سامانه بارفرابران با همکاری سازمانها و موسسات مرتبط به حمل و نقل کشور و با هدف ثبت اطلاعات اسناد حمل و نقل بین الملل به صورت الکترونیکی راه اندازی شده است. در این سامانه تمامی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ثبت نام نموده و خدمات خود را مدیریت می نمایند . این سامانه بارفرابران در راستای رسمیت بخشی به فعالیت شرکتهای مجاز فورواردری و صاحب مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای توسعه داده شده است
مزایا استفاده از سامانه بارفرابران
- رسمیت بخشی به فرآیندهای بارفرابری مطابق با استانداردهای بین المللی
- منطبق سازی فرآیندهای لجستیک بین المللی با استانداردهای کسب وکار
- ایجاد یکپارچگی اطالعات در طول زنجیره لجستیک
- جلوگیری از تضییع حقوق شرکت های بارفرابری و از دست دادن مشتری
- آگاهی از وضعیت محموله در هر مرحله از زنجیره لجستیک
- حذف مراجعات حضوری در طول فرآیند
- حذف ورود موازی اطالعات با ایجاد زنجیره اسناد
- امکان مدیریت یکپارچه اسناد حمل برای بارفرابر
- امکان مدیریت یکپارچه شقوق و مودهای مختلف حمل
- سهولت و افزایش سرعت رسیدگی به مشکالت و تخلفات
- افزایش دقت و صحت اطالعات وارد شده با اتصال به سایر سامانه ها
- جلوگیری از فعالیت شرکت های بدون پروانه معتبر
معرفی فرایند ثبت نام در سامانه بارفرابران
معرفی و ثبت نام
برای ثبت نام در سامانه بارفرابران، ابتدا باید به وبسایت http://www.barfarabaran.ir/ مراجعه و گزینه »ثبت نام« را انتخاب نمایید
ورود شرکت حمل و نقل
نام کاربری ( نام کاربری شحباز) و رمزعبور (رمز عبور شحباز) سامانه شرکتهای راهداری و حمل ونقل جادهای را وارد و گزینه ((ورود جهت ثبت نام )) را انتخاب کنید .
نکته: درصورتی که به نام کاربری و رمز عبور دسترسی ندارید، باید این اطلاعات را از (( اداره کل راه و شهرسازی )) استان محل ثبت شرکت خود پیگیری نمایید .
نکته: هنگام ثبت نام در فیلد نام کاربری، ابتدا ۹۸+ را وارد سپس شماره موبایل را (( بدون صفر )) وارد نمایید .
استعلام شناسه ملی
پس از مشاهده کد شرکت، شناسه ملی شرکت را وارد و گزینه (( استعلام )) را انتخاب نمایید .
تکمیل مشخصات
سایر اطلاعات درخواستی سامانه را تکمیل و گزینه (( پیش نمایش ثبت نام )) را انتخاب نمایید.
نکته: توجه داشته باشید که شماره تلفن همراه ثبت شده پل ارتباطی سامانه با شرکت حمل ونقل است. در درج صحیح آن دقت داشته
باشید .
پیش نمایش و تکمیل ثبت نام
اطلاعات واردشده را بررسی و درصورت مشاهده مغایرت، گزینه (( اصلاح )) را انتخاب کنید. در غیراینصورت گزینه (( تایید ثبت نام )) را انتخاب و پیام نمایش داده شده را تایید نمایید.
تایید ثبت نام
در پایان، تا زمان تایید ثبت نام باید منتظر بمانید.
چه اطلاعاتی توسط بارفرابر و چه اطالعاتی توسط کدام سازمان ها وارد سامانه می شود؟
در فرمت اخیر سامانه، بارنامه های مستر دریایی و حمل بین الملل که در آن شرکت فورواردری به عنوان صاحب کالا ثبت شده است قابل مشاهده در کارتابل هر شرکت میباشد.
اطلاعات صاحب کالایی واقعی و شماره بارنامه HBL/FBL صادر شده نیز ذیل هر بارنامه بین الملل باید وارد شود
راهنمای پنل کاربری سامانه بارفرابران
ورود به سیستم
در صفحه ی باز شده شکل ۱، با انتخاب گزینه ورود، پنجرهای جهت ورود به سامانه داده میشود. به محض دریافت پیامک تایید ثبت نام، کاربر با وارد نمودن نام کاربری (شناسه ملی شرکت) و رمز عبور (که به هنگام ثبت نام انتخاب کرده است) میتواند وارد سامانه شود.
در صورت نیاز به بازیابی رمز عبور نیز با انتخاب آیکون مربوطه، کاربر به صفحه دیگری منتقل میشود(شکل ۹ .) فرآیند بازیابی رمز عبور از چهار مرحله تشکیل شده است، تایید شناسه ملی، دریافت رمز یکبار مصرف، تغییر رمز و تایید. در شکل ۱۰ با وارد نمودن شناسه ملی شرکت، رمز یکبار مصرف به شماره موبایل تایید شده به هنگام ثبت نام ( شماره موبایل مدیرعامل شرکت) ارسال میشود. با وارد نمودن رمز یکبار مصرف و فشردن آیکون بررسی رمز یکبار مصرف در صورت معتبر بودن مقدار وارد شده، کاربر به مرحله بعدی منتقل میشود
شکل ۱۱ ). در این مرحله کاربر با وارد کردن رمز جدید و تایید آن تغییر رمز با موفقیت صورت میپذیرد
گام چهارم
در صورت صحت و درستی اطلاعات ورود، کاربر با موفقیت وارد پنل کاربری سامانه بارفرابران میشود. شکل ۱۳ محیط صفحه اصلی این پنل را نشان میدهد.
این پنل متشکل از ۵ بخش (تب) اصلی است که بخش مدیریت سفر مهمترین بخش این سامانه است و بخش عملیاتی آن محسوب میشود و سایر موارد جنبه داشبوردی و اطلاع رسانی دارند که در ادامه به تفصیل در مورد هریک توضیح داده خواهد شد.
صفحه اصلی
این بخش در حالت پیش فرض به کاربر نمایش داده میشود و محیط مربوط به آن در شکل ۱۳ قابل مشاهده است.در این محیط دسترسهای نظیر خروج، مشاهده پروفایل و تغییر رمز عبور در نظر گرفته شده است.
خروج
کاربر با فشردن آیکون خروج، به طور مستقیم از کارتابل خود خارج میشود.
مشاهده پروفایل
با فشردن آیکون مشخص شده در شکل، دسترسی برای مشاهده پروفایل و تغییر رمز عبور برای کاربر فعال میشود که با کلیک برروی مشاهده پروفایل (مورد شماره یک)، فرم اطلاعات کاربر نمایش داده میشود. بخش ویرایش
اضافه شود.
فرم اطلاعات کاربر مطابق شکل ۱۵ نمایش داده خواهد شد.
تغییر رمز عبور
با فشردن آیکون مشخص شده در شکل (مورد شماره دو)، دسترسی برای مشاهده پروفایل و تغییر رمز عبور برای کاربر فعال میشود (شکل ۱۶ ) که با کلیک برروی تغییر رمز عبور، فرم زیر به کاربر نمایش داده میشود. که برای
تغییر رمز کاربر می بایست ابتدا رمز فعلی را وارد نموده و سپس رمز جدید را و در نهایت برای بار دوم رمز جدید را وارد و گزینه تغییر رمز عبور را انتخاب نماید تا تغییرات اعمال شود.
مدیریت سفر
این بخش (آیکون شماره یک در شکل ۱۷ )شامل دو زیر منوی اصلی سفرهای دریایی و جادهای میباشد. در هر یک از مٌدهای حمل و نقلی دو زیربخش به نامهای سفرها و لیست بارنامه های سفر وجود دارد که در ادامه به تفصیل چگونگی کار با این دو منو بیان میشود.
در سند اخیر صرفا زیر بخش اول، یعنی سفرهای دریایی فعال میباشد.
سفرهای دریایی
در این بخش که با کادر قرمز رنگ در ذیل آیکون شماره یک مشخص شده است، اطلاعات تمامی سفرهای ثبت شده در سامانه های سازمان بنادر به کاربر نمایش داده میشود. این لیست در جدولی مطابق جدول تحت آیکون شماره دو نمایش داده میشود. در این لیست ابزارهای متنوعی برای تهیه گزارشات و پایش بارنامه ها و سفرها گنجانده شده است. آیکون شماره سه برای فیلتر کردن نتایج و رکوردها و نیز برای جستجوی رکورد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. در مورد این عملیات توضیحات بیشتری در ادامه سند ارائه شده است. آیکون شماره چهار برای تغییر تعداد رکوردهای قابل نمایش در یک صفحه و نیز برای جابه جا شدن در صفحات متوالی رکودهای سفر مورد استفاده قرار میگیرد. نهایتا آیکون شماره پنج برای تهیه خروجی اکسل از فیلتر فعال بر روی رکوردهای سفر مورد استفاده قرار میگیرد.
فیلتر
برای جستجو در لیست سفرها با استفاده از آیکون شماره ۳ در شکل ۱۷ ، پنجره جدیدی (شکل ۱۸ ) باز میشود که کاربر با توجه به نیاز خود میتواند فیلترینگ لازم را بر روی رکوردهای سفر اعمال کند.
جزئیات سفر
در شکل ۱۷ وارد فرم جزئیات هر سفر خواهد شد. این فرم در شکل » جزئیات سفر « ، کاربر با انتخاب آیکون ۱۹ نمایش داده شده است. در این فرم، کاربر میتواند در صورت نیاز جزئیات سفر را ویرایش نماید. در قسمت دوم فرم (( برنامه های ذیل سفر )) نمایش داده می شوند .
ویرایش سفر
کاربر امکان ویرایش هر رکورد از سفرها را دارد. به این منظور ابتدا رکورد سفر موردنظر را انتخاب و سپس وارد فرم جزئیات آن سفر میشود و در فرم نمایش داده شده اطلاعات مورد نظر را ویرایش مینماید.
بارنامه های ذیل سفر
در این بخش اطلاعات تمامی بارنامه های ذیل یک سفر دریایی که در بخش لیست سفرها، رکورد )سفر( آن انتخاب شده است، نمایش داده میشوند. در این فرم علاوه بر اینکه امکان خروجی اکسل از بارنامه های ذیل سفر محیاشده است، عملیات کاربری سامانه نیز در این فرم تعریف شده است. دو عملیات اساسی مدنظر، یعنی ویرایش بارنامه و ظهرنویسی آن از این فرم قابل دسترسی میباشند.
ویرایش بارنامه
کاربر میبایست تمام بارنامههای ذیل یک سفر را یک به یک انتخاب و با فشردن گزینه ویرایش، اقدام به تکمیل اطلاعات بارنامه نماید. محیط ویرایش مطابق شکل ۲۰ می باشد. فیلدهای اطلاعاتی اجباری که در این بخش کاربر بایستی وارد کند، عباتند از:
- تعیین و تکلیف ترانزیت و گمرک(در صورت وجود)
- شماره FBL/HBL
- کد/شناسه ملی صاحب کالا
کد/شناسه ملی بلافاصله از بانک اطلاعات ثبت احوال و ثبت شرکتها استعلام گرفته میشود و در صورت صحیح بودن مقدار، نام متناظر با کد/شناسه در فرم نمایش داده میشود.
در صورتی که کاربر ( بارفرابر) اظهارکننده کالا در تشریفات گمرکی باشد، بایستی گزینه “من خدمات ترخیص انجام میدهم” را انتخاب نماید. چنانچه محموله ترانزیتی باشد، کاربر بایستی نوع ترانزیت (داخلی یا خارجی) و همچنین گمرک مقصد را انتخاب نماید.
شماره ثبت سفارش بازرگان و شماره رفرنس فورواردری فیلدهای اختیاری در ویرایش بارنامه میباشند.
ظهرنویسی
با انتخاب دومین آیکون، پنجره جدیدی )شکل ۲۱ ( که حاوی کد/شناسه ملی صاحب کالا است به طور اتوماتیک ظاهر میشود و کاربر فورواردری در صورت صحت اطلاعات آنرا تایید مینماید. در صورت تایید اطلاعات و انجام ظهرنویسی بارنامه به حالت (( در ید و در مالکیت )) صاحب کالا تبدیل میشود.
لیست بارنامه های دریایی
در این تب تمامی بارنامه های دریایی کاربر در آن موجود است و با استفاده از آیکون فیلترینگ میتواند گزارشات مورد نیاز خود را تهیه بنماید.
پیامها
در این بخش پیامهای دریافتی از سامانه و پیامهای ارسالی به مدیر سامانه قابل مشاهده است. این بخش متشکل از دو زیربخش است.
پیامهای دریافتی
در این تب پیامهای دریافتی کاربر ثبت شده است. با استفاده از دو گزینه مشاهده و حذف کاربر امکان مدیریت پیامهای دریافتی خود را دارد.
پیامهای ارسالی
در تب پیامهای ارسالی، امکان مدیریت پیامهای ارسالی برای کاربر محیا شده است. آیکون شماره یک برای ایجادو ارسال پیام میباشد که با انتخاب آن پنجره جدیدی مانند شکل ۲۶ ایجاد میشود.