مقالات صادرات

مقالات واردات

روش های انتقال ارز در بانکداری بین المللی

روش های انتقال ارز در بانکداری بین المللی

روش های انتقال ارز در بانکداری بین المللی به 5 دسته تقسیم بندی می شود که در ذیل به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم .

تعاریف و جزئیات مرتبط با روش های انتقال ارز :

روش های انتقال ارز در بانک داری بین المللی به پنج دسته تقسیم بندی می شود که خریدار می تواند با استفاده از هر یک روش هایی که در ادامه معرفی شده اند عملیات پرداخت را انجام دهد :

  1. چک CHEQUE
  2. برات بانکی BANKER’S DRAFT
  3. دستور پرداخت کتبی ( پستی ) MAIL PAYMENT ORDER
  4. دستورات پرداخت تلکس یا تلگرام ( TELEX OR CABLE PAYMENT ORDER ( TT
  5. سوئیفت THE SOCIETY FOR WORDWIDE INTER BANK FINANCIAL TELECOMMUNICATION
درباره بانک مرکزی بیشتر بدانیم :

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات بانک مرکزی به لینک زیر مراجعه نمایید :

۱- چک CHEQUE

اولین مورد از روش های انتقال ارز در بانکداری بین المللی می باشد که خریدار می تواند در صورتی که دارای حساب ارزی باشد با صدور چک وجه کالا را پرداخت نماید .

بدین طریق پس از صدور ، چک را با پست سفارشی برای فروشنده ارسال کرده و فروشنده پس از در یافت ، آن را به حساب بانکی منظور می نماید و بانک مربوطه پس از وصول چک ، آن را به بستانکار حساب فروشنده واریز می کند .

در بعضی مواقع در صورتی که بانک کارگزار فروشنده ، به او اطمینان داشته و از نظر مقررات ارزی نیز مانعی وجود نداشته باشد ، ممکن است حتی قبل از وصول وجه چک مبلغ آنرا پس از کسر کارمزد و هزینه های متعلقه به حساب فروشنده منظور نماید.

توضیح آنکه چنانچه بانک کارگزار همان بانک دارنده حساب خریدار باشد ، این بانک پس از دریافت چک ، حساب خریدار را بدهکار و حساب بانک فروشنده را بستانکار می نماید و در صورتی که طبق دستور بانک فروشنده ، باید وجه را به حساب بانکی دیگر در خارج از کشور خریدار منظور نماید ، نسبت به صدور حواله در وجه بانک اقدام می نماید .

۲- چک بانکی : BANKER’S DRAFT

خریدار می تواند از بانک خود درخواست نماید که یک برات بانکی (چک بانکی ) به نفع فروشنده صادر نماید . در این حالت بانک خریدار براتی عهده کارگزار خود در کشور فروشنده به نفع فروشنده کشیده و به خریدار تحویل می دهد .

خریدار چک مزبور را با پست سفارشی برای فروشنده ارسال می نماید . فروشنده پس از دریافت از طریق بانک خود نسبت به وصول آن اقدام می نماید.

۳- دستور پرداخت کتبی ( پستی ) (MAIL PAYMENT ORDER= (MT

در بعضی مواقع متقاضی از بانک خود درخواست می نماید که به صورت کتبی از طریق پست سفارشی مبلغ مورد نظر را برای ذینفع حواله نماید . در چنین حالتی بانک حواله کننده به کارگزار خود دستور میدهد مبلغ درخواست شده را به ذینفع به او بپردازد . در اصطلاح به این گونه پرداختها MAIL TRANSFER نیز می گویند که به طور خلاصه با حروف MT نشان داده می شود .

نقطه ضعف این گونه پرداخت ها نسبت به حواله های تلگرافی آن است که ممکن است دستور پرداخت کتبی مورد بحث در پست مفقود گردد در صورتی که در حواله های تلگرافی چنین اتفاقی بعید به نظر می رسد .

۴ – دستور پرداخت تلگرافی : TELEGRAPHIC TRANSFER = TT

معمولا جهت حواله مبالغ بزرگ , به درخواست متقاضی وجوه مربوطه از طریق تلکس یا تلگراف به ذینفع پرداخت می گردد . در حواله از طریق تلگراف یا تلکس جهت مشخص نمودن صحت تلکس مخابره شده , از کد مرز که بین دو بانک موجود می باشد استفاده می گردد .

زیرا استفاده از امضا در این گونه موارد میسر نمی باشد . مزیت این وسیله پرداخت , سرعت آن نسبت به سایر طرق پرداخت می باشد و متقاضی را قادر می سازد ظرف مدت ۲۴ ساعت وجه مورد نظر را از طریق بانک به ذینفع پرداخت نماید .

۵- سوئیفت ( انجمن جهانی مخابرات مالی بین بانکی )

SWIFT = The society for World Wide Interbank Financial Telecommunication

سوئیفت یک انجمن تعاونی است که تحت قانون بلژیک در بروکسل به ثبت رسیده است . این انجمن توسط ۲۴۰ بانک بزرگ اروپایی و امریکایی تاسیس شده و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ بانک د ربیش از ۴۰ کشور عضویت آن را پذیرفته اند .

از جمله اهداف ایجاد سوئیفت آن است که اعضاء خود را قادر می سازد پیامهای مربوط به امور بانکی بین خود را به سرعت از طریق خطوط تلفن به شرح زیر انتقال دهند :

  1. پرداختهای بین المللی
  2. صورتحساب ها
  3. اعتبارات اسنادی
  4. سایر امور مربوط به بانکداری بین المللی

سوئیفت با استفاده از سیستم های پیشرفته کامپیوتری , اعضاء را قادر می سازد در مدت زمان بسیار کوتاهی پیامهای مربوط به نقل و انتقالات را دریافت داشته و در صورتحساب های مشتریان خود کاملا (( به روز )) نگهداری نمایند . به علاوه در مجموع , هزینه های آن کمتر از تلکس و سرعت آن بیشتر از تلکس یا تلگراف می باشد .

پکیج صفر تا صد آموزش صادرات شامل ۱۷ فصل می باشد
علاقه مندان میتوانند تمامی فصول دوره آموزش صادرات را از طریق لینک زیر دانلود نمایند .

دانلود پکیج آموزش جامع صادرات

انواع حسابهای بانکی :

۱- حساب : VOSTRO

نقش بانکها در تسویه حسابهای بین المللی و چگونگی این تسویه حساب از طریق حسابهای بین بانکی VOSTRO یا VOSTRO ACCOUNT مشخص می گردد. VOSTRO معادل لاتین برای YOUR ( شما ) می باشد .

بنابراین حساب VOSTRO حسابی است که یک بانک خارجی نزد ما به ارز نگاهداری می نماید و اگر او دستور پراخت از آن حساب را صادر کند , ما حساب او را نزد خود بدهکار می نمائیم و هنگام دریافت , حساب او نزد ما بستانکار می شود .

۲- حساب : NOSTRO

NOSTRO در لغت به معنی OUR ( ما ) می باشد و حسابی است که نزد بانک خارجی به ارز خارجی نگاهداری می نمائیم و هنگامی که به یک ارز خارجی پرداختی را بخواهیم انجام بدهیم در دفاتر خود حساب NOSTRO نزد آن بانک خارجی بستانکار نموده و از بانک خارجی می خواهیم که حساب ما را بدهکار نماید . بنابر این وقتی که حساب NOSTRO ما بستانکار است ( طبق معمول ) حسابهای نگهداری شده در دفاتر ما بدهکار می باشد و بالعکس .

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 21 ساعت قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
حقوق ورودی قطعات یدکی هواپیما و هلیکوپتر ابلاغ اصلاح مندرجات ذیل یاداشت فصل 88 در خصوص صحیح بودن نرخ حقوق...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
شرایط تصدیق گواهی بهداشت مورد پذیرش برای کالاهای وارداتی ‌🔵 سازمان غذا و دارو دستورالعمل جدید لگالایز.کالاهای وارداتی را اعلام...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
فهرست تجمیعی 548 شرکت فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO) ابلاغ فهرست تجمیعی 548 عنوان شرکت های.فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO)...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما