نمای کلی کشور هندوستان
هند، شبه قاره ای در جنوب آسیا که پایتخت آن دهلی نو (در قرن ۲۰ در جنوب دهلی قدیم ساخته شده است) و مرکز اداری محسوب می شد. حکومت که در هند مستقر شد جمهوری مشروطه بوده که نشان دهنده جمعیت زیاد است که از هزاران گروه قومی و زبان های مختلف تشکیل شده است.
این کشور به عنوان دومین کشور پر جمعیت دنیا (بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر) دارای ظرفیتهای انسانی و منابع طبیعی بسیاری است. به خاطر رشد سریع اقتصادی هند، به یکی از بزرگترین مصرف کنندههای انرژی و کالا و خدمات در جهان تبدیل کرده است و یک بازار بسیار بسیار بزرگ برای محصولات کشاورزی، نفت و گاز و سوخت و حتی محصولات فرهنگیرسانهای که خود بر رشد اقتصادی آن تاثیر مستقیمی گذاشته است.
در سالهای گذشته، هند گام های اساسی و و پایداری را جهت رسیدن به اقتصاد بزرگ در دنیا برداشته است به صورتیکه امروزه پنجمین اقتصاد بزرگ محسوب میشود. اقتصاد این کشور از نوع ترکیبی است یعنی دارای اقتصاد سنتی و صنعتی است).
همچنین توجه داشته باشید که هند یک طبقه متوسط بزرگ و سالم دارد که محصولات وارداتی (به ویژع کالا های مصرفی و هر انچه که با عث افزایش رفاه می شود) را دوست دارند.
ادامه مطالب معرفی نمای کلی کشور هندوستان
دانستنی های مهم کشور هند
موقعیت جغرافیایی :
هند ، بخش بزرگ جنوب آسیا و شبه قاره هند را به خود اختصاص دادهاست. این کشور با پاکستان، بنگلادش، نپال، بوتان، چین و برمه هم مرز است. جغرافیای هند به طور کلی به سه بخش تقسیم میشود: فلات بلند هیمالیا، جلگه گنگ و شبه جزیره جنوب هند که مناطق مختلف کوهستانی، دره رود خانهای، کویر، دشت و جنگل را در بر میگیرد.جمعیت هندوستان ۱۲۱۰۱۹۳۴۲۲ نفر است که دومین کشور پر جمعیت دنیا پس از چین به شمار میآید. بندر بمبئی (مومبائی) با جمعیتی نزدیک به ۱۴ میلیون تن، پرجمعیتترین شهر هند است. هند بیش از سی و پنج شهر بزرگ با جمعیت بالای یک میلیون تن دارد.
زبان :
طبق آمار رسمی دولت در سال ۲۰۰۱، در سرزمین هندوستان ۲۹ زبان دارای گویشور بالای یک میلیون نفر است و ۱۲۲ زبان دیگر دارای گویشورانی بیش از ده هزار نفر هستند.تعداد گویشها، لهجه ها و زبانهایی که روزانه در این کشور مکالمه میشود بسیار بیشتر از ارقام داده شده است. در حالی که زبانهای هندی و انگلیسی ارتباطات رسمی و امور دولتی را برعهده دارند ، هر ایالت دارای زبانهای رسمی و ملی ویژه خود است.
قومیت :
هند دومین کشور پرجمعیت دنیا است و نزدیک به یک ششم جمعیت جهان را در خود جای دادهاست، تنوع نژادی، فرهنگی، زبانی و مذهبی به این کشور چشم اندازی شگرف از همزیستی مسالمت آمیز میان اعتقادات گوناگون بخشیدهاست.
نژاد مردم هند، شامل: ۷۲% هندوآریائی، ۲۵% دراویدی و ۳% نژاد زرد است که این نژادها بر اساس شرایط مکانی، فرهنگی و دینی نیز دارای تقسیمات خاص خود هستند.
۶۱% مردم هند باسواد هستند که این آمار در مردان ۷۳.۴% و در زنان ۴۷.۸% میباشد.
مذاهب :
طبق آمارهای رسمی دولت هند حدود ۸۳% هندو، ۱۱% مسلمان، ۳% مسیحی، ۲% سیک و کم تر از ۱% بودایی هستند.
اقتصاد :
اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند بهرغم رکود اقتصادی جهانی با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از ۸ درصد طی چند سال گذشته به یک قدرت اقتصادی بزرگ مبدل شده و این میزان رشد نزدیک به رشد اقتصادی کشور همسایه آن چین است. طبق سنجشی که طبق برابری قدرت خرید صورت گرفته، اقتصاد هند با داشتن تولید ناخالص داخلی GDP ۶۱۱/۳ تریلیون دلار، در مقام چهارم را دارد. با این وجود میلیونها نفر هنوز در فقر شدید زندگی میکنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار آمریکا برابر با ۳۶۵ پوند در سال است. مشکلات زیربنایی نیز در هند ادامه دارد.
اگرچه هنوز بیش از ۳۴% جمعیت هند کمتر از یک دلاردر روز درآمد دارند (رتبه ۲۲ دنیا) و حدود ۸۰% مردم با کمتر از دو دلار در روز زندگی میکنند، (رتبه ۱۶دنیا) و بیش از ۳۰۰میلیون نفر در زیر خط فقر زندگی میکنند، اما پیشرفتهای اقتصادی عظیم این کشور در چند سال اخیر رشد اقتصادی هند را به رقم ۸% رسانده و کارشناسان پیش بینی میکنند، در سالهای اینده هند به رشد اقتصادی ۱۰% در سال نیز نائل شود. اگر روزی نام هند فقر و تنگدستی را به یاد میآورد، اکنون پیشرفتهای اقتصادی و رنسانس علمی این کشور توجه همگان را به خود جلب کردهاست. مدتهاست که سرمایه گذاریهای عظیم خارجی در این کشور امری عادی به شمار میآید و فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان به شدت افزایش یافتهاست.
روابط تجاری ایران و هند
از گذشته تا به حال ایران و هند روابط سیاسی مستحکم و دوستانه ای داشته اند که همین نکته باعث گسترش روابط اقتصادی و تجارت بین این دو کشور شده است.
البته به صورت کلی هند با اکثر کشور ها روابط مسالمت امیزی دارد.تنوع فرهنگی در هند و برخورداری از سطح تکنولوژی مناسب، محیط مناسبی را برای تجار فراهم کرده است.
بنابراین هند یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران محسوب می شود.این ارتباط نزدیک باعث محبوبیت محصولات ایرانی و هندی در هر دو کشور شده است.به صورتیکه همه ما بارها نام برنج هندی را شنیده ایم .همچنین بخش عظیمی از تولیدات نفتی و محصولات پتروشیمی ایران به هند صادر می شود.
از مهمترین دلایلی که باعث حفظ روابط اقتصادی میان ایران و هند، می توان به همکاری در بندر چابهار اشاره کرد. براساس موافقتنامه ای، ایران توسعه بندر چابهار را به هند سپرده است و انها در پی توسعه این بندر و کوتاه کردن مسیر انتقال کالا می باشند. که در اینده شاهد افزایش صادرات به هند خواهیم بود.
مشکلات تجار ایرانی برای صادرات به هند
بزرگترین مانع صادراتی، ضعف دانش تجارت خارجی بازرگانان است.چرا که با عدم اگاهی کافی امکان موفق شدن در بازار های جهانی را بسیار کاهش می دهد.
رایزن بازرگانی ایران در هندوستان
- اقای حسین بامیری
- شماره تلفن: ۰۰۹۱۱۱۴۲۴۷۷۷۸۶
- ایمیل: bamiri_h@yahoo.com
- روزهای کاری : دوشنبه لغایت جمعه
- شماره همراه: ۰۰۹۱۹۶۴۳۰۵۵۳۲۹
قوانین و مقررات تجاری در هند
چکیده ای از قوانین و مقررات صادرات و واردات ( قوانین تجاری و بازرگانی ) کشور هند را در زیر بررسی می کنیم :
- قانون اساسی
- قانون مالکیت فکری
- قانون سرمایه گذاری
- قانون گمرکی
- قانون بانکی
- قانون مالیاتی
- قانون ثبت شرکت
قانون اساسی هند
قانون اساسی هند ، عالیترین متن قانونی در کشور هند است. این قانون در ۲۶ نوامبر ۱۹۴۹ به تصویب مجلس مؤسسان هند رسیده و از ۲۶ ژانویه ۱۹۵۰ لازم الاجرا شده است. این قانون اساسی طولانیترین قانون اساسی نوشته در بین تمام کشورهای مستقل دنیاست و از ۳۹۵ اصل، ۱۲ پیوست و ۸۳ الحاقیه تشکیل میشود.
قانون مالکیت فکری
قانون مالکیت فکری هند از تمامی آثار معنوی و فکری حمایت می کند.این کشور به سازمان جهانی مالکیت فکری پیوسته است.هند بسیاری از معاهده ها و پیمان های این سازمان را پذیرفته است.
برای مطالعه ادامه متن قانون مالکیت فکری کشور هند اینجا کلیک کنید.
قانون سرمایه گذاری
قانون سرمایه گذاری خارجی هند که در مارس سال ۲۰۰۵ میلادی اصلاح شده است ، سرمایه گذاری خارجی تا میزان صد در صد سهام را مجاز می داند.با اصلاحاتی که در سیاست صنعتی این کشور رخ داده الزامات مربوط به صدور پروانه تا حد زیادی کاهش یافته محدودیت های توسعه تا حد زیادی از بین رفته است و دسترسی آسان به فناوری خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی تسهیل شده است.
برای مطالعه ادامه متن قانون سرمایه گذاری کشور هند اینجا کلیک کنید.
قانون گمرکی
هند یکی از اعضا سازمان گمرک جهانی بوده و تنظیم مقررات گمرکی و سایر آیین های مربوط به ترخیص کالا باید از قوانین سازمان مذکور تبعیت نماید.تمام کالاهای وارداتی برای ترخیص باید فرآیند ترخیص گمرکی را طی نمایند.
برای مطالعه ادامه متن قانون گمرکی کشور هند اینجا کلیک کنید.
قانون بانکی
بانک مرکزی هند ، نظام اصلی تنظیم کننده روابط و مقررات بانکی در این کشور است. سیستم بانکی هند به دو بخش تقسیم می شود : بخش های سازمان دهی شده و بخش های سازماندهی نشده
برای مطالعه ادامه متن قانون بانکی کشور هند اینجا کلیک کنید.
قانون مالیاتی
اخذ مالیات در هند بر اساس قانون مالیات بردرآمد ۱۹۶۱ انجام می گیرد.سهم درآمد های مالیاتی دولت هند از تولید ناخالص ملی حدود ۱۲% می باشد.
برای مطالعه ادامه متن قانون مالیاتی کشور هند اینجا کلیک کنید.
قانون ثبت شرکت
تاسیس شرکت در هند بر اساس قانون شرکت های این کشور مصوب ۱۹۵۶ و تحت سرپرستی وزارت امور شرکت ها و از طریق اداره ثبت شرکت ها در هر یک از ایالات این کشور صورت می گیرد.
برای مطالعه ادامه متن قانون ثبت شرکت در هند اینجا کلیک کنید.