مقالات صادرات

مقالات واردات

دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی – تاریخی و هنری منقول مجاز

.دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی – تاریخی و هنری منقول مجاز

دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی – تاریخی و هنری منقول مجاز :  هیئت وزیران در جلسه ۸ آبان ۱۳۹۸ به پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و در اجرای آیین‌نامه مدیریت ، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی-تاریخی منقول مجاز، دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی- ‏تاریخی و هنری منقول مجاز را تصویب کرد.

متن مصوبه شماره 105576/ت54929هـ

سازمان : هیئت وزیران
تاریخ : 1398/8/22
شماره :105576/ت54929هـ

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

هیأت وزیران در جلسه ۸/۸/۱۳۹۸ به پیشنهاد شماره ۲۶۷۲۹/۹۶۲۱۰۰ مورخ۱۰/۸/۱۳۹۶ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای مواد (۲۹) و (۳۰) آیین­‌نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی ـ تاریخی منقول مجاز موضوع تصویب‌نامه شماره ۲۸۵۸۴/ت۳۳۵۴۲هـ مورخ ۱۰/۵/۱۳۸۴ و اصلاحات بعدی آن، دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی ـ ‏تاریخی و هنری منقول مجاز را به شرح زیر تصویب کرد:

تصویب نامه هیئت وزیران درخصوص دستورالعمل اجرایی تجارت اموال فرهنگی – تاریخی و هنری منقول مجاز ابلاغ شد.

ماده۱ـ در این دستورالعمل، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌­روند:

۱ـ وزارت : وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.

۲ـ آیین­‌نامه : آیین‌­نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی ـ تاریخی منقول مجاز و اصلاحات بعدی آن‌‌‌‌‌‌‌‌.

۳ـ اموال. فرهنگی ـ تاریخی و. هنری غیر.مجاز : اموال .حاصل از کاوش. غیرمجاز، اموال. تقلبی یا اموال .جعلی اعم از .تلفیقی یا غیر.تلفیقی، کلیه .عناصر تزیینی. وابسته به‌ بناهای .تاریخی و عناصر. حاصل از تجزیه. و تفکیک بناهای. تاریخی .و هنری و .محوطه­ های .باستان.­‌شناسی، آثار. سرقت­‌شده. از موزه­ ها .و مجموعه­‌های. داخلی. و خارجی.

منظور از اشیای تقلبی. یا جعلی، اشیایی. است که در دوره .معاصر ساخته .شده و از حیث .نقوش، خطوط، شکل، جنس، اندازه، حجم و .وزن شبیه آثار. فرهنگی ـ تاریخی. اصیل باشد. یا بدون آن که نمونه. اصلی وجود داشته. باشد، به عنوان اثر. فرهنگی ـ تاریخی اصیل. معرفی. شود و علامتی از سوی. سازنده یا. وزارت برای تشخیص. از اصل بر .روی آن حک .نشده باشد.

منظور از اشیای تقلبی ـ تلفیقی، اشیایی است که از تلفیق و ترکیب شیء اصل و تقلبی به یکی از شکل­ های زیر ساخته شده و اصالت شیء مخدوش شده باشد:

  • شیء تلفیقی از دو یا چند جزء اشیای اصیل مربوط به یک دوره یا دوره‌­های متفاوت باشد.
  • بخشی از شیء اصل بوده و بخش­های دیگر آن با سوء­ نیت بازسازی شده باشد.
  • شیء اصل بوده، تزیینات یا الحاقاتی از روی عمد به آن اضافه شده و اصالت شیء را مخدوش کرده باشد.

آیکسپورت

۴ـ مجموعه‌­دار : شخص حقیقی یا حقوقی که بدون قصد تجارت نسبت به گردآوری و نگهداری اموال فرهنگی ـ تاریخی و هنری مجاز اقدام و از وزارت پروانه مجموعه­داری دریافت کرده است.

۵ ـ پروانه اشتغال به تجارت : مجوزی که طبق ضوابط این دستورالعمل به منظور تجارت اموال فرهنگی ـ تاریخی و هنری منقول مجاز موضوع این دستورالعمل، با امضای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا نماینده مجاز وی، برای مدت معین برای شخص واجد شرایط صادر می­شود.

۶ ـ واحد فروش : واحد انتفاعی دارای پروانه کسب از اتحادیه که با اخذ پروانه اشتغال به تجارت در مکان ثابت یا از طریق برخط (تجارت الکترونیک)، دایر و اقدام به خرید و فروش اموال موضوع این دستورالعمل می­کند.

۷ـ نمایشگاه موقت یا دایمی : فضایی که برای نمایش و عرضه آثار فرهنگی ـ تاریخی و هنری منقول مجاز موضوع این دستورالعمل، توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به صورت دایم یا موقت در مکان مشخص یا به صورت برخط (تجارت الکترونیک) با مجوز وزارت ایجاد می­شود.

۸ _ پروانه حراج : پروانه­‌ای که در چهارچوب بند (۵) این ماده به صورت موردی و فصلی یا دوره­ای برای حراج اموال موضوع این دستورالعمل به شرکت­های موضوع قانون تجارت داده می­شود.

ماده۲ _  اشتغال به تجارت اموال فرهنگی ـ تاریخی و هنری غیرمجاز ممنوع است.

ماده۳ _ خرید و فروش اموال و آثار هنری موضوع بند ( د ) ماده ( ۱ ) آیین‌­نامه اموال فرهنگی ، هنری و‌ تاریخی نهادهای عمومی و دو‌لتی موضوع تصویب­نامه شماره ۵۰۴۴۶/ت۲۵۲۱۴هـ مورخ ۱۴/۱۲/۱۳۸۱ و اصلاحات بعدی آن پس از ثبت در سامانه وزارت در داخل کشور مجاز است.

  برای ادامه متن و دانلود فایل بخشنامه کلیک کنید

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شرایط تصدیق گواهی بهداشت مورد پذیرش برای کالاهای وارداتی ‌🔵 سازمان غذا و دارو دستورالعمل جدید لگالایز.کالاهای وارداتی را اعلام...
تاریخ انتشار : 23 دقیقه قبل
فهرست تجمیعی 548 شرکت فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO) ابلاغ فهرست تجمیعی 548 عنوان شرکت های.فعال اقتصادی برگزیده گمرکی (AEO)...
تاریخ انتشار : 23 ساعت قبل
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما