مقالات صادرات

مقالات واردات

کیل مصرف

کیل مصرف / راهنمای کاربری ثبت فرمول محصولات تولیدی ( کیل مصرف )

 

کیل مصرف : به منظور سیستمی نمودن فرآیند استرداد حقوق ورودی مواد اولیه به کار رفته در تولید محصولات صادراتی موضوع ماده ۶۶ و تسویه ورود موقت ماده ۵۱ قانون امور گمرکی ، راهنمای ثبت فرمول محصولات تولیدی ( کیل مصرف) تهیه گردید.

لذا کلیه خدمت گیرندگان از گمرک اعم از واحدهای تولیدی و تمامی صادرکنندگان که برای واردات موقت خود جهت پردازش می‌خواهند از معافیت یا استرداد حقوق ورودی مواد اولیه خود استفاده کنند، ملزم به رعایت این دستورالعمل بوده و می‌بایست برای ثبت کیل مصرف به نحوی که برای هر محصول صادراتی تنها یک بار ثبت شود، اقدام نمایند.

 

راهنمای کاربری ثبت فرمول محصولات تولیدی ( کیل مصرف )

قبل از انجام فرایند ثبت محصولات و مواد اولیه می بایست نسبت به ثبت نام در بخش انبار و تولیدی مطابق با راهنمای ثبت نام تولیدی ها اقدام نمائید تا نام کاربری و رمز ورود به سامانه برای شما پیامک شود. بعد از دریافت نام کاربری ورود به سامانه می توانید مطابق راهنمای زیر اقدام به ثبت محصول نمائید.

 

توجه :

  • واحدهای تولیدی که قبلا مراحل اولیه ثبت نام را انجام دادند می توانند از همان نام کاربری جهت ورود و ثبت محصول و مواد اولیه استفاده کنند.
  • اطلاعات وارد شده توسط شما مبنای سایر فعالیت ها و فرم های ورود اطلاعات در کلیه فرایندها قرار خواهدگرفت. در نتیجه در تکمیل آن نهایت دقت را داشته باشید.

 

پس از ثبت نام انبار و سپس تولیدی و اخذ نام کاربری و رمز عبور مربوط به یوزر تولیدی برای ورود به سامانه ی جامع مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص به نشانی wms.irica.ir و یا wms.ir مراجعه کرده و با استفاده از کد کاربری و رمز عبور که از طریق پیامک دریافت کردید وارد سامانه شوید. در صورتی که دارای نام کاربری نمی باشید، نسبت به ثبت نام اقدام نمائید.

کیل مصرف

به منظور ثبت فرمول ساخت محصولات تولیدی، پس از ورود به یوزر تولیدی، از منوی مسئول تولیدی وارد زیر منوی « ثبت فرمول » شوید. در این صفحه قادر خواهید بود کالاهایی که تولید آن ها در پروانه بهره برداری شما قرار دارد را مشاهده کرده و اطلاعات آن را تکمیل نمائید.

تکمیل اطلاعات کالاهای موجود بر اساس پروانه بهره برداری

به منظور تکمیل اطلاعات بر روی کلید تکمیل اطلاعات که در مقابل هر ردیف کالا قرار دارد کلیک کنید. با این کار اطلاعات کالا در فیلدهای موجود در صفحه بارگذاری می شود و فقط کافیست فیلدهای خالی را تکمیل نموده و سپس کلید افزودن به محصولات / تکمیل اطلاعات را بزنید.

با این کار ردیف جدیدی به لیست محصولات اضافه می شود. پس از تکمیل اطلاعات تمام محصولات به همین ترتیب، در آخر کافیست ردیف های ناقص را حذف کرده و کلید ادامه را بزنید تا به مرحله بعد بروید.

کیل مصرف

در صورتی که محصول تولیدی شما کالایی است که در لیست فراخوانی شده بر اساس پروانه بهره برداری موجود نمی باشد، می توانید طبق راهنمای بعد نسبت به ثبت فرمول محصول جدید اقدام نمائید.

مشخصات محصول

کد کالا ( isic ) :

در این قسمت کد کالا را از منوی آبشاری انتخاب می کنید. امکان تایپ کد کالای مورد نظر جهت جستجوی ساده تر نیز فراهم است.

کیل مصرف

تعرفه :

در این قسمت تعرفه کالا یا همان کد ( HS ) را درج نمایید. در صورتی که تعرفه کالای خود را نمی دانید، می توانید از وبسایت epl.irica.ir/tsc کمک بگیرید. امکان تایپ کد تعرفه مورد نظر جهت جستجوی ساده تر نیز فراهم است.

کیل مصرف

شناسه کالا :

در این قسمت باید شناسه ارزش چهار رقمی کالا ( TSC ) کالا درج شود. در صورتی که شناسه ارزش تعرفه کالای خود را نمی دانید، می توانید از وبسایت epl.irica.ir/tsc کمک بگیرید.

کیل مصرف

شرح کالا :

این قسمت بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید (درج شناسه 0000 ) می توانید شرح کالا را مطابق محصول نهایی تکمیل نمایید.

وزن هر واحد کالا :

در این قسمت وزن یک واحد کالا را بر حسب کیلوگرم وارد می نمایید.

کیل مصرف

واحد کالا :

این قسمت بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید (درج شناسه 0000 ) می توانید واحد کالا را مطابق محصول نهایی تکمیل نمایید.

کیل مصرف

ظرفیت سالیانه ( تعداد واحد کالا ) :

در این قسمت ظرفیت سالیانه محصول تولید شده را بر حسب تعداد واحد کالا وارد نمائید.

کیل مصرف

برند کالا :

در این قسمت برند کالای تولیدی بر اساس برند درج شده در فرم ثبت نام مشخص شده است و قابل ویرایش نمی باشد.

کیل مصرف

مدل و مشخصات فنی :

این قسمت بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید ( درج شناسه 0000 ) می توانید شرح کالا را مطابق محصول نهایی تکمیل نمایید.

ظرفیت سالیانه تولید :

در این قسمت ظرفیت سالانه محصول تولید شده را بر حسب کیلوگرم وارد نمائید.

کیل مصرف

کشور سازنده :

این قسمت به طور پیش فرض ایران تعیین شده است.

کیل مصرف

پس از تکمیل تمامی فیلدها با کلیک بر روی افزودن به محصولات / تکمیل اطلاعات قلم کالای جدید به لیست محصولات اضافه می شود و با کلیک بر روی ادامه به مرحله دوم خواهید رفت.

کیل مصرف

انتخاب مواد اولیه برای محصولات

در این قسمت لازم است تا مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات تعیین شده در مرحله قبل را مشخص نمائید.

برای این کار ابتدا از منوی آبشاری” محصولات ” محصول مورد نظر را انتخاب نمائید. سپس تک تک فیلدهای مربوطه را با توجه به لیست زیر تکمیل کرده و در آخر کلید افزودن به لیست موارد اولیه را کلیک می کنید. با این کار ماده اولیه به لیست پایین اضافه می گردد. این روند را تا وارد کردن تمامی اقلام مواد اولیه ادامه دهید.

کد کالا ( isic ) :

در این قسمت کد کالا ماده اولیه بکار رفته در این محصول را همانند مرحله قبل درج نمایید.

تعرفه کالا :

تعرفه مواد اولیه مربوطه را از این قسمت انتخاب نمایید.

شناسه کالا :

در این قسمت باید شناسه ارزش چهار رقمی کالا ( TSC ) کالا درج شود. در صورتی که شناسه ارزش تعرفه کالای خود را نمی دانید، می توانید از وبسایت epl.irica.ir/tsc کمک بگیرید.

شرح کالا :

این قسمت بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید ( درج شناسه 0000 ) می توانید شرح کالا را مطابق ماده اولیه تکمیل نمایید.

واحد کالا :

این قسمت بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید ( درج شناسه 0000 ) می توانید شرح کالا را مطابق محصول نهایی تکمیل نمایید.

مقدار :

مقدار مورد استفاده از این ماده اولیه به ازای تولید یک واحد از محصول نهایی بر اساس واحد انتخابی وارد نمائید.

برند کالا :

برند ماده اولیه را ذکر نمایید . وزن هر واحد / کیلوگرم : وزن مورد استفاده از این ماده اولیه به ازای تولید یک واحد از محصول نهایی بر حسب کیلوگرم را وارد نمائید.

کشور سازنده :

کشور سازنده بر اساس شناسه ارزش کالا از بانک ارزش فراخوانی می گردد. در صورتی که از شناسه ارزش استفاده نکنید (درج شناسه 0000 ) می توانید کشور سازنده را مطابق ماده اولیه از لیست انتخاب نمائید.

پس از اضافه کردن تمامی مواد اولیه به لیست با کلیک بر روی کلید ادامه به مرحله تائید نهایی بروید.

کیل مصرف

مشاهده محصولات و تائید نهایی

در این قسمت می توانید شرح محصول و ظرفیت تولید سالانه به انضمام جدولی از لیست مواد اولیه و دیگر اطلاعات را مشاهده کرده تا از صحت اطلاعات ورودی خود مطمئن شوید.

در صورت مشاهده هرگونه اشتباه در داده های ورودی می توانید با کلیک بر روی بازگشت، به مراحل قبل برگشته و اطلاعات را اصلاح نمائید. پس از حصول اطمینان از صحت تمامی اطلاعات ورودی با کلیک بر روی کلید تائید نهایی پیغام محصول شما با موفقیت ثبت گردید و در صف تائید سازمان همکار قرار گرفت مشاهده می شود و فرمول ساخت ثبت شده توسط شما به منظور بررسی و تائید به صف سازمان همجوار مربوطه اضافه می گردد.
کیل مصرف

 

توجه :

اطلاعات درج شده در این قسمت مبنای سایر فعالیت ها و فرم های ورود اطلاعات در کلیه فرآیندها قرار خواهد گرفت. بنابراین قبل از کلیک بر روی تائید نهایی از صحت اطلاعات ورودی اطمینان حاصل نمائید.

 

لیست فرمول های ثبت شده :

با ورود به منوی ” لیست فرمول های ثبت شده ” و کلیلک بر روی هر ردیف می توانید از وضعیت فرمول های اعلام شده به سازمان های همجوار مطلع شوید.

وضعیت نامعلوم :

در این قسمت. لیست فرمول هایی. که هنوز به کارشناس مربوطه. ارجاع نشده و در صف. انتظار می باشد. قابل مشاهده است.

کیل مصرف

در انتظار بررسی کارشناس

در این قسمت. لیست فرمول هایی که به. کارشناس مربوطه ارجاع شده. و در انتظار بررسی می باشد. قابل مشاهده است.

کیل مصرف

تایید لیست فرمول های ثبت شده

در این قسمت لیست فرمول های تائید شده توسط کارشناس قابل مشاهده است.

کیل مصرف

رد لیست فرمول های ثبت شده

در این قسمت لیست فرمول هایی که توسط کارشناس رد شده است. قسمت مربوطه کلیک کنید.

کیل مصرف

کیل مصرف نکات مورد توجه مرتبط با ثبت کیل مصرف

ماده ۱۲۵ و تبصره ۱ ماده ۸۱ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرگی

در مواردی که مقادیر ( ضرایب مصرف ) مواد، کالاها یا لوازم بسته بندی جهت تسویه پروانه های ورود موقت موضوع ماده ۵۱ قانون امور گمرگی و بند د ماده ۷۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی و نیز استرداد حقوق ورودی موضوع مواد ۶۶ الی ۷۰ ق . ا. گ برای گمرک مشخص نباشد پس از تکمیل فرم کیل مصرف توسط ذینفع و ارائه درخواست به این دفتر موضوع از مرجع ذیربط استعلام و در صورت تأیید فرم مراتب توسط این دفتر به گمرک مورد درخواست ذینفع ابلاغ خواهد گردید.

در خصوص کالاهایی که به استناد پروانه ساخت صادره از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از محل مواد اولیه موضوع مواد قانونی یاد شده تولید و جهت صادرات اظهار می گردند. ( در صورت مشخص بودن مقدار و نوع مواد اولیه به کار رفته درپروانه ساخت ) با توجه به تاریخ صدور پروانه و تاریخ صدور کالا موضوع مد نظر قرار خواهد گرفت.

تبصره ۲ ذیل ماده ۸۶ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرگی

لازم است در هنگام تسویه پروانه های ورود موقت و همچنین استرداد حقوق ورودی مواد اولیه به کار رفته در محصول صادراتی به موضوع ارزش تجاری ضایعات و یا قابلیت مصرف ضایعات توجه و نسبت به تعیین تکلیف ضایعات مزبور از طریق پرداخت حقوق ورودی متعلقه ( در رویه ورود موقت برای پردازش ) و کسر حقوق ورودی معادل ضایعات از حقوق ورودی پرداختی (در رویه استرداد) اقدام گردد.

بدیهی است در مواردی که در کیل های مصرفی ابلاغی وضعیت ضایعات از لحاظ ارزش تجاری و قابلیت مصرف در سایر صنایع مشخص نشده باشد لازم است مراتب به ذینفع جهت پیگیری و تعیین و تکلیف موضوع اعلام گردد.

در صورت پذیرش ذینفع در خصوص پرداخت حقوق ورودی ضایعات حاصله ( در رویه ورود موقت برای پردازش ) یا کسر حقوق ورودی ضایعات ( در رویه استرداد حقوق ورودی ) اقدام وفق کیل مصرف ابلاغی با رعایت سایر مقررات و تشریفات امکان پذیر خواهد بود.

در کیل مصرف های. ابلاغی صرفا کالاهایی. که به طور مستقیم در تولید محصول به کار رفته یا مصرف شده اند مورد پذیرش بوده فلذا امکان ورود موقت اقلام کمکی از قبیل روان کننده ها و ابزارآلات ( که در محصول نهایی اظهار شده برای صادرات به عنوان بخشی از مواد تشکیل دهنده کالا نمی باشند ) وجود ندارد. بدیهی است امکان صدور مجوز ورود موقت برای پردازش یا استرداد حقوق ورودی برای اقلام مزبور وجود ندارد.

مشخصات کالای صادر شده از نظر واحد سنجش و وزن هر واحد و نیز مشخصات کالای ورود قطعی یا ورود موقت شده بایستی با مشخصات مندرج در فرم های کیل مصرف یا پروانه های ساخت مطابقت نماید. ضمنا سوابق کیل مصرف به نحو مقتضی نگهداری تا امکان دسترسی در موارد آتی وجود داشته باشد.

 

در این قسمت فایل های آئین نامه اجرایی کیل مصرف، فرم کیل مصرف و فرم استرداد آورده شده است. جهت مشاهده و دانلود وارد لینک های زیر شوید

آئین نامه اجرایی کیل مصرف

فرم کیل مصرف

فرم استرداد

جدول محاسبه کیل مصرف 

 

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فهرست تجمیعی 548 شرکت فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO) ابلاغ فهرست تجمیعی 548 عنوان شرکت های.فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO)...
تاریخ انتشار : 23 ساعت قبل
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما