مقالات صادرات

مقالات واردات

واردات قطعی کالا چیست ؟

واردات قطعی کالا و مدارک لازم برای واردات قطعی چیست؟

واردات قطعی وارداتی است دائمی که به قصد مصرف به کشور وارد می شود. در خرید کالا بیشتر واردات قطعی مدنظر می باشد و واردات قطعی وارداتی است که با انجام مراحل ثبت سفارش ، تهیه پروفرما ، تنظیم اظهارنامه به منظور ترخیص و پرداخت  حقوق ورودی عملی می شود. واردات قطعی رویه ای است که به موجب آن اجازه داده می شود تا کالای وارده به قلمرو گمرکی برای مصرف در داخل کشور به طور دائم قرار بگیرد و در کشور بماند و با پرداخت حقوق ورودی و مالیات متعلقه و هزینه انجام خدمات و انجام تشریفات قطعی گمرکی ، از گمرک ترخیص گردد. طبق قانون امور گمرکی ، حقوق گمرکی ، سود بازرگانی ، عوارض فقط از واردات قطعی دریافت می شود.

جهت آشنایی بیشتر با رویه های گمرکی ، مقاله انواع رویه های گمرکی را مطالعه نمایید.

واردات قطعی دارای انواع روش ها می باشد که اهم آن عبارتند از :

  • واردات از محل ارز خریداری شده از سیستم بانکی جهت گشایش اعتبار
  • واردات با ارز آزاد جهت گشایش اعتبار
  • واردات در مقابل صادرات از محل پروانه صادراتی به نام شخص صادرکننده ( غیرقابل واگذاری )
  • واردات در مقابل صادرات با ارائه پروانه صادراتی به نام شخص صادرکننده یا به نام دیگری با واگذاری رسمی ( حق واگذاری به غیر برای یک بار وجود دارد. )
  • واردات به صورت بدون انتقال ارز از محل سرمایه گذاری خارجی پس از تائید وزارت امور اقتصادی و دارائی
  • واردات به صورت بدون انتقال ارز از محل فهرست اقلام مجاز اعلام شده.
  • واردات به صورت بدون انتقال ارز از محل مصوبات کمیسیون ۴ نفره مستقر در وزارت بازرگانی

در جریان واردات قطعی چه مدارکی مورد نیاز است؟

  • اظهار نامه گمرکی واردات

شما نمی توانید بدون اطلاع دادن به گمرک واردات یا صادرات داشته باشید. فرمی که شما باید با ارائه ی آن به گمرک اطلاعات ضروری درباره ی کالا وارد شده را ارائه کنید، اظهارنامه گمرکی نامیده می شود. برای واردات قطعی، فرم اظهارنامه گمرکی واردات را تهیه کرده و پس از تکمیل در زمان ترخیص به گمرک تحویل دهید.

برای مطالعه تخصصی این سند، مقاله اظهارنامه گمرکی را مطالعه نمایید.
  • کارت بازرگانی

کسی که در کار تجارت باشد حتما به کارت بازرگانی نیاز پیدا می کند. کارت بازرگانی کارتی است که نشان می دهد شما مجوز فعایت های تجاری اعم از واردات کالا و صادرات را دارید. برای انجام فرایندی مانند واردات قطعی هم حتما باید کارت بازرگانی خود را به گمرک ارائه کنید.

برای آشنایی بیشتر با کارت بازرگانی ، کارت بازرگانی ( commercial Card ) و مراحل اخذ آن را مطالعه نمایید.
  • قبض انبار

قبض انبار سندی است که ثابت می کند شما صاحب اجناسی هستید که در انبار قرار گرفته اند.

برای مطالعه تخصصی این سند، مقاله قبض انبار و نکات مهم که در هنگام دریافت و معامله آن می بایستی رعایت نمود را مطالعه نمایید.
  • بارنامه

بارنامه سندی است که ریز اطلاعات کالا ها را ارائه می کند. این سند باید توسط حامل کالا به گیرنده ی کالا ارائه شود و باید متعاقبا به گمرک ارائه شود تا ترخیص کالا صورت پذیرد.

برای مطالعه تخصصی این سند، مقاله بارنامه bill of lading  را مطالعه نمایید.
  •  گواهی مبدا

گواهی مبدا سندی بین المللی است که تایید می کند کالاهای وارد شده تماما در کشور صادرکننده تولید  و ارسال شده است. این گواهی به عنوان اظهارنامه ای برای صادرکننده هم عمل می کند.

برای آشنایی بیشتر با گواهی مبدا ، مقاله گواهی مبداء certificate of origin را مطالعه نمایید.
  • فاکتور

فاکتور هم از جمله اسنادی است که توسط فروشنده برای خریدار ارسال می شود. فاکتور شامل اطلاعات هردو طرف معامله می شود و همچنین اطلاعات کمی و کیفی درباره ی کالای ارسالی ارائه می کند. تاریخ ارسال کالا و شیوه ی ارسال آن، قیمت کالا و همچنین شرایط تحویل و پرداخت کالا همه در فاکتور ذکر می شوند.

برای مطالعه تخصصی این سند، مقاله فاکتور تجاری commercial invoice  را مطالعه نمایید.
  • اعلامیه ارز

اعلامیه ارز سندی است که مبلغ انتقال یافته در خرید و فروش را نشان می دهد. این مورد در صورت اعتباری بودن خرید و فروش باید ارائه شود.

  • پروفرما

پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که قبل از ارسال کالا توسط فروشنده برای خریدار ارسال می شود. پروفرما بیشتر برای امور گمرکی فرستاده می شوند و تفاوت آن با فاکتور اصلی هم این است که درخواستی برای پرداخت هزینه در آن وجود ندارد.

  • ثبت سفارش

برای ترخیص کالا و واردات قطعی باید اجازه نامه ای از طرف وزارت بازرگانی هم داشته باشید. سند ثبت سفارش این کار را برای شما انجام خواهد داد.

  • لیست بسته بندی

این لیست هم توسط طرف صادرکننده تهیه و ارسال می شود. لیست بسته بندی.شامل میزان بار، وزن آن و برخی از ویژگی های آن است.

  • بیمه نامه

امروزه تجارت بدون بیمه ی کالا ریسک بسیار بزرگی است. کالاهایی که ارسال شده اند ممکن است در حین مسیر.دچار مشکل شوند. این مشکل می تواند آسیب دیدن کالا یا کلا نابود شدن آن باشد. با داشتن بیمه نامه شما کالا ی خود را از این خطرات بیمه می کنید. بیمه نامه باید برای واردات قطعی و ترخیص کالا ارائه شود.

برای مطالعه تخصصی این سند، مقاله انواع بیمه نامه حمل و نقل بین المللی کالا ( بیمه باربری ) (cargo insurance) را مطالعه نمایید.

فرم های مورد نیاز

  • فرم 23 ( اظهارنامه )
  • فرم 022-2-م ( اظهارنامه کالاهای ورودی یا گمرکی )

برای پرداخت وجه کالا دو رویه بانکی و غیر بانکی وجود دارد

  • رویه بانکی : اعتبار اسنادی ، برات، حواله
  • رویه غیر بانکی : بدون انتقال ارز و واردات در قبال صادرات
  • مجوزهای قانونی : برای یکسری از کالاها مجوزهایی مورد نیاز است مانند.مجوز بهداشت ، قرنطینه
  • مجوزهای مقرراتی : ثبت سفارش ، مجوز از سازمان های ذیربط، سوئیفت
  • کارت بازرگانی
  • گواهی مبدا : سندی است که کشور سازنده کالا اعلام و به تایید مقام صلاحیتدار می رسد
  • گواهی بازرسی : در صورت نیاز
  • گواهی سازمان حمایت در صورت نیاز : مثلا برنج یا چای یا گوشت و کالاهای اساسی گواهی.سازمان حمایت از وزارت بازرگانی می خواهد
  • گواهی موسسه استاندارد : در صورت نیاز

تشریفات واردات قطعی

  • ورود کالا به گمرک
  • تنظیم اظهارنامه
  • احراز هویت
  • تشریفات ارزیابی
  • خروج کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک در واردات قطعی کالا

واردات قطعی در مورد کالای مجاز مشروط ، قبل از ورود کالا برای مصرف، اخذ و تحصیل مجوز واردات کالا ، ضروری است. ممکن است بعضی از کالاها ورودشان از طریق نظام بانکی الزامی باشد و بعضی بدون استفاده از نظام بانکی قابل ورود و ترخیص کالا باشند. برای ورود بعضی از کالاها و ترخیص از گمرک آن ها توسط شرکت ترخیص کار رعایت استاندارد های ملی اجباری است.

واردات قطعی بعضی از کالاها، اجازه بهداشت یا قرنطینه نباتی لازم دارند ، برای برخی دیگر ارائه گواهی بازرسی الزامی است و برای بعضی ضرورتی ندارد و به همین ترتیب بسته به نوع مبادله، ارزی یا غیر ارزی بودن کالا و تجاری یا غیرتجاری بودن آن ها که ارائه اسنادی را در مواردی ضروری و در مواردی غیرضروری می نماید، عملی می شود.

واردات قطعی گمرک می تواند در خصوص هریک از اسنادی که باید در مورد واردات و ترخیص کالا از گمرک.توسط ترخیص کار قطعی در خارج از کشور تنظیم و ضمیمه شود، توصیه نماید که صحت مندرجات آن ها به تأیید مقامات ذیربط در کشور مبدأ ( معمولاً اتاق بازرگانی کشور مبدا ) برسد.

واردات قطعی همچنین ، گواهی سفارت خانه یا کنسول گری را نیز که مؤيد صحت مهر و امضاء مقامات ذیربط خارجی است خواستار شود.

 

کاربران عزیز :

در این بخش از سایت لیست مشاوران امور حمل و نقل کالا قابل مشاهده است. برای مشاهده جزئیات کامل و تماس با هر کدام شما می توانید به صفحه اختصاصی هر مشاور مراجعه نمایید.

مشاوران امور حمل و نقل کالا

برای مشاهده آخرین اخبار و مقررات حمل و نقل به لینک زیر مراجعه نمایید.

قوانین حمل و نقل

 

مطالب بیشتر

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 23 ساعت قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما