مقالات صادرات

مقالات واردات

ابلاغ بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سال های ۱۴۰۰ – ۱۳۹۷

ابلاغ بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سال.های ۱۴۰۰ – ۱۳۹۷

 

بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سال.های ۱۴۰۰ – ۱۳۹۷ در جلسه کمیته ماده ( ۲ ) مصوب شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب رسید.

 

بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سال های 1400 - 1397 به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، با تشکیل جلسه.کمیته.ماده ( ۲ ) چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال.جاری در بانک.مرکزی، بسته سیاستی.برگشت ارز حاصل از صادرات سال های ۱۴۰۰ – ۱۳۹۷ به تصویب رسید که مهم ترین.رئوس آن به شرح زیر  است :

الف ) ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال‌ ۱۳۹۷ :
  • صادرکنندگانی که نسبت به فروش.ریالی کالا.های صادراتی در بازه زمانی ۱۳۹۷/۰۱/۲۲ لغایت ۱۳۹۷/۰۵/۱۶ به.عراق ( تجارت با عراق ) و افغانستان ( تجارت با افغانستان ) اقدام کرده و در موعد مقرر نسبت به ثبت.اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه جامع تجارت اقدام نکرده ‎اند، حداکثر تا ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ فرصت دارند تا با ثبت اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه جامع تجارت، نسبت به رفع تعهدات ارزی ( رفع تعهد ارزی صادرکنندگان ) مربوطه اقدام کنند.

تبصره : صادرکنندگانی که نسبت به فروش ریالی کالا.های صادراتی خود به سایر کشورها در بازه.زمانی.فوق اقدام کرده اند، پس از ارائه مستندات به دبیرخانه کمیته.اقدام ارزی ، در صورت تایید و تعیین مهلت توسط کمیته اقدام ارزی ، نسبت به ثبت اطلاعات فروش ریالی خود در سامانه.جامع تجارت.اقدام و تعهدات ارزی این گروه از صادرکنندگان رفع خواهد شد.

  • در صورت احراز وجود ارز حاصل از صادرات کالا ( مراحل صادرات )، صادرکنندگان دارای پروانه صادراتی سال ۱۳۹۷ امکان رفع تعهد ارزی مربوطه با رعایت شروط تعیین شده و تایید کمیته.اقدام ارزی را به شکل فروش حواله ارزی در سامانه نیما ،  واردات در مقابل صادرات خود و شرکت های هم گروه، بازپرداخت بدهی های ارزی و فروش ارز در سامانه سنا به شرط ارائه اظهارنامه ورود ارز خواهند داشت.

برای این امر ارائه.درخواست مکتوب صادر.کننده همراه با مستندات.مربوطه حداکثر تا ۱۴۰۰/۰۴/۳۱ به کمیته.ی اقدام ارزی مستقر در سازمان توسعه.تجارت.ضروریست، متعاقبا با تایید کمیته، امکان.رفع تعهد با رعایت شروط تعیین.شده فراهم خواهد.شد.

ب ) ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال های ۱۴۰۰ – ۱۳۹۸
  1. صادر.کنندگان سال ۱۳۹۸ تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ و صادرکنندگان سال ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ مهلت خواهند داشت تا با ایفای تعهدات ارزی.صادراتی خود از معافیت های.مربوطه بهره مند شوند. این مهلت صرفا برای تعیین تکلیف مالیاتی صادر کنندگان است و ارتباطی به مهلت ایفای.تعهدات ارزی.صادرکنندگان مندرج در بند ( ۴ ) مصوبه ۱۷۷ ستاد هماهنگی اقتصادی ندارد.
  2. صادر کنندگان سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ مکلفند ۹۰ درصد ارزش پروانه های صادراتی.اعلامی توسط گمرک را به چرخه اقتصادی برگردانند.
ج ) روش های برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه.اقتصادی :
  • فروش ارز به صورت حواله در سامانه نیما
  • واردات در مقابل صادرات خود
  • واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر
  • بازپرداخت بدهی تسهیلات ارزی دریافتی از شبکه بانکی، صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی و فاینانس
  • فروش ارز به صورت اسکناس.به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز با رعایت مقررات مربوطه
د‌ ) سایر موارد :
  1.  با توجه به سهمیه واردات ( مراحل واردات ) تعیین شده برای.پیله وران و شرکت.های تعاونی مرزنشینان ، واردات انجام شده مذکور تا سقف تعیین شده وفق فهرست اعلامی وزارت صمت، به عنوان رفع تعهد ارزی مورد.پذیرش قرار می گیرد، مازاد صادرات انجام شده نسبت.به سقف یاد شده، مشمول رفع.تعهد ارزی صادراتی می باشد.
  2.  صادر.کنندگان خدمات فنی مهندسی با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت (کمیته ماده ۱۹) و سایر اشخاص صرفاً پس از احراز.اهلیت، اعتبار.سنجی و در سقف تعیین شده.توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در سامانه.جامع تجارت، امکان عرضه ارز در سامانه نیما را خواهند داشت.
  3.  صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی مورد تایید سازمان.برنامه و بودجه کشور، مکلف به بازگشت ۱۰ درصد مبلغ.کل قرارداد براساس صورت.وضعیت ( مورد تایید کارفرما و کمیته.ماده ۱۹ ) مطابق بسته.می باشند.
  4.  کالا.هایی که برای آزمون به خارج از کشور صادر و برگشت داده نمی شوند و یا کالا.هایی که به منظور.عرضه در نمایشگاه.های خارجی ارسال می شوند با تایید وزارت صمت و بر اساس اطلاعات.دریافتی از گمرک.مشمول ایفای.تعهدات ارزی صادراتی نمی باشند.
  5. در صورت عدم برگشت ارز.حاصل از صادرات در مهلت های مقرر، عدم ارائه.خدمات توسط دستگاه.های دولتی به شرح مندرج در بسته.سیاستی اعمال خواهد شد.

ویرایش دوم ایفای تعهدات ارزی در سال ۱۴۰۰ و اطلاعات عملیاتی سامانه های ارزی 

آخرین بخشنامه رفع تعهد ارزی سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عدم ابطال ماده ۱۹۰ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی     دانلود فایل 
تاریخ انتشار : 24 ساعت قبل
تاکید بر ضوابط صدور گاز مایع LPG الزام به ارائه گواهی بورس بین الملل انرژی نمونه برداری و تعیین ماهیت...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سوئیفت به معنایی جامعهٔ جهانی ارتباطات مالی بین بانک: Society fo Worldwide Interbank Financial Telecommunication  در ماه مه 1973 بعنوان...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
تعرفه های گمرکی سال ۱۴۰۳ تعرفه های گمرکی سال ۱۴۰۳ ۱- تعرفه گمرکی یا تعرفه کالا چیست ؟ تعرفه (TARIFF)...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
فهرست بروز رسانی شده کالاهای مندرج در ماده ۱۸ دستورالعمل اصلاح و بهبود فرآیند های گمرکی فرآورده ها و مشتقات...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی با ارز حاصل از صادرات عطف به نامه.شماره ۱۴۰۲/۵۳۸۷۶/۲۰/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۷ وزیر نیرو در خصوص درخواست.امکان...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما