راهنمای تجارت با چین
راهنمای جامع تجارت با چین شامل :
- راهنمای جامع بازرگانی و تجارت کشور چین
- آموزش صفر تا صد بازرگانی و تجارت کشور چین با دیگر کشورهای جهان
- آموزش صفر تا صد بازرگانی و تجارت کشور چین با ایران
- فیلم آموزش صادرات به چین
نقشه کشور چین
مشخصات کشور چین
نام رسمي كشور | جمهوری خلق چین |
موقعيت جغرافيايي | واقع در شرق قاره آسيا بين كشورهای : کره شمالی، مغولستان، روسیه، قزاقستان،قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان ، پاکستان ، هند ، نپال، برمه، بوتان، لائوس، ویتنام |
مساحت | مساحت کل : ۹٬۵۹۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت آب : ۲۷۰٬۵۵۰ کیلومتر مربع |
همسايگان |
با کشورهای کره شمالی، مغولستان، روسیه، قزاقستان، و با کره جنوبی، ژاپن، فیلیپین، برونئی، مالزی و اندونزی دارای مرز آبی است. |
جمعيت | ۲۰۴٬۹۵۲٬۰۰۰ میلیون نفر جمعیت |
زبان رسمی | زبان ماندارین ، زبانهای ایالتی و منطقهای چینی |
دین و مذهب |
بودایی (۱۶ ٪) |
پایتخت | پکن |
شهرهای مهم | پکن ، گوانگجو ، شنزن ، تیانجین ، چونک کینگ ، سوژو ، ووهان ، چنگدو ، هانگژو |
واحد پول | یوان |
نگاهی به صادرات و واردات کشور چین
چین بزرگترین اقتصاد صادراتی در جهان و سومین اقتصاد جهان شناخته می شود. در سال ۲۰۱۷، چین ۲.۴۱ هزار میلیارد دلار صادر و ۱.۵۴ هزار میلیارد دلار را وارد کرد و منجر به بازده تجاری مثبت ۸۷۳ میلیارد دلار شد. در سال ۲۰۱۷، تولید ناخالص داخلی چین ۱۲.۲ هزار میلیارد دلار بود و سرانه هر فرد ۱۶.۸ دلار بود.
واردات کشور چین
مجموع واردات کشور چین در سال ۲۰۱۷ ، ۱ هزار و ۵۴ میلیارد دلار بود که همین امر این کشور را به دومین وارد کننده بزرگ جهان تبدیل کرد. بیشترین کالای وارداتی چین به ترتیب شامل ماشین آلات ، مواد معدنی ، مواد شیمیایی ، حمل و نقل ، متفرقه ، فلزات ، پلاستیک و لاستیک می باشد. کالاهای وارداتی چین ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر محصول در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .
صادرات کشور چین
مجموع صادرات کشور چین در سال ۲۰۱۷ ، ۲ هزار و ۴۱ میلیارد دلار بود که همین امر این کشور را به بزرگترین و اولین صادر کننده بزرگ جهان تبدیل کرد. بیشترین کالای صادراتی چین به ترتیب شامل ماشین آلات ، منسوجات ، متفرقه ، فلزات ، مواد شیمیایی ، ابزارآلات می باشد. کالاهای صادراتی چین ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر محصول در نمودار می توانید در خصوص صادرات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .
کشورهای مقصد کالاهای صادراتی کشور چین
کشورهای برتر مقصد کالاهای صادراتی کشور چین عبارتند از : ایالات متحده آمریکا ، هنگ کنک ، ژاپن ، آلمان و کره جنوبی . بیشترین مقصد صادرات به ترتیب در قاره های آسیا ، آمریکای شمالی ، اروپا ، آمریکای جنوبی و آفریقا می باشد . صادرات کالاها به کشور های مقصد از روسیه ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر کشور ( یا قاره ) در نمودار می توانید در خصوص صادرات کالا به آن کشور ( یا قاره ) ، اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .
کشورهای صادرکننده به چین
کشورهای برتر صادرکننده به چین عبارتند از : کشورهای حوزه آسیا ، کره جنوبی ، ژاپن ، سنگاپور ، مالزی ، تایلند و ویتنام . بیشترین مبدا واردات به ترتیب در قاره های آسیا ، اروپا ، آمریکای شمالی ، اقیانوسیه و آمریکای جنوبی می باشد . واردات کالاها از کشور های صادرکننده به روسیه ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر کشور ( یا قاره ) در نمودار می توانید در خصوص واردات کالا از آن کشور ( یا قاره ) ، اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .
تحلیل آماری فرصت ها و ظرفیت های بازار ( نقشه راه ) :
راهنمای تجارت کاربردی با کشور چین ( نقشه راه ) ، تهیه شده توسط سازمان توسعه تجارت ایران در تیر ۱۳۹۴ ، را در ذیل مشاهده و دانلود نمایید .
شامل موارد زیر می باشد :
- نقشه راه توسعه تجارت با کشور چین
- نمایه کلی اقتصاد چین
- شاخص های مهم مربوط به زیرساختهای تجاری چین
- آمار تجارت چین با جهان در پنج سال اخیر
- مقاصد عمده صادراتی چین
- مبادی عمده وارداتی چین
- آمار تجارت ایران با چین در پنج سال اخیر
- نمودار واردات چین از جهان در سال ۲۰۱۴ به تفکیک بخش
- اقلام عمده واردات محصولات کشاورزی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات مواد غذایی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی چین و جایگاه رقبا
- واردات صنایع شیمیایی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات صنایع ساختمانی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات فلزات و مصنوعات فلزی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات سوخت های معدنی و محصولات پالایشگاهی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات پتروشیمی و سوخت چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات صنایع نساجی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات کاغذ و مقوا و اشیاء سلولزی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات ماشین آلات و تجهیزات چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات ماشین آلات مکانیکی برقی ، تجهیزات و قطعات چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات چوب و اشیاء چوبی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات وسایل نقلیه و قطعات چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات وسایل نقلیه و تجهیزات چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات چرم و پوست چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات محصولات آرایشی و بهداشتی چین و جایگاه رقبا
- اقلام عمده واردات مبلمان و وسایل روشنایی چین و جایگاه رقبا
منبع : سازمان توسعه تجارت ایران
تیر ماه ۱۳۹۴
برای مشاهده کامل مقاله راهنمای تجارت کاربردی با کشور چین به لینک زیر مراجعه نمایید .
دانستنی های مهم کشور چین
چین سومین کشور پهناور دنیا پس از روسیه و کانادا است ، مساحت جمهوری خلق چین حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع است. سرزمین چین از مرکز رود “خه لونگ جیانگ” در شمال دهکده مو هه در شمال چین آغاز و به جزیره ذنگ مو آن شا ، در جنوب جزایر نان شا در جنوب چین امتداد مییابد. از شمال تا جنوب چین ۴۹ درجه عرض جفرافیائی و ۵۵۰۰ کیلومتر فاصله دارد. طول مرزهای خشکی چین به حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر میرسد.
آب و هوای این کشور بسیار متنوع میباشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر در شمال را شامل میشود.
چشمانداز طبیعی متنوعی دارد، از استپهای جنگلی و بیابانهایی چون گبی و تکلهمکان در ناحیهٔ خشک شمالی نزدیک به مغولستان و سیبری روسیه گرفته تا جنگلهای زیرگرمسیری در سرزمینهای مرطوب جنوبی نزدیک به ویتنام ، لائوس و برمه.
مناطق غربی آن ناهموار بوده و رشتهکوههای هیمالیا و تیان شان مرز طبیعی چین را با هند و آسیای میانه ترسیم میکنند. در مقابل، نواحی شرقی کشور چین کم ارتفاع می باشد.
کشور چین در اواسط تابستان بيشترين توريست را به خود جذب می كند، در شهرهای مركزی تابستان گرم و شرجی از اواخر بهار تا اوايل شهريور ادامه دارد و اين در حالی است كه در اين زمان در مناطق سردسير و شمالی چين بارشهای موسمی بسيار زياد است.
گروه های قومی و نژادی
هانها قوم غالب کشور چین هستند که بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۰ حدود ۹۱٫۵ درصد جمعیت چین را تشکیل میدهد. هانها در تمام استانهای چین به جز ایالتهای غربی تبت و سینکیانگ اکثریت دارند. ژوانگ با ۱٫۳ درصد، منچو با ۰٫۸۶٪، اویغور با ۰٫۸۶٪ که بیشتر در سینکیانگ زندگی میکنند، هوییها که هانهای مسلمان هستند با ۰٫۷۹٪، میاو با ۰٫۷۲٪، یی با ۶۵٪، توجیا با ۰٫۶۲٪، مغول با ۰٫۴۷٪ و تبتی با ۰٫۴۴٪ پرجمعیت ترین اقلیتهای قومی کشور چین هستند.
دین و مذهب کشور چین
چین در طول تاریخ تحت تأثیر مذاهب و مکاتب فکری مختلفی بودهاست. بهطور تاریخی سه مکتب اصلی این کشور کنفوسیوسگرایی، بودایی، و تائویی بودهاند که هر یک تأثیر بهسزایی در شکلگیری فرهنگ چینی گذاشتهاند. در سنتهای مذهبی و بومی عناصری از هر سه آنها مشاهده میشود.
تحقیقات مختلف در مورد اینکه چه میزان از چینیها مذهبی هستند، نتایج متفاوتی داشتهاست. یک تحقیق در سال ۲۰۰۷ به این نتیجه رسیده که تنها ۳۱ درصد چینیهای بالای ۱۶ سال به مذهب اعتقاد دارند اما تحقیق دیگری در سال ۲۰۰۶ میزان بیدینی در چینیها را ۴۶ درصد برآورد کردهاست.
نظرسنجی دیگری از گروه تحقیقاتی هوریزون در سال ۲۰۰۷ نشان داد که ۱۱ تا ۱۶ درصد چینیها خود را بودایی، ۳ تا ۴ درصد مسیحی و یک درصد مسلمان معرفی میکنند.
زبان
زبان رسمی چین گویش استاندارد زبان ماندارین است. حدود ۷۰ درصد مردم چین به گویشهای مختلف زبان ماندارین صحبت میکنند. گویش استاندارد این زبان که برگرفته از گویش پکنی است زبان ارتباطی گروههای مختلف زبانی در سراسر چین است.
۲۲۹ زبان زنده دیگر نیز در چین تکلم میشود که اغلب آنها به گروه زبانهای چینی از خانواده چینی-تبتی تعلق دارند. زبانهای وو (شامل شانگهایی)، یوئه (شامل کانتونی و تایشانی)، مین (شامل هوکین)، شیانگ و هاکا از جمله مهمترین زبانهای این گروه هستند.
حروف چینی هزاران سال است که برای نوشتن زبانهای چینی استفاده میشود. این نویسهها به گویشوران زبانها و گویشهای مختلف که برای هم قابل فهم نیستند، اجازه میدهند که از طریق نوشتار منظور هم را متوجه شوند.
روابط ایران و چین
در حال حاضر رابطه با چین برای کشور اهمیت زیادی دارد و این کشور آمادگی خود را جهت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کشور اعلام نموده است.
رئیس جمهور چین در کنفرانسی که در شانگهای با عنوان تعامل و اعتمادسازی در آسیا به منظور افزایش نقش چین در منطقه و کنار زدن آمریکا برگزار شد، در حضور ولادیمر پوتین، پیشنهاد طرح ایجاد ساختار امنیتی را داد که بر پایه همکاری با ایران و روسیه استوار است و در این طرح نقش آمریکا را کاملا در امنیت آسیا حذف کرد. این اقدام چین با واکنش شدید آمریکا مواجه شد.
اقتصاد چین
از هنگام اجرای اصلاحات اقتصادی برای پیریزی یک اقتصاد مدرن، چین یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشتهاست. این کشور هماکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد. چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و سازمانهای چندجانبهای همچون سازمان تجارت جهانی، آپک، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. چین به عنوان کشوری دارای سلاح هستهای از بزرگترین ارتش دائمی دنيا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخوردار است.
از هنگام اجرای اصلاحات اقتصادی برای پیریزی یک اقتصاد مدرن، چین یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته است. این کشور هم اکنون بزرگترین صادرکننده و دومین وارد کننده بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد. چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و سازمانهای چند جانبهای همچون سازمان تجارت جهانی ، آپک ، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. چین به عنوان کشوری دارای سلاح هستهای از بزرگترین ارتش دائمی دنيا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخوردار است.
سرمایه گذاری در چین :
زمینه های مناسب برای سرمایه گذاری در چین عبارتند از :
۱-بخش های فناوری بخصوص بخش های انرژی ، حمل و نقل و حمایت از محیط زیست
۲-کشاورزی
۳-استخراج مواد اولیه
آموزش صفر تا صد بازرگانی و تجارت کشور چین با دیگر کشورهای جهان
مبادلات بازرگانی چین با جهان
محصولات عمده كشاورزی | برنج ، گندم ، ذرت ، ارزن |
محصولات عمده صنعتی | پنبه ، الیاف ، پشم ، ابریشم |
كشورھای عمده واردكننده كالا از چین | مهمترین مقاصد صادرات چین، ایالات متحده (۴۷۶ میلیارد دلار)، هنگ کنگ (۲۵۵ میلیارد دلار)، ژاپن (۱۵۷ میلیارد دلار)، آلمان (۱۰۹ میلیارد دلار) و کره جنوبی (۹۸/۱ میلیارد دلار) هستند. |
كشورھای عمده صادركننده كالا به چین | عمده واردات چین از مناطق آسیایی به استثنای چین و ژاپن ( ۱۵۱ میلیارد دلار)،کره جنوبی (۱۴۹ میلیارد دلار)، ژاپن (۱۳۶ میلیارد دلار)، ایالات متحده (۱۳۳ میلیارد دلار) و آلمان (۹۵ میلیارد دلار) می باشد. |
اقلام عمده صادراتي به جهان |
رایانه (۱۴۶ میلیارد دلار)، قطعات ماشین های اداری (۹۰.۸ میلیارد دلار)، مدارهای مجتمع (۸۰.۱ میلیارد دلار) و تلفن (۶۲ میلیارد دلار) |
اقلام عمده وارداتي از جهان |
مدارهای مجتمع (۲۰۷ میلیارد دلار)، نفت خام (۱۴۴ میلیارد دلار)، سنگ آهن (۵۹ میلیارد دلار)، ماشین (۴۶.۸ میلیارد دلار) و طلا (۴۰.۳ میلیارد دلار) هستند. |
مشخصات رایزن بازرگانی ایران در کشور چین
نام و نام خانوادگی : | سید رضا سیدآقازاده |
شماره تلفن : | ۰۰۸۶-۱۳۲۶۰۱۲۳۰۹۱ |
نمابر : | ۰۰۸۶-۱۰۶۵۳۲۲۹۵۹ |
شماره همراه : | ۰۰۸۶-۱۳۲۶۰۱۲۳۰۹۱ |
آدرس : | EMBASSY OF THE I.R. OF IRAN No. 13, Dong Liu Jie, San Li Tun , Beijing , China , Post Code:100600 |
پست الکترونیک ( ایمیل ) : | seyedlink@outlook.com |
نشانی پایگاه اینترنتی : | https://china.tpo.ir/ |
روزهای کاری : | دوشنبه لغایت جمعه |
ساعات کاری به وقت ایران : | از ساعت ۴ لغایت ۱۳ |
————- راهنمای جامع تجارت با چین ( آموزش صفر تا صد تجارت به چین )
————-
درباره قانون و مقررات صادرات و واردات کشور چین بیشتر بدانیم :
برای مشاهده قانون و مقررات تجارت و بازرگانی کشور چین به لینک زیر مراجعه نمایید :
درباره کشور چین بیشتر بدانیم :
برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات در خصوص کشور چین به لینک زیر مراجعه نمایید :
مقالات مرتبط با راهنمای جامع تجارت با چین
قانون و مقررات چین در فعالیتهای اقتصادی و تجاری[av_font_icon icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’15px’ position=’right’ animation=” color=’#4169E1′ av_uid=’av-69tebe’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon]
آشنایی با استاندارد ( Guobiao ) GB جهت صادرات کالا به کشور چین[av_font_icon icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’15px’ position=’right’ animation=” color=’#4169E1′ av_uid=’av-69tebe’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon]
گواهی اجباری ccc جهت صادرات کالا به چین[av_font_icon icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’15px’ position=’right’ animation=” color=’#4169E1′ av_uid=’av-69tebe’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon]
۱۰۰ خوشه صنعتی چین [av_font_icon icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’15px’ position=’right’ animation=” color=’#4169E1′ av_uid=’av-69tebe’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon]
واردات از چین[av_font_icon icon=’ue812′ font=’entypo-fontello’ style=” caption=” link=” linktarget=” size=’15px’ position=’right’ animation=” color=’#4169E1′ av_uid=’av-69tebe’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_font_icon]
دیدگاه (4)
از چین میخایم سمپل بگیریم و اگه مورد تایید بود سفارش بدیم، نمیدونیم گمرک ایراد میگیره یا نه و باید هزینه گمرکی بدیم یا نه،کالاها کاملا متفاوتن.لیستی دارید که توش بگه چه کالاهایی هزینه گمرک میخوره بهشون؟ هر دفعه هر سمپل کمتر از یک کیلو وزن داره.و اینکه مثلا بنام بنده تا چند مورد در سال میشه سمپل وارد کرد؟بنده برای چند شرکت مختلف قراره کار بازرگانی انجام بدم و با قوانین گمرکی آشنا نیستم.میخاستم ببینم راهی وجود داره هزینه گمرک بهمون نخوره مثلا کالا رو بعنوان هدیه وارد کنیم؟لطفا راهنماییم کنید
باسلام
اگر این نمونه ها به صورت پستی ارسال شود اغلب نیازمند پرداخت حقوق گمرکی نیست (اگر ارزش آنها زیر ۸۰ دلار باشد یا این در مدارک گفته شده باشد که نمونه است)
شما محدودیتی در تعداد دریافت کالا به صورت پستی ندارید
لطفا مقاله زیر را مطالعه فرمایید
فهرست پرسش های متداول محموله پستی ورودی و خروجی
سلام
بنده حواله یوان میخوام بزنم
مبلغ ۳۶۷۰ یوان
باید چکار کنم یا به کجا مراجعه کنم یا تماس بگیرم
ممنون
باسلام و احترام
صرافی ها این کا رو انجام میدهند و مبلغ بالایی نیست و ریسک یا روال قانونی مرتبطی ندارد.