کارت بازرگانی

کارت بازرگانی و مراحل اخذ آن :کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده آن اعم از شخص حقیقی یا حقوقی به موجب ماده ۲ قانون و مقررات صادرات و واردات مصوب ۱۳۷۲/۰۴/۰۲ مجلس شورای اسلامی اجازه داده می شود به امر تجارت خارجی بپردازد. بر اساس مقرراتی که در حال حاضر در دست اجراست اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور یکسال می باشد. تمدید کارت بازرگانی با ارائه مدارک لازم برای برای مدت مذکور انجام می گیرد و در دفعات بعد نیز به همین ترتیب ادامه می یابد.

انواع کارت بازرگانی

تقسیم بندی براساس شخصیت کاری

تقسیم بندی براساس نوع درخواست

مزایا اخذ کارت بازرگانی

معایب اخذ کارت بازرگانی

کسانی که اقدام به اخذ کارت بازرگانی می کنند می بایستی در نظر داشته باشند به عنوان تاجری که به قوانین واردات و صادرات کشور آشنایی دارد، مشمول قوانین مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا می باشند و موظف هستند ضمن ثبت نام در سامانه های مورد نظر، مالیات فعالیت تجاری خود را پرداخت کنند.

اخذ کارت بازرگانی برای کسانی که می خواهند به دفعات اقدام به واردات و صادرات کالا نمایند مناسب و مزیت حساب می شود، اما برای کسانی که اقدام به اجاره یا فروش این کارت می کنند مخاطرات و تبعات حقوقی و مالی بسیار زیادی دارد.

افراد معاف از اخذ کارت بازرگانی

قانون گذار بعضی از اشخاص را از اخذ کارت بازرگانی معاف کرده است. یعنی این افراد برای فعالیت در عرصه ­های مذکور به ارائه کارت بازرگانی نیاز ندارند. اشخاصی که کالا های وارداتی آن ها به تشخیص گمرک فروشی نیستند؛ پیله وران، ملوانان ایرانی که در شناوران واقع در مرزهای ساحلی ایران و کشورهای خارجی فعالیت می ­کنند؛  کارگران ایرانی که موفق به دریافت کارنامه شغلی از وزارت کار شده ­اند و در خارج از ایران مشغول به کار هستند و شرکت تعاونی مرزنشینان مشمول قانون معافیت از اخذ کارت بازرگانی هستند. در ادامه جهت آشنایی با کارت مرزنشینی و فرآیند اخذ آن، مقاله کارت مرزنشینی سایت ixport را مشاهده نمایید.

محرومین از کارت بازرگانی

مالیات بر کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی به تنهایی مشمول پرداخت مالیات نمی­ شود؛ بلکه میزان درآمد مشمول مالیات دارنده کارت منجر به تعیین میزان مالیات می­ گردد. طبق ماده ۱۳۱ قانون مالیات­ های مستقیم، میزان مالیات برای شخصیت­ های حقیقی بر اساس درآمد مشمول مالیات آن ها و برای شخصیت­ های حقوقی معادل ۲۵ درصد درآمد آن ها محاسبه می شود.

نکات مهم :

  1.  اخذ هر کارت بازرگانی حداکثر سه رشته فعالیت مجاز است
  2.  دریافت  کارت عضویت صرفا تیک خدمات را فعال کنید .
  3.   گواهی نمایندگی” و یا “مادر تخصصی” تیک نمایندگی فعال و با ارایه مدارک شعبه اصلی می توانید ۱۴ رسته فعالیت را انتخاب کنید .
  4. کارت بازرگانی صرفا برای مدیرعامل صادرمی شود و ریس هیات مدیره هم می تواند کارت دریافت کند .
  5. یک شخص می تواند همزمان هم کارت حقیقی و کارت حقوقی داشته باشد اما داشتن دو کارت حقیقی یا دو کارت حقوقی برای یک شخص امکانپذیر نیست.
  6. در صورتی شرکت قبلی مدیرعامل غیرفعال باشد یا شرکت قبلی مدیرعامل جدید معرفی نماید می تواند با شرکت جدید کارت دریافت کند .
  7. شما می تواند با مراجعه به سامانه جامع تجارت کارت عضویت را به کارت بازرگانی و بالعکس تبدیل کنید .
  8.  اتباع غیر ایرانی صرفا  بعنوان مدیرعامل شرکت می توانند برای  کارت بازرگانی / عضویت حقوقی اقدام نمایند.
  9. اخذ کارت بازرگانی برای تعاونیها و اتحادیه ها بعد از بررسی سامانه جامع تجارت و سازمان صمت توسط اتاق بازرگانی استان صادر می گردد .

راهنمای جامع کارت بازرگانی

راهنمای صدور و تمدید کارت بازرگانی

راهنمای ثبت درخواست کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت : بنا بر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آیین­ نامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ثبت درخواست های مرتبط با کارت بازرگانی ، نظیر صدور، تمدید، ابطال و سایر فرآیندهای مرتبط، می بایست توسط بازرگان در سامانه جامع تجارت صورت پذیرد.

در صورتی که بعد از صدور کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت فاقد یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت می‌باشد و یا بعد از صدور فاقد شرط یا شرایط مذکور گردیده است، وزارت بازرگانی می‌تواند راساً نسبت به ابطال کارت اقدام نموده و موضوع را به اطلاع اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق تعاون حسب مورد برساند. در صورتی که این امر برای اتاق بازرگانی، صنایع یا اتاق تعاون مشخص گردد باید موضوع را جهت ابطال به وزارت بازرگانی منعکس نماید. (بند ۶ ماده ۱۰ مقررات صادرات و واردات )

مطابق با قوانین گمرکی کشور ، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن ( شخص حقیقی یا حقوقی ) می تواند با داشتن آن ، به کار تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا بپردازد.

اکنون صدور کارت بازرگانی ( تجارت خارجی ) و تمدید آن برای یک فعال اقتصادی فرایندی دشوار نیست. با استفاده از همان مدارک معمول که تمامی بنگاه های اقتصادی ملزم هستند برای امور جاری خود در اختیار داشته باشند می توان کارت بازرگانی دریافت کرد.

اتاق بازرگانی تهران برای سهولت بیشتر در اجرای فرایند صدور کارت ، تلاش کرده شرایط و ضوابط آن را با شفافیت در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد.

جهت انتخاب رشته.فعالیت های کارت بازرگانی، میبایست ابتدا با مشخصات کاربری خود وارد سامانه جامع تجارت به آدرس شده و مطابق تصویر ۱ متناسب.با نوع شخص، نقش ” بازرگان حقیقی– فعال” یا “بازرگان حقوقی-فعال” را انتخاب نمایید.

فرآیند تغییر کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت برای ایجاد تغییرات در اطلاعات کارت بازرگانی حقوقی، ابتدا باید وارد حساب کاربری در سامانه جامع تجارت وزارت صمت شده و نقش پایه حقوقی را انتخاب کنید.

شخص حقوقی و حقیقی اطلاعات کارت بازرگانی و خود کارت بازرگانی و اطلاعات شخصی را وارد سیستم می کند و کدی تخصیص می یابد که با آن می توان تمام اطلاعات شخص حقوقی و یا حقیقی را استخراج نمود . در حال حاضر شماره کدینگ اشخاص حقوقی ، شناسه ملی و شماره کدینگ اشخاص حقیقی ، شماره ملی آن ها است . ولی به زودی کدینگ های ۹ رقمی غیرفعال شده و تمامی شرکت ها اعم از صاحبان کالا و شرکت های حمل و نقل باید از شناسه ملی ۱۱ رقمی خود استفاده کنند.

مطالب بیشتر کارت بازرگانی

آغاز جداسازی کارت بازرگانی و کارت عضویت
آغاز جداسازی کارت بازرگانی و کارت عضویت 🔸 بر اساس نامه اتاق بارگانی ایران، رویه جدید ادامه پروژه جداسازی کارت...
کارت بازرگانی یکبار مصرف چیست؟
کارت بازرگانی یکبار مصرف چیست؟   کارت بازرگانی یک مجوز برای شروع کار تجارت برای تجار و بازرگانان می‌باشد. آنها...
اصلاح ماده ۱۰ اصلاحی آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات
اصلاح ماده ۱۰ اصلاحی آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات 📌 تصویب نامه هیات وزیران در خصوص.اصلاح ماده...
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
تغییر در رویه محاسبه مبلغ کارمزد ثبت سفارش بر اساس تصویب‌نامه شماره ۱۲۳۳۴۳/ت۶۱۶۴۶هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ هیئت وزیران 📣 قابل توجه...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
نحوه ارسال اطلاعات ثبت‌سفارش‌های از محل صادرات خود به گمرک 📢 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع.تجارت؛ ✅ پیرو تصمیم...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
فهرست نشان های تجاری قاچاق قطعی سیگارت و تنباکوی معسل فهرست نشان‌های تجاری خارجی رایج سیگارت و تنباکوی معسل قاچاق محرز شامل...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.