مقالات صادرات

مقالات واردات

صادرات گل محمدی ( Damask rose )

آشنایی با مشخصات و فرآیند صادرات گل محمدی

صادرات گل محمدی :

گل محمدی نام نوعی گل رز است که از آن گلاب می‌گیرند. این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کم آبی دارد و در شهرهای بزرگ به خوبی رشد می‌کند. گل محمدی درختچه ای دارای شاخه های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگ های مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه دار می باشد.صادرات گل محمدی

رگبرگ های پشت. برگ مشخص. و بهم رفته، برگچه .چرمی و بیضی. شکل، نوک تیز به طول. ۵-۳ سانتی متر، و روی. برگ ها صاف و سبز و. پشت آن ها سبز کمرنگ و دمگبرگ. هایش خزی و نمدی. است و با کرک های. غده ای پوشیده شده و تا انتهای جام .گل کشیده شده. است.

گل ها به شکل صورتی خوشرنگ. با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه .و یکدست که در اوایل صبح شروع به ظاهر شدن. می‌نمایند. کاسبرگ ها .به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آن ها دارای زوائد بزرگی. در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها .زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند.

معرفی گل محمدی 

میوه آن پس از ریزش گلبرگ ها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگ ها قرار دارند. گل محمدی طیف رنگی از صورتی روشن و متوسط تا سرخ روشن دارد.

این گل بومی رشته کوه‌های مرکزی ایران و البرز است. گل. محمدی از دیرباز در ایران کشت می شده‌است ولی از آنجایی که عصاره و گلاب آن از دمشق به اروپا می‌رفته اروپاییان آن را رز دمشقی می‌نامیدند. گل محمدی از تیره رزاسه و قسمت قابل مصرف آن گل و غنچه خشک یا تازه آن است. گل محمد.ی را طلای معطر می نامند و دلیل این نامگذاری این است که ماده اولیه ی عطر سازی. در کارخانه های. عطر سازی در سراسر. جهان می باشد. همچنین از آن به عنوان طلای مایع نیز یاد می کنند زیرا مقدار یک کیلو از آن ارزش 20 میلیون دلاری دارد.

مزارع گل محمدی به صورت عمده در ۱۴ استان کشور وجود دارد که بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در کشور به ترتیب در استان‌های فارس، اصفهان، مرکزی، قم، سمنان و کرمان و آذربایجان شرقی است.

طبقه بندی علمی
  • خانواده : Rosaceae
  • جنس : Rosa
  •  علمی : R. damascena
  •  فارسی : گل محمدی، گل سرخ، گل گلاب، گل سرخ، گل سوری، گل چای، گل سرخ صد پر
  •  عربی : ورد جوری، ورد دمشق، ورد بلدی، گل ورد، ورد الاهم
  •  انگلیسی : tag-tsi meto ، Persian rose ، monthly rose ، damask rose ، York and loncoster rose
  •  آلمانی : Roos ، Damaszenerrose
  • بومی منطقه : اکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا

گل محمدی در ایران

در ایران که ۱۳ گونه بومی گل محمدی وجود دارد. گل محمدی در ایران فقط یک بار در سال برداشت می‌شود، اما به دلیل چهار فصل بودن هوای ایران، می‌توان زمینه پرورش چنین گل هایی را در اکثر نقاط ایران فراهم کرد و از لحاظ علمی نیز امکان اصلاحِ عطر و اسانس آن گل ها وجود دارد. اما کشت بافت برای حفظ گونه‌های در حال انقراض گل محمدی در ایران ضروری است.

مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستان های معتدل و خشک و زمستان های سرد می‌باشد. گل محمدی اگر چه در شرایط اقلیمی و طبیعی متفاوتی می‌روید، اما از نظر کیفیت باید در محیطی ویژه پرورش یابد که آب و هوای ییلاقی و نیمه خشک بهترین محیط برای کیفیت عطر آن است. این گل در دمای ۱۵ تا ۲۱ درجه هوایی بهترین رشد را دارد. اما اگر اختلاف درجه حرارت هوا در شب و روز ۵ تا ۱۰ درجه باشد، گل‌ها خوشبوتر خواهد بود.

ادامه مطلب

در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد. بزرگ‌ترین دشت گل محمدی جهان در روستاهای نوایگان و لایزنگان ( از توابع داراب ) با مساحت حدود ۵۰۰۰ هکتار قرار دارد که گل‌محمدی در آن جا به روش دیم کشت می‌شود. بهترین و با کیفیت‌ترین گل محمدی در مزارع شهرستان کاشان در بخش‌های برزک، جوشقان و کامو، نیاسر و قمصر و سه ده برداشت می‌شوند.

سایر مناطق زیر کشت گل محمدی شامل استان های کرمان، فارس ( میمند )، اصفهان ( کاشان ) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استان ها کشت بیشتر به صورت پراکنده می باشد. بعضی از کشورها برخی ارقام بومی گل محمدی ایرانی را برای خود برده‌اند و آن را اصلاح و به نام خود ثبت کرده‌اند که از جمله آن ها می‌توان به کشور بلغارستان و افغانستان اشاره کرد.

آمار صادرات گل محمدی

  • رقم کل صادرات : ۱.۳۴۷.۹۹۲.۰۰۰ دلار
  • میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد : ۱۸- درصد
  • میزان رشد یک ساله ارزش هر واحد : ۲- درصد

آمار واردات گل محمدی

  • رقم کل واردات : ۱.۳۳۳.۹۳۰.۰۰۰ دلار
  • میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد : ۱۷- درصد
  • میزان رشد یک ساله ارزش هر واحد : ۴- درصد

تعرفه گمرکی گل محمدی

گل محمدی ( Damask rose ) در گمرک جهانی با کد تعرفه گمرکی ( HS Code ) به شماره ۱۲۱۱۹۰ شناخته می شود.

کشورهای صادرکننده گل محمدی

چین با صادرات ( آشنایی با مراحل صادرات ) ۲۳ درصد از سهم بازار جهان عمده ترین صادرکننده گل محمدی در جهان است. هند، لهستان، آلمان و اندونزی به ترتیب با ۹، ۷، ۶و ۵ درصد از سهم صادرات این محصول در جهان در رتبه های بعدی قرار می گیرند. در واردات ( آشنایی با مراحل واردات ) این محصول کشور آمریکا با ۱۲ درصد بیشترین میزان واردات در جهان را داراست. آلمان و ژاپن در رتبه های بعدی واردات این گل قرار دارند.

کشورهای دارای رشد در واردات گل محمدی

بازار صادراتی این محصول در کشورهای عربستان و لهستان دارای رشد مثبت طی یک و پنج سال گذشته بوده است. ویتنام، کره جنوبی و فرانسه نیز دارای رشد مثبت در یک سال گذشته می باشند.

پتانسیل صادراتی کشورهای مقصد

چین ( صادرات به چین )، آلمان، هند ( صادرات به هند )، ایتالیا، امارات، افغانستان ( صادرات به افغانستان )، پاکستان ( صادرات به پاکستان )، هنگ کنگ چین، اسپانیا و عراق ( صادرات به عراق ) دارای بیشترین پتانسیل صادراتی گل محمدی در آسیا می باشند. روسیه ( صادرات به روسیه ) نیز با توجه به روابط تجاری خوب با ایران مقصد صادراتی مناسبی است. کشورهای ترکیه ( صادرات به ترکیه )، آمریکا، فرانسه، ژاپن، بلژیک، کانادا و قطر نیز متقاضی این گل پرخاصیت هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله ” بررسی پتانسیل های صادراتی ایران به سایر کشورها ” را مطالعه نمایید.

میزان ظرفیت صادراتی گل محمدی

کشورهای دارای پتانسیل مقصد صادرات گل محمدی از ایران چین، هند، ایتالیا، افغانستان، اندونزی، آمریکا، تایلند و مالزی می باشند. بازار کشورهای آلمان، امارات، پاکستان، اسپانیا، عراق، روسیه، ویتنام و فرانسه برای صادرات گل محمدی اشباع شده است و انتخاب آن ها نمی تواند ارزآوری مناسبی برای صادرکنندگان و عمده فروشان گل محمدی داشته باشد.

بهترین مقصدهای صادرات گل محمدی از ایران با توجه به میزان پتانسیل صادراتی و آسان بودن روابط تجاری دو کشور را کشور چین، هند و ایتالیا دارا هستند. ایران نزدیک ترین ارتباط صادراتی را با عراق دارد. بازار آمریکا بیشترین ظرفیت تقاضا را برای صادرات این محصول دارد. چین بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش ۸۴۷٫۰ هزار دلار است.

گل محمدی به دلیل خواص و کاربردهای فراوان در طب سنتی و صنعت عطرسازی، در سراسر جهان مشتریان فراوانی دارد. قیمت مناسب گل محمدی باعث شده که خرید و فروش گل محمدی صادراتی سود فراوانی را نصیب صادرکنندگان و عمده فروشان گل محمدی کند و از این طریق به اقتصاد کشور و ارز آوری نیز کمک شایانی خواهد کرد.

محصول گل محمدی

محصول عمده گل محمدی، گلاب، اسانس و گلبرگ خشک می‌باشد، که از آن‌ها در صنایع دارویی، عطرسازی، فراورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفادهصادرات گل خشک محمدی می‌شود. مصارف دارویی آن بیشتر در درمان دردهای رماتیسمی، قلبی، تقویت اعصاب و معده و رفع بعضی از سردردها بوده و در تهیه شربت مربا و در صنایع شیرینی‌سازی و تهیه بستنی نیز استفاده می‌شود.

عنبر گل به عنوان یکی از فراورده‌های صنعت گلابگیری، مایع سیاهی است که در پایان عملیات تقطیر همراه با تفاله گل‌ها در دیگ به جای می‌ماند و جهت درمان‌های عضلانی مناسب است.

دم کرده گلبرگ‌های خشک شده اثر درمانی برای تقویت اعصاب، برطرف کردن بیماری‌های گلو و دهان است. در هندوستان موم گل محمدی، گل روغن و گل قند تهیه می‌شود. سالانه گلاب و اسانس ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلستان صادر می‌گردد.

گل محمدی به چند دسته تقسیم می شود

  • دسته ی اول از گل محمدی را گل محمدی قدیمی یا بهاره می گویند. این دسته از گل محمدی دارای ویژگی ظاهری هستند که دارای گلبرگ های صورتی رنگ نیز می باشد. این دسته همان گروهی است که بیشترین بخش از مزرعه های گل محمدی که در جهان و خصوصا در ایران کشت می شود را شامل می شود. در واقع این نوع همان گل محمدی است که توسط کشاورزان مورد کشت قرار می گیرد.

 

  • دسته دوم از گل محمدی را گل محمدی جدید یا پاییزه می نامند. این دسته از گل ها ساختار درختچه ای دارند و دارای گلبرگ هایی به رنگ قرمز و صورتی می باشد. این دسته از گل محمدی حالت خوشه ای بازند که قطر گل آن ها در بعضی اوقات به ۹ سانتی متر نیز می رسد. این نوع از گل محمدی بیشتر در مناطق گرم که آفتاب زیاد دارد رشد می کنند. این دسته را به این علت گل محمدی پاییزه می نامیم که فصل گل دهی آن ها در پاییز یا آخر تابستان است.

زمان گلدهی گل محمدی

زمان باز شدن گل ها در اوایل اردیبهشت تا اوایل تیر ماه می باشد. در هر منطقه مدت زمان باز شدن گل ها ۳۰ – ۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل ها حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوش رنگ گلبرگ ها به سفید می گراید و با اندک نسیمی گلبرگ ها پرپر شده و می‌ریزند.

در این زمان کارگاه های سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط، با وسایل تقطیر، گل ها را هر روز صبح زود، قبل از باز شدن کامل غنچه، چیده و به همراه بخار آب در دیگ های مختلف، تقطیر می نماید.

اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته، دور از نور نگهداری می کنند. اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است، عرضه می نمایند. آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان « گلاب » به مصارف مختلف می رساند. از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید.

تکثیر گیاه. گل محمدی

تکثیر.گل.محمدی توسط بذر و رویشی صورت می گیرد.

  • تکثیر.توسط بذر

انواع رزهای خودرو در رویشگاه های طبیعی خود معمولاً از طریق بذر تکثیر می شوند. پس از رسیدن میوه و باز شدن آن ها دانه ها به اطراف پراکنده شده و رویش می‌کنند. میوه های گونه های مختلف رز معمولاً از اواسط شهریور تا مهر ماه می رسند. در تکثیر بذری هنگامی که رنگ این میوه‌ها سرخ شدند، آن ها را برداشت کرده و در یک ظرف ریخته و خرد می کنند.

پس از غربال کردن دانه ها را خشک کرده و به منظور افزایش قوه رویشی آن ها را تحت تیمارهای مخصوصی قرار می‌دهند. دانه های تیمار شده را اوایل پاییز در ردیف هایی به فاصله ۲۰ سانتی متر و به عمق یک تا ۲ سانتی متر کشت می‌کنند. با آبیاری و وجین مرتب علف های هرز سطح خزانه بذرها اوائل بهار سال بعد سبز می شوند. نشاهای حاصل را می‌توان از اوایل پاییز همان سال یا پاییز سال بعد ( با توجه به اندازه نشاءها ) به زمین اصلی منتقل کرد.

  • تکثیر رو.یشی

تکثیر گل محمدی به روش رویشی در مقایسه با تکثیر بذری ساده تر و اقتصادی تر است و همواره برای تکثیر این گیاه از روش رویشی استفاده می شود. تکثیر رویشی از روش های قلمه زدن، خوابانیدن، پیوند زدن، استفاده از پا جوش و کشت بافت انجام می‌گیرد.

  • قلمه زدن

در این روش از اواخر تابستان و در طول فصل پاییز از شاخه‌های نیمه خشبی یا خشبی مناسب قطعات مناسبی باید تهیه کرد. قلمه‌ها باید به اندازه کافی بزرگ بوده و در بافت های درونی خود ذخیره مناسبی از مواد و عناصر غذایی را داشته باشند. قلمه ها باید از گیاهان مادری سالم، قوی و فاقد هرگونه آفت و بیماری تهیه شود تا به سهولت، قدرت تولید ریشه را داشته باشند. قلمه ها اگر از شاخه‌های نیمه خشبی تهیه شوند باید ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر و اگر از شاخه های خشبی تهیه شوند باید ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر باشد. قطر قلمه های انتخاب شده نیز باید ۰.۵ تا یک سانتی متر باشد.

قلمه های تهیه شده را باید در بسترهای مناسبی ( شامل دو قسمت ماسه و یا قسمت پیت ماس ) کشت کرد. سپس روی قلمه ها را توسط پلاستیک پوشانده و در آن ها را در سایه قرار داد. بستر خاک تا ریشه دهی قلمه ها باید به طور منظم آبیاری شود. در شرایط اقلیمی مناسب می توان در فضای باز اقدام به ریشه دار کردن قلمه ها نمود.

مهم ترین مزایای ازدیاد و تکثیر گل محمدی به روش قلمه عبارتند از :
  • تعداد زیادی بوته را می‌توان از مساحت های کوچک به دست آورد.
  • از تعداد محدودی پایه مادری می توان تعداد قابل توجهی بوته تهیه کرد.
  • روشی ساده و ارزان قیمت بوده و در مدت زمان کوتاهی می تواند تعداد زیادی عوامل تکثیر به دست آورد.
  • تعرق صفات در این روش تکثیر به حداقل می‌رسد.
  • خواباندن

در این روش شاخه های بلند و تقریبا نرم را انتخاب کرده و روی آن ها خاک ریخته و پس از ریشه دار شدن اقدام به کشت آن ها می‌شود.

  • پیوند زدن

یکی از روش های متداول تکثیر گونه های با ارزش گل محمدی پیوند زدن است. بین پیوند و پیوندک از نظر بیوشیمیایی اثر متقابل وجود دارد، لذا باید بین این دو هماهنگی وجود داشته باشد، یعنی کیفیت رویشی آن ها کم و بیش یکسان باشد. در غیر این صورت عمل پیوند زدن موفقیت آمیز نخواهد بود. پیوند زدن باید به سرعت انجام شود تا محل های برش خشک نشود.

با پیوند زدن بر روی پایه های مقاوم به آفات و بیماری ها و همچنین سازگار با شرایط اقلیمی و ادافیکی منطقه می‌توان به گیاهان مناسبی از حیث کمیت و کیفیت محصول دست یافت. گیاهان پیوندی نسبت به گیاهان بذری زودتر به گل می روند و در خصوصیات رشدی و نموی مانند اندازه و شکل بوته، فصل گلدهی، رنگ گل و میزان اسانس از یکنواختی و کیفیت مناسب تری برخوردارند.

  • پاجوش

معمولاً هر گیاه مادری چند ساله ( از سال سوم رویش به بعد ) چندین پاجوش ( ۲۰ تا ۶۰ عدد ) تولید می‌کند. این پاجوش‌ها از سرعت رشد زیادی برخوردارند. در این روش اواخر دوره رویش گیاه ( فصل پاییز ) تا اواخر زمستان پاجوش ها را جدا کرده و در زمین اصلی کشت می‌کنند. گیاهانی که به این روش تکثیر می شوند در سال اول رویش مقدار کمی گل تولید می‌کنند. تولید گل در این گیاهان از سال سوم رویش به بعد به حداکثر می‌رسد.

  • کشت بافت

کشت سلول و بافت گیاهی روشی متداول برای تکثیر رو.یشی گل محمدی است. به طور کلی در تکثیر ر.ویشی گل محمدی گیاهان در ردیف‌های به فاصله ۳ تا ۴ متر در زمین اصلی کشت می شوند. فاصله دو بوته. در طول ردیف .نیز ۳ تا ۳.۵ متر. در نظر گرفته می شود. در برخی کشورها در هر دو تا سه بوته کشت می کنند.

برداشت گل

برداشت گل از مهم‌ترین، حساس‌ترین و پر هزینه‌ترین عوامل تولید گل محمدی است. زمان برداشت گل محمدی در کاشان، حدوداً از اوایل خرداد ماه تا اواسط تیر ماه است. اين كار در هر منطقه 30-20 روز طول می کشد. گل محمدی .پس از باز .شدن، دوام کمی روی. شاخه دارد. در صورت. تأخیر، طی 24 ساعت. رنگ آن سفید شده و می‌ریزد. بنابراين لازم است. قبل از طلوع آفتاب و. ترجیحاً در هوای. خنک بامدادی، اقدام به. برداشت روزانه گل‌های. باز شده نمود.

با گرم شدن هوا، گل‌های برداشت. شده به‌سرعت پژمرده. می شوند. به دليل اين. که معمولاً گل‌ها .روی هم انبار و فشرده .می‌شوند، فعالیت‌های .تخمیری شدت می يابد.
به علاوه، فعالیت کارگران. گلچین، به علت افزایش. دما کند می‌شود. به اين خاطر، بهتر است. کارگران در اواسط روز به استراحت بپردازند. و كار گلچینی، به ساعت‌های خنک روز محدود شود.

موارد استفاده انواع گل محمدی

شایع‌ترین موارد استفاده سنتی از گل محمدی تهیه عطر و گلاب است. گلاب حاصل برای شستشوی امکان متبرکه و نیز در صنعت گزسازی و تولید شیرینی‌جات و مرباجات مصرف دارد. تهیه گل خشک جهت نگه‌داری در سجاده‌های نماز و خوشبو نمودن محیط‌های کوچک نیز از قدیم الایام مرسوم بوده است. در منابع داروسازی گلاب و اسانس گل محمدی مصارف متعددی دارد.

اسانس رز یکی. از عطرهای بسیار معروف می باشد. که به طور وسیع در عطرسازی.و سایر فرآورده های. آرایشی به .عنوان خوشبو کننده. به کار می رود. قسمت. اعظم اسانس. گل محمدی در کشورهای. بالکان، فرانسه، ترکیه، مراکش، اسپانیا و ایران تولید. می شود. برای اسانس. اثرات ضد ویروس .و باکتری، ضد. اسپاسم، آنتی سپتیک، تونیک. کلیه و خون، آرام‌ بخش. و اثرات. متعدد دیگر ذکر شده است.

 

کاربران عزیز :

جهت کسب اطلاعات بیشتر .در رابطه با نحوه صادرات گیاهان. دارویی و نکات مهم .نحوه بسته بندی. کالاهای .صادراتی ، توصیه می کنیم. مقالات زیر را مطالعه. نمایید.

بسته بندی کالاهای صادراتی

صادرات گیاهان دارویی

هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 12 ساعت قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 13 ساعت قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما