تعرفه عبارت است از مالیات و عوارضی که دولت ها به دلایل حمایتی ، مالی یا ترکیبی آنها از کالا های وارداتی و یا صادراتی اخذ میکنند. اصطلاحا این دریافتی به حقوق گمرکی Customs Duties موسوم است. تعرفه گمرکی ممکن است براساس ارزش کالا دریافت شود. که در این صورت، آن را تعرفه ارزشی مینامند. و به روشهای مختلف محاسبه و دریافت میشود. برای آشنایی بیشتر توسعه می کنیم مقاله تعرفه گمرکی ” تعرفه گمرکی / تعرفه واردات کالا در ایران / حقوق ورودی دریافتی در گمرک چیست؟” را مطالعه نمایید.
لازم به ذکر است : در کتاب مقررات صادرات و واردات تعرفه های ترجیهی و وافقت نامه های تجاری که باعث کاهش تعرفه واردات کالا از کشورهای خاص باشد نیز تعیین شده است. این مصوبات در تعرفه های گمرکی اعلامی هیئت دولت وجود ندارد. و شما می بایست این موارد را در پیوست های کتاب مقررات صاردات و واردات مطالعه و بررسی نمایید.
بند (هـ) تبصره هفت لایحه بودجه به شرح زیر است:
هزینه ها و حقوق گمرکی در محاسبه میزان تعرفه گمرکی گوشی موبایل و سایر کالاها، باید مورد لحاظ قرار گیرد، ۱ درصد عوارض هلال احمر و مالیات صادرات و واردات یا مالیات ارزش افزوده است که قاعدتا میزان آن، ۹ درصد بوده؛ اما، برخی از کالاها نیز از مالیات، معاف هستند و در مورد برخی دیگر، مانند انواع بنزین و سوخت هواپیما، سیگار، توتون پیپ و تنباکو و نوشابه های قندی گازدار و بدون گاز و سایر کالاهای آسیب رسان به سلامت، مالیات سنگین تری، دریافت می گردد.
اصل فیش واریزی سه در هزار درآمد مشمول مالیاتی را که به حساب اتاق بازرگانی ایران و اتاق تعاون ایران واریز شده و به تأیید اتاقها رسیده است. دریافت کند.
با توجه به نوع کالا و فعالیت تجاری که واردات یا صادرات بوده، متقاضی باید ۴ درصد ارزش کالا را به عنوان حقوق گمرکی، محاسبه کرده؛ سپس، با مراجعه جدول تعرفه گمرک ایران، میزان سود بازرگانی را نیز به این مبلغ، اضافه کند. در نهایت، با اضافه کردن ۱ درصد عوارض هلال احمر، ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و هزینه های فرعی دیگر، مانند هزینه بیمه و حمل و نقل، می توان رقم نهایی میزان هزینه ها و حقوق گمرکی گوشی و سایر کالاهای مورد نظر را به دست آورد.