مقالات صادرات

مقالات واردات

تعیین قاعده ۲ الف گمرکی به وزارت صنعت محول شد

تعیین قاعده ۲ الف گمرکی به وزارت صنعت محول شد

تعیین قاعده ۲ الف گمرکی به وزارت صنعت محول شد : بر اساس اعلام معاونت حقوقی ریاست جمهوری ، شمول قاعده ۲ الف به وزارت صنعت واگذار و تعرفه قطعات منفصله نیمه ساخته (S.K.D) کالاهایی مانند تلفن همراه و لوزام برقی خانگی ۸۰ درصد تعرفه کالا کامل تعیین شد

معاونت حقوقی ریاست جمهوری در پاسخ به معاونت هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور در خصوص اختلاف گمرک و وزارت صنعت ، در مورد چگونگی اعمال مقررات راجع به واردات قطعات مورد نیاز خطوط تولیدی شرکت های تولیدی بزرگ با توجه به قاعده 2-الف سیستم هماهنگ شده توصیف کالا و نیز ماده 38 قانون رفع موانع تولید اعلام کرد:

قاعده 2 الف ( تصمیم هماهنگ شده توصیف کالا و کد گذاری )  کالا مقرر نموده است ، در این قاعده اشیا پیاده شده و یا سوار نشده به اشیایی اطلاق میگردد که اجزا متشکله آنها به منظور سوار کردن با هم باشند ، چه به کمک وسائل بند و بست و چه با پیچ و پرچ کردن مشروط به اینکه فقط عملیات سوار کردن را شامل گردد.

جهت حمایت از تولید داخل تعرفه قطعات منفصله نیمه ساخته ( S.K.D ) و قطعات کاملا منفصله ( C.k.D ) تلفن همراه ، لوزام برقی خانگی و سایر لوازم به جز خودرو و فناوری‌های پیشرفته با تایید وزارت صنایع نسبت به تعرفه واردات ساخت کامل ( C.B.U ) آنها به ترتیب 80 درصد و 10 درصد تعیین میگردد.

 

تعیین قاعده ۲ الف گمرکی به وزارت صنعت محول شد

 

تعیین قاعده ۲ الف گمرکی به وزارت صنعت محول شد

 

قاعده 2 الف در گمرک چیست؟

قاعده ۲ الف قواعد عمومی تفسیر سیستم هماهنگ شده طبقه بندی کالا در گمرک 

هر اشاره ای به يك شئی در شماره ای معين شامل اين شئی می شود و لو بحالت غيركامل يا تمام نشده به شرط اينكه به همان صورت مشخصات اساسی شئی كامل يا تمام شده را داشته باشد.

همچنين شامل شئي كامل يا تمام شده يا اشيايی كه طبق مقررات پيش گفته بايد كامل يا تمام شده تلقي شوند وقتی كه به صورت پياده شده يا سوار نشده عرضه مي گردند می شود.

کالای SKD ( غیر کامل یا تمام نشده ) و CKD ( سوار نشده ) به عنوان کالای کامل ( کالای BLANK ) برای سهولت بسته بندی و حمل و نقل و سر هم بندی با پیچ و مهره و پرچ ( ساده )
درخصوص قاعده 2 الف صاحب کالا اجزا و قطعات کالای خود را به تفکیک هر جزء و هرقطعه در هر گمرک درست اظهار می‌کند و حقوق و عوارض گمرکی متعلقه را پرداخت می‌کند اما گمرک می‌تواند با رصد اطلاعات در صورتی که عملیات تولید در همان زمان بر روی قطعات منفصله در داخل کشور انجام نشود و واردکننده صرفا اقدام به مونتاژ اجزا و  واردات قطعات کند، گمرک می تواند تمامی کالاهایش را مشمول قاعده 2 الف نماید و حقوق و عوارض گمرکی کالای کامل را دریافت کند.


خرید ، واردات و ترخیص قطعات الکترونیکی

 موضوع حسابرسی پس از ترخیص یک اصل مترقی در قوانین بین المللی امور گمرکی  بوده و خوشبختانه در قانون جدید امور گمرکی کشورمان هم آمده است.

بر اساس ماده 143 قانون امور گمرکی مبنی بر حسابرسی پس از ترخیص ، گمرک ایران مکلف است به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات گمرکی ظرف سه سال از تاریخ صدور سندی که به موجب آن ترخیص کالا صورت گرفته شده ، در صورت کشف اسناد خلاف واقع که مشمول قاچاق نشود درباره ترخیص کالا که متضمن زیان مالی دولت است و یا امتیازات غیرموجهی برای صاحب کالا ایجاد نموده باشد ، به  تأیید و تشخیص گمرک ایران جریمه‌ای از سی درصد (30%) تا سه برابر ارزش کالای موضوع سند مذکور تعیین و دریافت نماید.

 فقط از طریق حسابرسی پس از ترخیص امکان کشف تخلفاتی وجود دارد که مشمول قاعده 2 الف سیستم بین‌المللی هماهنگ شده طبقه‌بندی کالا می‌شود.

براساس قاعده 2 الف صاحب کالا در حین ترخیص کالا را به روش‌ صحیح اظهار و حقوق و عوارض گمرک را به درستی پرداخت می‌کند ، اما احتمال دارد پس از ترخیص مرتکب تخلف شود.

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 1 ساعت قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 22 ساعت قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
“آشنایی با اتاق تعاون ایران ”اتاق تعاون به عنوان عالیترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور تمامی مساعی خود را برای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما