خدمات تخصصی

مقالات تخصصی

ساختار GTIN

ساختار GTIN

ساختار GTIN : GTIN خانواده ‏ای از ساختارهای داده‏ای GS1 (EAN.UCC) را توصیف می ‏کند که ۱۴ رقم را به کار می‏ گیرد. کد GTIN شناسه کالا برای اطمینان از تقلبی نبودن آن است و در حال حاضر به طور گسترده‏ ای به شکل بارکد مورد استفاده قرار می‏ گیرد. البته می ‏تواند به صورت های مختلف دیگری نیز از قبیل شناسایی فرکانس رادیویی ( RFID ) به کار رود و به شکل انواع مختلف دیتا کریرها رمز شود. GTIN تنها یک عبارت است و هیچ تاثیری بر استانداردهای موجود ندارد و هیج الزامات اضافه ‏ای برای سخت افزارهای اسکن به همراه ندارد.

 


 

جهت ثبت نام / ورود به سامانه شناسه کالا کلیک کنید.

برای مشاهده اطلاعات تماس با مرکز پشتیبانی سامانه شناسه کالا کلیک کنید.

 

GTIN چیست

شناسه جهانی قلم کالای تجاری ( GTIN )، شناسه بین المللی است که توسط سازمان جهانی GS1 ارائه شده و در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این شناسه معمولا توسط تولیدکننده از سازمان مورد نظر خریداری شده و سالانه باید مجددا شارژ گردد.

تعداد ارقام این شناسه به طور معمول ۸ ، ۱۲ ، ۱۳ یا ۱۴ رقم است. در ایران معمولا که سیزده رقمی رایج است که با پیش شماره ۶۲۶ شروع می گردد. تولیدکنندگان ایرانی برای دریافت این کد بایستی به مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات مراجعه کنند.

 

 

خانواده ساختارهای داده ‏ای که GTIN آن ها را دربر می‏ گیرد عبارت است از :
  • GTIN-12 (UPC-A) : یک عدد ۱۲ رقمی که در ابتدا در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفت.
  • GTIN-8 (EAN/UCC-8) : یک عدد ۸ رقمی که به طور غالب خارج از آمریکای شمالی مورد استفاده قرار می ‏گیرد.
  • GTIN-13 (EAN/UCC-13) : یک عدد ۱۳ رقمی که به طور غالب خارج از آمریکای شمالی مورد استفاده قرار می ‏گیرد.
  • GTIN-14 (EAN/UCC-14 or ITF-14) : یک عدد ۱۴ رقمی که برای شناسایی اقلام تجاری در انواع سطوح بسته‏ بندی مورد استفاده قرار می‏ گیرد.

ساختار GTIN

موسسه شماره گذاری اروپا ( EAN ) در سال ۱۹۷۷ با همکاری کارخانجات تولیدی و توزیع­ کنندگان ۱۲ کشور اروپایی به عنوان موسسه ­ای غیرانتفاعی تحت قوانین دولت بلژیک تاسیس شد. نام این موسسه از اول سال ۲۰۰۵ میلادی به GS1  تغییر یافت.

رسالت GS1  هدایت، طراحی و تحقق استانداردهای جهانی به منظور بهینه سازی و توسعه زنجیره عرضه و تقاضا است. از دیگر اهداف GS1 ساده کردن تجارت جهانی با متصل کردن جریان داده‏ ها به جریان کالاها است.

GS1 یک مجمع بین‌المللی غیرانتفاعی است که از اجتماع سازمان‌های عضو در بیش از ۱۰۰ کشور شکل گرفته است و هدف آن طراحی و پیاده‌سازی استانداردها و راه‌کارهای جهانی به منظور بهبود کارایی و شفافیت زنجیره تامین جهانی و در بین بخش‌های مختلف می باشد.

برخی از مهم‌ترین ویژگی های این سازمان به شرح زیر است :
  • GS1  یک سازمان جامع جهانی است که در زمینه استانداردهای جهانی شناسایی کالا بیش از ۳۰ سال تجربه عملیاتی دارد.
  • سازمان GS1 محدوده وسیعی از محصولات، خدمات و راهکارهای مختلف را ارائه می‌دهد که به طور قابل توجهی باعث بهبود قابلیت‌های زنجیره تأمین و تقاضای کالا می‌شود.
  • این سازمان در زمینه‌های مختلف حرفه‌ای و صنعتی مانند بهداشت، دفاع و حمل و نقل در حال سرویس دهی به صنایع است.
  • در حال حاضر یکصد و سه کشور به عنوان مرکز شماره گذاری (Member Organization) نماینده رسمی سازمان GS1 انتخاب شده‌اند و در سطح جهان متجاوز از یک میلیون شرکت عضو این سازمان هستند.
  • این سیستم به شرکت‌ها اجازه می‌دهد که به طور جهانی و منحصر به‌فرد اشیاء و کالاهای فیزیکی‌شان را مانند اقلام تجاری (سرویس و محصولات) ، اموال و دارایی‌ها، واحدهای لجستیکی، محموله‌ها و موقعیت‌های فیزیکی و موضوعات انتزاعی مانند یک بنگاه یا یک رابطه خدماتی بین تدارک کننده و تدارک گیرنده را شناسایی کنند.
  • به طور کلی کد شناسه کالا و خدمات GS1 در چهار حوزه ‌خرده فروشی ، انبارداری ، بیمارستان‌ها و در انتقال پیام‌های تجاری کاربرد دارند.
  • لازم به ذکر است علاوه بر کد شناسه کالا و خدمات که تحت عنوان GTIN (Global Trade Identification Number) شناخته می شود، این سازمان در بیش از ۱۰ حوزه‌ دیگر نیز به ارائه خدمات کدینگ می پردازد که از جمله آن ها می توان به حوزه حمل و نقل (SSCC)، شناسایی دارایی های فردی (GIAI)، شناسایی نوع اسناد (GDTI)، استاندارد تبادل داده بین شرکت ها (GS1-128) و … اشاره نمود.
شماره گذاری GS1 فاقد طبقه بندی اقلام است. ساختار کد به صورت جدول زیر است :
  • بخش اول : کد کشور که برای ایران مقدار ۶۲۶ ثبت شده
  • بخش دوم : کد شرکت
  • بخش سوم : سریال کالا

پیش شماره کشور کد عضویت شرکت شماره سریال کالا عدد کنترل
G۱ G2 G۳ M۱ M2 M3 M4 M۵ N۱ N۲ N۳ N۴ C
۶ ۲ ۶ ۱ ۴ ۱ ۱ ۲ ۰ ۳ ۱ ۲ ۹

ایران کد GTIN  را از کجا تهیه کنیم؟

کد ملی ۱۶ رقمی کالا از سه بخش اصلی تشکیل شده است. بخش اول شامل ۷ رقم ابتدایی از سمت چپ این کد است و نشان‌دهنده جایگاه محصول در ساختار ملی طبقه‌بندی کالا است. در ادامه ۵ رقم میانی کد ملی کالا نشان‌دهنده مشخصات مرجع عرضه‌کننده کالا است. یعنی هر عرضه‌کننده‌ای فارغ از این که خود کالا را تولید کرده باشد یا تنها وارد کننده آن کالا بوده است، باید ضمن مراجعه به نمایندگی‌های ایران‌کد و ارائه مدارک لازم یک کد ۵ رقمی عضویت دریافت نماید. لازم به ذکر است که این ۵ رقم در مورد تمامی محصولات این شرکت مشترک خواهد بود. در نهایت ۴ رقم پایانی نشان‌دهنده یک شماره سریال است که کالا را از سایر محصولات مشابه منحصر می‌سازد.

 

جهت ورود به سایت ایران کد ، وارد لینک زیر شوید :

سایت ایران کد

 

چه تفاوتی بین کد ۱۳ رقمی GS1 و ایران کد ۱۶ رقمی وجود دارد؟

کد ۱۳ رقمی GS1 در واقع کد GTIN کالاست که بر مبنای شناسایی کالا در سیستم بین المللی GS1 صادر می‌شود و ایران کد نماینده نهاد GS1 در داخل ایران است. این کد برای شناسایی کالای قابل عرضه در فروشگاه ها و سیستم‌های عرضه از جمله صادرات استفاده می‌شود و محتوای اطلاعاتی ندارد. کد ۱۶ رقمی ایران کد با داشتن سه بخش طبقه بندی ملی کالا ، سریال عرضه کننده و سریال کالا ، علاوه بر کارکردهای کد GS1 ، جایگاه کالا در طبقه‌بندی ملی کالا را مشخص می‌کند و برای شناسایی و طبقه بندی کالا در فرایندهای زنجیره تأمین از جمله تدارکات و طبقه‌بندی اقلام انبارها، کاربرد گسترده‌ای دارد.

 

مطالب بیشتر در خصوص سامانه

 

جهت مشاهده و ثبت نام در دوره های آموزشی صادرات و واردات و ترخیص کالا کلیک کنید.

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مستثنی شدن ثبت‌سفارش‌های دارای تخصیص ارز از بررسی سیستمی سهمیه واردات 📢قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت؛ ✅ به...
تاریخ انتشار : 22 ساعت قبل
تغییر در نحوه ارسال ثبت سفارش به گمرک برای تخصیص‌های در صف سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه‌ای موضوع تغییر...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
مهلت رفع تعهد ارزی ۱۴۰۲ تا پایان تیر ۱۴۰۳ تمدید شد 👈بر اساس مصوبه جدید دولت، صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
اصلاح عوارض جو وارداتی پیرو ابلاغیه شماره ١۴٠٣/۵۴۶۹۸٢ مورخ ١۴٠٣/٠۴/٢٠ موضوع عوارض جداول ۵ و ١۶ قانون بودجه سال ١۴٠٣...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
شرایط قرنطینه ای واردات ریشه خشک پنجه شیطان از کشور نامیبیا و گیاه خرد شده کاکائو از کشور چین ضمن...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
اصلاح دستورالعمل ضمانت نامه های بانکی 🟠تعدیل حد ضمانتنامه های بانکی به جهت تأمین حقوق ورودی به مبلغ بیش ۱.۵...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما