در زمانی که کالایی از یک کشور به کشور دیگر وارد می گردد واردات کالا نامیده می شود و زمانی این اتفاق خواهد افتاد که تولید آن مقرون به صرفه نبوده و یا منابع و امکان تولید آن در آن کشور وجود ندارد . 

 اقلیم یک کشور و شرایط منابع طبیعی و آب و هوایی یک کشور و هزینه های تولیدی و نیروی انسانی از عوامل عدم تولید یک محصول و واردات آن می باشد . یکی دیگر از این عوامل می توانیم به سطح تکنولوژی و دانش فنی وهمچنین ماشین آلات و مواد اولیه تولیدی اشاره کنیم که بیشتر کشورها از جمله چین و آلمان با  استفاده از مکانیزم های خاص از نمونه برداری و مهندسی معکوس محصولات و کالاهای خود جلوگیری نموده و موجبات واردات این کالاها را در کشورهای دیگر ایجاد می نمایند . 

واردات کالا یکی  از مهمترین بخش های تجارت هر کشور می باشد و سیاست های دولتی جهت تنظیم بازار و ساختار تولیدی و مصرفی با اعمال تعرفه بر محصولات وارداتی این شرایط را مدیریت می نمایند . بیشتر واردات ایران از کشورهای چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان  می باشد و در سالهای اخیر با توجه به ممنوعیت های وارداتی کالاهای مصرفی و کالاهایی که در ایران تولید می شوند بیشتر مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی وارد می گردد .   

باید دقت کرد که محصولات وارداتی، شامل کالاهای غیراستاندارد نشوند. زیرا ممکن است کالاهایی با قیمت پایین ارائه شوند که کیفیت خوبی نداشته و یا استاندارد لازم را نداشته باشند. برای وارد کردن کالاهای صنعتی باید از خدمات پس از فروش آن مطمئن شد. در این زمینه باید دلایل ایجاد قیمت پایین برای کالاهای وارداتی بررسی شود و از نمایندگان و تولید کنندگان معتبر که توسط تولید کنندگان اصلی معرفی می‌شوند محصولات، خریداری شود.

آمار واردات ایران در سال ۱۴۰۲

پنج مبدا وارداتی کشور ۱۲ ماهه ۱۴۰۲

امارات متحده عربی

امارات متحده عربـی بـا ارزش ۲۰۷۶۷ میلیـون دلار و سـهم ۳۱.۴ درصـد از کـل واردات

چین

چین با ارزش ۱۸۵۳۹ میلیون دلار و سهم ۲۸ درصد از کل واردات

ترکیه

ترکیه با ارزش ۷۵۲۰ میلیون دلار و سهم ۱۱.۴ درصد از کل واردات

آلمان

آلمـان با ارزش ۲۱۵۱ میلیون دلار و سهم ۳.۳ درصد از کل واردات

هندوستان

هند با ارزش ۱۹۱۶ میلیون دلار و سهم ۲.۹ درصد از کل واردات

واردات به ایران به چند دسته بندی تقسیم می گردند :

  • واردات کالاهای مجاز که براساس قانون واردات آن طبق تعرفه مجاز می باشد و براساس ضوابط نیازی به اخذ مجوز خاصی نیست .
  •  واردات کالاهای مشروط  که صدور و ورود صرفا با کسب مجوز امکان‌پذیر است مانند  گندم و یا خوراک دام و ..
  • واردات محصولاتی که به لحاظ شرعی یا قانونی ممنوع می باشد مانند اسلحه یا مشروبات الکلی 

در نوع اول یا دوم براساس گروه بندی کالایی اختصاص ارز جهت واردات در سه گروه تقسیم می شوند :

۱- کالاهای گروه ۱ ( ارز دولتی جهت واردات اختصاص می یاید ) 

۲- کالاهای گروه ۲ ( ارز نیمایی جهت واردات اختصاص می یابد ) 

۳- کالاهای گروه ۳ ( ارز آزاد اختصاص می یابد ) 

تحلیل نقشه واردات

تحلیل گروه های کالایی وارداتی به ایران

در لیست واردات ایران می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

  • جرثقیل های برجی
  • قطعات ماشین های حفر زمین
  • قطعات برای تولید وسایل حمل و نقل کالا
  • لوازم لازم برای ماشین سازی
  • ماشین های بافندگی 
  • مواد شیمیایی

واردات چه کالاهایی بیش ترین سود را دارد؟

در کشور ایران ، با توجه به شرایط کنونی ، کارخانجات در بخش تهیه مواد اولیه با مشکلات زیادی روبرو هستند و در این میان واردات کننده‌ گان مواد اولیه در صنایع بیشترین سود را می‌توانند ببرند. برای مثال می توان پی برد که سمت و سوی واردات بسوی مصرفی شدن پیش می رود یا بسوی واردات کالاهای سرمایه ای ، به هر حال برای واردات کالا دانستن موارد ذیل می تواند وارد کننده را در انتخاب نوع کالا راهنمایی کند.

راهنمای جامع واردات کامل و کاربردی

در این روش تولیدکنندگان محصولات را از طریق واسطه به بازارهای هدف وارد می کنند این واسطه ها هم می توانند شرکت های مدیریت صادرات ( EMC ) باشند و هم می توانند شرکتهای تجاری ( ETC ) باشند . این نوع از صادرات برخلاف روش مستقیم با حضور واسطه انجام می شود. در این روش شخص به کمک شرکت های بازرگانی اقدام به انجام صادرات میکند و طی قرارداد شخص یا شرکت فرآیند صادرات را به شرکتی دیگر واگذار میکند.

آیا گام ها و مراحل و فرآیند واردات را می شناسید؟ فرآیند واردات نیازمند چه اسنادی است؟ در این فرآیند می بایست به چه سازمانهایی مراجعه نمایید؟ تعرفه واردات کالای شما چیست؟ 

در سایت آیکسپورت ما سعی کرده ایم جدای از مباحث خرید و مباحث حقوقی و مالی به آموزش فرآیند واردات نیز بپردازیم برای این منظور شما می توانید مطلب فرآیند واردات را مطالعه نمایید.

مراحل واردات  شامل بخش های زیر می باشد که در مقاله ” فرآیند واردات ” به صورت کامل به توضیح هر بخش پرداخته ایم :

سازمانهای مرتبط به واردات

درباره نهادهای درگیر با واردات و خدماتی که ارائه می دهند، چه میدانید؟ در واردات کالا و خدمات سازمان‌ها و ارگان‌های مختلفی وجود دارند که باید با آنها تعامل کرد. برخی اوقات نیاز است که مجوزهایی را از این ارگان‌ها دریافت کرد. گاهی اوقات نیز امکان دارد، تسهیلاتی را به واردکنندگان اعطا کنند که نیاز است از آنها اطلاع پیدا کرد.

آمارهای واردات ایران

آمار واردات ایران به تفکیک کشور

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما