کارت بازرگانی یکبار مصرف چیست؟

کارت بازرگانی یکبار مصرف چیست؟

کارت بازرگانی یکبار مصرف یا اجاره ای چیست

 

کارت بازرگانی یک مجوز برای شروع کار تجارت برای تجار و بازرگانان می‌باشد. آنها قبل از شروع کار تجارت بایستی به مراجع زیربط مراجعه نموده و نسبت به دریافت کارت بازرگانی خود اقدام نمایند. حال کارت بازرگانی یک بار مصرف و یا اجاره‌ای، همان کارت بازرگانی می‌باشد که تجار اقدام به دریافت آن می‌کنند، با این تفاوت که، آن را به تاجر دیگری که خود کارت بازرگانی ندارد و یا نمی‌خواهد از کارت بازرگانی خود استفاده نماید، موقتا و در ازای دریافت هزینه، به او اجاره می‌دهد. در این حالت این کارت‌ها را کارت بازرگانی یک بار مصرف و یا کارت اجاره ای می نامند. تیم آیکسپورت در این بخش به گردآوری اطلاعات مفیدی در خصوص کارت بازرگانی یک بار مصرف پرداخته است. با مطالعه آنها، هوشمندانه‌تر تجارت کنید.

 

بیشتر بخوانید: کارت بازرگانی ( Commercial Card ) و مراحل اخذ آن

 

آیا استفاده از کارت‌های بازرگانی یک‌بار مصرف قانونی است؟

قانونا استفاده تجار از کارت بازرگانی که متعلق به خود نیست و یا اجاره آن به تجار دیگر، غیرقانونی می‌باشد، ولی استفاده از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف بین بازرگانان امری بدیهی است. برخی افراد برای فرار از پرداخت مالیات برای کالاهای خود، ترجیح می‌دهند از کارت‌های بازرگانی اجاره ای استفاده نمایند. اما باید بدانید که در صورت رویت گمرک، صاحب کارت به پرداخت جریمه‌های مالی سنگین ملزم می‌گردد.

 

بیشتر بخوانید: جرایم واگذاری کارت بازرگانی

 

نحوه دریافت کارت بازرگانی یکبار مصرف

تاجران در قبال پرداخت هزینه‌ای که با صاحب کارت بازرگانی یک بار مصرف طی کرده‌اند، می‌توانند آن را دریافت کرده و از آن برای انجام فعالیت تجاری خود (صادرات کالا یا واردات کالا) استفاده نمایند. هیچ‌گونه تضمینی در اجاره و استفاده از این کارت‌ها قید نمی‌شود. پس برای اجاره کارت بازرگانی بهتر است صاحب کارت را بشناسید و یا از شرکت‌هایی که در این امر کار می‌کنند و مورد اعتماد هستند استفاده نمایید.

اداره گمرک برای جلوگیری از استفاده تجار از کارت بازرگانی یکبار مصرف در انواع تجارت‌های بین‌المللی، در آذر ۹۴، بخشنامه‌ای را تصویب کرد و به تمامی گمرک های کشور ابلاغ نمود تا سازمان‌های گمرکی ضمن توجه به این بخشنامه، با دقت نظر بیش‌تری در خصوص عدم استفاده تجار از کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف یا همان کارت های بازرگانی اجاره ای، اقدام نمایند.

گمرک جمهوری اسلامی ایران در این بخشنامه به معرفی ویژگی‌ها و شاخص‌های متعدد کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف اشاره نمود تا کارکنان گمرکات کشور با دقت بیش‌تر و صحیح‌تری کارت‌های بازرگانی را بررسی کنند و در خصوص اجاره ای بودن آن ها تصمیم بگیرند. حال در زیر به بررسی برخی موارد که در آن‌ها تجار و بازرگانان اقدام به استفاده از کارت بازرگانی یک بار مصرف می‌کنند، می‌پردازیم:

  • کارت‌های بازرگانی که توسط حق العمل‌کاران یا نمایندگان متعدد استفاده‌ شده است
  • کارت‌های بازرگانی که با استفاده از آنها در گمرکات مختلف کالا اظهار می‌شود
  • کارت‌های بازرگانی که با استفاده از آنها در فصول مختلف و متعدد تعرفه ، کالا اظهار می‌گردد
  • کارت‌های بازرگانی که در محل جغرافیایی غیر از محل صدور کارت از آنها استفاده شده است
  • کارت‌های بازرگانی که برای واردات یا صادرات کالا به اظهارکنندگان یا کارگزارانی وکالت داده‌اند که در گذشته برای بدهکاران کار کرده‌اند

هزینه اخذ کارت بازرگانی یک بار مصرف

داشتن کارت های بازرگانی یکبار مصرف نسبت به اخذ کارت بازرگانی توسط افراد حقیقی هزینه‌ی کمتری را در دارد. این مبلغ توافقی‌ست میان صاحب کارت با شما. بنابراین مبلغ واحدی برای این کار اعلام نشده است.

مزایای کارت بازرگانی یکبار مصرف

  • اغلب توسط چند ترخیص‌کار و حق العمل کار مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
  • این کارت‌ها در گمرکات مختلف به منظور ترخیص یا اظهار‌کالا ارائه شده‌اند.
  • ترخیص یا اظهار کالا توسط این کارت، در فصول و تعرفه‌های مختلف انجام شده است.
  • از نظر موقعیت جغرافیایی در گمرکاتی استفاده شده‌اند که خارج از محل صدورشان است.
  • اخذ این کارت‌ها هزینه کم‌تری دارد.
  • اخذ کارت بازرگانی یکبار مصرف سریع‌تر انجام می‌گیرد.

معایب کارت بازرگانی یک بار مصرف

استفاده از کارت های بازرگانی یکبار مصرف دارای معایبی برای تجار نیز می‌باشد.

  • به دلیل قانونی نبودن کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف، در صورت مشاهده از سوی گمرکات، مجازات‌های مادی برای صاحب حقیقی کارت بازرگانی خواهد داشت.
    ریسک استفاده از کارت بازرگانی یک بار مصرف برای تجار غیرحقیقی و احتمال ضبط کارت بازرگانی آن‌ها و در نهایت نیمه تمام ماندن تجارت آن‌ها.
  • کارت های بازرگانی که توسط تجار اجاره داده می‌شوند معمولا دارای بدهی‌های سنگین مالیاتی بوده و در صورت رویت این امر توسط گمرک، کارت بازرگانی ضبط و مسدود خواهد شد و تجارت شما را به تعویق می‌افتد.
  • به دلیل اینکه افراد زیادی از یک کارت بازرگانی اجاره ای استفاده می‌کنند، شما به درستی از زمان انقضای کارت مطلع نخواهید شد. در صورت پایان یافتن انقضا کارت بازرگانی، شما نمی‌توانید آن را تمدید کنید و کالای تجاری شما متروکه اعلام خواهد شد و این امر هزینه‌های زیادی را در بخش انبارداری برای شما در پی خواهد داشت.
  • هیچ‌گونه تضمینی در اجاره کارت بازرگانی یک بار مصرف وجود ندارد. پس برای اجاره کارت بازرگانی بهتر است صاحب کارت را بشناسید و یا از شرکت‌های معتبر که در این زمینه کار می‌کنند کمک بخواهید و با خیال آسوده‌تری واردات یا صادرات خود را انجام دهید.
نویسنده:باعدل
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرآیند صدور گواهی بهداشتی حمل دام زنده مقدمه : قرنطینه به عنوان یکی از رکنها و ابزارهای مهم در تأمین...
تاریخ انتشار : 2 ساعت قبل
فهرست جدید کد تعرفه‌های مشمول ارز حاصل از صادرات خود و دیگران 🔻سازمان توسعه تجارت در اطلاعیه ای اعلام کرد:...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
اقلام مشمول جزء (٢) بند (الف) تبصره (٩) قانون بودجه سال ١۴٠٣ کل کشور موضوع اضافه شدن و اصلاح برخی...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
*آغاز درج برنامه تولید سال ۱۴۰۴ و توقف پذیرش برنامه تولید سال جاری واحدهای تولیدی از ابتدای آبان ۱۴۰۳* 📢...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
نحوه تعیین ارزش کالاهای صادراتی و چگونگی اعتراض به ارزش اظهاری اظهار کالا در گمرکات اجرایی به منزله پذیرش ارزش...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
شرایط برخورداری از معافیت صادرات کالا و خدمات موضوع ماده ۱۴۱ و استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده ( از...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما