کاهش رسوب کالا در بنادر

 کاهش رسوب کالا در بنادر

جزئیات کاهش رسوب کالا در بنادر را در بخشنامه زیر بررسی می کنیم.

 

 

متن مصوبه

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و احترام

عطف به نامه شماره ۳۷۹۱۱ مورخ ۲/۴/۱۳۹۸ درخصوص « وضعیت رسوب کالا در بنادر کشور » و در اجرای دستور آن مقام محترم مبنی بر تشکیل کمیته ای با شرکت نمایندگان وزارتخانه های راه و شهرسازی ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، وزارت جهاد کشاورزی ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات و ترخیص سریع کالا ، متعاقب بازدید قبلی صورت پذیرفته از بندر امام خمینی ( ره ) ،

در تاریخ ۲۰ و ۲۱ تیر ماه ، به همراه نمایندگان مطلع و تام الاختیار وزارتخانه های وزارتخانه های  صنعت ، معدن و تجارت ، جهاد کشاورزی ، راه و شهرسازی ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، گمرک جمهوری اسلامی ایران و سازمان ملی استاندارد از مجتمع بندری و منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بندرعباس بازدید به عمل آمده و ضمن استماع توضیحات فعالان اقتصادی ، صاحبان و واردکنندگان کالا ها به این اماکن ، در ارتباط با مشکلات موجود و برگزاری جلسات مرتبط موارد ذیل مورد تصویب قرار گرفت و مقرر گردید :

مشروح مصوبه جدید در رابطه با کاهش رسوب کالا که از سوی مهرداد جمال ارونقی معاون گمرک ایران تشریح شد در ادامه آمده است:

بند اول :

وزارت صنعت ، معدن و تجارت به محض دریافت اطلاعات قبض انبار کالا به صورت سیستمی ، نسبت به جایگزینی تاریخ اعتبار مجوز ثبت سفارش ، از مرحله اظهار گمرکی به زمان ورود کالا اقدام نماید.

برای رسیدن به این هدف ، مراجع ذی صلاح ( سازمان بنادر و دریانوردی یا انبارهای عمومی ) نسبت به ارسال سیستمی اطلاعات مورد نیاز در اسرع وقت به وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام نمایند.

بند دوم :

برای کالاهایی که مشمول تغییر گروه کالایی از ۱ به ۲ و پرداخت مابه‌التفاوت شده‌اند، وزارت صنعت ، معدن و تجارت بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار نسبت به تعیین تکلیف دریافت مابه‌التفاوت از این کالاها ( ظرف مدت یک هفته ) اقدام و نتیجه را به گمرک جمهوری اسلامی ایران و سایر مراجع ذی‌ربط اعلام نماید.

بند سوم :

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از محل منابع در اختیار خود نسبت به صدور گواهی تخصیص کالاهایی که دارای ثبت سفارش بوده لیکن تخصیص آنها صورت نپذیرفته است با اولویت مواد اولیه و واسطه‌ای پخش تولید ، کالاهای اساسی و اقلام مربوط به دستگاه‌های دولتی در راستای اهداف این دستگاه‌ها اقدام نماید.

بند چهارم :

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص کالاهایی که توسط گمرک ، به صورت درصدی ترخیص گردیده‌اند مساعدت لازم را برای تامین ارز به ویژه برای مواد اولیه و واسطه‌ای بخش تولید ، اقلام اساسی و کالاهای مربوط به دستگاه‌های دولتی اختصاص داده و در ارتباط با کالاهایی که هنوز ترخیص نشده‌اند به طور دقیق وفق مفاد مصوبه مذکور اقدام گردد.

در مقابل مقرر گردید گمرک جمهوری اسلامی ایران در خصوص دریافت اطلاعات ثبت سفارش‌های مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، همکاری لازم را معمول داشته و در اسرع وقت جلسه‌ای بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، گمرک جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت ، معدن و تجارت به ریاست رییس کل گمرک ایران تشکیل و موارد و مشکلات سیستمی بین آنها تعیین تکلیف شود.

بند پنجم :

گمرک جمهوری اسلامی ایران با رعایت مفاد صورتجلسه مورخ ۱/۳/۱۳۹۸ کمیته تنظیم بازار (رصد و پایش گوشت قرمز) نسبت به پذیرش درخواست ترانزیت محموله‌های گوشت منجمد وارداتی موجود در منطقه ویژه بندر شهید رجایی که مشکل مالکیت ندارند به مقصد مورد درخواست صاحبان کالا ( از جمله شرکت پشتیبانی امور دام کشور ) اقدام کنند.

بند ششم :

نسبت به واگذاری کالاهایی که جزء اقلام ممنوعه دولتی برای واردات بوده و بدون اخذ مجوز ثبت سفارش وارد بنادر شده و مهلت توقف قانونی این اقلام سپری گردیده است به سازمان جمع‌آوری و فروش امول تملیکی اقدام شده، مرجع مذکور نسبت به فروش این کالاها با رعایت مقررات مربوطه و در سطح گسترده اقدام نماید.

بند هفتم :

تبادل اطلاعات لازم توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران برای تمامی سازمان‌های ذیربط و ذی صلاح، با مدیریت اطلاعات صورت پذیرد، از جمله در راستای مفاد تبصره (۴) ماده ۲۴ قانون امور گمرکی ، برای جلوگیری از رسوب و تعیین تکلیف در این خصوص ، مانیفست کالاها به طور مستقیم از کشتی و اطلاعات قبض انبارها بدون واسطه از سازمان متولی صدور این اسناد دریافت و در مقابل گمرک جمهوری اسلامی ایران ، پس از اظهار کالا ، نسبت به ارائه اطلاعات اظهارنامه و تغییرات مربوطه به سازمان ذی‌صلاح اقدام کند.

همچنین به منظور مبادله سیستمی اطلاعات با سازمان‌های ذی‌ربط، جلسه‌ای به ریاست رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران تشکیل و به قید فوریت تعیین تکلیف می‌شود.

بند هشتم :

ضمن تاکید بر الکترونیکی شدن فرآیندهای مربوط به چرخه تجارت ، گمرک جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ترتیبی اتخاذ نمایند تا نسبت به توسعه زیرساخت‌های خود به گونه‌ای که خلأهای سیستمی به حداقل برسد، اقدام کنند.

بند نهم :

دستگاه‌های متولی صدور مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا از گمرکات کشور، نسبت به نمونه‌برداری از کالاهای مشمول اخذ مجوزهای قانونی قبل یا حین تخلیه کالا اقدام کنند.

در این راستا :
  • سازمان بنادر و دریانوردی تمهیداتی اتخاذ نماید تا امکان نمونه‌برداری شبانه‌روزی برای دستگاه‌های مرتبط فراهم شود.
  • ضمن تفویض اجازه به وزارت جهاد کشاورزی ، این امکان فراهم گردد تا این مرجع از ظرفیت و توانمندی بخش خصوصی برای نمونه‌برداری کالاها استفاده کند.
  • وزارت جهاد کشاورزی ( قرنطینه نباتی ) ضمن نمونه‌برداری شبانه‌روزی ، ترتیبی اتخاذ نماید تا در اسرع وقت و حداکثر طی مدت زمان ۱۲ ساعت نسبت به اعلام نتیجه و صدور مجوز ترخیص مربوطه اقدام نماید.
  • گمرک جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ نماید تا نمونه‌بردار واحد از اقلام مشمول اخذ و ارائه مجوزهای قانونی صورت پذیرفته و نتیجه آزمون توسط یک دستگاه ذی صلاح برای سایر دستگاه‌های نیز تسری داده شود.

بند دهم :

گمرک جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند تا نسبت به ترخیص شبانه‌روزی و حمل یکسره کالاهای اساسی با اخذ مجوزهای قانونی مربوطه به نحوی اقدام نماید تا فاصله زمانی ترخیص کالاها از گمرکات به خصوص کالاهای اساسی و همچنین مواد اولیه واحدهای تولیدی با رعایت کلیه مقررات مربوطه به یک سوم مدت زمان فعلی کاهش یابد.

بند یازدهم :

گمرک جمهوری. اسلامی ایران نسبت. به ابلاغ، پیگیری . و اجرای صورتجلسه تصمیمات. بند ( ۱ ) دستور سوم ( ۳ ) بیست‌ . و سومین کارگروه تنظیم . بازار موضوع بررسی راهکارهای. رفع مشکل عدم انطباق . ارزش تعیین شده در ثبت سفارش . با ارزش زمان اظهار کالاهای. اساسی به گمرکات و مشکلات. متاثر از این موضوع. برای فعالین اقتصادی. با توجه به مصوبات . ابلاغی ستاد اقتصادی دولت. به شماره ۶۴۸۵۴ مورخ ۱۸/۵/۱۳۹۷ توسط . رئیس جمهور محترم اقدام کند.

بند دوازدهم :

وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به ابلاغ ، پیگیری و اجرایی نمودن صورتجلسه مورخ ۱۳/۴/۱۳۹۸ مورد تفاهم این دستگاه‌ها با موضوع «بررسی مشکلات ورود و ترخیص کالا » که با رعایت قوانین و مقررات صادرات و واردات در چارچوب اختیارات این دستگاه‌ها تنظیم گردیده است، برای رفع مشکلات ترخیص و کاهش رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور اقدام کنند.

شایان ذکر است باید توجه داشت آماری که از سوی وزیر محترم راه و شهرسازی تحت عنوان رسوب کالا در بنادر اعلام گردیده، در اصل میزان موجودی کالا ( اعم از کانتینری ، غیرکانتینری و اساسی ) است که در بنادر کشور موجود است.

این مصوبات در کمیته ای. با شرکت نمایندگان . گمرک ، بانک مرکزی . و وزارت صنعت ، معدن و . تجارت برای کاهش. رسوب کالا در بنادر. تصویب و از سوی. وزیر اقتصاد به عنوان مصوبات . این کمیته مصوب. شده است .

 

درباره وزارت جهاد کشاورزی بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات وزارت جهاد کشاورزی به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

درباره وزارت صمت بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت و معدن و تجارت به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

درباره وزارت بهداشت بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات وزارت بهداشت به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

درباره بانک مرکزی بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات بانک مرکزی به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

درباره گمرک ایران بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران به لینک زیر مراجعه نمایید :

 


مقالات مرتبط با جزئیات کاهش رسوب کالا در بنادر

 

قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان در اجرای اصل یکصد و...
تاریخ انتشار : 9 ساعت قبل
ابلاغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🔹 تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی بودجه نسبت به وصول منابع بر...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ 📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما