مرکز تجارت بین المللی ( ITC ) مرکزی است که فعالیت هایش به جهانی سازی شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) کمک میکند.مرکز تجارت بین المللی (ITC) یک سازمان بین المللی است که به توسعه تجارت بین المللی و افزایش رفاه اقتصادی کشورها از طریق ارتقاء قدرت رقابتی کسب و کارها میپردازد. این مرکز در سال ۱۹۶۴ توسط سازمان تجارت و توسعه ملل متحد (UNCTAD) و سازمان تجارت جهانی (WTO) تأسیس شد و از آن زمان به عنوان یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی و توانمندسازی برای کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMEs) در کشورهای درحال توسعه شناخته شده است. مرکز تجارت جهانی ابزارهای آنلاین قدرتمند و ارزشمندی را در اختیار فعالین حوزه تجارت قرار داده است که در اینجا ابزارهای مهم این سازمان معرفی می گردند:
ابزارهای مهم ITC :
سایت ترید مپ (Trade Map):
این وبسایت را بتوان مهمترین و کاربردی ترین ابزار آنلاین ITC معرفی کرد که اطلاعات و آمار تجاری اکثر کشورهای جهان را به راحتی در اختیار کاربران قرار می دهد. Trade Map به عنوان زیر مجموعه IT در سال ۲۰۰۱ برای کمک به موسسات حامی تجارت (TSI) و شرکتها، در پاسخ به سوالات مربوط به تجارت بینالمللی و در نتیجه تسهیل تحقیقات استراتژیک بازار برای آگاهی از روند تجارت جهانی می پردازد
در این وبسایت قادر خواهید بود تا ارزش صادرات، واردات، تناژ کالاهای وارداتی و صادراتی، رشد سالانه، ماهانه، فصلی و بسیاری از اطلاعات تجاری دیگر را به راحتی استخراج کنید و دید مناسبی از وضعیت کلی تجارت در یک کشور پیدا نمائید.
اصلی ترین منبع دریافت اطلاعات Trade Map، بخش تجاری سازمان ملل (UN Comtarde) می باشد که نام مستعاری برای پایگاه داده های بین المللی تجارت سازمان ملل متحد می باشد که بیش از ۱۷۰ کشور، بخش آمار سازمان ملل متحد (United Nations Statistics Division/UNSD) را تشکیل می دهند. این کشورها متعهد شده اند به صورت سالیانه، گزارشات تجارت بین المللی خود را به تفکیک کالاها و بخش های خدماتی و کشورهای طرف قرارداد، به این سازمان ارائه دهند. از طرفی، علاوه بر اطلاعات ارائه شده از سوی UN Comtarde، منابع اطلاعاتی دیگری در اختیار Trade Map قرار میگیرد که به تفکیک کشورهای مختلف متفاوت است. برای مثال، سازمان آمار کانادا از منابع اطلاعاتی Trade Map ذکر شده است و یا در کشورهای اروپایی، از اطلاعات Eurostat استفاده می شود. برای کشور ایران نیز، علاوه بر UN Comtarde، گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان منبع اطلاعاتی و آماری قابل استناد این سایت است.
هدف از استفاده از سایت Trade Map
- شناسایی ظرفیت های بازار برای تنوع محصول، اولویت بندی برنامه های توسعه تجاری
- سنجش عملکرد تجارت ملی به طور کلی و تجارت کالاهای به خصوص
- بررسی میزان صادرات از ایران در محصولات مختلف و کشورهای هدف
- تشخیص مزایای رقابتی و مقایسه ای در نقاط مختلف تجاری
- تحلیل مناسب ترین بازارهای از نظر صادرات برای هر محصول
- آینده پژوهی رشد و نزول صادرات محصولات و تجارت آن
- شناسایی بهترین مشتریان محصولات در کشورهای هدف
- بررسی میزان واردات محصول در کشورهای مختلف
- تسریع انجام مطالعات بازار به صورت استراتژیک
وبسایت Market Access Map :
Market Access Map یک سایت تحلیلی و اطلاعاتی است که توسط سازمان تجارت جهانی (WTO) و سازمان ملل متحد (UN) اداره میشود. این سایت اطلاعاتی جامع در مورد تغییرات تجاری، مقررات و توافقات تجاری، بازارهای جهانی و انواع محصولات تجاری ارائه میدهد. هدف اصلی این سایت، ارائه اطلاعات به تاجران و تجارتگذاران برای افزایش دسترسی به بازارهای جهانی و بهبود عملکرد تجاری آنان است.
یکی از امکانات اصلی Market Access Map، دسترسی به اطلاعات تجاری است. این اطلاعات شامل واردات، صادرات، بازارهای مقصد و منبع، مقررات تجاری و توافقات دوجانبه و چندجانبه و همچنین اطلاعات در مورد قیمتها و رقابتهای بازاری است.
Market Access Map اطلاعات دقیق و بهروز در مورد مقررات گمرکی و تعرفههای واردات و صادرات را فراهم میکند. این اطلاعات میتوانند به تاجران و تجارتگذاران کمک کنند تا ریسکهای مربوط به تجارت خود را کاهش دهند و تصمیمگیریهای بهتری را انجام دهند.
وبسایت Export Potential Map :
Export Potential Map یک سایت تحلیلی است که توسط سازمان تجارت جهانی (WTO) تهیه شده است. این سایت به کاربران اجازه میدهد تا از طریق یک نقشه تعاملی و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به اطلاعات مورد نیاز خود در زمینه قابلیت صادراتی کشورها و محصولات آنها دست یابند.
در این وبسایت به راحتی می توانید ظرفیتهای موجود صادراتی در کشورهای مختلف را دیده و کالاهای مختلف را تحلیل و بررسی کنید
برای استفاده از Export Potential Map، کاربران میتوانند با ورود به سایت و انتخاب کشور یا محصول مورد نظر، اطلاعات مربوطه را دریافت کنند. این اطلاعات شامل مواردی از قبیل صادرات فعلی و پتانسیل صادراتی، بازارهای هدف، تحلیل رقابتی و فرصتهای صادراتی میباشد.
استفاده از این سایت نیازمند داشتن دانش و فهم کافی از تجارت بین المللی و بازارهای خارجی است. همچنین، تحلیل دقیق و صحیح اطلاعات ارائه شده توسط این سایت نیازمند دانش تخصصی در زمینه بازاریابی و صادرات میباشد.
متاسفانه به دلیل عدم وجود ترید مپ فارسی، استفاده از این اطلاعات برای بعضی فارسی زبانان ممکن است دشوار باشد. به علاوه تفسیر نمودارها و جداول نیز نیاز به اندکی تخصص دارد. برای سهولت کار صادرکنندگان و واردکنندگان ایرانی عزیز، ما تصمیم گرفتیم مجموعه کاملی از تفسیر آمار تجاری مورد نیاز شما را به وسیله تریدمپ آماده کرده در اختیار شما قرار دهیم.
خدمات تحلیل بازار بین المللی آیکسپورت
وب سایت ایکسپورت با همکاری کارشناسان آموزش دیده و متخصص حوزه ITC که مدارک بین المللی خود را از مراجع ذیصلاح دریافت نموده اند جهت ارائه خدمات تحلیل بازار همکاری می نماید .
در این خدمت ویژه که برای اولین بار در ایران بصورت مسنجم ارایه می گردد ، شما می توانید با دریافت یکی از پکیج های زیر براساس نیاز خود بازار و محصولات مورد نظر را مشخص نموده و کارشناسان ما در زمان مشخص با استفاده از ابزارهای فوق HS CODE و کشورهای مورد درخواست شما را بررسی نموده و در قالب یک گزارش استاندارد بین المللی به زبان فارسی گزارش کاملا جامع و کاربردی را به شما ارائه می نمایند .
در این خدمت کارشناسان وب سایت با توجه به جلسه توجیهی اولیه و همچنین جلسه تشریح گزارش تمامی تحلیل های انجام شده را به زبان ساده و کاربردی در اختیار شما قرار می دهند .
اگر به دنبال یک تجارت موفق و استاندارد در سطح بین المللی هستید ، تحقیقات بازار و جمع آوری اطلاعات و داده های معتبر بین المللی اولین گام شما می باشد .
مراحل تهیه گزارش
کشور مقصد صادراتی و محصول مورد نظر خود را با کد هماهنگ کالا HS که با دقت آن را تعیین کرده اید انتخاب کنید و سپس با استفاده از ابزارهای زیر گزارش خود را آماده نمایید:
- نقشه تجاری (www.trademap.org) برای جریان صادرات و واردات و شاخص های تجاری
- نقشه دسترسی به بازار (www.macmap.org) برای تعرفه ها، اقدامات غیر تعرفه ای و موافقت نامه های تجاری
- استفاده از پلتفرم E-ping (www.epingalert.org) برای اقدامات بالقوه تعرفه ای
- نقشه پتانسیل صادرات (exportpotential.intrace.org) برای بازارهای دارای پتانسیل صادرات