی هستند.
ایجاد شرکت های تجاری با سرمایه خارجی چندان هزینه بر نیستند و می توانند به سرمایه گذاران خارجی کمک نمایند تا تسهیل خرید و صادرات را با فعالیت های تأمینی و کنترل کیفیت ترکیب نمایند.


ثبت شرکت .در کشور چین مزیت ها .و فایده های زیادی .دارد که در ذیل. به برخی از آنها .اشاره شده است :

مزایای ثبت شرکت در چین :

– افتتاح حساب بانکی بین المللی
– اخذ اقامت چین از طریق ثبت شرکت در چین
– افزایش اعتبار در فعالیت های تجاری
– حضور در بازار جهانی و توانایی تجارت در خارج از کشور

 

———— قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری ————

 

درباره کشور چین بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات در خصوص کشور چین به لینک زیر مراجعه نمایید :

 


مقالات مرتبط با قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری

راهنمای جامع تجارت با چین ( آموزش صفر تا صد تجارت به چین )

۱۰۰ خوشه صنعتی چین 

آشنایی با استاندارد ( Guobiao ) GB جهت صادرات کالا به کشور چین

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 14 ساعت قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 16 ساعت قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما