مقالات صادرات

مقالات واردات

سیاست و اقتصاد قطر

تحلیل محیط سیاسی و اقتصادی کشور قطر

سیاست و اقتصاد قطر

تحلیل محیط سیاسی و اقتصادی کشور قطر

در این بخش از سایت به مطالعه و بررسی محیط سیاسی و اقتصادی کشور قطر می پردازیم.
با ما همراه باشید.

 

محیط اقتصادی قطر

اقتصاد قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان بر اساس سرانه تولید ناخالص داخلی است که در بین داده های سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ در رده های پنجم و هفتم جهانی قرار دارد که توسط بانک جهانی ، سازمان ملل و صندوق بین المللی پول جمع آوری شده است . نفت و گاز طبیعی سنگ بنای اقتصاد قطر است و بیش از ۷۰٪ از کل درآمد دولت ، بیش از ۶۰٪ تولید ناخالص داخلی و تقریباً ۸۵٪ درآمد صادراتی را به خود اختصاص می دهد . قطر دارای سومین ذخیره بزرگ گاز طبیعی اثبات شده در جهان است و دومین صادر کننده گاز طبیعی است .

اقتصاد قطر یک اقتصاد کاملاً وابسته به گاز محسوب می شود . این کشور بزرگ ترین صادرکننده گاز طبیعی مایع ( ال ان جی ) در جهان است . درآمد خالص قطر از صادرات نفت و گاز در سال ۲۰۱۴ میلادی حدود ۳۸ میلیارد دلار برآورد شده است .قطر به علت پیش دستی در بهره برداری از میدان گازی پارس جنوبی ( که قطر آن را « میدان شمالی » می نامد ) توانسته است بیش از ایران از این میدان گازی مشترک ، گاز طبیعی استخراج کند و به رشد سریع اقتصادی دست یابد .

 

نکته:
 

درآمد بالای گاز و جمعیت کم در این کشور یک ساختار رفاهی بی کم وکاست برای شهروندان قطری ایجاد کرده است . درآمد سرانه این کشور است این کشور با حدود ۱۳۰ هزار دلار آمریکا درآمد سرانه در سال ، بالاترین را در جهان دارد .

 
 

قطر عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت ( اوپک ) و سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از ایران و روسیه است . ذخیره گاز آن ، برای ۲۰۰ سال آینده کافی تخمین زده شده است . اگر چه این کشور درآمدهای دیگر نظیر گردشگری دارد . این کشور تولید نفت کم و روزی نیم میلیون بشکه است . بیشتر مشتری های نفت و مواد پتروشیمی قطر ، کشورهای آسیایی مانند ژاپن هستند . قطر کشوری وابسته به واردات است . حدود نیمی از مواد خوراکی مصرفی از مرز زمینی با عربستان وارد می شود .
واحد پول این کشور ریال قطر است . منبع درآمد ارزی کشور ، صادرات نفت خام و گاز طبیعی است . تولید ناخالص داخلی این کشور ۳۵۳ میلیارد دلار است . برگزاری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ فرصتی طلایی برای اقتصاد این کشور خواهد بود .

 

بخش های اقتصادی کشور قطر

محصولات عمده معدنی

نفت و گاز

محصولات عمده کشاورزی

سبزیجات – طیور – میوه – لبنیات – گوشت گاو – ماهی

محصولات عمده صنعتی

LNG – آمونیاک – محصولات تصفیه شده نفتی – کود شیمیایی – سیمان – ذوب آهن و فولاد – محصولات پتروشیمی – سیمان

اقلام عمده وارداتی

جهان : ماشین آلات – وسایل نقلیه ( غیر از نوع ریلی ) – مواد شیمیایی – مواد غذایی

ایران : فرش – کلینکر – انواع سیمان پورتلند – لوله و پروفیل از چدن و فولاد – سنگ های ساختمانی – روغن صنعتی – سدولفات بداری – کلوخه سنگ آهن – پسته تازه – بنزن – مصنوعات آلومینیومی – اشیاء سرامیکی – گچ بنایی – زعفران و برخی محصولات کشاورزی

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سنگ های ساختمانی و پسته ایران، پیشنهاد می شود مقاله :

هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص سنگ های ساختمانی ایران ممکن است بداند و

هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص پسته ایران ممکن است بداند را مطالعه نمایید.

 

اقلام عمده صادراتی

جهان : گاز مایع – نفت خام و دیگر تولیدات نفتی – کودهای شیمیایی – آهن و فولاد

ایران : پلی اتیلن – وسائط نقلیه موتوری – محصولات آهنی – محصولات هالوژنه هیدروکربورها – سدی هیدروکساید – داروهای آنتی بیوتیک و برخی محصولات شیمیایی

 

شرکای تجاری اصلی در حوزه صادرات

رتبه
نام کشور
درصد
۱ ژاپن ۱۷/۴%
۲ کره جنوبی ۱۷/۴%
۳ هند ۱۲/۱%
براساس آمار قطر رتبه ۸۶
براساس آمار ایران رتبه ۶۷
ایران نزدیک به صفر%

 

شرکای تجاری اصلی در حوزه واردات

رتبه
نام کشور
درصد
۱ آمریکا ۱۹/۳%
۲ چین ۱۲/۱%
۳ هند ۶/۱%
براساس آمار قطر رتبه ۱۶
براساس آمار ایران رتبه ۲۵
ایران براساس آمار قطر ۱/۳%
براساس آمار ایران ۰/۸%

 

————-    سیاست و اقتصاد قطر    ————-

 

شاخص های اقتصادی در سال ۲۰۲۲

 

صادرات ۱۳۰,۹۶۴,۴۷۳ میلیارد دلار
واردات ۳۳,۴۷۹,۰۱۲ میلیارد دلار
حجم کل تجارت ۱۶۴,۴۴۳,۴۸۵ میلیارد دلار
GDP ۲۳۷ میلیارد دلار 

تولید ناخالص داخلی براساس PPP

۳۰۹ میلیارد دلار 

نرخ رشد ۳.۴٪
رتبه اقتصادی در دنیا

 ۶۱ 

سهم بخش نفت در GDP ۵۴.۴٪
سهم بخش غیر نفتی در GDP ۴۵.۶٪
سرانه GDP

۸۸۰۰۰ دلار 

نرخ تورم ۲٪
حجم تجارت خارجی  ۱۶۴ میلیارد دلار
تراز تجارت خارجی ۹۸ میلیارد دلار 
ده شریک تجاری اول قطر چین، آمریکا، انگلیس، هند، بلژیک، ایتالیا، ترکیه، امارت، سوئیس، فرانسه (براساس اطلاعات مرکز آمار و برنامه‌ریزی قطر)

 

————-    سیاست و اقتصاد قطر    ————-

 

سرمایه گذاری داخلی

مقدار و میزان سرمایه گذاری های داخلی برای توسعه قطر، مخفی نگاه داشته شده است. اما با توجه به پیشرفت های سال های اخیر و برنامه های در دست اجرا و پروژه های اعلام شده، می توان برآورد کرد که قسمت عمده ای از مازاد درآمد کشور از صادرات نفت و گاز و همچنین قسمت عمده ای از سود سرمایه گذاری های کلان قطر در خارج از کشور، منابع مالی سرمایه گذاری های داخلی را تأمین می کند. برخی از کارشناسان میزان سرمایه گذاری های سالانه داخلی قطر که با هدف دگردیسی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی و تامین توسعه شتابان صورت می گیرد را بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار بر آورد می کنند .

سرمایه گذاری های داخلی قطر عمدتاً در زمینه های علمی و تحقیقی، ورود و فعالیت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ممتاز جهان در این کشور، توسعه تکنولوژی های تازه، بیوتکنولوژی، تکنولوژی ها در زمینه زیست – محیطی، توسعه فرهنگی و ایجاد موزه ها و نمایشگاه های جهانی، توسعه ارتباطات از طریق گسترش شبکه تلویزیونی عرب و انگلیسی زبان ‘الجزیره’ ، ‘ بی ان ‘ و توسعه در زمینه های ورزشی می باشد.

 

نکته :
 

در زمینه ایجاد یک اقتصاد مبتنی بر پیشرفت های علمی، تحقیقی و نوآوری فنی، قطر با سرمایه گذاریهای هنگفت ‘بنیاد قطر’ در نظر دارد که این کشور را مبدل به پایتخت دانشگاهی در منطقه کند. در این راستا، دانشگاه های بزرگ و معروف جهان از جمله ‘جرج تاون’، ‘کرنل’، ‘دانشگاه لندن’، ‘ نورث وسترن’ آمریکا و ‘مدرسه مطالعات عالی بازرگانی پاریس’، قسمت های عمده ای از فعالیت های خود را در دوحه، پایتخت قطر مستقر کرده اند.

 
 

هم اکنون در شهرک دانشگاهی دوحه بیش از ۵ هزار دانشجو و با پرداخت شهریه های بسیار بالا در حال تحصیل هستند. در همین حال دانشگاه کرنل آمریکا مرکز تحقیقاتی در زمینه ‘سلول های بنیادین’ و دیگر رشته های مربوطه در این شهرک دایر کرده است. این مرکز تحقیقاتی که از ۲۷ آزمایشگاه مجهز تشکیل شده، محققانی را در زمینه مطالعات و تحقیقات سلول های بنیادین جذب کرده است .

قطر با ایجاد شبکه تلویزیونی الجزیره و توسعه آن هم اکنون نفوذی غیر قابل انکار در جهان عرب دارد واین شبکه تصویر این کشور کوچک حاشیه خلیج فارس را تا دور دست ها می رساند و نام قطر را به جهانیان می شناساند.

بلند پروازی های قطر در زمینه ورزشی، خرید تیم های فوتبال در جهان از جمله ‘پاریس سن ژرمن’ و ایجاد ورزشگاهای بسیار مجهز سرپوشیده در دوحه، این کشور را آماده می کند تا جام جهانی فوتبال را در سال ۲۰۲۲ میلادی در سرزمین کوچک خود برگزار نماید. 

ایجاد اردوگاه فوق مدرن ‘اسپایر’ با امکانات فوق العاده بدنسازی ، تمرین و برگزاری مسابقات در تقریبا تمامی رشته های جهان، از دیگر سرمایه گذاری های قطر در بخش ورزشی محسوب می شود.

در چارچوب استراتژی کلی توسعه در این کشور، قطر امیدواراست تا در سال های آینده جامعه ای را شکل دهد که مبتنی بر پیشرفت ها و آگاهی های علمی و فرهنگی بوده و به این کشور کوچک حاشیه جنوبی خلیج فارس، اجازه دهد تا به زودی مبدل به پایتخت علمی، و فرهنگی جهان عرب گردد.

 

سرمایه گذاری خارجی

سرمایه گذاری های خارجی هم در زمینه های مختلف و راهبردی صورت گرفته است که به طور مستقیم و غیر مستقیم با بازدهی کوتاه ، میان و بلند مدت همراه می باشد. به طور متوسط منافع حاصل از سرمایه گذاریهای خارجی قطر، سالانه بین۶ تا۱۰ درصد حجم سرمایه گذاری این کشور ، یعنی تقریباً بین ۱۵ تا ۲۵ میلیارد دلار بر آورد می شود.

منافع حاصل از سرمایه گذاریهای خارجی قطر افزون بر درآمدهای حاصله از صادرات نفت و گاز که بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است، به این کشور اجازه می دهد تا بلندپروازی های خود در ارتباط با توسعه علمی- تکنولوژی، فرهنگی و اجتماعی را با سرعت به پیش ببرد. سرمایه گذاری های خارجی قطر در زمینه های مختلف، خرید ساختمان ، هتل های لوکس، زمین های کشاورزی و دامپروی، صنایع ، تیم های ورزشی در تمام جهان صورت می گیرد.

کشورهای بریتانیا و فرانسه از نظر سرمایه گذاری در خرید ساختمان ها و هتل های لوکس مورد توجه خاص صندوق سرمایه گذاری قطر است.

 

مثال :
 

به عنوان مثال بر اساس گزارش مرکز تحقیقاتی ساختمان و مالکیت در فرانسه، صندوق سرمایه گذاری قطر بیش از ۱۰ میلیارد یورو در خرید ساختمان های لوکس در پاریس سرمایه گذاری کرده است. در این راستا تلاش صندوق سرمایه گذاری قطر برای به دست آوردن ساختمان ‘ویرجین’ در شماره ۵۲ خیابان ‘شانزه لیزه’ پاریس شایان توجه است و نشانگر استراتژی قطر برای بدست آوردن اماکن بسیار منحصر به فرد در کشورهای خارجی می باشد.

 
 

خرید چنین اماکنی ضمن افزایش قیمت سالانه آنها که طی سال های اخیر در حدود ۱۰ تا ۱۵ در صد بوده، منافع قابل قبولی را از نقطه نظر اجاره ای برای مالکان چنین ساختمانهایی در پاریس تأمین می کند. منافع سالانه اجاره ای این ساختمان خریداری شده به وسیله قطر، بر اساس نظر کارشناسان حداقل ۶ درصد سرمایه گذاری می باشد.

خبرگزاری ها هم در گزارشی از میزان سرمایه گذاری های قطر در انگلیس نوشتند: راه رفتن در لندن و تحسین کردن مناظر آن بدون تحسین کردن چیزی که هزینه ساختش توسط قطر پرداخت نشده باشد ، کار دشواری است. قطر از بعضی از معروف ترین هتل ها و مکان های دیدنی گرفته تا جرثقیل هایی که بر فراز جنوب رود ‘تایمز’ افراشته شده اند، سهم قابل توجهی دارد. بزرگ ترین مقصد سرمایه گذاری قطر، لندن به ارزش ۳۵ میلیارد پوند است و به علاوه ۵ میلیارد پوند دیگر که در ۵ سال آینده اضافه می شود.

 

نکته:
 

این خبرگزاری ها در گزارش خود با بیان اینکه به تازگی مشخص شده که املاک قطر در لندن بیشتر از ملکه انگلیس است. گزارش های دیگر درباره میزان سرمایه گذاری قطر در انگلیس نشان می دهد که صندوق سرمایه گذاری قطر ۲۲ درصد سهام شرکت فروشگاه زنجیره ای ‘سینزبری’ و ۲۰ درصد سهام فرودگاه ‘هیثرو’ لندن را خریده است. هواپیمایی قطر بزرگ ترین سرمایه دار’ IAG ‘ مالک هواپیمایی بریتانیا به میزان ۲۰ درصد است.

 
 

در زمان اوج بحران مالی در سال ۲۰۱۸ قطر و ابوظبی ۷.۳ میلیارد پوند به بانک ‘برکلی’ به عنوان تلاشی برای اجتناب از طرح نجات مالی دولت بریتانیا تزریق کردند که قطر ۴ میلیارد پوند این مقدار را پرداخت.

از خرید ساختمان ها، هتل ها و اماکن بسیار مرغوب در شهرهای بزرگ جهان غرب که بگذریم ، قطر در جهت استراتژی کلی و رسیدن به خودکفایی مواد غذایی خود از چند سال پیش اقدام به خرید گسترده زمین های مرغوب کشاوری و دامپروی در استرالیا، اروپای شرقی، آسیا و آفریقا کرده است.
قطر سرزمینی خشک و بیابانی است که مستعد کشاورزی و دامپروری نیست و تا به امروز بیش از ۹۰ درصد مواد غذایی مورد احتیاج خود را از خارج وارد می کند. در این راستا و برای رسیدن به خود کفایی غذایی، قطر میلیارد ها دلار در زمینه کشاورزی و دامپروی در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کرده که بازده آن هم اکنون به روشنی قابل مشاهده است.

 

نکته:
 

در این راستا شرکت ‘حصاد’ وابسته به صندوق سرمایه گذاری قطر، تا کنون بیش از ۲۵۰ هزار هکتار زمین مرغوب کشاورزی و دامپروی در استرالیا را خریداری کرده است. این زمین های کشاورزی به قطر اجازه می دهند تا بیش از یک سوم گندم و غلات مورد نیاز و بیش ۵۰ درصد گوشت مصرفی خود را تامین نماید.

 
 

با وجودی که اقدامات شرکت حصاد از انتشار اطلاعات در این زمینه خود داری می کند، اما کارشناسان معتقدند که قطر هم اکنون بیش از ۵۰۰ هزار هکتار زمین های کشاورزی و دامپروری در کشورهای دیگر را در مالکیت دارد که این کشور را به سوی خودکفایی غذایی هدایت می کند.

این کشور کوچک سرمایه گذاری های زیادی در آلمان هم داشته از ‘ دویچه بانک ‘ گرفته تا شرکت ‘ زیمنس ‘. ۱۷ درصد از سهام شرکت ‘ فولکس واگن ‘ متعلق به دوحه است . ارزش سهام در شرکت های بزرگ آلمانی از جمله فولکس واگن ، زیمنس و ‘ سولار ورلد ‘ مبلغ ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

 

————-    سیاست و اقتصاد قطر    ————-

 

محیط سیاسی قطر

نظام سیاسی

قطر کشوری با نظام سیاسی حکومت متمرکز پادشاهی مشروطه است. مجلس الشورای این کشور ۳۵ کرسی دارد که نمایندگان آن را امیر تعیین می کند. از سال ۲۰۱۳ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی جانشین پدر خود حمد بن خلیفه آل ثانی شده و قدرت را به دست گرفته است. وی مانند پدرش در بریتانیا تحصیل کرده است. او در مدرسه شربورن در دورست درس خوانده و از آکادمی نظامی ارتش بریتانیا (مدرسه نظامی سلطنتی سندهرست ) فارغ التحصیل شده است.

او.پیش از به دست گرفتن قدرت، جانشین فرمانده ارتش و رئیس کمیته المپیک قطر بوده است. او.توجه زیادی به سرمایه گذاری در ورزش دارد. تلاش های او بود که باعث شد تا قطر در رقابتی میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ شود. تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی رئیس هیئت مدیره سازمان سرمایه گذاری قطر است. سازمان سرمایه گذاری قطر، شرکت سرمایه گذاری و صندوق ذخیره ارزی دولت قطر است که در زمینه مدیریت سرمایه گذاری و سرمایه گذاری خارجی فعالیت می کند که در سال ۲۰۰۵ توسط دولت قطر تأسیس شد.

در سال ۱۳۸۴ خورشیدی (۲۰۰۵  میلادی ) نخستین قانون اساسی مکتوب کشور ابلاغ شد. در این قانون اصلاحاتی در مسائل داخلی کشور در نظر گرفته شده بود.

 

————-    سیاست و اقتصاد قطر    ————-

 

بررسی ساختار سیاسی قطر

 

رئیس کشور تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی
رئیس دولت عبدالله بن ناصر آل ثانی
نوع حکومت حکومت پادشاهی مشروطه
رایزن بازرگانی ایران در قطر نداریم
نماینده تجاری سفارت قطر در ایران
سفیر ایران در قطر آقای دکتر علی صالح‌ آبادی

 

سیاست خارجی

قطر از نخستین اعضای اوپک و عضو هیئت مؤسس شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس و همچنین عضو اتحادیه کشورهای عرب است.

قطر از یک سو میزبان دفتر نمایندگی طالبان است و همزمان بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس را در خاک خود دارد. در هنگام حمایت از گروه‏های اسلامگرای مخالف بشار اسد ، روابط نسبتاً نزدیکی با ایران و حزب الله لبنان دارد. روابط گسترده ای با عربستان و مصر دارد و در همان حال ، به مخالفان سیاسی این حکومت‏ها پناه می دهد. از حماس حمایت می کند و همزمان با اسرائیل روابط سیاسی – امنیتی پنهانی دارد. همین سیاست درهای باز و قدرت و نفوذ حاصل از آن باعث حسادت و عصبانیت همسایگان سنتی تر قطر مانند عربستان و امارات شده است.

این کشور روابط دوجانبه با کشورهای مختلف دارد. از جمله میزبان یک پایگاه هوایی مشترک آمریکایی-بریتانیایی به نام پایگاه هوایی العدید است. قطر در مذاکرات صلح افغانستان درگیر است و به طالبان اجازه تأسیس دفتر سیاسی در دوحه داده است. قطر به نسبت برخی دیگر از کشورهای عربی روابط گرم تری با ایران دارد. دو کشور در سال ۲۰۱۰ قرارداد همکاری دفاعی امضا کردند.

 

نکته:
 

در جنگ داخلی سوریه، قطر، عربستان سعودی و ترکیه آشکارا از جیش الفتح، ائتلافی از گروه‏های پیکارجوی سلفی و سنی از جمله جبهه النصره و احرارالشام حمایت می کرد، هرچند بعدها این ائتلاف فرو پاشید.

 
 

در.سال ۲۰۱۴ روابط قطر با بحرین، عربستان سعودی و امارات بر سر حمایت قطر از گروه اخوان المسلمین و گروه‏های پیکارجوی افراطی در جنگ داخلی سوریه به تیرگی کشید. در..نتیجه، در ماه مارس ۲۰۱۴ این سه کشور در اقدامی هماهنگ سفرای خود را از دوحه فراخواندند. هر چند این اختلافات چند ماه بعد از طریق مذاکرات بین کشورهای عضو شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس فروکش کرد.

قطر تا پیش از کودتای نظامی مصر که به سرنگونی رئیس جمهور منتخب محمد مرسی منجر شد، از طریق دیپلماتیک و همچنین از طریق شبکه دولتی الجزیره از او حمایت کرد. همچنین در دوره کوتاه زمامداری محمد مرسی، قطر پیشنهاد وام هفت و نیم میلیارد دلاری به مصر داد.

پشتیبانی قطر از حماس اولین بار در سال ۲۰۱۲ گزارش شد که با انتقاد اسرائیل ، آمریکا ، عربستان سعودی و مصر همراه شد. این کشورها قطر را متهم کردند که با حمایت از حماس باعث به خطر انداختن ثبات منطقه می شود. وزیر خارجه قطر اتهام حمایت از حماس را رد کرد و گفت « ما از فلسطینی‏ ها حمایت می کنیم » .

 

————-    سیاست و اقتصاد قطر    ————-

 

روابط قطر و ایران

روابط ایران و قطر به روابط دو جانبه میان جمهوری اسلامی ایران و قطر اشاره دارد. ایران در دوحه سفارت دارد و متقابلاً قطر در تهران یک سفارت دارد. پس از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در ایران روابط بین ایران و قطر نیز به سردی گراییده است، چرا که قطر به عنوان یکی از کشورهای عربی به حمایت از عربستان سطح روابط خود را با ایران کاهش داده است اما پس از تحریم قطر توسط کشورهای عربی دو کشور دارای روابط خوبی باهم شدند.

ایران و قطر از دیر باز از نظر دینی و همجواری، روابط بسیار دوستانه ای داشته اند. روابط بازرگانی بین ایران و قطر و مسافرت های مردم دو کشور همیشه برقرار بوده است. به همین دلیل ایران همیشه تلاش داشته است که روابط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خود را با قطر گسترش دهد. روابط ایران و قطر از زمان استقلال قطر در سال ۱۹۷۱ دوستانه و بر پایه احترام برابر بوده است. ایران که خواهان تفاهم و گسترش روابط دوستانه با همه کشورها بود، از نخستین کشورهایی بود که استقلال قطر را به رسمیت شناخت و ورود این سرزمین کهن را به جامعهٔ بین المللی تبریک گفت.

 

نکته:
 

در دوره پس از انقلاب اسلامی ایران، روابط قطر و ایران گسترده تر شده به نحوی که امیر پیشین قطر و همسرش با محمد خاتمی رئیس جمهور سابق جمهوری اسلامی ایران دیدار داشته و در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد نیز امیر پیشین قطر از ایران دیدار داشته و با رهبر ایران خامنه ای ملاقات داشت. قطر نیز از احمدی نژاد برای شرکت در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد که احمدی نژاد رئیس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران به همراه معاونش اسفندیار رحیم مشایی و وزیر خارجه وقت منوچهر متکی در این اجلاس شرکت کردند.

 
 

ایران و قطر مشترکات زیادی دارند؛ از جمله آنکه هر دو عضو اوپک، جنبش عدم تعهد، سازمان همکاری اسلامی هستند. قطر همچنین چندین نشست در سطوح بالای مقامات با ایران برای توافقات اقتصادی و امنیتی برگزار کرده است.

هر دو کشور روابط اقتصادی تنگاتنگی در زمینه های اقتصادی و به ویژه صنایع نفت و گازدارند. ایران و قطر مشترکاً بزرگترین منبع گاز طبیعی جهان را کنترل می کنند انگیزه های ایران و قطر به مقدار زیادی تحت تأثیر. روابط اقتصادی با ایران می باشد. قطر ۱۳ درصد ذخیره ثابت شده گاز را دارد و هر روز ۶۵۰ میلیون متر مکعب گاز از قسمت خود تولید می کند در حالیکه ایران ۵۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می کند. علاوه بر همکاری ها در زمینه نفت و گاز، این دو کشور همکاری هایی نیز در زمینه کشتی رانی دارند.

ایرانیان قطر جمعیت ۳۰٬۰۰۰ نفری از ایرانیان مقیم خارج در سراسر جهان را تشکیل می دهند.

 
نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عدم ابطال ماده ۱۹۰ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی     دانلود فایل 
تاریخ انتشار : 11 ساعت قبل
تاکید بر ضوابط صدور گاز مایع LPG الزام به ارائه گواهی بورس بین الملل انرژی نمونه برداری و تعیین ماهیت...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
سوئیفت به معنایی جامعهٔ جهانی ارتباطات مالی بین بانک: Society fo Worldwide Interbank Financial Telecommunication  در ماه مه 1973 بعنوان...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
تعرفه های گمرکی سال ۱۴۰۳ تعرفه های گمرکی سال ۱۴۰۳ ۱- تعرفه گمرکی یا تعرفه کالا چیست ؟ تعرفه (TARIFF)...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
فهرست بروز رسانی شده کالاهای مندرج در ماده ۱۸ دستورالعمل اصلاح و بهبود فرآیند های گمرکی فرآورده ها و مشتقات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی با ارز حاصل از صادرات عطف به نامه.شماره ۱۴۰۲/۵۳۸۷۶/۲۰/۱۰۰ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۷ وزیر نیرو در خصوص درخواست.امکان...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما