مقالات صادرات

مقالات واردات

واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک

واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک

واردات و ترخیص مواد شیمیایی از گمرک یکی از بیشترین محصولات و کالاهای وارداتی به کشور ما می باشد. این مواد دارای تنوع بسیار گسترده ای هستند و در کارخانه های تولیدی گوناگونی کاربرد دارند.

واردات ، حمل و ترخیص مواد شیمیایی کاری تخصصی است که نیازمند داشتن تجربه و و دانش زیادی در این زمینه دارد چرا که این محصولات دارای انواع وسیعی هستند و کوچکترین اشتباهی در زمان تشخیص HS کد کالا می تواند هزینه های زیادی را در آینده بر واردکننده کالا اعمال کند.

واردات برخی از مواد شیمایی جزو کالاهای ممنوعه است و محدودیت برای واردات آن وجود دارد. در صورتی که قصد واردات هر نوع کالای شیمیایی دارید ابتدا می بایست از سازمان ها و نهادهای مربوطه استعلام گرفته شود تا مطمئن شوید که امکان واردات و ترخیص این کالاها وجود دارد.

 

نکته : واردات و ترخیص هرگونه ماده شیمیایی فاقد برچسب کشوری ماده شیمیایی ممنوع می باشد.

از نظر گمرک ایران چه موادی جزو مواد شیمیایی صنعتی شناخته می شوند

بر اساس دسته بندی گمرک می توان گفت که کلیه اقلام، کالاها و مواد اولیه از کد تعرفه 2801 تا 382600 موجود در قسمت ششم فصل ۲۸ تا ۳۸ از کتاب مقررات صادرات و واردات به عنوان محصولات و مواد شیمیای یا صنایع وابسته یاد می شوند.

اداراتی که جهت واردات و ترخیص مواد شیمیایی نیاز به دریافت مجوز از آن ها خواهید بود

  • مواد شیمیایی متحرقه ( وزارت کشور )
  • مواد شیمیایی که کاربرد آموزشی دارند ( وزارت آموزش عالی )
  • مواد شیمیایی که در تولید دارو ها ( وزارت بهداشت )
  • مواد شیمیایی آفت کش، تقویت کننده خاک، کود و… ( وزارت جهاد کشاورزی )
  • مواد شیمیایی که برای آب و فاضلاب شهری ( وزارت نیرو )
  • مواد شیمیایی مورد استفاده در کارخانه های نفتی و حفاری ( وزارت معدن و تجارت )

مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا

پس از دریافت ثبت سفارش از سازمان توسعه تجارت ایران باید نسبت به تنظیم مدارک اقدام نمود. مدارک برای ترخیص کالا به سه دسته تقسیم بندی می شوند.

دسته اول : مدارک مربوط به کالا

در ادامه جهت مشاهده بیمه حمل ، گواهی بازرسی وارد شوید

دسته دوم : مدارک مربوط به صاحب کالا

  • اصل کارت بازرگانی
  • اصل کارت ملی مدیر عامل شرکت یا اصل کارت ملی شخص حقیقی
  • کپی کارت بازرگانی
  • کپی کارت ملی مربوط به صاحب کالا

دسته سوم : مدارک مربوط به نماینده صاحب کالا

  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی وکالت نامه محضری
  • اصل و کپی معرفی نامه برای گمرک مربوطه

 

نکته :

داشتن کارت بازرگانی در اکثر کشورها برای اینکه به عنوان واردکننده و تاجر شناخته شوید نیاز به اخذ کارت بازرگانی دارید. این فرآیند برای تبدیل شدن به یک واردکننده فقط یک بار انجام می شود ولی تمدید آن با توجه به شرایط و ضوابط هر کشور متفاوت است.

پر مصرف ترین عناصر شیمیایی

  • سولفوریک اسید
  • نیتروژن
  • اکسیژن
  • اتیلن
  • آهک
  • آمونیاک
  • اسید فسفریک
  • سدیم هیدروکسید ( سود سوزآور )
  • پروپیلن
  • گاز کلر
  • سدیم کربنات
  • اوره
  • نیتریک اسید
  • آمونیوم نیترات
  • اتیلن دی کلراید و …

یکی از نکات مهم برای واردات مواد شیمیایی صنعتی شرایط نگهداری آن هاست. و باید در شرایط دمایی خنک و کاملا خشک نگهداری شوند. چرا که ممکن است ساختار آن ها با تغییرات دما، تغییر کند.

آیین نامه طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی کشور

به استناد تبصره ۲ ماده واحد قانون اصلاح بند ۲ ماده ۱ قانون تشکیلات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب سال ۱۳۷۵ و حوزه کاری شماره پنج رهیافت راهبردی مدیریت بین المالی مواد شیمیایی ( SAICM ) مبنی بر اجرا سیستم هماهنگ جهانی برای طبقه بندی و برچسب زنی مواد شیمیایی و به منظور ارتقا سطح آگاهی و اطلاعات کلیه افرادی که با تولید عرضه حمل و نقل و نگهداری و مصرف مواد شیمیایی در سطح کشور در ارتباط می باشند و با هدف پیشگیری و کاهش عوارض و آسیب های ناشی از کار با مواد شیمیایی و کاستن از بار حوادث شیمیایی و مخاطرات زیست محیطی این آیین نامه با عنوان آیین نامه طبقه بندی و برچسب گذاری موادشیمیایی کشور تهیه و تدوین و به شرح ذیل اعلام می گردد.

 

فصل اول : تعاریف

 

ماده ۱ )

ماده شیمیایی ترکیب یا ماده ای با منشاء معدنی یا آلی که حداقل دارای یک عنصر.شیمیایی بوده و به اشکال مختلف اعم از گاز، بخار، مایع یا جامد دیده می شوند.

ماده ۲ )

ماده.شیمیایی خطرناک عبارت از ماده شیمیایی است که می تواند باعث ایجاد خطرات بیولوژیک و با آسیب های فیزیکی برای موجودات زنده و محیط زیست شود.

ماده ۳ )

آفت کش به ماده ای با منشاء طبیعی با صناعی اطلاق می شود که برای مبارزه و کنترل آفات به کار می رود.

ماده ۴ )

برچسب ماده شیمیایی مجموعه ای از علائم، نمادها، حروف و عبارات هشدار دهنده و آگاه کننده در مورد خصوصیات خطرات موادشیمیایی و اقدامات ایمنی و حفاظتی در مقابل آن ها می باشد که بر روی ظروف و یا بسته های حاوی مواد شیمیایی الصاق می گردد.

ماده ۵ )

برچسب کشوری ماده شیمیایی : عبارت از برچسبی است که طبق اصول دستورالعمل کشوری طبقه بندی و برچسب گذاری موادشیمیایی به زبان فارسی تهیه و بر روی ظروف حاوی مواد شیمیایی الصاق می گردد.

ماده ۶ )

SAICM : مخفف عبارت tstrategic Approach international chemicals managemen و به مفهوم رهیافت راهبردی مدیریت بین المللی موادشیمیایی می باشد.

ماده ۷ )

GHS : مخفف عبارت Globally Harmonized system که در این آیین نامه به معنی نظام هماهنگ بین المللی طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی می باشد. 

ماده ۸ )

مخاطرات زیست محیطی وضعیت یا موقعیتی که دارای تهدید برای محیط زیست پیرامون است.

 

فصل دوم : اهداف و وظایف

ماده ۹ )

هدف : هدف از این آیین نامه برقراری شیوه ای مناسب به منظور طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی تولیدی و مصرفی کشور می باشد.

ماده ۱۰ )

اصول و نحوه عمل جهت تعیین و الصاق برچسب براساس رهنمودهای سیستم براساس GHS استوار می باشد.

ماده ۱۱ )

مسئولیت تهیه فهرست مواد شیمیایی مشمول این آیین نامه بر عهده کارگروهی متشکل از اعضاء مندرج در ماده ۱۱ می باشد.

ماده ۱۲ )

بررسی اطلاعات مواد شیمیایی مشمول دریافت برچسب کشوری و صدور آن بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد.

تبصره ۱ )

طبق ماده ۳۵ آیین نامه اجرای قانون حفظ نباتات، بررسی مشخصات آفت کش ها کافی السابق برعهده هیئت نظارت بر سموم و صدور برچسب آن ها مطابق این آیین نامه خواهد بود.

تبصره ۲ )

کلیه ویژگی های فیزیکی برچسب کشوری مواد شیمیایی از جمله شکل، رنگ، ابعاد، توسط کمیته کشوری طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی تدوین و پس از تصویب در کمیته ملی، توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به عنوان استاندارد ملی اعلام می گردد.

ماده ۱۳ )

وزارتخانه های بازرگانی صنایع و معاون و جهاد کشاورزی حسب مورد موظف می باشند فهرست کلیه مواد شیمیایی مشمول این آیین نامه را به طریق مقتضی به تولید کنندگان، وارد کنندگان و صادرکنندگان مواد و کالاهای شیمیایی اعلام نماید.

ماده ۱۴ )

تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان مواد شیمیایی باید قبل از ورود، صدور و عرضه هرگونه مواد شیمیایی، مشخصات آن ها را به منظور بررسی جهت صدور برچسب کشوری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نمایند.

ماده ۱۵ )

کلیه تولیدکنندگان مواد شیمیایی اعم از دولتی و خصوصی موظف به رعایت مفاد دستورالعمل کشوری طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی می باشند.

ماده ۱۶ )

نظارت بر مواد و فراورده های شیمیایی از جنبه دارا بودن برچسب کشوری مواد شیمیایی در مراکز تولیدی – صنعتی کارگاه ها، جایگاه ها و انبارهای نگهداری کالا و مراکز فروش بر عهده بازرسین کار و بهداشت حرفه ای می باشد.

ماده ۱۷ )

واردات و ترخیص هرگونه ماده شیمیایی فاقد برچسب کشوری ماده شیمیایی ممنوع می باشد.

تبصره )

کسرکات کشور برحسب اجرای بند فوق کنترل و نظارت لازم را اعمال خواهند نمود.

ماده ۱۸ )

برچسب کلیه مواد شیمیایی صادراتی مشمول این آیین نامه علاوه بر زبان فارسی، در صورت درخواست می تواند به زبان کشور مقصد نیز باشد.

ماده ۱۹ )

کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد شیمیایی در خصوص ظروف آلوده به موادشیمیایی، ضمن رعایت دستورالعمل کشوری طبقه بندی و برچسب گذاری مواد ۷ قانون مدیریت پسماندها نیز می باشند.

تبصره ۱ )

کلیه واردکنندگان مواد شیمیایی کنوانسیون روتردام، استکهلم و بازل علاوه بر الصاق برچسب موضوع این آیین نامه ملزم به رعایت مفاد کنفوانسیون های مزبور می باشند.

تبصره ۲ )

مفاد این آیین نامه جهت کلیه مواد شیمیایی تاریخ گذشته و یا تبدیل شده به پسماند نیز لازم الاجرا است.

ماده ۲۰ )

مواد شیمیایی پرتوزا و دارویی مشمول مفاد این آیین نامه نخواهند بود.

ماده ۲۱ )

خواص و مشخصات هر ماده شیمیایی باید با برچسب کشوری ظرف آن مطابقت داشته باشد.

ماده ۲۲ )

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که مبادرت به جعل برچسب و یا تخطی از ماده ۲۱ نمایند، نمایند مشمول مجازات و جرائمی که در قانون پیش بینی می گردد خواهند شد.

ماده ۲۳ )

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مشارکت وزارت کار و امور اجتماعی برنامه های آموزشی در خصوص آشنایی شاغلین با برچسب مواد شیمیایی را تهیه و اجرا خواهند نمود.

ماده ۲۴ )

مسئولیت نظارت برحسن اجرای این آیین نامه بر عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد.

 

کاربران عزیز :

فایل PDF آیین نامه طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی کشور برای شما آورده شده است. جهت مشاهده و دانلود وارد لینک زیر شوید.

آیین نامه طبقه بندی و برچسب گذاری مواد شیمیایی کشور

 

مقالات مرتبط

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صادرات گرانول لاستیک ضایعاتی به همراه چمن مصنوعی توسط شرکت قصر بازی پارسیان بلامانع بودن صادرات گرانول لاستیک ضایعاتی به...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
صادرات شرکت پتروشیمی بیستون و شرکت کاربین عصر نوین ویرا بلامانع بودن صادرات پلی اتیلن وکس تحت تعرفه ۳۴۰۴۹۰۰ توسط...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
نحوه رسیدگی به ارزش لنز یا عدسی طبی و غیر طبی عینک نحوه رسیدگی به ارزش انواع لنز یا عدسی...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
لایحه قانون تجارت مصوب 28 فروردین 1403 مجلس شورای اسلامی متن نهایی لایحه قانون تجارت با 1343 ماده در قالب...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع سازمان توسعه تجارت ایران، ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
صادرات سیب زمینی مشمول عوارض 60 درصدی خواهد شد 📌 اطلاع‌رسانی گمرک از وضع عوارض برای صادرات سیب زمینی از...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما