ارزش گمرکی کالاهای صادراتی : براساس تفاهم‌نامه همکاری بین گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان توسعه تجارت ایران، تعیین ارزش کالاهای صادراتی، به سازمان گمرک ایران محول شد.

هر کالای صادراتی دارای قیمتی است که قبلا توسط مرجع رسمی دولتی تعیین شده و به صورت فهرست قیمت های صادراتی در اختیار گمرک، بانک و سایر سازمان ها قرار می‌گیرد.

نحوه تعیین ارزشِ گمرکی کالاهای صادراتی

گمرک های اجرایی موظفند در زمان صدور کالا با رعایت ماده ۱۶ قانون امور گمرکی جهت مشاهده ارزشِ گمرکی کالاهای صادراتی، می توانید به لینک های پایین این نوشته و یا سایت گمرک مراجعه کنند.

ماده ۱۶ قانون امور گمرکی 

ارزش گمرکی کالای صدوری، عبارت است از قیمت فروش کالا برای صدور به اضافه هزینه بیمه، باربری و حمل‌ و نقل و سایر هزینه‌هایی که به آن کالا تا خروج از قلمرو گمرکی تعلق می‌گیرد و از روی سیاهه و اسناد تسلیمی صادرکننده تعیین می‌گردد (در حقیقت همان ارزش CIF کالاست).در صورت عدم ارائه اسناد و یا نامتناسب بودن ارزش اظهار شده به‌ دلایل مستند، گمرک ارزش کالای صدوری را با استعلام از مراجع ذی ربط و براساس قیمت عمده ‌فروشی آن در بازار داخلی به اضافه هزینه‌هایی که تا خروج از قلمرو گمرکی به آن تعلق می‌گیرد تعیین می‌نماید.

تبصره 

تشخیص نامتناسب بودن ارزشِ گمرکی مانع از صدور کالا نیست و گمرک می‌تواند با اخذ تعهد، رسیدگی به ارزش را به بعد از صدور موکول نماید مگر در مواردی که صادرات کالا منوط به پرداخت عوارض صادراتی برمبنای ارزش کالا باشد.

روش اجرایی

گمرک اجرایی بر مبنای بانک اطلاعات ارزش گمرکی کالاهای صادراتی و بر اساس ارزش اظهاری صادر کننده مندرج در اسناد تسلیمی سیاهه (فروش) نسبت به بررسی و رسیدگی به ارزش اقدام می نماید.

نکته: در صورتی که ارزش کالای صادراتی شما در لیست موجود نبود می بایست چه فعالیت هایی را دنبال کنید؟

در صورت نبود ارزش گمرکی کالای صادراتی در بانک اطلاعات ارزش، گمرک اجرایی موظف است قیمت عمده فروشی کالای صادره را از بازار داخلی استعلام و بر اساس ماده ۱۶قانون و ماده ۲۲ آئین نامه اجرایی تعیین ارزش نموده و با رعایت تبصره ذیل ماده ۱۶قانون و تبصره ۳ ماده ۲۲ آئین نامه اجرایی و ماده۱۰۷ قانون نسبت به ترخیص و صدور کالا اقدام و مراتب درخواست تعیین ارزش را بهمراه اسناد و مدارک از قبیل تصویر متن و ظهر اظهار نامه صادراتی اسناد خرید در صورت وجود لیست عدلبندی و جوابیه آزمایشگاه و بهمراه دلایل و عند اللزوم نمونه یا کاتالوگ حاوی مشخصات کامل کالا و قیمت عمده فروشی استعلامی را بر اساس فرم : PQ: ۳۱ظرف مهلت یک هفته به دفتر بررسی و تعیین ارزش  ارسال نماید.

در صورت نامتناسب بودن ارزش کالای اظهار شده به استناد ماده . ۱۶ق.ا.گ بر اساس بانک اطلاعات ارزش گمرکی کالاهای صادراتی و اعتراض صاحب کالا به ارزش استباطی، گمرک اجرایی موظف است مراتب مورد اعتراض صاحب کالا را بهمراه اسناد و مدارک از قبیل تصویر متن و ظهر اظهار نامه صادراتی اسناد خرید در صورت وجود لیست عدلبندی، جوابیه آزمایشگاه و بهمراه دلایل و عند اللزوم نمونه یا کاتالوگ حاوی مشخصات کامل کالا و شرح لازم مبنی بر اعلام علل نامتناسب بودن ارزش اظهار شده و همچنین دلایل اعتراض صاحب کالا را بر اساس فرم PQ:۳۱ظرف مهلت یک هفته به دفتر بررسی و تعیین ارزش ارسال نماید.

صادر کننده یا تولید کننده و یا اتحادیه، انجمن یا تشکل صادراتی میتوانند قبل از انجام صادرات و با ارائه مدارک و مستندات و بر اساس فرم PQ:۳۲ و ۳۳:۲PQ از دفتر بررسی و تعیین ارزش و بصورت حضوری یا الکترونیکی تقاضای تعیین ارزش گمرکی نماید.

پس از وصول مدارک و ثبت در دبیرخانه گمرک ایران و تشکیل پرونده در بایگانی دفتر بررسی و تعیین ارزش ، پرونده بر اساس نوبت و اولویت کاری به کارشناس مربوطه ارجاع میگردد.

قابل توجه صادرکنندگان و کارشناسان گمرک

شما می توانید براساس سال،ماه و روز مورد نظر خود به راحتی لیست اکسل ارزش گذاری کالای صادراتی را دانلود نموده و از قسمت جستجو کالا مورد نظر خود را بررسی نمایید. 

ارزش گمرکی کالاهای صادراتی سال ۱۴۰۱

ارزش گمرکی کالاهای صادراتی سال ۱۴۰۲

گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
تغییر در رویه محاسبه مبلغ کارمزد ثبت سفارش بر اساس تصویب‌نامه شماره ۱۲۳۳۴۳/ت۶۱۶۴۶هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ هیئت وزیران 📣 قابل توجه...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
نحوه ارسال اطلاعات ثبت‌سفارش‌های از محل صادرات خود به گمرک 📢 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع.تجارت؛ ✅ پیرو تصمیم...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
فهرست نشان های تجاری قاچاق قطعی سیگارت و تنباکوی معسل فهرست نشان‌های تجاری خارجی رایج سیگارت و تنباکوی معسل قاچاق محرز شامل...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.