مقالات صادرات

مقالات واردات

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق

 

فرهنگ و اجتماع کشور عراق را می توانید در این بخش از سایت ixport بررسی نمایید . با ما همراه باشید.

دانستنی های مهم کشور عراق

دین و مذهب عراق

عراق دارای شهرها و روستاهای فراوانی است و مردم عراق با توجه به شرایط تاریخی و شرایط حال حاضر کشور خود و مسائل قومی ، مذهبی و غیره دارای آداب و رسوم فرهنگی خاص خود هستند اگر قصد تعامل با مردم این کشور را دارید ، پیش از آن باید با فرهنگ و آداب و رسوم و مسائل سیاسی اجتماعی این کشور آشنا شوید . 

این کشور را از نظر اجتماعی فرهنگی می توان به چند بخش تقسیم کرد ، در مرکز عراق عرب های سنی ، در نواحی شمال و شمال شرقی عراق که به کردستان عراق مشهور است کردها ، لرها در شرق کشور در استان های واسط ، دیاله ، میسان و در بخش جنوبی شیعیان سکنی گزیدند . شهرهای مقدس کربلا و نجف دو شهر مهم مذهبی به شمار می آید .

هر گروه مذهبی دارای خصوصیت های فرهنگی و اجتماعی خاص خود هستند . کردها در چهار استان سلیمانیه ، اربیل ، دهوک و کرکوک در مناطق مرتفع شمالی زندگی می کنند و کردها اصولاً دارای زندگی قبیله ای هستند .
اکثریت جمعیت کرد دارای مذهب سنی هستند و فقط بخشی از آنها که در اطراف خانقین زندگی می کنند ، دارای مذهب شیعه هستند . کردها از زمانی که عراق به وجود آمد علاقه مند به داشتن حکومتی مستقل بودند با دولت این کشور مدام در مبارزه بودند .

در رابطه با کردها می توان این مساله را بیان کرد که قومیت نسبت به مذهب در کردها مشهودتر است . کردهای عراق از نظر قومیتی به ایرانی ها مشابه اند ، همواره در تلاش اند تا خود را از اعراب عراق متمایز کنند .

عراق کشوری است با قومیت های گوناگون و ساکنان آن را عرب ، کرد ، ترکمن ، آشوری ، کلدانی ، مندایی و صابئین و غیره تشکیل می دهند . کُردها در نواحی شمال و شمال شرقی عراق که به کردستان عراق مشهور است و استان های واسط ، استان دیاله و میسان زندگی می کنند و از لحاظ فرهنگی . زبانی و طرز پوشش با عرب ها متفاوتند .

زبان کشور عراق

عربی و کردی زبان های رسمی عراق هستند . میزان باسوادی بین ۶۰٪ تا ۷۰٪ است . علاوه بر این دو زبان های دیگری نیز در این کشور گویشورانی دارند:

  • ترکی آذربایجانی ( ترکمن های عراق ): ۶۰۰ هزار نفر ( ۱۹۸۲ ) ( شهر کرکوک ، اربیل ، رواندوز ، از جنوب شرق کرکوک تا مقدادیه ، خانقین ، مندلی و ناحیه موصل )
  • لری: ۲۲۷ هزار نفر ( ۱۹۹۴ )
  • کلدانی نو ( از زبان های آرامی ): ۱۱۰ هزار نفر ( ۱۹۹۴ ) ( موصل ، بغداد ، بصره ، جنوب شرقی کردستان )
  • ارمنی: حدود ۶۰ هزار
  • آشوری ( از زبان های آرامی ): ۳۰ هزار نفر ( ۱۹۹۴ ) ( شمال عراق ، بغداد ، بصره ، کرکوک ، اربیل )
  • دوماری ( زبان کولی ها ) ( از زبان های هندوآریائی ): ۲۲٬۹۰۰ هزار نفر ( ۲۰۰۰ )
  • گورانی ( از شاخه شمال غربی زبان های کردی ): ۲۱ هزار نفر ( ۲۰۰۰ ) ( نزدیکی حلبچه ، شرق سلیمانیه ، پراکنده از موصل تا خانقین )
  • باجلانی ( از شاخه شمال غربی زبان های کردی ): ۲۰ هزار نفر ( ۱۹۷۶ ) ( شمال خانقین ، استان موصل ، نواحی کردنشین )
  • سارلی ( از شاخه شمال غربی زبان های کردی ): کمتر از ۲۰ هزار نفر ( ۱۹۹۵ ) ( شمال موصل ، استان کرکوک )
  • آیداغی ( چرکسی ) ( از زبان های قفقازی ): ۱۹ هزار نفر ( ۱۹۹۳ )
  • شبک ( از شاخه شمال غربی زبان های کردی ): ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر ( ۱۹۸۹ ) ( شمال موصل )
  • کوی سنجق ( از زبان های کردی ): ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر ( ۱۹۹۵ ) ( کوی سنجق ، شمال عراق )

فرهنگ مردم عراق

فرهنگ در عراق قدمتی چند هزار ساله و به اندازه عمر پیدایش نخستین تمدنها در میان رودان دارد . صور فرهنگی از قبیل نقاشی ، مجسمه سازی ، قالی بافی ، شاعری و بالاخص معماری همواره نزد مردم این سرزمین از محبوبیت و مقبولیت بالایی برخوردار بوده است و بیشترین تعداد عالمان و هنرمندان جهان عرب را می توان متعلق به این منطقه دانست .

سومریان که اولین اقوام ساکن در این منطقه بودند را می توان بنیانگذاران فرهنگ عراق نامید . بعد از آن تا مدتها زبان و فرهنگ اقوام سامی که همسایه های غربی و جنوبی عراق را تشکیل می دادند ، در عراق مورد استفاده قرار می گرفت . با گسترش قلمرو امپراطوری ایران ، فرهنگ عراق تحت تاثیر فرهنگ ایران قرار گرفت . با پیدایش اسلام از شبه جزیره عربستان و گسترش آن به تمام خاورمیانه ، عصری جدید در زندگی مردم این منطقه آغاز شد که برگرفته از علوم ، مدنیت و هنر اسلامی بود .

خلافت عباسیان نیز برهه ای تاریخی به شمار می رود که در شکل گیری و شکوفایی فرهنگی مردم این سرزمین نقش بسزایی داشته است . با قدرت گرفتن امپراطوری عثمانی دوره ای جدید در گسترش و پیشرفت فرهنگ و تمدن در این ناحیه رقم خورد . با پایان یافتن جنگ جهانی اول و سلطه امپراطوری بریتانیا بر این کشور ، فرهنگ این کشور تا حدودی تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار گرفت .

کشور عراق از نظر ساختار اجتماعی فرهنگی به سه حوزه کاملاً متفاوت قابل تقسیم است . در حوزه مرکزی عراق اعراب سنی ، در شمال و شرق کردها و در جنوب شیعیان سکونت دارند و هر کدام از این گروه ها دارای شاخصه های فرهنگی و اجتماعی خاص خود هستند . البته در کنار این سه گروه اصلی ، هویت های فرهنگی اجتماعی کوچک تری نظیر ترکمن ها ، آشوری ها و یزیدی ها نیز وجود دارند که دارای فرهنگ و عقاید متمایزی می باشند .

شیعیان که اکثریت جمعیت عراق را تشکیل می دهند ، بیشتر در مناطق جنوبی و مرکزی عراق سکونت دارند . وجود مقبره امامان شیعی در شهرهای.مقدس عراق همچون کربلا و نجف ، و همچنین وجود حوزه علمیه نجف و در نتیجه حضور دایمی علمای شیعی در این شهرها باعث تقویت فرهنگ شیعی شده است و این امر شیعیان عراق را از نظر فرهنگی به ایرانیان شیعی مذهب نزدیک ساخته است .

اعراب سنی بخش دیگری از ساختار فرهنگی اجتماعی.عراق را تشکیل می دهند . این بخش از ساختار فرهنگی عراق براساس قومیت عربی و مذهب سنی.ایجاد شده و به دلیل حاکمیت اقلیت اعراب سنی در طول دهه های گذشته در عراق تقویت شده است . گرایش ها و عصبیت عربی این بخش از فرهنگ عراق بسیار قدرتمند بوده و پان عربیسم به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی فعال در عراق و حتی جهان عرب در این فرهنگ ریشه داشته است . این بخش از ساختار فرهنگی عراق به دلیل حمایت های نظام سیاسی در پی تسلط بر سایر بخش ها و همسان سازی فرهنگی بوده است .

کردها عموماً در مناطق بلند شمالی ، دره های مجاور آن و در چهار استان سلیمانیه ، اربیل ، دهوک و کرکوک ( تمیم ) دیاله و واسط زندگی می کنند . به غیر از این مناطق که اکثریت قریب به اتفاق کرد هستند ، کردها در مناطق مجاور نیز پراکنده اند و جمعیت انبوهی از آنان تا حدود کوت هم پخش شده اند . اصولاً پیوند و همبستگی کردها ، قبیله ای است .

قبایلی چون هرکی ، سورچی و زیباری توانسته اند هنوز پیوستگی بدوی سنتی خود را حفظ کنند . اکثر کردها سنی مذهب هستند و تنها بخشی از آن ها تحت عنوان کردهای فیلی ، که در استان دیاله سکونت دارند ، شیعی مذهب هستند .

پس از جنگ کویت و عراق و وضع ممنوعیت پرواز عراق به بالای خط ۲۳ درجه در سال ۱۹۹۱ کردهای عراق عملاً توانستند حکومت خود را تأسیس نمایند و با حل اختلافات گروهی و قیام علیه حکومت بعث حکومت منطقه را به عهده گرفتند که کردها این خیزش را «راپه رین» می نامند . پس از ده سال و با حمله مجدد آمریکا به عراق در شمال و شمال شرقی عراق که به کردستان عراق معروف است کردها حکومت خود مختار در جمهوری فدرال عراق به طور رسمی تشکیل دادند . در سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ نیز ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه عراق توسط کردها اداره می گردد . برای مطالعه مقاله ” صادرات به عراق ” مراجعه کنید.

جغرافیای کشور عراق

عراق مابین مدار ۲۹ و ۳۸ درجهٔ شمالی و مدار ۳۹ و ۴۹ درجهٔ شرقی.قرار گرفته است ( بخش کوچکی از آن در غرب مدار ۳۹ درجه.شرقی واقع شده ) . این کشور با ۴۳۷٬۰۷۲ کیلومتر مربع ۵۸امین کشور از حیث بزرگی است . اندازهٔ آن را می توان با ایالت کالیفرنیا در ایالات متحده مقایسه کرد . همچنین این کشور کمی از پاراگوئه بزرگتر است .

بخش بزرگ عراق صحرا است اما مناطق مابین دو رود دجله و فرات حاصلخیز است . این رودها سالانه ۶۰ میلیون متر مکعب لای را به دلتا حمل می کنند . قسمت های شمالی کشور عمدتاً کوهستانی است و بلندترین قلهٔ آن حاجی عمران (  شیخا دار ) ( هم مرز با بلندی های پیرانشهر ایران  ) با ارتفاع ۳۶۱۱ متر است . عراق مرز ساحلی کوچکی به طول ۵۸ کیلومتر با خلیج فارس دارد . در مجاورت شط العرب که نزد ایرانیان با نام اروندرود شناخته می شود ، مرداب هایی قرار داشتند که بیشترشان طی دههٔ ۱۳۷۰ خشکانده شدند .

آب و هوای کشور عراق

آب و هوای کشور ( به جز شمال ) عمدتاً صحرایی است با زمستان های خنک و گاه سرد و تابستان های خشک و گرم و آفتابی . دمای هوا در تابستان در بیشتر جاهای این کشور به ۴۰ درجه سانتیگراد و در برخی مناطق به ۴۸ درجه می رسد .

دمای هوا به ندرت در زمستان بالای ۲۱ درجه می رود و در شرایط سخت بین ۱۵ تا ۱۹ درجه و در شب ها تا حد ۲ تا ۵ درجه قرار می گیرد . مناطق کوهستانی شمال اغلب از زمستان های سرد با بارش برف و باران برخوردار است که گاهی موجب طغیان رودخانه ها می شود . به طور معمول بارندگی در این کشور کم است . در بیشتر مناطق سالانه کمتر از ۲۵۰ میلی لیتر بارش وجود دارد . این بارش ها هم بیشتر در زمستان رخ می دهد . باران های تابستانی به جز در شمال بسیار به ندرت اتفاق می افتند .

 

 

درباره کشور عراق بیشتر بدانیم :
 
برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات در خصوص کشور عراق به لینک زیر مراجعه نمایید :
 
نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 3 ساعت قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 4 ساعت قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
حقوق ورودی قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر ابلاغ اصلاح مندرجات ذیل یاداشت فصل 88 در خصوص صحیح بودن نرخ حقوق...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
شرایط تصدیق گواهی بهداشت مورد پذیرش برای کالاهای وارداتی ‌🔵 سازمان غذا و دارو دستورالعمل جدید لگالایز.کالاهای وارداتی را اعلام...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما