مقالات صادرات

مقالات واردات

صادرات پسته

صادرات پسته ( پسته خشک – پسته تازه )

 

صادرات پسته

 
پسته

 

 
پسته درختی است دو پایه از تیره پسته سانان که از نظر مرغوبیت به پسته ایرانی مشهور می باشد. درخت پسته اهلی .L Vera Pistacia متعلق به تیره سماق Anacardiaceae است. جنس Pistacia دارای ۱۱ گونـه اسـت که همگی آنها از خود، تربانتین یا سقز ترشح میکنند. گیاهان این تیره به صورت درخت یا درختچه هستند.
 
 

 

تولید جهانی پسته

پسته ( پسته خشک – پسته تازه ) مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول ۹۳۶ مین محصول معامله شده و ۴۲۶۴ مین محصول پیچیده است.

صادرکنندگان برتر پسته در سال ۲۰۲۲ کشورهایی از جمله : ایالات متحده آمریکا ( ۱,۶۰۹,۴۸۲ میلیارد دلار ) ، ایران (۳۲۰,۴۷۵ میلیون دلار ) ، آلمان ( ۱۷۲,۳۱۴ میلیون دلار ) ، بلژیک ( ۸۹,۱۵۸ میلیون دلار )  و امارات متحده عربی ( ۸۰,۱۴۳ میلیون دلار ) هستند .

واردکنندگان برتر پسته در سال ۲۰۲۲ کشورهایی از جمله : آلمان ( ۳۲۳,۳۰۶ میلیون دلار ) ، چین ( ۲۹۲,۲۱۵ میلیون دلار ) ، بلژیک ( ۱۷۹,۷۶۲ میلیون دلار ) ، ترکیه ( ۱۳۱,۳۲۹ میلیون دلار ) و اسپانیا ( ۱۱۴,۱۸۹ میلیون دلار ) هستند .

 

جغرافیایی محصول پسته ( آمار تولید استانی )

درحال حاضر سطح زیر کشت پسته در ایران بیش از ۳۶۰،۰۰۰ هکتار میباشد که استان کرمان یک چهارم باغـات کشور را دارا است. اما بهدلیل محدودیتهای منابع آبی و تغییرات اقلیم سطح زیر کشت پسته در این استان در حال کاهش بوده ولیکن سطح زیر کشت این محصول در کشور در حال افزایش است. اسـتان های یـزد ، خراسـان ، فـارس ، سمنان ، سیستان و بلوچستان ، قزوین ، مرکزی ، اصفهان و قم از جمله سایر استان های پسته خیز کشـور میباشند. از سال ۲۰۱۱ ایران در جایگاه دوم تولید پسته در جهان قرار گرفت.

 

انواع پسته

صادرات سیب

مهم ترین ارقام پسته صادراتی ایران

پسته فندقی

این گونه از پسته نسبت به  دیگر ارقام از سایز کوچک تری برخوردار بوده و از نظر اندازه کمی کوچک تر از فندق می باشد. پسته فندقی به دلیل سایز کوچک و تعداد بیشتر در واحد وزن ، موردتوجه قرار گرفته و بیش ترین میزان صادرات را در بین همتایان خود دارد.

این پسته در سایزهای ۲۶-۲۸ , ۲۸-۳۰ , ۳۰-۳۲ موجود می باشد.

پسته احمدآقایی

اینگونه از پسته اندازه ای بزرگ تر از فندقی دارد و دارای بهترین طعم ما بین دیگر پسته ها می باشد به همین دلیل از پسته های محبوب جهت صادرات می باشد  که در کشورهای شرق آسیا مصرف بالایی دارد.

این پسته در سایز های ۲۲-۲۴ , ۲۴-۲۶ موجود است.

پسته اکبری

اینگونه از پسته در مقایسه با گونه احمدآقایی دانه های کشیده تر دارد که باعث شده قیمت بالا تری نیز داشته باشد به نحوی که گران قیمت ترین پسته صادراتی ایران لقب گرفته است.

این پسته در سایز های ۲۰-۲۲ , ۲۲-۲۴ موجود است.

پسته کله قوچی

این گونه پسته، اندازه ای درشت و گرد دارد و دارای طعم منحصر به فرد خود می باشد.

این پسته در سایزهای ۱۸-۲۰, ۲۰-۲۲, ۲۲-۲۴, ۲۴-۲۶ موجود است.

پسته بادامی

اینگونه پسته به گونه احمد آقایی شباهت دارد و مغز آن شبیه به بادام است.

این پسته در سایزهای ۲۴-۲۶ , ۲۶-۲۸ , ۲۸-۳۰ موجود است.

مغز پسته

مغز.پسته تهیه شده از پسته های دهن بسته

مغز پسته سبز

این نمونه جهت استفاده در صنایع غذایی برای طعم دهی و استفاده در بستنی و دسر ها مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه صادرات پسته به کشورهای مقصد

برای شروع فرآیند صادرات پسته باید نیاز مشتری درنظر گرفته شود که ممکن است بر اساس.کشور مقصد نوع کیفیت پسته موردنظر متفاوت باشد. معمولا کشورهای اروپایی در این قضیه.سختگیر هستند و بهترین کیفیت پسته به این کشورها صادر می شود.

در مقابل کشورهای کمتر توسعه یافته و با درآمد متوسط کیفیت های متوسط بازار بیشتری دارند. پس از انتخاب نوع کیفیت نوع پسته صادراتی با استاندارد های ذکر شده توسط مشتری هم چنین مطابق با استاندارد های مورد نیاز گمرک کشور فرستنده و کشور گیرنده تامین می شود.

برای مثال بسیاری از استاندارد ها در مورد به آزمایش های تاکید کیفی مواد غذایی هستند به طور مثال استاندارد های مواد غذایی در کشور آلمان بسیار نسبت به مقادیر آفلاتوکسین سخت گیر هستند به همین جهت فقط پسته های با مقادیر بسیار پایین سم آفلا توکسین به این کشور راه پیدا می کنند.

بر اساس قوانین و مقررات کشور هدف در مورد واردات مواد غذایی و به خصوص استاندارد‌ های واردات خشکبار و مواد غذایی در گمرک مقصد که در تمام کشور های اتحادیه اروپا ضروری است تا گواهی های سلامت مواد غذایی و رعایت حدود مجاز از آزمایشگاه های معتبر اداره استاندارد گرفته شود و برای برخی موارد خاص غذایی یا دارویی تاییدیه هایی از اداره غذا و داروی کشور گرفته شود. طی کردن این مراحل گرفتن مجوز ها و تاییدیه ها قبل از ارسال کالا از گمرک الزامی است.

دریافت تاییدیه سلامت برای صادرات پسته و فراورده های آن از نظر میزان آلودگی به سم آفلاتوکسین فرآیندی تا حدودی وقت گیر است که باید در جدول زمانبندی صادرات پسته به خوبی لحاظ شود تا مانع از ضرر و زیان احتمالی شود.

روش صادرات پسته ( کسب مجوزهای لازم )

طی کردن مراحل بالا از الزامات صادرات پسته می باشد. پس از تهیه و تامین بار خود می بایست بسته بندی های مناسبی برای حمل نقل آن تهیه شود و تمامی اطلاعات شرکت و اطلاعات مربوط به بار را بر روی بسته بندی ها درج شود. در بیشتر اوقات پسته به صورت فله صادر می شود که در این صورت می توانید اطلاعات را بر روی گونی یا به شیوه ی لیبل زدن هک کنید.

یکی از راحت ترین روش ها برای طی کردن مراحل گمرکی، استفاده از ظرفیت های گمرکی محل تامین بار است که برای صادرات پسته می توانید از گمرکات استان کرمان برای طی کردن پروسه ی اظهارنامه و استاندارد ها و.. استفاده کرد. در این فرآیند برای گرفتن مجوز های لازم، گمرک و اداره استاندارد صادرکنندگان را ملزم به گرفتن تاییدیه های بهداشتی محصول و میزان آفلاتوکسین موجود می کنند. البته در صورتی که صادرات پسته به صورت بسته بندی کامل شرکتی و دارای مجوز های بهداشتی شرکت بسته بندی باشد نیازی به تاییده ی مجدد ندارند و این روش مخصوص صادرات پسته فله می باشد.

جهت گرفتن تاییدیه استاندارد و بهداشتی ابتدا از بار موجود نمونه گیری می شود بو به آزمایش گاه مواد غذایی و استاندارد ارجاع داده می شود تا گواهی بهداشت و سلامت نباتات گرفته شود.

در تمامی مراحل بالا می توانید از کمک و مشاوره ی شرکت ها و افراد ترخیص کار نیز استفاده کنید تا با سرعت این مراحل طی شوند.

چگونگی صادرات پسته ( باربری و حمل و نقل تا مقصد)

پس از طی کردن تمامی مراحل بالا و گرفتن مجوز ها و استاندارد های لازم نوبت به مرحله ی بارنامه شدن پسته می رسیم. با وجود شرکت های زیادی در زمینه حمل و نقل بین المللی فعال در ایران این مرحله سختی  زیادی ندارد و به راحتی می توانید شرکت معتبری در زمینه بیابید. پس از یافتن شرکت معتبر نسبت به بررسی تمامی مراحل اقدام کنید. ابتدا کانتینری که باید بار پسته در آن قرار بگیرد را به دقت بازرسی کنید . در صورت امکان نسبت به ضدعفونی حشرات و قارچ های احتمالی اقدام کنید. به خصوص اگر  بار باید بر روی دریا حمل شود که رطوبت بالا می تواند بر روی بار تاثیرگذار باشد. برای خشکبار های مانند انجیر خشک به علت حساسیت بالای این جنس می بایست از کانتینر یخچال دار استفاده کرد تا در مدت حمل و نقل آسیب نبیند.

در صادرات پسته و دیگر خشکبار و در عرف تجارت.بین المللی بسیار مرسوم است که با ارایه ی پیش نویس تسلیم بار حاوی مشخصات خریدار به شرکت باربری بین الملل نسبت به تسویه حساب.نهایی اقدام می کنند و بارنامه و مابقی اسناد را به همراه بار برای خریدار جهت ترخیص کالای نهایی ارسال می کنند. پس از رسیدن بار به مقصد خریدار با همین بارنامه و مابقی اسناد اعمم از استاندارد ها و… نسبت به ترخیص بار خود از گمرک کشور مقصد اقدام می کند.

برای گرفتن گواهی مبدا از اتاق.بازرگانی نیز از بارنامه حمل و نقل استفاده می شود و پس از صدور این گواهی نامه ی مبدا نیز با سایر اسناد برای خریدار نهایی ارسال.می گردد تا صادرات پسته آخرین مراحل خود را نیز طی کند. در ادامه می توانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص ترخیص گمرکی مقاله ” مراحل ترخیص از گمرک ” را مطالعه نمایید.

کشورهای صادرکننده پسته

این نقشه میزان صادرات پسته را در کشورهای صادرکننده.پسته نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص صادرات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

کشورهای واردکننده پسته

این نقشه میزان واردت پسته را در کشورهای واردکننده پسته نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

صادرات پسته ایران

ایران یکی از بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده پسته در جهان است و پسته جز با ارزش ترین محصولات کشاورزی ایران به شمار می آید. صادرات پسته و صادرات خرما در ایران به کشورهای دیگر جهان سابقه ی زیادی دارد و به نحوی از تجارت های.سنتی ایران به شمار می رود. در سال های اخیر و با ورود.آمریکا به بازار صادرات پسته ، رقابت تنگاتنگی.میان.ایران و آمریکا بر سر این.تجارت پر سود در گرفته است و آمریکا با توسعه ی مزارع پسته ی خود در ایالت.کالیفرنیا و به مدد ایرانیان.مقیم.آمریکا توانسته است تولید خود را به سطح ایران و حتی بیشتر برساند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص.صادرات انواع.محصولات ، به مقاله ” تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی ” مراجعه کنید.

به طور میانگین هر ساله ۱.۲ میلیارد دلار ارزش.صادرات پسته ی ایران است که با توجه به شرایط.کشت و تحریم های ایران با افزایش یا کاهش رو به رو بوده است. رقیب.سوم ایران و آمریکا در سال های اخیر کشور ترکیه بوده است که البته تولید پسته در ترکیه در مقابل این دو کشور.بسیار ناچیز است.

 

مشکلات موجود در صادرات پسته

  • عدم توانایی مالی صادرکنندگان به دلیل گران قیمت بودن محصول و عدم دسترسی به امکانات مالی با بهره پایین ( نرخ لایبور ) در قبل از فصل برداشت
  • فقدان بانک یا موسسه مالی و اعتباری برای اعطاء تسهیلات ارزی با نرخ بهره قابل رقابت با وام های کشورهای خارجی
  • استفاده از روش های سنتی در تجارت بین الملل
  • عدم عقد قراردادهایی با حجم بالا و مدت زمان طولانی به دلیل ریسک بالای این نوع کار در ایران
  • عدم تبلیغات و بازاریابی برای پسته ایران با توجه به توان تبلیغاتی و بازاریابی رقیب اول ایران یعنی کشور آمریکا
  • عدم حمایت های لازم در خصوص تخصیص.یارانه حمل ( دریایی – هوایی – زمینی – ریلی و غیره ریلی )
  • ضعف سیستم حمل و نقل
  • نوسانات نرخ ارز
  • بالا بودن تعرفه صادرات پسته فرآوری شده در گمرکات.کشورهای خارجی
  • کم توجهی به کیفیت و بهداشت محصول از باغ تا صادرات و ضعف سیستم های نظارت و کنترل های بهداشتی از جمله درخصوص آفلاتوکسین و سموم باقیمانده

ارایه راهکار و الزامات توسعه صادرات محصول پسته

  • اطلاع رسانی مؤثر به صادرکنندگان در رابطه با منابع موجود بانکی و ضوابط و مقررات
  • ایجاد تنوع بیشتر در تسهیلات اعطایی بانک ها
  • زمان اعطای تسهیلات صادراتی متناسب با نیاز صادرکننده و تسهیل بازپرداخت
  • اطلاع رسانی فهرست سموم دفع آفات نباتی مورد تأیید و مجاز مناسب باغات پسته جهت معرفی به باغداران و تولید کنندگان

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مستثنی شدن ثبت‌سفارش‌های دارای تخصیص ارز از بررسی سیستمی سهمیه واردات 📢قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت؛ ✅ به...
تاریخ انتشار : 19 ساعت قبل
تغییر در نحوه ارسال ثبت سفارش به گمرک برای تخصیص‌های در صف سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه‌ای موضوع تغییر...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
مهلت رفع تعهد ارزی ۱۴۰۲ تا پایان تیر ۱۴۰۳ تمدید شد 👈بر اساس مصوبه جدید دولت، صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
اصلاح عوارض جو وارداتی پیرو ابلاغیه شماره ١۴٠٣/۵۴۶۹۸٢ مورخ ١۴٠٣/٠۴/٢٠ موضوع عوارض جداول ۵ و ١۶ قانون بودجه سال ١۴٠٣...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
شرایط قرنطینه ای واردات ریشه خشک پنجه شیطان از کشور نامیبیا و گیاه خرد شده کاکائو از کشور چین ضمن...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
اصلاح دستورالعمل ضمانت نامه های بانکی 🟠تعدیل حد ضمانتنامه های بانکی به جهت تأمین حقوق ورودی به مبلغ بیش ۱.۵...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما