مقالات صادرات

مقالات واردات

آموزش اصول و آداب مذاکره تجاری بین المللی حرفه‌ای

اصول و فنون مذاکرات تجاری بین المللی

 

اصول و فنون آداب تجاری بین المللی

آموزش یافتن و رعایت آداب مذاکره تجاری درست در می‌تواند در جذب مشتری بین المللی بسیار تاثیر مثبت بگذارد. رعایت.اصول رفتاری مذاکره، علاوه بر حرفه‌ای نشان دادن شما، موجب این می‌شود که طرف معامله، احترام به فرهنگ و اصول.کاری آنها را از جانب شما حس کرده و برای عقد قرارداد مشتاق باشد.

باید بدانید که نوع رفتار، پوشش و سناریو مذاکره برای هر گروه و یا کشوری متفاوت بوده و حتما باید با علم به شناخت آنها، چیده و عملی گردد. در این مقاله به بررسی آداب مذاکره تجاری بین المللی و همچنین اهمیت آن در مذاکرات را بررسی می کنیم.

اهمیت شناخت آداب مذاکرات تجاری بین المللی

  • ساخت یک پایه مستحکم برای داشتن روابط تجاری در بلندمدت
  • در ایجاد معاملات تجاری مهم بسیار کمک کننده می‌باشد
  • تصویر خوبی از برند تجاری شما در خاطر آنها باقی می‌ماند
  • احترام به اصول و فرهنگ مردم و کشور طرف مذاکره
  • جلب توجه و جذب مشتریان بزرگ در سطح بین‌الملل

 

مهم‌ترین اصول و آداب رفتاری در مذاکره تجاری بین المللی

  • مشخص نمودن شروع و پایان زمان مذاکره تجاری
  • انتخاب درست افراد برای مذاکره گروهی
  • رفتار اصیل و محترمانه در هنگام مذاکره تجاری
  • پوشش درست و مناسب
  • همراه داشتن وسایل لازم برای انجام مذاکره
  • دانستن هدف و نتیجه نهایی در مذاکره بین المللی
  • صبور بودن در رفتار حین مذاکره
  • به صحبت‌های افراد مقابل به خوبی گوش دهید
  • سنجیده پیش روید و سنجیده تر عقب‌نشینی کنید
  • در سخنوری انعطاف‌پذیر باشید تا مذاکره دوستانه پیش رود
  • شناخت رفتار بدن
  • قبل از مذاکره در خصوص افراد مقابل مذاکرات خود به خوبی تحقیق کنید
  • برای طرف مذاکره هدایایی درنظر بگیرید

 

پیشنهاد می کنیم بخش بازاریابی بین المللی و اهمیت آن را نیز مطالعه نمایید.

 

مشخص نمودن شروع و پایان زمان مذاکره تجاری

برای مذاکره خود زمان‌بندی داشته باشید و در آن زمان‌بندی تمام شروط مذاکره که باید درخصوص آن صحبت می‌شد را پیش ببرید. در صورت لزوم از قبل چک لیستی تهیه نموده و آن را تا حد ممکن به خاطر بسپارید تا چیزی از قلم نیافتد.

تا جای ممکن سعی کنید صحبت‌های عادی و یا سخنانی که در آخر تبدیل به مناظره شده و شما را از شروع مذاکره دور می‌کند، اجتناب کنید و یا آن را در زمان‌بندی جدایی از هدف اصلی مذاکره خود قرار دهید تا مذاکرات تجاری به نتیجه دلخواه هر دو طرف معامله بیانجامد.

انتخاب درست افراد برای مذاکره گروهی

برای شرکت در مذاکرات تجاری بین المللی معمولا فرد به تنهایی ورود نمی‌کند و گروهی از افراد مجرب از شرکت را انتخاب کرده و با آنها به جلسه مذاکره می‌رود.

افرادی که شما انتخاب می‌کنید علاوه بر حرفه‌ای بودن در سمت و تخصص خود، باید به فرهنگ، زبان و آداب و اصول.مذاکره با افراد مقابل در معامله، مسلط بوده و بهتر است که تجربه کافی برای شرکت در جلسات این‌چنینی را داشته باشند.

زیرا رفتار هر یک از آنها می‌تواند به پیشرفت جلسه مذاکره و همچنین رسیدن به نتیجه مطلوب از آن بسیار موثر باشد و یک رفتار اشتباه ممکن است معامله را بر هم زند.

رفتار اصیل و محترمانه در هنگام مذاکره تجاری

نوع رفتار شما و گروهتان در روند مذاکره تجاری بسیار مهم می‌باشد. یکی از اصول رفتاری در مذاکره این است که شما در نظر داشته باشید که مهمان آن جلسه در کشور دیگر هستید و یا میزبان آن افراد در کشور خود. رعایت اصول مهمان و میزبانی در نوع رفتار متفاوت بوده و شما نسبت به آن باید برخورد درستی داشته باشید. تحلیل و بررسی نوع اداب و رسوم کاری و مذاکراتی طرف مقابل معامله نیز بسیار در این امر به شما کمک خواهد کرد. در هر صورت باید بسیار محترمانه و طبق اصول پیش روید. نه خیلی دوستانه و نه پرخاشگرانه یا جبهه‌دار.

به این نکته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از هر گونه مشکل و یا تضاد فرهنگی، بهتر است در مذاکرات تجاری، زیاد درخصوص مسائل سیاسی یا اجتماعی کشورها صحبت نکنید.

پوشش درست و مناسب

برای مذاکره تجاری در هر کشور بهتر است با پوششی رسمی به جلسات وارد شوید. زیرا ظاهر شما یکی از ابعادیست که جدیت شما در کار و رفتارتان را به نمایش می‌گذارد.

به تمیزی و اتوکشی لباس‌های خود توجه کرده تا شلخته به نظر نیایید. داشتن ظاهری آراسته یکی از رفتارهای مهم در مذاکرات تجاری بین المللی و به نوعی حفظ احترام طرف.دیگر معامله می‌باشد.

همراه داشتن وسایل لازم برای انجام مذاکره

به همراه داشتن تمامی لوازم اعم از محصولات مورد صحبت در مذاکره یکی از اصول مذاکره می‌باشد.

دانستن هدف و نتیجه نهایی در مذاکره بین المللی

قبل از شروع معامله حتما هدف نهایی معامله را برای خود تعیین نمایید.

  • میخواهید چه مقدار خرید یا فروش داشته باشید
  • در ازای فلان مقدار خرید چقدر تخفیف نیاز دارید و یا در ازای فروش تا چه مقدار می‌توانید تخفیف بدهید
  • هدفتان از این معامله تنها فروش این محصول است و یا می‌خواهید برای محصولات دیگرتان نیز تبلیغ نمایید
  • این معامله تا چه زمانی رخ دهد که برای شما سودمند باشد
  • و …

صبور بودن در رفتار حین مذاکره

در رفتار با افراد حاضر در مذاکره سعی نمایید با صبر و شکیبایی برخورد کرده و از تصمیمات سریع و صحبت‌های.خشک یا تندخویی اجتناب کنید. وقتی با مشکل و یا بحثی در مذاکره مواجه شدید که قبلا در خصوص پذیرش و عدم.پذیرش آن فکر نکرده بودید، بهتر است پاسخ را به تعویق انداخته و برای فکر کرده به آن مهلت بخواهید تا اشتباها بیگدار به آب نزنید.

به صحبت‌های افراد مقابل به خوبی گوش دهید

گوش دادن به صحبت‌های افراد حاضر در مذاکرات تجاری و همچنین تحلیل کردن آنها نه تنها موجب احترام به آنها می‌شود، بلکه در تصمیم گیری و رسیدن به نتیجه مطلوب از مذاکره نیز می‌انجامد.

سنجیده پیش روید و سنجیده تر عقب نشینی کنید

سنجیده پیش رفتن در معامله و همچنین علم به اینکه در کجا باید عقب نشینی کنید در مذاکره بسیار مهم است و این امر مستلزم داشتن بررسی درست در خصوص سود و منفعت شما در معامله می‌باشد. باید گاهی برای پیشروی معامله کوتاه بیایید، البته این در صورتی است که پیدا کردن یک مشتری جدید و همچنین بیشتر شناخته شدن برندتان از مبلغی که در این معامله دریافت می‌کنید مهمتر باشد.

در سخنوری انعطاف‌پذیر باشید تا مذاکره دوستانه پیش رود

بهتر است در صحبت کردن رسمی باشید ولی رسمی بودن به معنای خشک برخورد کردن در مذاکره نیست. شما در مذاکرات تجاری باید به گونه‌ای صحبت کنید تا علاوه بر دادن حس اطمینان و حرفه‌ای بودن کار و محصولاتتان، چاپلوس و یا غیردوستانه به نظر نیایید. به قول معروف با پنبه سر ببرید و هم دوستان و اصیل برخورد کنید و هم به اهدافتان برسید.

شناخت رفتار بدن امری مهم در آداب مذاکره تجاری بین المللی

آگاهی و شناخت رفتار بدن یکی دیگر از اصول مهم در مذاکرات بین المللی می‌باشد. شما اگر به زبان بدن آگاهی داشته باشید می‌توانید رفتار بعدی فرد مقابل خود را حدس بزنید و با علم به ری اکشن او، خواسته خود را مطرح نمایید. شناخت زبان بدن به شما در رسیدن به نتیجه مطلوب از مذاکره کمک می‌کند.

قبل از مذاکره در خصوص افراد مقابل مذاکرات خود به خوبی تحقیق کنید

یکی دیگر از آداب و اصول مهم در مذاکرات، تحقیق کافی در خصوص شرکت، فرهنگ، آداب و رسوم کاری و حتی افرادی که در مذاکره حضور دارند، می‌باشد. این امر به شما کمک می‌کند تا در مذاکره بهتر پیش روی کنید و معامله را به عقد قرارداد برسانید. شناخت درست و کافی طرف معامله موجب می‌گردد تا شما برای هر سخنی جواب به جایی داشته باشید و با تسلط کامل مذاکره را به انجام برسانید.

برای طرف مذاکره هدایایی درنظر بگیرید

دادن هدیه و سوغات در مذاکره تجاری علاوه بر شناساندن تولیدات داخلی کشورمان، باعث دادن حس خوب به طرف.دیگر معامله می‌شود و همچنین دست و دلبازی شما را نشان می‌دهد. گاهی می‌توانید برای تبلیغ.دیگر محصولات خود، یکی از آنها را در نظر بگیرید و علاوه بر هدیه دادن، محصول جدید یا قدیمی خود را نیز در آن مذاکره به نمایش گذاشته‌اید و شاید معامله.بعدی، خرید همین محصولی باشد که به عنوان هدیه تقدیمشان کردید.

 

برخی از عواملی که موجب شکست در مذاکره تجاری می‌شود

  • عدم آماده سازی برای مذاکره
  • عدم خلاقیت و نداشتن استراتژی در مذاکره تجاری
  • بیش از اصولی بودن و نتیجه مطلوب داشتن در درازمدت، به قرارداد.بستن و بنده شدن در معامله به هر نحوی، تمرکز کنیم
  • درگیری لفظی و فیزیکی در مذاکره
  • در مذاکره بیشتر حرف خود را بزنید، تا گوش دهید

 

جمع‌بندی

داشتن یک مذاکره تجاری بین المللی صحیح.نیازمند رعایت تکنیک‌ها و اجرای درست آنها می‌باشد. تیم آیکسپورت در این مقاله به شما مهم ترین روش‌های آداب و اصول یک مذاکره قدرتمند را آموزش داده و شما.می‌توانید با تکیه بر این اطلاعات در مذاکرات به خوبی بدرخشید و معاملات سودمندی را رقم زنید.

نویسنده:باعدل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما