سوالات متداول سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا
سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا
سوالات متداول سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا را در زیر بررسی کنید.
پرسش و پاسخ سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا |
پرسش: الزام قانونی ثبت یک انبار ( واحد ) در این سامانه چیست؟
پاسخ:
- سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا در راستای بند ث ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۳ مجلس شورای اسلامی راه اندازی شده است: ” وزارت صنعت ، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاه های اجرائی ذیربط با استفاده از سامانه نرم افزاری به شناسه دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا و ثبت مشخصات مالک کالا ، نوع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن با هدف شناسایی کالاهای قاچاق اقدام نماید “.
- طبق ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، وزارت راه و شهرسازی ( سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ) موظف است از صدور بارنامه برای مبادی و مقاصدی که در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا ثبت نشده اند ، جلوگیری کند.
- طبق ماده ۲۳ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، به منظور شناسایی کالای قاچاق ، ثبت الکترونیکی فرایندهای متعارف صدور ، اصلاح ، ابطال ، تجمیع/تفکیک ، معامله قبوض انبار ، کنترل موجودی و کم و کیف ورود و خروج کالاها ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت موظف است با همکاری وزارتخانه های جهاد کشاورزی ، راه و شهرسازی ، امور اقتصادی و دارایی ، کشور ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، نفت ، شرکت پست جمهوری اسلامی ایران ، شهرداری ها ، اتاق های بازرگانی و اصناف و سایر دستگاه های ذیربط ، نسبت به شناسه دار کردن انبارها ، سردخانه ها ، سیلوها و مراکز نگهداری کالای متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی و ثبت مشخصات مالک کالا ، نوع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن و همچنین تهیه ، ایجاد و بهره برداری “ سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا ” اقدام نماید.
- طبق ماده ۲۷ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، تمامی مراکز عرضه کننده خدمات بیمه ای بازرگانی موظفند از تاریخ لازم الاجرا شدن این آیین نامه ، قبل از صدور هر نوع بیمه نامه و الحاقیه برای انبارها ، مراکز نگهداری کالا و همچنین کالاهای موضوع قبوض انبار ، از ثبت آن ها در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا از طریق استعلام سیستمی اطمینان حاصل نمایند.
پرسش: عدم ثبت نام در این سامانه چه عواقبی خواهد داشت ؟
پاسخ:
- مطابق شرح بند ۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز : تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف به رعایت احکام این قانون مربوط به سامانه های راه اندازی شده می باشند و اشخاص حقیقی مختلف به محرومیت از اشتغال به حرفه خود تا یک سال و اشخاص حقوقی به ممنوعیت از فعالیت تجاری تا شش ماه محکوم می شوند.
- مطابق تبصره ۲ ماده ۵ : وارد نمودن اطلاعات خلاف واقع یا ناقص یا با تأخیر در سامانه های موضوع این قانون جرم است و مرتکب به شش ماه تا دو سال انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی محکوم می شود.
- نگهداری کالاهای موضوع قاچاق صرفاً در انبارهای ثبت شده در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا موضوع بند ( ج ) فصل دوم آیین نامه اجرایی مواد ( ۵ ) و ( ۶ ) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویب نامه شماره ۴۶۴۴۳/ت۵۷۵۵۹هـ مورخ ۱۳۹۵/۴/۲۳ مجاز می باشد.
پرسش: هدف از ایجاد سامانه چیست؟
پاسخ: شناسایی تمام انبارها و مراکز نگهداری کالای کشور ، تسهیل فرایندهای الکترونیکی از قبیل صدور بارنامه آنلاین و بیمه آتش سوزی از طریق سیستمی کردن این فرایندها ، ثبت ورودی و خروجی کالای هر واحد نگهداری کالا ( ثبت رسید/ حواله ) و اخذ گزارش از میزان موجودی کالا در تمامی واحدهای نگهداری کالای کشور از جمله اهداف این سامانه هستند که خود در نهایت به اهداف کلانی همچون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و جلوگیری از احتکار از طریق رصد دقیق جریان کالا در انبارهای کشور ختم می شوند.
برای مشاهده ادامه سوالات کلیک کنید |
دانلود فایل کامل سوالات متداول سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا |
مطالب بیشتر |
به دنبال راهی برای تجارت آسان و بی دغدغه هستید؟
برای انجام تجارت موفق ، تنها کافیست با تیم حرفه ای ایکسپورت مشورت کنید تا از جدیدترین و کاربردی ترین متدهای صادرات و واردات مطلع شوید و با خیالی اسوده به تجارت کالای خود بپردازید. برای دریافت مشاوره روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.