مقالات صادرات

مقالات واردات

خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی

خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی ( مقررات ارزی ۱۴۰۱ )

مقررات خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی خرید از کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از ایرانی و خارجی توسط موسسات اعتباری.

خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی

بخش سوم مجموعه مقررات خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی ۱۴۰۱

خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی

الف. خرید ارز

مقررات خرید ارز به شرح ذیل اعلام میگردد:

۱ – خرید ارزهای جهان روا و سایر ارزها درصورتیکه در آن موسسه اعتباری مصرف داشته باشند بلامانع است. موسسه اعتباری موظف است فهرست ارزهای قابل خرید را تعیین و به شعب ارزی ذیربط ابلاغ نمایند.

تبصره ۱ –

خرید ارز به صورت اسکناس و همچنین ارزهای انتقالی قابل وصول از طریق سیستم بانکی بین المللی از جمله حواله جات ارزی، چکهای مسافرتی، کارتهای اعتباری و ساسر ابزارهای معتبر بانکی و موجودی حسابهای ارزی مجاز میباشد.

۲ – خرید ارز به حساب آن موسسه اعتباری بوده و سود و زیان احتمالی نیز به عهده آن موسسه اعتباری خواهد بود.

۳ – خرید و فروش ارز بین بانکها از محل ارزهای.خریداری شده از بانک مرکزی، مجاز نمیباشد.

۴ – پرداخت هم ارز ریالی ارزهای.خریداری شده.توسط شعب خارج از کشور آن موسسه اعتباری در داخل کشور بلامانع است. ضمنا تسویه ریالی ارزهای خریداری شده توسط شعب.مذکور بایستی در داخل کشور انجام گیرد.

۵ – خرید ارز اسکناس یا موجودی حسابهای ارزی که به صورت.اسکناس تأمین شده است (به جزء ارز حاصل از صادرات) بنا به درخواست مشتری به نرخ اسکناس مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

تبصره

خرید ارز حواله ی موجودی حسابهای ارزی که به صورت.حواله تأمین شده است (به جزء ارز حاصل از صادرات) بر اساس مبدأ و نوع ارز ارائه شده، قابلیت استفاده از آن و نیز سایر مؤلفه های تعیین کننده.مطلوبیت ارز، طبق توافق فیما بین آن موسسه اعتباری و مشتری و جلب رضایت وی و بر مبنا نرخ حواله.مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارزی بلامانع است .

۶ – خرید از از وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهای.دولتی و کلیه سازمانهای.دولتی و شرکتهای تابعه آنها ( موضوع تبصره ماده ۵ قانون محاسبات عمومی کشور ) به شرط آنکه بالاترین مقام و مسئول.امور مالی دستگاه ذیربط تایید نماید که ارز ارائه شده جهت فروش به طور مستقیم و غیر مستقیم از محل.ارز تخصصی از سوی این بانک.تامین نشده بلکه ارز مزبور نتیجه فعالیت های مجاز اقتصادی که طبق ضوابط و مقررات انجام شده تحصیل گردیده است بلامانع است .

۷- خرید ارز با رعایت قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و مقررات مربوط مجاز می باشد.
۸ – مصرف ارز خریداری شده در چهارچوب مجموعه مقررات ارزی، با هماهنگی اداره.نظارت ارز این بانک و اخذ گواهی ثبت آماری و با رعایت سایر ضوابط و مقررات مربوطه بلامانع خواهد بود.

۹ – با توجه به ضرورت استرداد ارزها ی مصرف نشده موضوع بند ب این بخش، خرید آن حسب نوع نرخ  به نرخ فروش ارز متاقضی و یا نرخ خرید روز استرداد ( هر کدام کمتر باشد ) امکانپذیر خواهد بود .

تبصره – چنانچه ارزهای خریداری شده از محل منابع بانک مرکزی تأمین شده باشد، میبایست به حساب این بانک خریداری گردد. ضمنا در زمان فروش ارز، اخذ تعهد کتبی از متقاضی در رابطه با نرخ ملاک عمل بابت استرداد ارزهای مصرف نشده به شرح فوق الزامی است.

ب. تأمین ارز

تأمین ارز بابت مصارف ارزی خدماتی و سایر مبادلات ارزی بین المللی.طبق ضوابط اعلام شده به شرح ذیل به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی.ارز ( ETS ) امکان پذیر است .

تبصره ۱ –

تأمین ارز بابت مصارف ارزی خدماتی دستگاه های اجرایی که در ذیل اعلام گردیده، از محل حساب ارزی آنها نیز به رعایت سایر مقررات بلامانع است.

تبصره ۲ –

در صورت عدم امکان انجام حواله ارزی از طریق آن موسسه اعتباری بابت تامین ارز جهت مصرف ارزی خدماتی مورد نیاز متاقضی استفاده از خدمات صرافیهای آن موسسه و یا سایر صرافیهای.مجاز و به عاملیت آن موسسه امکان پذیر خواهد بود

۱ – ارز درمانی

۱ – ۱ -تأمین و انتقال ارز درمانی برای مبالغ.حداکثر تا سقف ده هزار دلار یا معدل آن به سایر ارزهای با اخذ وثیقه به میزان ۲۰ ٪ هم ارز ریالی ارز پرداخت شده به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) به موسسه درمانی خارجی از کشور به تایید معاونت درمان وزارت بهداشت ، درما ن و آموزش پزشکی که در آن ضرورت ادامه معالجه در خارج از کشور و میزان ارز مورد نیاز تعیین گردیده باشد، بلامانع است.

تبصره ۱ –

تأمین و انتقال ارز درمانی برای مبالغ حداکثر تا سقف ده هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها برای بیمارانی که به منظور معالجه نیازمند پرداخت هزینه جستجو نمونه (Search )، پرداخت.هزینه تطبیق ( Match ) و پرداخت بابت خرید و انتقال نمونه سلوله ی بنیادی خون از مغز استخوان و خون از خارج از کشور میباشند، با ارائه معرفی نامه و تأیید.شبکه ملی اهداکنندگان سلوله های بنیادی خونساز ایران ( که زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت فعالیت می نماید) و اخذ وثیقه به میزان ( ۲۰ ٪) هم ارز ریالی ارز پرداخت شده به نرخ مندرج در سامانه.معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع میباشد.

۲ – ۱ – تأمین و انتقال ارز درمانی برای مبالغ بیش از ده هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها با اخذ.وثیقه به میزان ( ۲۰ ٪) هم ارز ریالی ارز پرداخت شده به نرخ مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز ( ETS ) به حساب موسسه درمانی خارج از کشور با تأییدیه شورای عالی پزشکی معاونت وزارت بهداشت که در آن ضرورت ادامه معالجه در.خارج از کشور/ نیاز به خرید و انتقال نمونه سلولها ی بنیادی خونساز از مغز استخوان وخون از خارج از کشور (حسب مورد) و میزان ارز مورد.نیاز تعیین گردیده باشد، بلامانع است.

ضمن ارائه تأییدیه کمیسیون پزشکی دانشگاهی در اینصورت مورد قبول نمیباشند.

تبصره ۱ –

تعیین نوع وثیقه به منظور پرداخت ارز درمانی (موضوع بندهای (۱ – ۱ ) و (۲ – ۱) ) به تشخیص آن بانک میباشد.

تبصره ۲ –

تأمین و پرداخت ارز، بابت اقامت بیمار و یک همراه )موضوع بندهای ( ۱ – ۱ ) و ( ۲ – ۱) (، برای هر نفر تا سقف حداکثر ۲.۰۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع میباشد.

تبصره ۳ –

تأمین، انتقال/پرداخت ارز درمانی حداکثر یک سال پس از انجام درمان )موضوع بندهای ( ۱ – ۱ ) و ( ۲ – ۱ ) (، ب تشخیص و تأیید معاونت وزارت بهداشت و اخذ مدارک و مستندات مندرج در بندهای فوق الذکر (حسب مورد) که حاکی از انجام درمان در خارج از کشور/پرداخت هزینه های مربوط به جستجوی نمونه، تطبیق و انتقال نمونه از خارج از کشور و رعایت سایر مقررات مربوطه ارز درمانی باشد، بلامانع میباشد.

۳ – ۱ – جهت انجام هر یک از پرداختهای فوق (موضوع بندهای ۱ – ۱ و ۲ – ۱ )، اخذ تعهد کتبی از بیمار و یانماینده قانونی ایشان (وکیل یا قیم) مبنی بر ارائه اسناد و مدارک.مثبته حاکی از هزینه کرد ارز دریافتی که اصالت و اعتبار آنها توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه/ شبکه ملی اهداکنندگان.سلول های بنیادی خونساز ایران (حسب مورد) تأیید شده باشد، حداکثر ۶ ماه پس از دریافت ارز، الزامی است.

تبصره ۱ –

آزاد سازی وثیقه دریافتی(موضوع بندهای ( ۱ – ۱ )  و ( ۲ – ۱ )) پس از ارائه اسناد ذکر شده در بند ۳ – ۱ فوق امکانپذیر خواهد بود. ضمن در رابطه با بیماران اعزامی به خارج از کشور اسناد درمانی بیمار، میبایست به تأیید شورای عالی پزشکی معاونت درمان وزارت بهداشت، نیز رسانیده شود.

تبصره ۲ –

چنانچه دریافت کنندگ ن ارز درمانی نسبت به ارائه اسناد مثبته (مندرج در این بند در مهلت مقرر ۶ ماهه) اقدام ننمایند، بانک عامل مکلف است رأسا مراتب را به سازمان تعزیرات حکومتی منعکاس و تا صدور رأی نهایی پرونده را پیگیری نماید. ضمن لازم است موضوع فوق در تعهدنامه مأخوذه از دریافت کنندگ ن ارز درمانی مورد تاکید قرار گیرد.

۴ – ۱ – در صورت عدم امکان انجام حواله وجه توسط آن بانک یا صرافیهای مجاز (با عاملیت آن بانک)، پرداخت ارز به صورت اسکناس (موضوع بندهای ۱ – ۱ و ۲ – ۱ ) بلامانع خواهد بود.

۵ – ۱ – تأمین و انتقال/پرداخت ارز درمانی برای افراد دارای تابعیت خارج از کشور، اقامت دائم یا مجوز کارت سبز (گرین کارت) خارج از کشور و یا اتباع خارجی مقیم ایران امکانپذیر نمیباشد.

۶ – ۱ – تأمین، انتقال و پرداخت ارز بابت هزینه درمان مأموران ثابت وزارتخانه  ، سازمانها و مؤ سسات دولتی و افراد تحت تکفل آنها با  ارائه تقاضای د ستگته ذیربط با امضا ء ذیحسابی یا مدیر امورمالی و معاونت اداری و مالی دستگاه مربوطه به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع است.

۲- ارز ماموریت

۱ – ۲ -تأمین و پرداخت ارز اسکناس ماموریت ثابت (بلندمدت) و غیر ثابت (کوتاه مدت) بصورت.موردی و یا تنخواه با ارائه تقاضای وزارتخانه ، سازمانها /موسسات و شرکتهای دولتی و واحدهای وابسته و نهادهای.انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیردولتی ) طبق فرم پیوست شماره۱ الف و ۱ ب حسب مورد با امضاء ذیحسابی یا.مدیر امول مالی و معاونت اداری و مالی دستگاه ذیربط به نرخ مندرج در.سامانه معاملات الکترونیکی ارزی ( ETS ) بلامانع میباشد.

۲ – ۲ – درمورد تأمین و پرداخت ارز ا سکناس مأموریت غیر ثابت (کوتاه مدت) لازم است تصویر مصوبه هیات نطارت بر سفره های خارجی کارکنان دولت به ضمیمه پیوست شماره ۱ الف از متاقضی دریافت و در سوابق مربوط نگهداری شود

تبصره-

تأمین و پرداخت ارز اسکناس مأموریت غیر ثابت (کوتاه مدت) پس  از انجام سفر با رعایت مفاد بندهای فوق و سایر ضوابط و مقررات مربوطه بلامانع میباشد.

۳ – امور دانشجویی

۱ – ۳ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز )به صورت اسکناس( دانشجویان بورسیه با ارائه درخواست وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری  و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با امضا ء ذیحساب یا مدیر امور مالی و معاونت مربوط هر یک از وزارتخانه ( حسب مورد ) به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع است .

۲ – ۳ – تأمین و انتقال بابت شهریه دانشجویان آزاد خارج از کشور از مقطع لیسانس.به بالا با ارائه درخواست متقاضی در مقابل تأیید وزارت نه ذیربط وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری.و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر شاغل به تحصیل بودن دانشجو در خارج از کشور و ارائه صورتحساب دانشگاه مربوطه که اصالت و اعتبار آن توسط نمایندگی.جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل تأیید شده باشد

به تأیید به میزان مبلغ مندرج در آن و حداکثر در سقف سیزده هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها ، سالانه در وجه مؤ سسه/دانشگاه ذیربط به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS )بلامانع است. تأییدیه های فوق الذکر وزارتخانه های مذکور میتواند بدون ذکر نام بانک/شعبه مربوطه صادر گردد.

تبصره ۱ –

تأمین و انتقال شهریه و انتقال/پرداخت هزینه های اقامت در مورد دانشجویان مقطع لیسانس، در صورتی که قبل از تاریخ ۳۱ / ۲ / ۱۳۹۷ دانشجو بوده و در حال تحصیل میباشند، صرفا بابت ترم تحصیلی جاری و ترمهای تحصیلی آتی آنها بلامانع است.

تبصره.۲ –

در صورت درخواست دانشجو یا خانواده وی مبنی بر انجام.حواله به حساب دانشجو و یا شخص ثالث دیگر در خارج از کشور، انجام تقاضا مشروط به ارایه صورت حساب دانشگاه محل تحصیل.دانشجو حاکی از اعلام میزان ارز دریافت.شده از دانشجو که اصالت و اعتبار آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران درکشور محل.تحصیل تأیید شده باشد، با تأیید وزارتخانه.ذیربط بلامانع است.

تبصره ۳ –

در صورت عدم امکان انجام حواله وجه.توسط آن بانک یا صرافیهای مجاز (با عاملیت آن بانک)، پرداخت ارز به صورت اسکناس به دانشجو و یا خانواده وی با ارایه صورت حساب دانشگاه محل تحصیل دانشجو.حاکی از اعلام میزان ارز دریافت شده از دانشجو که اصالت و اعتبار آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران درکشور محل تحصیل تأیید شده باشد، با تأیید وزارتخانه.ذیربط بلامانع است.

تبصره ۴ –

تأمین و انتقال شهریه و انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) هزینه های.اقامت (موضوع بند ۳ – ۳) بابت دانشجویان مقطع فوق لیسانس به بالا که در مرحله ورود به اولین ترم.تحصیلی خود میباشند، در صورت تأیید دانشگاه.محل تحصیل از سوی وزارتخانه ذیربط و با  اخذ وثیقه از دانشجو و یا خانواده وی به میزان ( ۲۰ ٪) هم ارز.ریالی ارز پرداخت شده بلامانع است. آزادسازی وثیقه مزبور موکول به تأیید وزارتخانه  ذیربط مبنی بر شاغل به تحصیل بودن دانشجو و تأیید صورت حساب دانشگاه محل تحصیل دانشجو حاکی از اعلام میزان ارز دریافت شده از دانشجو که اصالت و اعتبار آن توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل تأیید شده باشد، ظرف مهلت ۶ ماه از تاریخ پرداخت وجه خواهد بود.

۳ – ۳ – تأمین و انتقال/پرداخت ارز )به صورت اسکناس( بابت هزینه های اقامت دانشجویان آزاد  خار رج از کشور از مقطع لیسانس به بالا به میزان حداکثر ماهانه   هزار یورو ی معادل آن به سایر ارزها برای هر نفر و برای هر عضو خانواده(همسر و فرزند) ماهانه حداکثر پانصد یورو یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع است.

۴ – ۳ – برای پرداختهای فوق (موضوع بندهای ۲ – ۳ و ۳ – ۳ )، تأیید وزراتخانه ذیربط می بایست هر سال تمدید شود .

۴ – فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی و فرصت تحقیقاتی دانشجویان و هزینه های درمانی اعضای هیئت علمی

۱ – ۴ – تأمین و انتقال / پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت.فرصت.مطالعاتی اعضاء هیأت علمی و فرصت تحقیق تیم دانشجویان با ارائه درخواست دانشگاهها و یا موسسات.آموزشی وابسته به وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری .و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با امضاء ذیحسابی یا مدیر امور مالی و معاونت.اداری و مالی.دانشگاهها و موسسات آموزشی مزبور پس از اخذ تاییدیه از وزارت خانه های مذکور ( حسب مورد ) به لحاظ لزوم.رعایت قوانین و مقررات مربوطه به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز ( ETS ) از طریق بانکهای.سامان و تجارت بلامانع است .

۲ – ۴ – فروش، انتقال /پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت هزینه های.درمانی (شامل هزینه بیمه و درمان) اعضاء هیئت علمی (و خانواده آنها ) که به فرصت.مطالعاتی اعزام شده اند با تأیید.ذیحسابی یا مدیر امور مالی و معاونت اداری و مالی دانشگاه ها و موسسات آموزشی مربوط پس از اخذ تاییدیه وزارتخانه مذکور ( حسب مورد ) به لحاظ لزوم.رعایت قوانین و مقررات مربوطه به.نرخ مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز ( ETS ) بلامانع است .

۵ – حق عضویت و حق ثبت نام در سازمانها و مجامع بین المللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی در خارج از کشور

۱ – ۵ – تأمین و انتقال / پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت حق عضویت و حق ثبت نام در سازمانها و مجامع بین المللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی در خارج از کشور وزارتخانه و سازمانها / موسسات و شرکتهای دولتی و واحدهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیردولتی با ارایه درخواست توسط دستگاه ذیربط با امضاء ذیحسابی یا مدیر امور مالی و معاونت اداری و مالی دستگاه مربوطه به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۲ – ۵ – تأمین و انتقال / پرداخت ارز ( به صورت ا سکناس ) بابت حق عضویت و حق ثبت نام در سازمانها و مجامع بین المللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی در خارج از کشور شرکتها و موسسات و اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی با ارایه درخواست کتبی متقاضی ودر قبال ارایه صورتحساب و پیش فاکتور مربوطه و تایید آن توسط وزارتخانه ذیربط حداکثر به میزان مندرج در آن به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۶ – هزینه شرکت درنمایشگاههای خارج از کشور

تأمین و انتقال ارز جهت برپایی و شرکت در نمایشگاههای خارج ازکشور با تأیید سا زمان توسعه تجارت ایران به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .

۷ – حق الوکاله دررابطه با دعاوی خارجی

۱ – ۷ – تأمین و انتقال ارز بابت حق الوکاله دعاوی.خارجی و سایر هزینه های حقوقی مربوط به بخش دولتی در صورت ارایه تاییدیه دفتر مرکز امور خدمات حقوقی بین المللی جمهوری.اسلامی ایران که در آن مبلغ حق.الوکاله و دعاوی خارجی و سایر هزینه ها ی حقوقی مربوط به موسسه خارجی مورد نظر قید گردیده، در وجه.حساب اعلام شده.توسط دفتر مذکور به نرخ مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .
۲ – ۷ – تأمین و انتقال ارز بابت حق الوکاله.دعاوی خارجی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی (بخش غیر دولتی)به میزان صورتحساب وکیل در خارج از کشور در وجه وکیل که اصالت و اعتبار آن.توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مورد نظر تایید شده باشد به نرخ مندرج در سامانه.معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۸ – اصل و سود سرمایه گذاری خارجی

تأمین و انتقال ارز بابت اصل، سود و تمامی عواید حاصل از سرمایه گذاری خرجی در کشور با تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمک اقتصادی  و فنی ایران به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .

۹ -هزینه فدراسیونهای ورزشی و کمیته های متولی ورزشی

۱ – ۹ – تأمین، انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بات هزینه فدراسیونهای ورزشی و باشگاه های ورزشی زیر مجموعه وزارت ورزش و جوانان بابت اعزام ورزشکاران به مسابقات قهرمانی خارج از کشور، اعطای جوایز و برگزاری مسابفات بین المللی، با ارائه درخواست بالاترین مقام فدراسیون/باشگاه و با تأیید وزارت ورزش و جوانان به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .
۲ – ۹ – تأمین، انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت هزینه کمیته ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون بین المللی ورزشهای زورخانه ای و کشتی پهلوانی بابت اعزام ورزشکاران به مسابقات قهرمانی خارج از کشور و اعطای جوایز و برگزاری مسابقات بین المللی به امضاء ذیحساب مدیر امور مالی و معاونت اداری و مالی با تایید بالاترین مقام کمیته / فدراسیون مذکور به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .

۱۰ – هزینه دفاتر خارج از کشور

تأمین، انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت هزینه.دفاتر خارج از کشور وزارتخانها و سازمانها / موسسات و شرکتهای.دولتی و واحدهای وابسته / سفارتخانه و نهادهای انقلاب.اسلامی و نهادهای عمومی غیر دولتی با امضاء ذیحساب یا مدیر امور مالی و معاونت اداری و مالی به نرخ مندرج.در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .
۱۱ – هزینه اجاره و اشتراک.شبکه های اطلاعاتی (اینترنت، رویتر و …)

۱ – ۱۱ – تأمین و انتقال ارز به درخواست.وزارتخانه ها و سازمانها / موسسات و شرکتهای دولتی و واحدهای وابسته / سفارتخانه و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی.غیر دولتی با امضاء ذیحساب یا مدیر امور مالی و معاونت.اداری و مالی به نرخ مندرج در سامانه.معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .
۲ – ۱۱ – تأمین و انتقال ارز بابت هزینه اجاره و حق اشتراک شبکه های اطلاعاتی و بازاریابی دیجیتال ( اینترنت، رویترز، گوگل و…) با ارائه درخواست متقاضی غیردولتی منضم به اصل صورتحساب و با تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حداکثر به میزان مندرج در آن تا سقف ۸۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .

۱۲ – هزینه برگزاری همایشهای بین المللی

۱ – ۱۲ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت برگزاری همایشهای.بین المللی و اعطای جوائز جشنواره ها و مسابقات به درخواست وزارتخانها و سازمانها / موسسات و شرکتهای.دولتی و واحدهای وابسته / سفارتخانه و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیر دولتی با امضاء ذیحساب یا مدیر.امور مالی و معاونت اداری و مالی به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .
۲ – ۱۲ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت برگزاری همایشهای بین المللی و اعطای جوائز جشنواره ها و مسابقات به درخواست متقاضی غیر دولتی با تایید دستگاه ذیربط به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۱۳- هزینه انجام آزمایشهای علمی و فنی، انتشارآگهی درخارج ازکشور و دریافت گواهی های بین المللی ( استاندارد، کیفیت)

۱ – ۱۳ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) به درخواست.وزارتخانها و سازمانها / موسسات و شرکتهای دولتی و واحدهای وابسته / سفارتخانه و نهادهای.انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیر دولتی با امضاء ذیحساب یا مدیر امور مالی و معاونت اداری و مالی به نرخ مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز (ETS) بلامانع است .
۲ – ۱۳ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) به درخواست متقاضیان غیردولتی منضم به اصل صورتحساب به میزان مندرج در آن در وجه ذینفع با تأییددستگاه ذیربط به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۱۴ – هزینه خرید امتیاز پخش فیلم و دریافت های ماهوارهای و ارتباطی

۱ – ۱۴ – تأمین و انتقال ارز بابت خرید پخش فیلم به.درخواست یا تأیید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای و واحدهای.وابسته به آنها با امضاء ذیحسابی یا مدیرمالی و معاونت اداری و مالی در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع.است .
۲ – ۱۴ – تأمین و انتقال ارز بابت دریافتهای ماهوارهای و ارتباطی به شرط تأیید سازمان صدا و سیما جمهوری ا سلامی ایران و یا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ( حسب مورد ) با امضاء ذیحسابی یا مدیرمالی و معاونت اداری و مالی در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۱۵ – هزینه های شرکتهای بیمه ایرانی

تأمین و انتقال ارز بابت هزینه های بیمه اتکایی، حق بیمه های قابل برگشت به بیمه گزاری سایر هزینه هایی که الزام در پرداخت ارز را به همراه داشته باشد، با تأیید بیمه مرکزی ایران به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است .

۱۶ –هزینه اعزام زائرین به عمره مفرده و عتبات عالیات (عراق)

تأمین و انتقال ارز بابت هزینه اعزام زائرین به عمره مفرده و عتبات.عالیات (عراق) به سازمان.حج و زیارت و شرکتهای معرفی شده از سوی سازمان مذکور با امضاء.ذیحسابی یا مدیرمالی و معاونت اداری و مالی در سامانه.معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.پس از شش ماه از تاریخ فروش ارز با اعلام.بالاترین مقام شرکت خریدار ارز و تأیید.سازمان مذکور مبنی بر هزینه.نمودن مبلغ دریافتی به همراه ارسال فهرستی از هزینه ها به عمل آمده برای تسویه.حساب ضروری میباشد.

۱۷ – هزینه ثبت نام جهت شرکت در آزمونهای بین المللی از جمله TOEFL ، GRE ،IELTS و … که توسط سازمان سنجش آموزش کشور در داخل کشور برگزار میگردد

تأمین و انتقال/پرداخت ارز )به صورت اسکناس( به درخواست کتبی متقاضی و ارائه تأییدیه از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۱۸ -ارز مسافرتی

پیوست ۵ دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام همراه مسافر

۱ – ۱۸ – تأمین و پرداخت ارز مسافرتی ( به صورت اسکانس ) یک بار در سال و از طریق بانکهای ملی ایران / ملت / سامان / تجارت و پارسیان امکان پذیر خواهد بود .
۲ – ۱۸ – تأمین و پرداخت ارز مسافرتی ( بصورت اسکانس ) برای مسافران هوایی مسافرتی (به صورت اسکناس) برای مسافران هوایی و به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS )  به شرح ذیل میباشد:
الف- برای کشورهای با ویزا ۵۰۰ (پانصد) یورو یا معادل آن به سایر ارزها ؛
ب – برای کشورهای با ویزا ۳۰۰ (سیصد) یورو یا معادل آن به سایر ارزها ؛
۳ – ۱۸ – تأمین و پرداخت ارز مسافرتی  به مسافرین با سن قانونی کمتر از ۱۸ سال امکان پذیر نمی باشد.
۴ – ۱۸ – مدارک مورد نیاز به بانک به هنگام ارائه درخواست خرید ارز گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران (با حداقل ۶ ماه اعتبار(بلیط مسافرت هوایی اعم از یک سره یا دو سره که کاغذی یا الکترونیکی ) ویزای کشور مقصد در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند ) ضمنا لازم است مدارک مزبور به منظور نطارت بازرسی بانک در سوابق نگهداری شود .
۵ – ۱۸ – آن بانک می بایست پس از دریافت معادل.ریالی مربوطه به جایگاه پرداخت ارز به متقاضی نوبت به صدور سند حسابداری / رسید که در متن آن نام و نام خانوادگی متقاضی / کد ملی / شماره.تماس / شماره گذرنامه / آدرس و سایر اطلاعات مرتبط درج شده باشد. اقدم نموده و سند.حسابداری / رسید مزبور که ممهور به مهر و امضاء شعبه می باشد. را به متقاضی تحویل نماید . همچنین شعبه / باجه بانک عامل مستقر در مبادی خروجی ( پس از باجه کنترل گذرنامه ) در مقابل دریافت سند حسابداری / رسید مزبور نوبت به پرداخت ارز مسافرتی مربوطه اقدام و سند مزبور و همچنین گذرنامه متقاضی را ممهور به مهر ارز مسافرتی در تاریخ …… پرداخت گردید خواهد نمود .
۶ – ۱۸ – تأمین و پرداخت ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور مجاز نمی باشد . ضمنا در رابطه به مصادیق ایرانیان مقیم خارج از کشور لازم است مراتب را از وزارت امور خارجه استعلام نمایند .

۷ – ۱۸ – در صورت امکان استفاده از سایر ابزارهای پرداخت ( کارت /حواله و .. ) انجام امر مجاز و مورد تاکید این بانک می باشند

۱۹ – هزینه های شرکت هواپیمایی ایرانی اعم از دولتی و غیردولتی

تامین و انتقال / پرداخت ارز ( به صورت اسکناس ) بابت هزینه سوخت / ناوبری و هندلینگ / لندینگ / حقوق خدمه خارجی و عوارض خدمات فرودگاهی / سیمولاتور / حق ماموریت پرسنل ( خلبان ) / حق عضویت سیتا / حق عضویت یاتا / هزینه عبور از فضا کشورهای خارجی ( OVERFLY ) و هزینه پرواز تحت لیسانس شرکتهای خارجی پس از اخذ تعهد از مدیرعامل و مدیر امور مالی و شرکتهای هواپیمایی ایران اعم از دولتی و غیردولتی مبنی بر ارایه صورتحسابهای مربوط ظرف مدت شش ماه و با تایید سازمان هواپیمایی کشوری به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۰ – حق بیمه هواپیما و کشتی

تامین و انتقال ارز بابت حق بیمه هواپیمایی و کشتی به شرکتهای هواپیمایی و کشتیرانی ایرانی در مقابل ارایه صورتحساب شرکت بیمه و با تایید سازمان هواپیمایی کشوری و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ( حسب مورد ) به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۱ – حقوق و مزایای کارکنان خارجی

تامین و انتقال ارز بابت حقوق و مزایایی کارکنان خارجی دارای پروانه اشتغال در وزارتخانه / موسسات دولتی و تحت پوشش و شرکتهای دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیر دولتی و تعاونی و خصوصی با تقاضا و تایید کارفرما و با تایید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۲ – درآمد خالص ریالی کنسولی سفارتخانه های خارجی

تامین و انتقال ارز بابت درآمد خالص ریالی کنسولی سفارتخانه های خارجی داخل کشور و نمایندگی.دیپلماتیک مقیم ایران با ارایه اسناد و مدارک مربوط که به تایید وزارت.امور خارجه رسیده باشد به نرخ مندرج در در سامانه.معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۳ – درآمدهای ریالی شرکتهای هواپیمایی خارجی

تامین و انتقال ارز بابت درآمدهای ریالی شرکتهای هواپیمایی خارجی با تایید سازمان هواپیمایی کشوری و با رعایت موارد ذیل به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.
۱ – ۲۳ – تامین و انتقال ارز از محل درآمد خالص ( پس از کسر هزینه ها ) حاصل از فروش بلیط و حمل باربری به درخواست و تعهد شرکت هواپیمایی خارجی و یا نماینده قانونی آن بلامانع است .
تبصره- انتقال درآمد خالص طبق مراتب فوق از محل حساب ریالی که به تایید سازمان هواپیمایی کشوری افتتاح میگردد . صورت خواهد پذیرفت . شرکتهای هوپیمایی خارجی که قبلا با تایید شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران افتتاح شده است مجاز می باشند .
۲ – ۲۳ – انتقال ارز شرکتهای مزبور پس از اخذ تاییدیه های لازم از شرکت های فرودگاهی / سوخت گیری و هندلینگ براساس فرایندی که توسط سازمان هواپیمایی کشوری انجام و در بازه های زمانی مشخص توسط سازمان مذکور به بانک عامل اعلام می گردد انجام خواهد شد .
۳ – ۲۳ – در صورت انتقال اضافی ارز پس از اعلام سازمان هواپیمایی کشوری مبلغ اضافی از درآمدهای قابل انتقال بعدی شرکت به ارز کسر خواهد شد .
۴ – ۲۳ – شرکتهای هواپیمایی خارجی پس از تبدیل درآمد ریالی فوق به ارز.مجاز به واریز وجوه ارزی به حسابهای ارزی داخل کشور که به تایید سازمان هواپیمایی کشوری و یا قبلا به تایید شرکت فرودگاهها و ناوبری.هوایی ایران افتتاح شده اند می باشند .

۵ – ۲۳ – انتقال وجوه ارزی از حسابهای ارزی شرکتهای هواپیمایی خارجی به حسابهای ارزی دستگاه ها و شرکتهای دولتی طرف قرارداده اعم از فرودگاه ها / سوخت گیری و سازمان هواپیمایی کشوری بابت هزینه های پرواز و خدمات فرودگاهی و سوختی به حساب دفاتر مرکزی خود بلامانع می باشند .
تبصره – برداشت از حسابهای  ارزی علاوه بر موارد فوق در چهارچوب مجوز افتتاح ارزی صورت خواهد گرفت .
ارزی صورت خواهد گرفت.
۶ – ۲۳ – انجام سپرده گذاری ریالی از محل درآمد ریالی با رعایت مقررات مربوط به حسابهای سپرده گذاری مدت دار ریالی بلامانع است .

۲۴ – مطالبه وجه ضمانتنامه های ارزی

تامی و انتقال ارز بابت مطالبه وجه ضمانت نامه های ارزی که براساس مقررات و دستورالعمل های این بانک صادر گردیده است . در وجه ذینفع ضمانت نامه ارزی به نرح به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۵ – رانندگان بخش حمل و نقل بین المللی

تامین و انتقال / پرداخت ارز ( بصورت اسکناس ) به رانندگان کامیون های ایرانی بخش حمل و نقل بین المللی وترانزیت با تایید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از طریق بانکهای ملی / ملت / سامانه / تجارت / پارسیان به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.
۱ – ۲۵ – تامین و انتقال / پرداخت ارزی ( بصورت اسکناس ) بابت هر سفر رانندگان فوق به منظور خروج از کشور ( به شرح جدول پیوست شماره۷ ) به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.
۲ – ۲۵ – مدارک مورد نیاز جهت ارایه به بانک به هنگام ارایه درخواست خرید ارز شامل گذرنامه / کارت ملی / دفترچه خروج راننده می باشد . ضمنا لازم است تصویر مدارک مزبور به منظور نظارت بازرسی بانک در سوابق نگهداری شود .
۳ – ۲۵ – در صورت عدم دریافت ارز توسط رانندگان مذکور قبل از انجام سفر / تامین و انتقال / پرداخت ارز ( بصورت اسکناس ) پس از انجام سفر به دریافت مدارک مربوطه ( موضوع بند ۲۵-۲ ) فوق مشروط به انجام سفر مربوطه با تایید ( سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای بلامانع است .

۴ – ۲۵ – چنانچه متقاضی جهت سفر قبلی ارز دریافت کرده باشد / تامین و انتقال / پرداخت ارز بابت سفر جدید منوط به حصول اطمینان از مسافرت رانننده به خارج از کشور بابت ارز دریافتی ( ممهور شدن صفحه مربوطه گذرنامه به مهر خروج ورود از / به کشور و دفترچه خروج راننده می باشد .
۵ – ۲۵ – در صورت امکان استفاده از سایر ابزارهای پرداخت وجه ( کارت / حواله و .. ) انجام این امر مجاز و مورد تاکید این بانک می باشد .

۲۶ – هزینه شرکت در دوره های آموزشهای و پژوهشهای خارج از کشور و دوره های آموزشی داخل کشور

۱ – ۲۶ – تأمین و انتقال / پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت شرکت.در دوره های آموزشی و  پژوهشی خارج از کشور و تأمین هزینه های ارزی دورههای آموزشی داخل.کشور با ارائه درخواست وزارتخانه و سازمانها / موسسات و شرکتهای.دولتی و واحدهای وابسته و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیردولتی و منوط به رعایت.قوانین و مقررات توسط متقاضی و با امضاء ذیحساب یا مدیرامور مالی و معاونت اداری و مالی به نرخ مندرج به سامانه.معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲ – ۲۶ – تأمین و انتقال/ پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت شرکت در دوره های آموزشی و پژوهشی.خارج از کشور و هزینه های ارزی دوره های آموزشی داخل کشور به ارائه درخواست متقاضیان.آزاد منضم به اصل صورتحساب به میزان مندرج در آن، در وجه موسسه/ دانشگاه ذیربط پس از اخذ تأییدیه وزارتخانه علوم ، تحقیقات و فن آوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (حسب مورد) به نرخ مندرج به سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۷ – هزینه ثبت نام شرکت در امتحانات علمی و تخصصی داخل و خارج از کشور

تأمین و انتقال ارز بابت هزینه ثبت نام شرکت در امتحانات علمی و تخصصی خارج از کشور و هزینه ارزی ثبت نام شرکت در امتحانات علمی و تخصصی داخل کشور با درخواست کتبی متقاضی و ارائه فرم ثبت نام حداکثر به میزان مندرج در آن و ارائه اسناد و مدارک مثبته مکفی و با تأیید دستگاه ذیربط به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۸ – حمل جنازه

تأمین و انتقال ارز بابت حمل جنازه و هزینه های وابسته به آن به داخل کشور جهت.اتباع ایرانی مقیم ایران به دفاتر نمایندگیهای دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با ارائه.درخواست از اداره کل امور مالی وزارت امور خارجه به نرخ مندرج در سامانه معاملات.الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲۹ – حق استفاده از واگنها

مطالبات راه آهن سایر کشورها، تنخواه بازرسی و پرداخت ضروری ناشی از قراردادهای چند جانبه تأمین و انتقال ارز برای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و سایر شرکتهای ریلی بابت حق استفاده از واگنها ، مطالبات راه آهن سایر کشورها ، تنخواه بازرسی و پرداخت ضروری ناشی از قراردادهای چند جانبه در مقابل ارائه اصل اسناد و مدارک مثبته و سیاهه و با تأیید شرکت راه آهن ج.ا.ا به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۰ – تبدیل موجودی حسابهای ریالی افراد غیر مقیم در داخل کشور

تأمین و انتقال ارز بابت تبدیل موجودی حسابهای ریالی افراد غیر مقیم در داخل کشور، مشروط بر آنکه مو سسه اعتباری تأیید نماید موجودی حساب(ریالی)، ناشی از تبدیل مجاز قبلی ارز به ریال از طریق موسه اعتباری بوده است، به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۱ – هزینه های دفاتر نمایندگی خارجی در ایران

تبدیل و انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت هزینه های دفاتر نمایندگی.خارجی در ایران (از جمله دفاتر نمایندگی بانکهای خارجی در داخل کشور)، مشروط بر آنکه بانک عامل تأیید.نماید ارز مورد نظر قبلاً توسط دفاتر مذکور تأمین شده است، از محل ارزهای.تأمین شده بلامانع است.

۳۲ – خدمات کنسولی سفارتخانه های خارجی داخل کشور و نمایندگی های دیپلماتیک مقیم ایران

تأمین و انتقال/پرداخت ارز (به صورت اسکناس) بابت ارائه خدمات کنسولی سفارتخانه ای خارجی داخل کشور و نمایندگیهای دیپلماتیک مقیم ایران از جمله خدمات اخذ روادید و کنسولی از محل حسابهای ارزی متصل به دستگاههای POS ارزی مستقر در سفارتخانه یاکنسولگریها و با تایید وزارت امورخارجه در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۳ – هزینه شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری

تأمین و انتقال ارز بابت شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری (دارای مجوز/پروانه فعالیت از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری) با ارائه صورتحساب و تأییدیه سازمان مذکور به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.
۳۴ – تبدیل داراییهای ریالی مأمورین نمایندگیهای خارجی سفارتخانه ها و کنسولگریهای کشورهای خارجی تأمین و انتقال ارز بابت تبدیل داراییهای ریالی مأمورین نمایندگیهای خارجی سفارتخانها و کنسولگریهای کشورهای خارجی در ایران به ارز، با ارائه اسناد و مدارک مربوطه که به تأیید وزارت امور خارجه رسیده باشد، به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۵ – هزینه صندوق ضمانت صادرات ایران

تأمین و انتقال ارز برای صندوق ضمانت صادرات ایران بابت پرداخت هزینه های بیمه اتکایی به بیمه گران خارجی، پرداخت خسارت بیمه نامه ها و ضمانت نامه های اعتباری ارزی به صادرکنندگان و سیستم بانکی، پرداخت هزینه های حقوقی وصول مطالبات خارجی به موسسات خارجی، پرداخت حق اشتراک بانکهای اطلاعات خریداران و بانکهای خارجی به منظور اعتبارسنجی آنها ، با تأیید بالاترین مقام صندوق ضمات صادرات ایران به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

تبصره – در خصوص تأمین ارز به منظور پرداخت خسارت بیمه نامه ها و ضمانت نامه های اعتباری ارزی به صادرکنندگان و سیستم  بانکی، صندوق ضمانت  صادرات ایران موظف ا ست نسبت به پیگیری وصول خسارتهای پرداختی و بازرگرداندن عین ارز به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۶ – هزینه های حمل، ترانزیت و توزیع محموله های پستی بین المللی

۱ – ۳۶ – تأمین و انتقال ارز بابت هزینه های حمل، ترانزیت و توزیع محموله های پستی بین المللی برای شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران با امضا ء ذیحسابهای مدیر امور مالی و معاونت برنامه ریزی، پشتیبانی و توسعه مدیریت شرکت مذکور با تأیید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  از طریق پست بانک به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۲ – ۳۶ – تأمین و انتقال ارز بابت هزینه های حمل، ترانزیت و توزیع محموله های پستی بین المللی برای کاروان پستی غیر دولتی و شرکتهای فعال خدمات پستی سریع بین الملل( دارای مجوز/پروانه فعالیت از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) با ارائه اصل صورتحساب و تأیید وزارت ارتباطا ت و فناوری اطلاعات از طریق پست بانک به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۷ – تبدیل مجدد ریالهای اضافی اتباع خارجی به ارز

تأمین و انتقال/پرداخت ارز به اتباع خارجی (جهانگردان خارجی) بابت تبدیل مجدد ریالهای اضافی ناشی از تبدیل ارز در موسسه اعتباری با ارائه صورتحساب فروش ارز مورد تأیید آن موسسه و حداکثر در سقف آن از محل منابع موسسه اعتباری، به نرخ مندرج در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۳۸- ترتیبات نحوه تأمین ارز بابت مصارف ارزی خدماتی مرتبط با تسهیلات ارزی

۱ – ۳۸ – تأمین ارز بابت سهم الشرکه (آورده)متقاضی و بازپرداخت تسهیلات اعطایی ( اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) به تسهیلات گیرندگان از محل منابع بانکها و بانک توسعه و تجارت اکو در چهارچوب بخش چهارم مجموعه مقررات ارزی و نیز صندوق توسعه ملی از طریق سامانه نیما امکانپذیر است.

۲ – ۳۸ – تأمین ارز بابت سهم الشرکه (آورده) متقاضی و بازپرداخت تسهیلات.اعطایی (اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) به تسهیلات گیرندگان  از محل منابع بانک جهانی و بانک توسعه.اسلامی در چهارچوب بخش چهارم مجموعه مقررات ارزی با تأیید سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران از طریق سامانه.نیما امکانپذیر است.

۳ – ۳۸ – تأمین ارز بابت سهم الشرکه (آورده) متقاضی و بازپرداخت.تسهیلات ریفاینانس ( اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) از طریق سامانه.نیما امکان پذیر است .

۴ – ۳۸ – تسویه بدهی( اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) تسهیلات گیرندگان از محل حساب ذخیره ارزی موضوع آیین نامه اجرایی ماده ( ۲۰ ) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، به صورت ارزی ( ارائه عین ارز از سوی بدهکار) و یا به صورت ریالی مطابق آیین نامه مزبور میباشد.

۵ – ۳۸ – تأمین ارز جهت باز پرداخت تسهیلات  اعطایی ( اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) از محل من بع جزء (د)
بند ( ۶) قانون بودجه سال ۱۳۸۸ کل کشور ) مو ضوع تصویب نامه شماره ۲۱۱۶۰۷ /ت ۴۳۳۰۴ ک مورخ ۲۷ / ۱۰ / ۱۳۸۸ کمیسیون موضوع اصل ۱۳۸ قانون اساسی) از طریق سامانه نیما امکانپذیر است.

۶ – ۳۸ – تأمین ارز بابت سهم الشرکه ( آورده ) متقاضی و بازپرداخت.تسهیلات اعطایی ( اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر تأدیه دین) به تسهیلات گیرندگان  از محل منابع بانکها در مناطق.آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی کشور از طریق سامانه نیما امکانپذیر است.
۷ – ۳۸ – تأمین ارز بابت سهم الشرکه ( آورده) متقاضی، پرداخت.اقساط و هزینه های تبعی اعتبارات اسنادی فاینانس خودگردان و غیر خودگردان از طریق سامانه.نیما امکان پذیر است .

۸ – ۳۸ – تأمین ارز بابت بازپرداخت.تسهیلات اعطایی (اعم از اصل، سود و وجه التزام تأخیر.تأدیه دین) به تسهیلات گیرندگان از محل منابع یاد شده در بندهای فوق و همچنین.سهم الشرکه.( آورده) متقاضی، (صرف بابت.واردات) طرحهای تسهیلاتی مذکور، از محل ارز حاصل از صادرات خود/دیگران با رعایت.ضوابط و مقررات.مربوطه امکانپذیر میباشد.

تبصره: تأمین ارز بابت سهم الشرکه (آورده) ( متقاضی ) بابت سایر.مصارف ارزی غیر از واردات – مطابق ضوابط مربوط ( طرحهای تسهیلاتی مزبور، از محل ارز حاصل از صادرات.صرف از محل ارز مازاد فراتر از درصد و تکلیف مصوب تعهد ارزی صدراتی امکانپذیر میباشد.

ج. حسابهای ارزی

کلیه حسابها اعم از قرض الحسنه جاری / پس انداز و سپرده گذاری / سرمایه گذاری تحت عنوان کلی حسابهای ارزی طبقه بندی می گردند و سود حسابهای سپرده نیز به صورت ارزی و بر مبنای نرخهای بین المللی توسط آن موسسه اعتباری تعیین و در سررسید قابل پرداخت می باشد . کلیه موسسات اعتباری در قبال حسابهای ارزی مفتوحه به نام مشتری خود متعهد بوده و بحث منشا داخلی و خارجی ارز منتفی می باشد .
۱ – افتتاح حسابهای ارزی برای کلیه دستگاههای موضوع ( بند ( ب ) ماده ( ۱۷ ) قانون برنامه پنجم و ششم توسعه و بند ( الف ) ماده ( ۲۰ ) قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور . افتتاح حسابهای ارزی صرفا نزد این بانک به صورت حساب با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه و نیز موارد ذیل امکان پذیر می باشد .
۱ – ۱ – ارائه درخواست افتتاح  به همراه فرم.تکمیل شده مربوطه طبق پیو ست شماره ( ۴ ) و معرفی حداقل دو امضاء مجاز.برای استفاده از حساب.توسط بالاترین مقام اجرایی دستگاه.ذیربط از طریق خزانه داری کل کشور.
۲ – ۱ – ارائه مجوز خزانه داری کل وزارت اموراقتصادی و دارایی
۳ – ۱ – دستگاههای مزبور مجاز به واریز و استفاده از ارزهایی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم از محل سهمیه ارزی که سالهای قبل به آنها تخصیص داده شده نمی ب شند. ارزهای مذکور را بایستی با نرخ تخصیصی به این بانک بفروشد.
۴ – ۱ – ا ستفاده از حساب در هر مورد منوط به رعایت مقررات هر مصرف میباشد. به طور مثال چنانچه در بند مربوط به » شرح وجوهی که ازحساب برداشت میشود «  واردات کالا مجاز شده.باشد انجام این امر منوط به طی مراحل ثبت سفارش در وزارت صنعت معدن و تجارت و گشایش اعتبار اسنادی از محل.حساب با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه می باشد .
۵ – ۱ – افتتاح حساب ارزی اعم از جاری و مدت دار در خارج از کشور به نام دستگاههای موضوع مواد قانونی مذکور منوط به اخذ مجوز از اداره سیاستها و مقررات ارزی این بانک می باشد .
۶ – ۱ – افتتاح حساب ارزی مدت دار به نام دستگاه های موضوع مواد قانونی یاد شده در داخل کشور مجاز نمی باشد .
۷ – ۱ – دستگاههای اجرایی میبایست تا فهرست حساب ارزی خارج از کشور خود را که دارای مجوز افتتاح حساب ارزی از این بانک نمی باشند را به این بانک اعلام نمایند پس از تایید ادامه فعالیت آنها می گردد .

۲ – افتتاح حسابهای ارزی به نام اشخاص حقیقی و حقوقی

افتتاح حساب ارزی اعم از قرض الحسنه / جاری / پس انداز و سپرده سرمایه گذاری مدت دار توسط موسسه اعتباری برای دارندگان حواله های ارزی وارده ویا ارز نقدی ( اسکناس ) با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از جمله قانون مبارزه با پولشویی و شرایط ذیل بلامانع خواهد بود .
۱ – ۲ – افتتاح حساب  ارزی به نام کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی بلامانع است .
۲ – ۲ – افتتاح حساب ارزی به کلیه اسعار بنا به تشخیص و صلاحدید آن بانک بلامانع است .
۳ – ۲ – متقاضی افتتاح حساب ارزی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی بایستی واجد شرایط افتتاح حساب ریالی باشند .

۳ – انواع حساب های ارزی

۱ – ۳ – حسابهای قرض الحسنه پس انداز
۲ – ۳ -حسابهای قرض الحسنه جاری
۳ – ۳ – حسابهای سرمایه گذاری مدت دار

۴ – حداقل مانده حسابهای ارزی و حداکثر نرخ سود

۱ – ۴ – حداقل مبلغ به منظورافتتاح حساب  ارزی و مانده حساب قرض الحسنه پس انداز، قرض الحسنه جاری  و سرمایه گذاری مدت دار توسط هر موسسه اعتباری تعیین میگردد.
۲ – ۴ – حداقل مدت زمان ماندگاری سپرده ارزی برای برخورداری از سود، یک ماه از زمان افتتاح حساب تعیین می گردد .
۳ – ۴ – سود ارزی توسط موسسه اعتباری متناسب با بازدهی بکارگیری منابع تعیین و بر مبنا رویه های متداول در بازارهای بین المللی به صورت ارزی قابل پرداخت خواهد بود .
۴ – ۴ – به دارندگان حسابهای قرض الحسنه.پس انداز و جاری ارزی سود تعلق نمی گیرد .
۵ – ۴ – شرکت دارندگان حساب قرض الحسنه پس انداز ارزی در صورت دارا بودن شرایط قرعه کشی بلامانع است .

۵ – نحوه استفاده ازحسابهای ارزی و حواله های ارزی وارده و ارز نقدی

۱ – ۵ – نقل و انتقال ارز از محل حساب های ارزی و نیز صدور حواله های ارزی از محل این حساب خارجی از کشور بلامانع است.

۲ – ۵ – واریز وجه حواله های ارزی وارده به حسابهای ارزی بلامانع است.

۳ – ۵ – صدور حواله های ارزی به خارج از کشور از محل حواله های ارزی وارده در وجه ذینفع یا غیر آن بلامانع است.

۴ – ۵ – پرداخت اسکناس از محل حواله های ارزی وارده به ذینفع یا غیر آن در حد مقدورات و از محل منابع ارزی آن بانک با رعایت سقف پرداخت روزانه ده هزار دلاری معادل آن به سایر ارزها بلامانع است.

۵ – ۵ – چنانچه متقاضیان با پرداخت ارز به صورت اسکناس نسبت به افتتاح ارزی و یا واریز وجه به حسابهای مفتوحه قبلی اقدام نمایند . در صورتیکه تقاضای برداشت از حساب دریافت سود متعلقه و یا بستن حساب را داشته باشند .

موسسات اعتباری موظف می باشند وجه مذکور را عینا به ارز وضول شدهو سایر ارزهای جهانروا با رعایت سقف پرداخت روزانه ده هزار دلار یا معادل آن به سایر ارزها از محل منابع ارزی آن موسسه با موافقت متقاضی به صورت نقدی ( اسکناس ) پرداخت نمایند .

در این رابطه تاکید می نماید اخذ هرگونه تعهد از مشتریان مبنی برپرداخت ارز در حد مقدروات یا معادل آن به ریال در خصوص اینگونه حسابها ممنوع است.

تبصره 

آن بانک مکلف است هنگام سپرده پذیری ارزی ( اسکناس) از مشتریان، در رسید تحویلی به مشتری و یا دفترچه صادره در این ارتباط، نحوه وصول ارز از مشتری ( اسکناس) و نوع ارز را درج نموده و تأکید بر تعهد بانک بابت هرگونه پرداخت از محل حساب مورد بحث اعم از برداشت، پرداخت سود و باز پرداخت جهت ان داد حساب مفتوحه را به ارز اسکناس مکتوب نماید.

۶ – ۵ – در صورت درخواست دارندها حواله های ارزی وارده مبنی بر تبدیل به سایر ارزها ، با در نظر گرفتن نرخ خرید ارز موضوع حواله در روز مراجعه ذینفع حواله، حواله به ریال.تبدیل و چنانچه ذینفع حواله درخواست استفاده از وجه حواله به صورت ارز از قبیل واریز به حساب ارزی، صدور حواله، چک بانکی، چک.مسافرتی و یا دریافت ارز به صورت اسکناس را داشته باشد، معادل ریالی حاصله به نرخ فروش ارز روز مراجعه.مجدداً به ارز مورد درخواست تبدیل و درخواستی را ذینفع قرار گیرد.

۷ – ۵ – ورود و خروج ارزهای مجاز اشخاص از طریق سیستم.بانکی، مشروط به رعایت قانون مبارزه ب پولشویی و مقررات مربوط مجاز میباشد.

۸ – ۵ – واریز نقدی به حساب ارزی و یا حواله آن حداکثر تا سقف ده هزار دلار و یا معادل آن به سایر ارزها بلامانع میباشد. واریز نقدی به حساب ارزی و یا حواله آن بیش از سقف مذکور مشروط به رعایت قانون مبارزه با پولشویی و مقررات مربوط بلامانع است.

۹ – ۵ – ضوابط و دستورالعملهای مربوط به حسابهای ارزی مشمول یا ارزی مفتوحه بین بانکی نمیگردد و اینگونه حسابها از اجرای این دستورالعملها مستثنی هستند.

۱۰ – ۵ – صدور گواهی تمکن مالی/گواهی موجودی حساب ریالی به درخواست مشتریان صرف بر مبنی نرخهای فروش اسکناس به نرخ مندرج در در سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS ) بلامانع است.

۶ – استفاده از کارتهای بین المللی.ارزی ترجیح به جای پرداخته ی نقدی (اسکناس).حساب درخواست متقاضیان و در چهارچوب مصارف تعیین شده در مقررات.با رعایت سایر ضوابط امکانپذیر میباشد.

د- ضوابط ورود و خروج ارز / اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام و تعیین میزان ارز قابل حمل ، نگهداری و مبادله در داخل کشور

۱ – براساس دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر ارز/اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام همراه مسافر ( پیوست شماره ۵ و ضمیمه مربوطه ) ورود ارز / اسکناس بانکی و اوراق بهادار بی نام توسط هر مسافر از خارج از کشور مجموعا تا سقف مبلغ ده هزار یوروی معادل آن به سایر ارزها مجاز می باشد .

برای ورود ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام مجموع.به مبلغ بیش از ده هزار یورو.یا معادل آن به سایر ارزها ، طبق ترتیبات تعیین شده در دستورالعمل مزبور، مسافر میبایست.در مبادی ورودی به گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه و ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام همراه خود را اظهار و کد رهگیری دریافت نماید.

۲ – طبق دستورالعمل اجرایی مذکور، خروج ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام توسط هر مسافر به خارج از کشور، مجموع تا سقف مبلغ پنج هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای هوایی و تا سقف مبلغ دو هزار یورو ی معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی مجاز میباشد.

تبصره ۱ –

خروج ارز/ اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام مجموع بیش از مبلغ پنج.هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق.مرزهای هوایی و بیش از مبلغ دو هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی، توسط هر مسافر به.خارج از کشور، در صورتی که قبلاً در مبادی.ورودی توسط مسافر اظهار شده باشد.(مو ضوع بند ( ۱) فوق برای مبالغ مازاد بر سقف ۱۰.۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها ) منوط به ارائه رسید چاپی حاوی کد رهگیری در مبادی خروجی به گمرک ج.ا.ا میباشد.

تبصره ۲ –

خروج ارز بیش از مبلغ پنج هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها از طریق.مرزهای هوایی و بیش از مبلغ دو هزار یورو ی معادل آن به سایر ارزها از طریق مرزهای زمینی، ریلی و دریایی توسط هر مسافر به خارج از کشور، با ارائه اعلامیه بانکی حاکی از فروش ارز به صورت اسکناس در چهارچوب ضوابط و مقررات بانک مرکزی، توسط مسافر امکان پذیر می باشد .

بانکهای عامل میبایستی نسبت به صدور اعلامیه بانکی حاکی از فروش ارز به صورت اسکناس به منظور خروج ارز توسط مسافر جهت ارائه به گمرک جمهوری اسلامی ایران اقدام نمایند.

۳ – ضوابط و مقررات.تعیین میزان ارز قابل حمل، نگهداری و مبادله در داخل کشور به شرح پیوست شماره ( ۶ ) اعلام گردید


خدمات ارزی و سایر مبادلات ارزی بین المللی اینجا دانلود کنید 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اصلاح دستورالعمل ضمانت نامه های بانکی 🟠تعدیل حد ضمانتنامه های بانکی به جهت تأمین حقوق ورودی به مبلغ بیش ۱.۵...
تاریخ انتشار : 21 ساعت قبل
آیین نامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده 🔹سن خودروها باید بین ۳ تا ۵ سال باشد. 🔹خودرو بدون ثبت سفارش اجازه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ممنوعیت صادرات آرد ذرت و بلغور ذرت با توجه به شمولیت ارز حمایتی برای واردات ذرت، به استناد مفاد بند...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
*شماره تعرفه های مجاز برای ثبت‌سفارش توسط بازرگانان و واحدهای تولیدی وزارت صمت* 📣 قابل توجه کاربران محترم.سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
فهرست ماشین آلات راهسازی معدنی دارای تاییدیه – ویرایش تیر ماه ۱۴۰۳ یادآوری ۱ – در صورتی که ماشین راه...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
اعمال شماره‌تعرفه‌ها و مجموعه‌ اعداد سال جدید (۱۴۰۳) بر روی خدمت “طقبه‌بندی سیستم هماهنگ‌شده تعرفه” و “نگاشت شماره تعرفه” 📢...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما