انواع رویه های گمرکی

. . انواع رویه های گمرکی

انواع رویه های گمرکی را در زیر مشاهده نمایید.

فصل اول ـ کالاهای ورودی

 ماده ۴۷ـ کالای وارده به قلمرو گمرکی را می‌توان برای یکی از منظورهای زیر اظهار کرد:

الف ـ ورود قطعی

 ب ـ ورود موقت

 پ ـ ورود موقت برای پردازش

 ت ـ مرجوعی (اعاده به خارج از کشور)

 ث ـ عبور خارجی

 ج ـ عبور داخلی

عملیاتی که از طرف. گمرک و اشخاص ذی ‌ربط نسبت.به اظهارنامه و کالای مربوط به آن انجام و منتهی به صدور پروانه گمرک.در موارد بندهای (الف) تا (ث) این ماده می‌گردد تشریفات قطعی گمرکی و در مورد بند (ج) تشریفات غیرقطعی گمرکی.تلقی می‌شود.

 مبحث اول ـ ورود قطعی

 ۴۸ ـ ورود قطعی، رویه گمرکی است. که براساس آن کالاهای وارده. برای استفاده . در داخل قلمرو گمرکی. با پرداخت حقوق ورودی. و هزینه‌های انجام خدمات. و با انجام کلیه تشریفات، ترخیص می‌شود.

 ۴۹ـ در مواردی که کالا . در حین حمل از مبدأ تا هنگام . تحویل به مرجع تحویل‌گیرنده. کالا یا در مدت توقف در انبارهای . گمرکی آسیب‌دیده یا ضایع . یا فاسد شود، صاحب کالا می‌تواند تقاضا کند. کالا را با پرداخت تمام هزینه‌های . انجام خدمات و انجام تشریفات. گمرکی از کشور خارج. و یا آن را بلاعوض به دولت واگذار کند. و یا قسمت آسیب ‌دیده یا فاسد شده را تفکیک کرده. و با پرداخت هزینه‌های انجام خدمات، فقط حقوق ورودی کالا قسمت سالم را بپردازد.درصورتی که تفکیک قسمت سالم مقدور نباشد. یا تفکیک آن موجب آسیب ‌دیدگی یا فساد بیشتر کالا شود،

گمرک اجرائی می‌تواند به تقاضای صاحب کالا با تنظیم صورتمجلسی که به تأیید گمرک ایران می‌رسد. متناسب با آسیب ‌دیدگی و فساد، ارزش کالا را تعیین و براساس آن حقوق ورودی را محاسبه و وصول نماید. چنانچه حقوق ورودی. مذکور براساس وزن دریافت شود در این‌صورت به نسبت آسیب ‌دیدگی یا فساد.در حقوق ورودی تخفیف داده . می‌شود. درصورتی که مرجع تحویل‌گیرنده. موجب آسیب ‌دیدگی کالا شود قسمت آسیب‌ دیده. از پرداخت هزینه‌های. انجام خدمات معاف می‌گردد.

مبحث دوم ـ ورود موقت

 ۵۰ ـ ورود موقت، رویه گمرکی است که براساس آن کالاهای معینی می‌تواند تحت شرایطی به‌ طور موقت به قلمرو گمرکی وارد شود. این کالاها باید ظرف مهلت معینی که گمرک ایران تعیین می‌نماید بدون این‌ که تغییری در آن ایجاد شود خارج گردد. تغییرات ناشی از استهلاک از این حکم مستثنی است.

تبصره ـ فهرست کالاهای مشمول رویه ورود موقت و همچنین تشریفات، تضمینها و سایر مقررات مربوطه با رعایت این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می ‌گردد.

 اصول

کالاهای زیر می توانند با اخذ مجوز از گمرک ایران بعنوان ورود موقت وارد قلمرو گمرکی شود.

الف – کالاهای به منظور عرضه در نمایشگاهها

ب – دستگاههای فیلمبرداری عکسبرداری هوایی و فیلم های همراه آنها

پ – دستگاههای مطالعات علمی، آموزشی، فنی و مهندسی نقشه کشی

ت – دستگاها برایی سد سازی، اسکله ها، راهسازی، حفاری و اکتشاف

ث – وسائل برای نصب و سوارکردن کارخانجات و تاسیسات صنعتی و نظایر ان.

ج – لوازم یدکی و وسایل تعمیر دستگاهای فوق الذکر

چ – وسایل نقلیه سواری اشخاص غیر مقیم ایران برای استفاده شخصی همچنین محفظه های حمل بار (کانتینر)،ظروف وتکیه گاه های چند بار مصرف و وسائل نقلیه حمل کالا و اشخاص که برای حمل کالا و مسافر بین ایران و سایر کشورها تردد می نمایند.

ج – کالاهائی که. طبق قرارداد گمرکی . بین المللی قابل ورودموقت بوده و دولت جمهوری اسلامی ایران.عضویت آنرا.پذیرفته است .

خ – وسائل امدادی و لوازم کمکهای بشر دوستانه .

مبحث سوم ـ ورود موقت برای پردازش

 ۵۱ ـ ورود موقت. برای پردازش، رویه گمرکی است. که براساس آن کالا می‌تواند. به‌ طور موقت به قلمرو گمرکی. وارد شود، تا ساخته، تکمیل، تعمیر یا .فرآوری شده و . سپس صادر شود. این رویه همچنین شامل موادی از قبیل. تسریع‌کننده‌ها (کاتالیست‌ها) که . در ساخت، تکمیل و. فرآوری مصرف می‌شود. نیز می‌گردد. کالاهای کمکی. از قبیل روان ‌کننده‌ها . و ابزارآلات مشمول رویه ورود موقت برای پردازش . نیست. محصولات به‌ دست آمده.محصولاتی می‌باشند که از ساخت، تکمیل، فرآوری و تعمیر . کالاهایی که برای. آنها مجوز استفاده .از رویه ورود موقت . برای پردازش اخذ شده . به ‌دست می‌آیند.

تبصره ۱ ـ سقف زمانی ورود موقت برای پردازش به تفکیک گروه کالایی مختلف با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های تولیدی ذی ‌ربط، گمرک ایران، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و تصویب هیأت وزیران تعیین می‌ گردد.

تبصره ۲ـ نحوه اجرای این ماده در حدود مقررات این قانون، در آیین ‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد.

مبحث چهارم ـ مرجوعی

 ۵۲ ـ مرجوعی رویه‌ای است که براساس آن کالای وارده موجود در گمرک را تا هنگامی که با اجرای مقررات متروکه به‌ فروش نرسیده است می‌توان به‌ عنوان.اعاده به خارج به گمرک اظهار و ترخیص نمود.

تبصره ـ نحوه اجرای این ماده در حدود مقررات این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد.

مبحث پنجم ـ عبور خارجی

  ۵۳ ـ عبور خارجی کالا رویه گمرکی است که براساس آن کالایی به‌ منظور عبور از قلمرو گمرکی از یک گمرک مجاز وارد و از گمرک مجاز دیگری، تحت نظارت گمرک خارج شود.

تبصره ـ شرایط، تشریفات اظهار و ارزیابی، میزان تضمین و اسناد لازم براساس آیین‌نامه اجرائی این ماده است

که در حدود مقررات این قانون به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تهیه می‌شود و به‌ تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

 ۵۴ ـ هرگاه در گمرک ورودی در کالای عبوری . نسبت به اظهارنامه کسری .مشاهده شود.صورت جلسه. تنظیم و اظهارنامه و پروانه. عبوری براساس آن .اصلاح و کالا عبور داده . می‌شود. کالای اضافی . از همان نوع مازاد. بر پنج درصد (۵%) و کالای اضافی. غیر هم‌نوع مشمول. تبصره (۲) ماده (۱۰۸) این قانون. می‌گردد. در این‌صورت با رعایت مقررات . مربوطه اجازه اصلاح .اسناد و عبور کالا  داده می‌شود.

 ۵۵ ـ در موارد استثنائی که ظن قوی به تخلف وجود دارد و بر اثر کنترلهای گمرکی در مسیر عبور، اختلافی بین محموله و پروانه عبور کشف شود، در مورد کالای اضافی نسبت به ضبط کالا و در مورد کالای کسری و مغایر، طبق مقررات قاچاق اقدام می‌شود.

تبصر ه ـ چنانچه برای نیروی انتظامی در طول مسیر عبور کالا ظن قوی قاچاق نسبت به محموله عبوری به وجود آید یا با فک مهر و موم و پلمب کامیون یا بارگنج با هرگونه دخل و تصرف در کالای عبوری مواجه گردد، فک مهر و موم و پلمب و بازرسی محموله فقط با حضور نماینده گمرک و تنظیم صورتمجلس امکانپذیر است.

 ۵۶ ـ هـرگاه در مـوقع  رسیدگی به کـالای عـبوری. در گـمرک خـروجی مشاهده شود. که مهر و موم و پلمب . از بین رفته است، گمرک با حضور. نماینده شرکت حمل و نقل . و یا راننده محتویات .بسته ها را رسیدگی و  با پروانه عبور تطبیق مینماید. درصورتی . که اختلافی مشاهده نشود. اجازه خروج داده میشود  و نسبت به ابطال تضمین. یا تعهد اقدام میگردد. هر گاه مهر و موم  و پلمب به طور عمدی . شکسته و در محتویات .دخل و تصرف شده باشد در اینصورت طبق مقررات. قاچاق رفتار میشود.

تبصره …

تبصر ه ـ در مواردی که بر اثر کنترلهای گمرکی در مرز خروج، کالایی اضافه یا کسر یا مغایر نسبت به پروانه گمرکی کشف شود، در صورت سالم بودن مهر و موم و پلمب و محفظه حمل بار و احراز عدم سوء نیت اجازه تخلیه کالا در انبارهای گمرکی با تنظیم صورتمجلس یا خروج کالا از قلمرو گمرکی صادر میگردد و تضمین مسترد یا تعهد اسقاط میشود.

 ۵۷ ـ هرگاه کالای عبوری تا پایان مدت اعتبار پروانه از قلمرو گمرکی خارج یا به گمرک تحویل نگردد، کالا مشمول مقررات قاچاق گمرکی میشود.

تبصره ۱ ـ درصورتی که برای گمرک محرز گردد کالا به علل قوه قهریه (فورس‌ماژور) از بین رفته است، تضمین

مأخوذه مسترد و تعهد مأخوذه از درجه اعتبار ساقط میشود. همچنین در موارد عذر موجه، تضمین به میزان حقوق ورودی کالای خارج یا تحویل نشده به درآمد قطعی گمرک منظور میگردد.

تبصره ۲ ـ گمرک میتواند با اخذ جریمه انتظامی موضوع ماده (۱۰۹) این قانون اجازه تحویل کالا به مرجع تحویل گیرنده را صادر نماید، مشروط بر اینکه با نظر گمرک حداکثر تا ده روز از مهلت اعتبار پروانه عبور خارجی، کالا به گمرک مقصد تحویل شده باشد.

 ۵۸ ـ مسؤولیت عبوردهنده ( ترانزیت کننده ) در پرداخت جرائم متعلقه، مطالبات گمرک و مجازات‌های ناشی از عدم تحویل یا خروج کالا محدود به میزان تعهدات و یا تضمینات مأخوذه برای صدور پروانه عبور نیست.

مبحث ششم ـ عبور داخلی

 ۵۹ ـ عبور داخلی، رویه گمرکی است که براساس آن کالای گمرک نشده از یک گمرک مجاز به گمرک مجاز دیگر و یا سایر اماکن تحت نظارت گمرک منتقل میگردد تا تشریفات قطعی گمرکی آن در مقصد انجام شود. حسب آنکه عبور داخلی کالا بنابر.درخواست متقاضی  یا تصمیم گمرک باشد  به ترتیب عبور داخلی. شخصی و یا عبور داخلی اداری . نامیده میشود.

تبصره ـ شرایط، تشریفات اظهار و ارزیابی، میزان تضمین و اسناد لازم در حدود مقررات این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌شود.

 ۶۰ ـ گمرک میتواند. در صورت تراکم در انبارهای گمرکی، با صدور حکم .(دستور اداری)، بارگُنج‌های. مهر و موم و پلمب شده. را تحت عنوان عبور. داخلی اداری به انبارهای. گمرکی دیگر منتقل. نماید. مسؤولیت کسری، آسیب‌ دیدگی . و فقدان کالا به جز [به جز] در موارد . قوه قهریه(فورس ماژور) در حین عبور . داخلی اداری. با گمرک است.

تبصره ۱ ـ هزینه های حمل و انجام خدمات مربوط به عبور داخلی اداری در غیر موارد قوه قهریه (فورس ماژور) برعهده گمرک است و از صاحب کالا دریافت نمیشود. مرجع تحویل گیرنده مکلف است کالای موضوع عبور داخلی را در مقابل خطرات ناشی از تصادف و آتش سوزی بیمه نماید و حق بیمه مربوطه را به هنگام ترخیص از صاحب کالا وصول کند.

 تبصره ۲ ـ عبور داخلی شخصی کالا منوط به قبول درخواست از طرف گمرک مبدأ عبور است. مسئولیت کسری، آسیب‌ دیدگی و فقدان کالا در حین عبور داخلی شخصی با اظهارکننده است.

تبصره ۳ ـ گمرک مکلف است برای کالایی که در اسناد حمل آن محل تحویل یکی از شهرهای داخلی ذکر شده است به شرط اینکه در شهر مزبور گمرک مجاز و مناسب وجود داشته باشد به تقاضای شرکت حمل و نقل و با انجام تشریفات مربوطه، پروانه عبور داخلی به صورت حمل یکسره صادر نماید.

تبصره ۴ ـ به منظور بهره برداری از ظرفیتهای خالی گمرکها و مناطق ویژه اقتصادی و کاهش رسوب کالا در مبادی ورودی ، گمرک حسب درخواست سازمان مسؤول منطقه مکلف است با عبور کالاها به گمرکها و مناطق ویژه موافقت نماید. بدیهی است منطقه مربوطه هزینه های انتقال را در ابتداء متقبل میشود تا در صورت مراجعه صاحب کالا از وی وصول نماید. مسؤولیت حفظ و نگهداری کالا برعهده عبوردهنده و مرجع تحویل گیرنده ذیربط است.

در ادامه ….

 ۶۱ ـ هرگاه در گمرک .مبدأ عبور داخلی، نسبت. به اظهار، کسری مشاهده شود. صورتمجلسه تنظیم و اظهارنامه. و پروانه عبوری بر این اساس .اصلاح و کالا عبور داده میشود. درصورتی. که در گمرک مبدأ در نتیجه . ارزیابی کالای عبور داخلی نسبت . به اظهار شرکت حمل و نقل. یا صاحب کالا، کالای اضافی  همنوع مازاد بر پنج درصد (۵%) یا کالای اضافی. غیرهمنوع مشاهده شود. به ترتیب مشمول تبصره (۲) ماده (۱۰۸) این قانون و مقررات .قاچاق گمرکی میگردد.

 ۶۲ ـ هـرگاه کـالای عـبور داخلی به طور کلـی یا جزئی در مهلت مقرر به گمرک مقصد واصل نشود جز در موارد قوه قهریه (فورس ماژور)، مشمول مقررات قاچاق میگردد.

تبصره ـ در موارد خاص از قبیل معاذیری مانند بیماری و تصادف و پیشامدهای ناگوار که در آییننامه اجرائی به تصویب هیأت وزیران میرسد، گمرک میتواند با اخذ جریمه انتظامی موضوع ماده (۱۰۹) این قانون به صدور اجازه تحویل کالا به مرجع تحویلگیرنده اقدام نماید، مشروط بر اینکه حداکثر تا پنج روز با نظر گمرک از مهلت اعتبار پروانه عبور داخلی به گمرک مقصد، تحویل شود.

 ۶۳ ـ در انواع رویه های گمرکی در مواردی که کالای عبور داخلی با کسری، تحویل گمرک مقصد گردد، در صورت سالم بودن مهر و موم و پلمب و محفظه حمل بار و عدم دخل و تصرف مشمول مقررات کسر تخلیه میشود.

 کالای عبوری درصورت دخل و تصرف در مهر و موم و پلمب و مشاهده کسری، مشمول قاچاق گمرکی است.

 درصورتی که کسری و فک مهر و موم و پلمب، ناشی از قوه قهریه (فورس‌ماژور) باشد تضمین و تعهد، ابطال میشود.

فصل دوم ـ کالاهای صدوری:

مبحث اول ـ صدور قطعی

 ۶۴ ـ صدور قطعی، رویه گمرکی است که براساس آن کالای داخلی به منظور فروش یا مصرف از کشور خارج میشود.

تبصره ـ شرایط، تشریفات اظهار و ارزیابی و اسناد لازم در حدود مقررات این قانون در آیین ‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد.

 ۶۵ ـ ترخیص . کالای صدور قطعی که  بدون استفاده به کشور .بازگشت داده میشود . منوط به ارائه اسناد. صدور مربوطه و .حسب مورد گواهیهای. قرنطینه های و بهداشتی. و ایمنی و بازپرداخت . وجوه دریافتی و. اعاده امتیازات استفاده . شده و جوایز صادراتی. بابت صدور کالا. است.

تبصره ـ ترخیص کالای برگشتی که در خارج مورد استفاده یا تعمیر قرار گرفته، طبق شرایطی است که در حدود مقررات این قانون در آیین ‌نامه اجرائی قانون امور گمرکی تعیین می‌شود.

 مبحث دوم ـ استرداد حقوق ورودی

 ۶۶ ـ حقوق ورودی. کالا اخذ شده از عین .کالای وارداتی که از کشور صادر می گردد. و مواد، کالاهای مصرفی. و لوازم بسته بندی خارجی  به کار رفته یا مصرف شده . در تولید، تکمیل یا بسته بندی .کالای صادر شده با رعایت. مقررات این قانون و آیین نامه. اجرائی آن با مأخذ . زمان ورود کالا باید . به صادرکننده مسترد.گردد.

تبصره ۱ ـ کالاهایی که به منظور صادرات، انواع رویه های گمرکی  به مناطق آزاد یا مناطق ویژه اقتصادی حمل می گردد چنانچه برابر قوانین و مقررات از این مناطق صادر شود مشمول مقررات استرداد می گردد.

تبصره ۲ ـ حقوق ورودی تسریع کننده ها (کاتالیست‌ها) که لازمه واکنش شیمیایی است مشمول استرداد می گردد ولی ابزارآلات و مواد روان کننده و همانند آنها که فقط به عنوان کمک در تولید کالای صادراتی مورد استفاده و مصرف قرار می گیرد شامل مقررات استرداد نیست.

تبصره ۳ ـ استرداد میتواند توسط اشخاصی غیر از واردکننده کالاهای مذکور نیز درخواست شود.

تبصره ۴ ـ مهـلت درخواست استرداد حقوق و عوارض ورودی مواد به کار رفته در کالاهای صادر شده سه سال از تاریخ امضاء پروانه یا پته گمرکی کالای ورودی است. روز امضاء پروانه یا پته گمرکی و روز تسلیم تقاضای استرداد به گمرک ایران جزء این ایام محسوب نمی شود.

ماد ه ۶۷

 ۶۷ ـ انواع رویه های گمرکی. به منظور تسهیل شناسایی . و انطباق کالا و مواد وارداتی. به کار رفته در کالای . صادراتی، صادرکننده . باید همزمان .با تسلیم اظهارنامۀ صادراتی، موضوع استرداد . را با قید شماره پروانه ورودی . مربوطه به گمرک صدوری . اعلام کند و گمرک موظف است. تشریفات ارزیابی کالای. صادراتی را به طور کامل انجام دهد. و نتیجه را در ظهر اظهارنامه. صادراتی قید. نماید.

تبصره ـ اسناد و مدارک مورد نیاز گمرک جهت انجام مراحل استرداد حقوق ورودی در آیین نامه اجرائی این قانون مشخص می گردد.

 ۶۸ ـ استرداد براساس ارزش گمرکی و مأخذ حقوق ورودی مندرج در اسناد گمرکی در زمان ورود محاسبه می شود. درصورتی که بخشی از وجوه دریافتی بابت ورود کالا توسط سازمانـهایی غیر از گمرک وصول شود، گـمرک مراتب را جهت استرداد به سازمانهای مذکور اعلام می نماید. گمرک و سایر سازمانهای وصول کننده باید همه ساله بودجه لازم برای استرداد را در بودجه سالانه منظور نمایند.

 ۶۹ ـ چنانچه کالای انواع رویه های گمرکی تولید داخلی به اشخاصی که در واردات کالای مشابه خارجی معافیت دارند فروخته شود، وجوه پرداختی برای ورود کالا، مواد، اجزاء و قطعات بهکار [به کار] رفته در تولید آن نیز طبق مقررات این قانون به فروشنده مسترد میگردد.

 ۷۰ ـ هرگونه استردادی که براساس اسناد غیرواقعی انجام گیرد و در رسیدگیهای گمرک کشف شود مشمول تبصره (۱) ماده (۱۴۳) این قانون است.

مبحث سوم ـ صدور موقت

 ۷۱ ـ صدور موقت، رویه گمرکی است که به موجب آن کالاهای مجاز برای اهداف معینی شامل ساخت، پردازش، تعمیر، تکمیل، شرکت در نمایشگاه یا به عنوان وسایل نقلیه برای استفاده شخصی یا تردد بین ایران و کشورهای دیگر یا ماشین آلات و تجهیزات برای انـجام خدمات فنی و مهندسی به طور موقت و ظرف مهلت معینی که در آیین نامه اجرائی این قانون مشخص می شود به خارج از کشور صادر و سپس به کشور بازگردانده شود.

 تبصره ـ شرایط، تشریفات اظهار و ارزیابی، اسناد لازم و تضمین در حدود مقررات این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد.

 ۷۲ ـ در انواع رویه های . گمرکی در صورتی که کالا. تا پایان مهلت، بازگشت داده نشود . نسبت به وصول تضمین. یا پیگیری اجرای. تعهد اقدام می شود. در مورد کالاهایی که صدور قطعی آنها ممنوع یا مجاز مشروط باشد طبق مقررات قاچاق عمل می شود.

تبصره ۱ ـ کالای صدور موقت که در مهلت مقرر به کشور بازگشت داده نشود و رویه آن طبق مقررات قانونی به صادرات قطعی تبدیل شود، مشمول هیچگونه استرداد و تسهیلات صادرات قطعی نمی شود.

تبصر ه …

تبصره ۲ ـ چنانچه تا ده روز پس از انقضاء مهلت مقرر، کالا به گمرک تحویل گردد گمرک می تواند با اخذ جریمه موضوع ماده(۱۰۹) این قانون اقدام نماید.

 ۷۳ ـ هر گاه در موقع . بازگشت کالا مهر و موم. و پلمب یا علائم دیگری. که از طـرف گمرک  روی بسته ها یا محتویات . بسته های ضروری. الصاق گردیده است. از بین رفته باشد. و تشخیص عین کالا . برای گمرک ممکن نباشد. کالای مورد بحث مانند . کالایی که به کشور . وارد می شود محسوب. و مقررات کالای . ورودی درباره آن اجراء . می گردد.

 ۷۴ ـ کالای صدور موقت هنگام بازگشت از پرداخت حقوق ورودی معاف است. قطعات، قسمتها و لوازمی که هنگام تعمیر تعویض شود و یا قطعه جدیدی به کالا اضافه یا ملحق شود، مشمول پرداخت حقوق ورودی است.

تبصره ـ چنانچه تعویض قطعات اصلی یا الحاق قطعات جدید به حدی باشد که کالا اصالت خود را از دست بدهد، ترخیص آن مستلزم طی تشریفات واردات قطعی و پرداخت حقوق ورودی به میزان مابه التفاوت ارزش کالای وارداتی و صادراتی است.

 ۷۵ ـ دامهایی که برای تعلیف به طور موقت از کشور خارج می شوند، مشمول رویه صدور موقت است و این دامها و نُتّاج آنها از پرداخت حقوق ورودی کالا معاف می باشند.

 تشریفات خروج و برگشت این دامها تابع مقررات آیین نامه تعلیف اغنام و احشام مصوب هیأت وزیران است.

فصل سوم ـ سایر رویه ها:

 مبحث اول ـ کالای مسافری

 ۷۶ ـ منظور از مسافر در این قانون شخصی است که با گذرنامه یا اجازه عبور یا برگ تردد از راههای مجاز به

قلمرو گمرکی وارد یا از آنها خارج می‌شود. اشخاص زیر مسافر تلقی میگردند:

الف ـ شخص غیرمقیم ایران که به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج می شود.

ب ـ شخص مقیم ایران که از قلمرو گمرکی کشور خارج (مسافر خروجی) یا به آن وارد (مسافر ورودی) می شود.

تبصره ۱ ـ مسافران خروجی از قلمرو گمرکی به مقصد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشمول مقررات این ماده نیستند و درصورتی که از طریق مناطق مذکور از کشور خارج شوند، موظفند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند.

تبصره ۲ ـ شرایط، تشریفات اظهار و ارزیابی و میزان معافیت کالای شخصی همراه مسافر و امور مربوط به مسافر در حدود مقررات این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌ گردد.

ماد ه ۷۷

 ۷۷ ـ مسافران غیرمقیم ایران می‌توانند علاوه  بر لوازم شخصی که به طور . قطعی قابل ترخیص است، اشیائی از قبیل. جواهرآلات شخصی، . اشیاء قابل حمل از جمله دوربین . عکاسی و فیلمبرداری . با مقدار متناسب فیلم . و نوار یا ملزومات آن، پروژکتور فیلم . یا اسلاید، دوربین چشمی، آلات موسیقی، ضبط و پخش . به همراه نوار و لوح فشرده، گیرنده رادیویی، تلویزیون، ماشین تحریر، ماشین . حساب، رایانه شخصی، کالسکه بچه، صندلی. چرخدار(ویلچر)، لوازم و تجهیزات ورزشی، تلفن. همراه، جعبه وسایل . کمکهای اولیه، تجهیزات پزشکی. قابل‌ حمل مورد نیاز مسافر. و قایق پارویی را که. بر اساس آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد. طبق رویه ورود موقت با ارائه تضمین به قلمرو . گمرکی وارد نمایند.

 ۷۸ ـ مسافران غیرمقیم ایران می توانند. وسیله نقلیه شخصی خود را. با رعایت مقررات مربوطه طبق رویه

انواع رویه های گمرکی. ورود موقت به قلمرو. گمرکی کشور وارد.نمایند. ایرانیان مقیم خارج. درصورتی می توانند. از مقررات این ماده استفاده نمایند. که قبل از ورود به ایران حداقل سه ماه در خارج ا. ز کشور اقامت داشته. باشند.

 تبصره ۱ ـ وسیله نقلیه در مدت اعتبار پروانه ورود موقت، میتواند بعد از ثبت تاریخ و کنترل‌های لازم از راه‌های مجاز خارج و وارد گردد.

تبصره ۲ ـ چنانچه ثابت گردد. وسایل شخصی یا وسیله نقلیه شخصی. مسافران غیرمقیم. ایران که ورود موقت شده، خسارت کلی. دیده است، مرجوع کردن آن به شرط واگذاری ب. ه گمرک لزومی ندارد.

مبحث دوم ـ پیک سیاسی و بسته های پست سیاسی

  ۷۹ ـ

الف ـ پیک سیاسی، شخصی است که از طرف وزارت. امور خارجه دولت متبوع خود دارای حکم و حامل نوشته های  رسمی به عنوان سفارتخانها. یا نمایندگیهای آن دولت در کشورهای خارجی. یا سازمانهای بین المللی است. و یا حامل نوشته های سفارتخانه یا . نمایندگیهای مزبور به عنوان. وزارت امور خارجه دولت متبوع .خود و یا حامل نوشته های. رسمی سفارت یا نمایندگی . دولت خود، در یک کشور . به عنوان سفارتخانه ها  یا نمایندگیهای دیگر همان.دولت در کشور ثالث باشد.

ب ـ بسته پست سیاسی عبارت است از بسته .محتوی اسناد، اشیاء. مورد استفاده رسـمی و یـا نوشته های رسمـی دولتـی، کـه بـه مهـر وزارت امـور خـارجـه یـا نمایـندگیهای سـیاسی دولـت جمـهوری اسـلامی ایـران یـا دولت خـارجه مهـر و مـوم و پلمـب شـده و عبـارت «تسـریع در ارسـال پیـک رسـمی دیپـلماتیک» EXPEDITION OFFICIELLE COURRIERDIPLUMATIQUE)و یا هر جمله دیگری که دارای همان مفهوم باشد روی آن نوشته و به وسیله پیک سیاسی حمل شود.

تبصر ه ها 

تبصره ۱ـ بسته پست سیاسی که همراه پیک سیاسی نیست و به عنوان بار حمل می شود، نیازی به ورقه مخصوص پیک سیاسی و روادید.ندارد و ترخیص آنها در صورت دارا بودن شرایط لازم بسته های پست سیاسی، بلامانع است.

تبصره ۲ ـ دستورالعمل اجرائی انواع رویه های گمرکی  مربوط به این بخش براساس قانون مربوط به قرارداد وین درباره روابط.سیاسی مصوب ۲۱ / ۷ / ۱۳۴۳ در آیین نامه اجرائی این قانون تعیین می گردد.

  ۸۰ ـ به کنسولگریهای کشورهای خارجی در ایران بهشرط [به شرط] معامله متقابل، حق ارسال و دریافت بسته پست سیاسی به وسیله پیک سیاسی داده می شود و در این صورت کلیه شرایط مقرر در این مبحث درباره آنها رعایت می گردد. پیک سیاسی وارده به کشور باید علاوه بر گذرنامه سیاسی دارای ورقه مخصوص پیک سیاسی صادره از طرف فرستنده بستۀ پست سیاسی باشد و ورقه مزبور باید روادید مخصوص پیک سیاسی داشته باشد. این روادید فقط از طرف وزارت امور خارجه در تهران یا سفارتخانه های دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج صادر می شود.

 مبحث سوم ـ مرسولات پست بین المللی

 ۸۱ ـ مرسولات پستی کلیه اشیائی است که برطبق قوانین پستی کشور یا اتحادیه جهانی پست توسط

پست قبول، مبادله و توزیع می شود و شامل مراسلات و امانات به شرح ذیل است:

الف ـ مراسلات .پستی، نامه، کارت پستال، مطبوعات، نمونه های. تجارتی، نوار و لوح فشرده .پرشده و مانند. آنها است.

ب ـ امانات پستی، کلیه بسته های . پستی است به استثناء. مرسولاتی که از لحاظ . بسته بندی، وزن و کرایه .پستی تابع ضوابط .خاص خود باشد.

 اول ـ مبادله کیسه های مرسولات پستی

 ۸۲ ـ کیسه های پستی حاوی مرسولات پستی باید هنگام ورود به گمرکهای مرزی و ارسال به خارج در دفاتر مبادله پستی به وسیلۀ گمرک، نظارت و مهر و موم و پلمب گردد.

 دوم ـ مرسولات ارسالی به خارج کشور

  ۸۳ ـ کلیه مرسولات ارسالی به خارج از کشور. که مشمول نظارت گمرکی است. باید با فرم‌های CN۲۲، CN۲۳، CP۷۱ و CP۷۲ که توسط ارسال کننده. تکمیل میشود همراه باشد. فرم‌های یاد شده که اظهارنامه های گمرکی مرسولات پستی. تلقی و بررسی گمـرکی. براساس آن انجام می شود. توسط ادارات پـست در. اختیار فرستنده قرار می گیرد.

 در واحدهای پستی. که واحد گمرکی وجود دارد، نمایندگان گمرک .بر مرسولات پستی مشمول .مقررات گمرکی نظارت می کنند. و با مهر یا با روش‌های .خودکاری که از ناحیه گمرک ایران . تجویز و مورد اجرا گذاشته می شود. ممهور می نمایند.

تبصره ـ واحد خدمات پستی، نهادی دولتی یا خصوصی دارای مجوز از دولت است که خدمات بین المللی پستی ارائه می کند.

 ۸۴ ـ گمرک ایران میتواند در صورت درخواست پست جمهوری اسلامی ایران تمام یا بخشی از وظایف مربوط به پذیرش مرسولات پستی به خارج از کشور را پس از احراز شرایط لازم با اعطای نیابت به پست جمهوری اسلامی ایران برای مدت معینی واگذار نماید.

 ۸۵ ـ در هر نقطه از کشور که دفتر مبادله مرسولات پستی خارجی دایر است گمرک نیز باید در آنجا مستقر شود و انجام وظیفه نماید.

 تبصره ۱ ـ دفاتر مبادله مرسولات پستی خارجی با اطلاع و موافقت گمرک ایران تأسیس می شود.

 تبصره ۲ ـ پست جمهوری اسلامی ایران مکلف است تمامی امکانات اداری لازم جهت استقرار گمرک را تأمین نماید.

  ۸۶ ـ گمرک در دفاتر . مبادله مرسولات پستی، مرسولات. قبول شده را با . توجه به

 فرم‌هایCN۲۲، CN۲۳، CP۷۱ و CP۷۲ همراه آنها کنترل. و در صورت وجود تردید می‌تواند. انواع رویه های گمرکی. جهت تطبیق محتوی. با فرم همراه مرسوله . از مأمور پست دفتر مبادله . درخواست نماید. که آنها را باز کند . و در صورت عدم تطبیق، مرسوله برگشت داده می‌شود. و چنانچه جزء کالای ممنوع‌الصدور. باشد ضبط و طبق مقررات مربوطه. اقدام می‌شود.

گمرک بر مرسولات ارسالی به خارج از کشور با مهر و موم و پلمب کیسه ها نظارت می کند.

تبصره ـ گمرک ضمن نظارت در امر ارسال مرسولات پستی، علاوه بر مهروموم نمودن کیسه ها، فرم بارنامه های کیسه ها و امانات محتوی آنها را به مهری که از طرف گمرک ایران تعیین می شود ممهور می نماید.

سوم ـ مرسولات وارده از خارج کشور

  ۸۷ ـ درصورتی که مرسولهای از نظر گمرک مشکوک باشد می تواند از مأمور پست بخواهد که آن‌را باز نماید.

 در این مورد فرم . مخصوص حاکی از باز شدن . و تعیین مشخصات کالا. طبق نمونه تعیین . شده از ناحیه گمرک. ایران، به بسته مزبور. الصاق می شود.

 تبصره ۱ ـ چنانچه نامه یا مرسوله ای که اداره پست مجاز به باز کردن آن نیست به نظر گمرک مشکوک باشد طبق ماده (۲۳) آیین نامه اجرائی موافقتنامه امانات پستی عمل می شود. این رویه در مورد مرسولات به مقصد خارج از کشور نیز لازم الاجراء است.

 تبصره ۲ ـ ترخیص محمولات و مرسولاتی که جنبه تجاری دارند تابع تشریفات و مقررات عمومی است.

 چهارم ـ مرسولات پستی مشمول حقوق ورودی

  ۸۸ ـ مرسولات پستی وارده از خارج کشور که مشمول پرداخت حقوق ورودی هستند باید در انبارهای متعلق به پست که تحت نظارت گمرک می باشند، نگهداری شوند.

  ۸۹ ـ دفاتر پست مکلفند فهرست مرسولات پستی که طبق مقررات پست، متروکه تلقی می شوند با درج کلیه مشخصات براساس اظهارنامه های گمرکی مخصوص مرسولات پستی تنظیم و به همراه کالا به انبارهای گمرکی تحویل دهند. شرکت پست مکلف است جهت نگهداری کالای متروکه فضایی مناسب را در اختیار گمرک قرار دهد.

تبصره ـ پست بنابه درخواست کتبی صاحب کالا می تواند مدت توقف کالا را حداکثر تا سه ماه تمدید کند.

پنجم ـ حمل و مبادله مرسولات وارده از خارج، در داخل کشور

  ۹۰ ـ در مواردی که مرسولات پستی موضوع پروانه عبور به گمرک مقصد عبور تحویل نشود، مورد، تابع مقررات مبحث ششم فصل اول بخش هفتم این قانون می شود.

ششم ـ توزیع مرسولات و دریافت حقوق ورودی کالا

  ۹۱ ـ حقوق ورودی مرسولات وارده از خارج توسط گمرک وصول می شود. مرسولات قابل توزیع به وسیله پست با صدور پروانه یا پته توسط مأموران گمرک تعیین و در دفتر مخصوص ثبت و پروانه یا پته گمرکی به همراه صورتحساب وجوه متعلقه به پست تحویل می شود. ادارات پست پس از وصول حقوق ورودی، وجوه دریافتی را به حساب گمرک واریز و حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ تحویل صورتحساب با گمرک تسویه حساب می نمایند. وجوه واریز شده به درآمد قطعی منظور.می گردد.

مبحث چهارم ـ فروشگاههای آزاد

  ۹۲ ـ فروشگاههای آزاد فروشگاههایی است. که توسط بخش غیردولتی . تحت نظارت گمرک در . فرودگاههای بین المللی  و سایر فرودگاههایی  که پرواز خارجی دارند و بنادر . و مبادی زمینی دایر می شوند   و اجازه داده می شود. که انواع رویه های گمرکی . در آنها کالاهای خارجی. با معافیت از پرداخت . حقوق ورودی و کالاهای داخلی، به مسافرین ورودی . یا خروجی یا خدمه وسایل. نقلیه ورودی و خروجی. فروخته. شود. فروشگاههای آزاد. پس از کسب مجوز از گمرک  و سازمانهای ذی ربط ایجاد . می شود.

تبصره ـ چگونگی ورود، خروج، فروش و نوع کالا و نحوه تسویه کالاهای وارده به فروشگاههای مذکور در آیین نام اجرائی این قانون تعیین می گردد.

 ۹۳ ـ کالای. خارجی مشمول حقوق. ورودی که در فروشگاههای. آزاد فقط به مسافر   یا خدمه فروخته می شود. انواع رویه های گمرکی. چنانچه در هنگام. ورود به قلمرو گمرکی. کشور بدون اظهار . به گمرک کشف گردد. مشمول مقررات قاچاق. کالا است.

 ۹۴ ـ چنانچه در انبار فروشگاه آزاد . که خارج از انبارهای گمرکی است. کالایی اضافه بر اسناد . و مدارک مشاهده شود. کالای اضافی خارجی .مشمول .مقررات قاچاق کالا . می گردد. برای این منظور گمرک . می تواند در هر مورد . که لازم بداند کالای . موجود در انبار . مذکور را مورد. رسیدگی و شمارش. قرار دهد و آنها را. با دفاتر و اسناد و . مدارک ورود و خروج . تطبیق نماید.

 مبحث پنجم ـ وسایل نقلیه برای مقاصد تجاری

 ۹۵ ـ « وسایل نقلیه برای مقاصد تجاری » به شناور، وسیله نقلیه آبی خاکی ( هاورکرافت )، هواپیما، وسایل نقلیه جاده ای و ریلی که در حمل ‌و نقل بین المللی برای حمل اشخاص و کالا به صورت تجاری، مورد استفاده قرار می گیرد،به همراه مقدار متعارف لوازم یدکی، ملزومات و تجهیزات، مواد روان کننده و سوخت موجود در باکهای استاندارد که با این وسایل نقلیه حمل می شوند اطلاق می گردد. این اصطلاح شامل محفظه های حمل بار یا بارگُنج ( کانتینر ) نیز می شود.

 ۹۶ ـ وسایل نقلیه. برای مقاصد تجاری، اعم از پر . یا خالی، می تواند به صورت. موقت یا عبوری وارد . قلمرو گمرکی شود  انواع رویه های گمرکی ، مشروط بر اینکه در خارج به. ثبت رسیده باشد و برای حمل ‌و نقل. داخلی مورد استفاده . قرار نگیرد. این وسایل نقلیه   در مهلت تعیین شده  توسط گمرک باید. بدون هرگونه .تغییر به جز تغییرات ناشی . از استهلاک از مرزهای. رسمی کشور خارج . شود.

ماده ۹۷

 ۹۷ ـ وسایل نقلیه برای مقاصد تجاری به هنگام ورود و خروج فقط یک برگه اظهارنامه اجمالی ورودی یا خروجی بدون نیاز به اسناد دیگر، انواع رویه های گمرکی به منظور شناسایی و تسویه این وسایل نقلیه به گمرک تسلیم می کنند و به شرط سپردن تعهد، شرکت حمل ‌و نقل ایرانی مربوطه از سپردن تضمین معاف است.

تبصره ۱ ـ کالاهایی که با این وسایل نقلیه حمل می شوند و یا اشخاصی که با این وسایل نقلیه مسافرت می نمایند، تابع مقررات خاص خود می شوند.

تبصره ۲ ـ وسیلۀ نقلیه در صورت عدم خروج در مهلت مقرر با احراز سوء نیت مشمول مقررات قاچاق می شود.

 مبحث ششم ـ رویه انتقالی

 ۹۸ ـ به انتقال کالاها تحت نظارت گمرک از وسیله حمل ورودی در انواع رویه های گمرکی به وسیله حمل خروجی در محدوده یک گمرک که همان گمرک ورودی و خروجی از قلمرو گمرکی است رویه انتقالی اطلاق می شود. این انتقال به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم انجام می شود که وسایل حمل ورودی و خروجی همزمان یا با فاصله زمانی در محدوده یک گمرک حضور دارند تا عمل انتقال انجام گیرد.

تبصره ـ نحوه تشریفات اظهار ، ارزیابی و تحویل و تحول کالای انتقالی در آیین نامه اجرائی این قانون تعیین می‌گردد.

 مبحث هفتم ـ رویه کران‌بری ( کابوتاژ )

 ۹۹ ـ کران‌بری ( کابوتاژ ) رویه ای است که براساس آن انواع رویه های گمرکی کالای داخلی از یک گمرک مرزی به گمرک مرزی دیگر در قلمرو گمرکی از راه دریا یا رود خانه های مرزی حمل می گردد. کالایی که از لحاظ نزدیکی راه با رعایت صرفه تجاری از یک نقطه به نقطه دیگر قلمرو گمرکی از راه های زمینی مجاز با عبور از خاک کشور خارجی و همچنین کالایی که از راه دریا یا رودخانه های مرزی به مناطق آزاد حمل می شود در صورتی که برای مصرف در این مناطق باشد نیز مشمول مقررات کران‌بری ( کابوتاژ ) می شود. در این موارد هرگاه کالای کران‌بُرد ( کالای کابوتاژی ) با وسایل نقلیه داخلی حمل شود وسیله نقلیه نیز تابع رویه کالای کران‌بُرد ( کالای کابوتاژی ) است.

تبصره ـ نحوه تشریفات اظهار و اسناد مربوطه، ارزیابی و میزان تضمین در حدود مقررات این قانون در آیین‌نامه اجرائی تعیین می‌گردد.

  ۱۰۰ ـ کالایی که صدور آن از کشور مجاز استانواع رویه های گمرکی  و صدور آن مشمول پرداخت هیچ گونه وجهی نیست را می توان با انجام تشریفات و مقررات مربوطه به عنوان کران‌بر (کابوتاژ) حمل نمود. گمرک ایران می تواند با کران‌بری

ماده ۱۰۱

(کابوتاژ) کالای ممنوع الصدور یا کالایی که به موجب قانون و مقررات مجاز مشروط است با اخذ تضمین یا تعهد یا قیود دیگر موافقت نماید.

  ۱۰۱ ـ هرگاه مدت. اعتبار پروانه کران‌بری ( کابوتاژ ) در انواع رویه های. گمرکی برای رسیدن. کالا به گمرک مقصد. منقضی گردد. و تا سه ماه بعد.از انقضاء آن از طرف صاحب کالا . گواهینامه گمرک مقصد . مبنی بر ورود کالا. ارائه نشود آن کالا. مانند کالای به. مقصد نرسیده. تلقی و به نحو. زیر عمل . می شود:

الف ـ درصورتی .که کالای موضوع کـران‌بری ( کابوتاژ ) از نوع مجاز باشد. نسبت به اجرای تعهد یا تضمین. مأخوذه اقدام و سپس. پروانه خروجی صادر می گردد.

 ب ـ درصورتی که کالای موضوع کران‌بری ( کابوتاژ )، کالای ممنوع الصدور یا مجاز مشروط باشد، انواع رویه های گمرکی مشمول مقررات قاچاق است و در صورت اثبات عدم سوءنیت فقط به ضبط تضمین یا پیگیری انجام تعهد اکتفاء می شود. تا زمانی که جرم قاچاق اعلام یا وجه تضمین یا تعهد به درآمد منظور نشده است، تحویل کالا با اخذ جریمه انتظامی موضوع ماده (۱۰۹) این قانون بلامانع است.

 تبصره ـ در مواردی که با ارائه مدارک و مستندات معتبر مورد تأیید گمرک، محرز شود کالای کران‌بُرد (کالای کابوتاژی ) در اثناء حمل به علل قوه.قهریه ( فورس ماژور ) از بین رفته است گمرک ایران مجاز است آن را به مقصد رسیده تلقی کند و علاوه بر دستور ابطال.تضمین یا تعهد از تعقیب موضوع نیز خودداری نماید.

 ۳۵۵ – ورود وترخیص کالاهای تحت هر یک از انواع رویه های گمرکی که بنا به ملاحظات بهداشتی، قرنطینه ای و زیست محیطی بر اساس قانون مستلزم اعلام نظر سازمان های مربوطه باشد، موکول به اخذ گواهی از این سازمان ها خواهد بود.

 

کاربران عزیز :

در این بخش از سایت لیست مشاوران امور گمرکی و ترخیص کالا قابل مشاهده است. برای مشاهده جزئیات کامل و تماس با هر کدام شما می توانید به صفحه اختصاصی هر مشاور مراجعه نمایید.

لیست مشاوران امور گمرکی و ترخیص کالا

 

جهت مشاهده آخرین اخبار و مقررات ترخیص کالا به لینک زیر مراجعه نمایید.

قوانین ترخیص گمرکی

 

مطالب بیشتر

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست ردیف تعرفه های مشمول جزء (٢) بند (الف) تبصره (٩) قانون بودجه سال (١۴٠٣) کل کشور مهلت اعتبار بخشنامه: تا...
تاریخ انتشار : 20 دقیقه قبل
اعمال اعتبار چهارساله برای کدهای IRC مواد اولیه اعمال اعتبار چهارساله برای کدهای IRC مواد اولیه
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
عدم امکان تغییر در بررسی سیستمی درخواست های ارزی ثبت سفارش 🔻معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه ای...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
اضافه شدن تعرفه های قطعات منفصله به لیست ترخیص درصدی در خصوص تغییر.گروه.کالایی و ترخیص.درصدی.مجموعه قطعات منفصله.انواع خودرو به آگاهی...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
ضوابط صادرات جو پرک با توجه به شمولیت ارز ترجیحی برای واردات جو به عنوان یکی از نهاده های کشاورزی،...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
اعلام گمرک سومار بعنوان گمرک مجاز ( صرفاً مرز خروج ) محموله های آلکید رزین برای مدت ۶ ماه درخواست...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما