گروپاژ یا حمل مشترک بار
گروپاژ یا حمل مشترک بار : اگر مقدار و حجم کالا کمتر از مقدار فضای یک کانتیز باشد، بهتر است کالای واردکننده با کالای دیگران به صورت مشترک در یک کانتینر باشد. زیرا هزینه حمل را پایین می آورد اما زمان حمل بیشتر طول می کشد. به این اقدام اصطلاحا گروپاژ می گویند.
همانطور که می دانید حجم یک کانتینر ۲۰ فوتی حدود ۳۵ متر مکعب است. لذا شرکت های وارداتی که خدمات فورواردری ارائه می دهند بار را از مشتری با اعلام هزینه دریافت کرده و چون مشتریان زیادی دارای کالاهای خورده بار هستند بازرگانی ها می توانند بار را جمع کرده و یک جا ارسال کنند که اصطلاحا به آن گروپاژ و یا خرده بار می گویند.
اما هنگامی که بار به صورت FCL ( Full container Loading ) حمل می شود، طبیعتا بایستی کل حجم یک کانتینر اشغال شود. به صورتی که کانتینر های ۲۰ فوت HQ امکان بارگیری تا ۳۵ متر مکعب و کانتینر های ۴۰ فوت HQ تا حدود ۷۰ متر مکعب قابلیت بارگیری دارند.
باید بدانیم که حمل خرده بار نیز قواعد خودش را دارد. حمل همزمان بسیاری از کالاهای که نیاز به استاندارد اجباری دارند و به صورت خرده بار است با کالاهایی مثل قطعات الکترونیک و یا هر کالایی که نیاز به استاندارد و یا مجوز ندارند کار بسیار اشتباهی است.
چرا که این امر باعث می شود کل بار تا زمان اخذ مجوز کالاهای نیازمند استاندارد در گمرک مانده و اجازه ترخیص به آن داده نشود و زمان زیادی را برای رسیدن بار از دست بدهید.
انواع کانتینر برای حمل بار
- استفاده از کانتینرهای FCL :
این کانتینرها که تقریبا خصوصی هستند و برای حمل بار کالاهایی می باشد که فقط یک پروانه ی گمرکی دارند.
- استفاده از کانتینرهای LCL :
از این نوع کانتینرها که برای حمل کالاهای مختلف مربوط به چند فرد استفاده می شود و دارای چند پروانه ی گمرکی می باشند.
در ادامه جهت آشنایی بیشتر، مقاله حمل و نقل FCL و LCL تفاوت آن ها را مطالعه نمایید.
بارهای که با گروپاژ حمل می شوند
- بارهای نمایشگاهی بین دو کشور
- اخذ نمونه کالاهای تجاری از شرکت های مختلف
- خریدهای با حجم کم مناسب است.
- واردات کالای موقتی به عنوان مثال تعمییرات دستگاه های معدنی که بعد از طی زمانی مشخص از کشور خارج می شود.
- دستگاه های حساس مانند ایکس ری که با احتیاط باید حمل شوند از طریق حمل هوایی
- برای مصارف شخصی خرید از سایت های حراجی و هر سایتی در دنیا
معایب و محاسن حمل مشترک
مزایای حمل بار از طریق گروپاژ
زمانی که برای حمل کالا از گروپاژ استفاده می کنید هزینه ی حمل بار کاهش پیدا می کند.
معایب حمل بار از طریق گروپاژ
زمان حمل کالا افزایش پیدا می کند و این افزایش زمان دلایل گوناگونی دارد. مثلا در هنگام بارگیری نمی توان کالاهایی را که نیاز به دریافت مجوز استاندارد ندارند را به همراه کالاهایی که به آن ها مجوز اجباری استاندارد تعلق می گیرد با هم بارگیری کرد.
زیرا در هنگام ترخیص کالا دچار مشکل می شوید و بار شما باید در کنار کالاهایی که نیاز به دریافت مجوز استاندارد دارند باقی بماند در نتیجه به علت طولانی شدن ترخیص کالا بازار فروش آن کالا را از دست داده و دچار ضرر می شوید.
حمل کننده های کالا با کنار هم قرار دادن کالاهای گروه گروه، یک رسید به صاحبان کالا ارائه می دهند و خود به عنوان مالک کل کالاها محسوب می گردند و بدین صورت حمل کننده کالا فقط یک بارنامه جهت فوروارد صادر می نمایند.
کاربران عزیز :
در این بخش از سایت لیست مشاوران امور حمل و نقل کالا قابل مشاهده است. برای مشاهده جزئیات کامل و تماس با هر کدام شما می توانید به صفحه اختصاصی هر مشاور مراجعه نمایید.
برای مشاهده آخرین اخبار و مقررات حمل و نقل به لینک زیر مراجعه نمایید.