مقالات صادرات

مقالات واردات

معرفی سامانه جستجوی شناسه ارزش (TSC)

در مورد شناسه ارزش کالا ( TSC ) بیشتر بدانید.

کد TSC) Tariff specification code) یا همان شناسه ارزش کالا یک کد 8 رقمی است که 4 رقم اول آن در سراسر دنیا ثابت و 4 رقم بعدی آن توسط هر دولت مطابق ضوابط و شرایط هر کشور تعیین می گردد در حقیقت 4 شماره آخر کد ملاک عمل در هر کشور برای نشان دادن ارزش کالا و تعیین دسته کالا برای طبقه بندی آن می‌باشد. این کد نشان دهنده ی ارزش کالا است و براساس مشخصات فنی، فیزیکی، شیمیایی و مدل تعیین می گردد. کارکرد اصلی شناسه ارزش کالا برای تعیین میزان ارزش کالای وارداتی و میزان مالیات و عوارض آن و ایجاد یک وحدت رویه در اسناد و مدارک کاری در فرایند گمرکی می‌ باشد.

اهمیت ارزش کالا و نحوه عملکرد آن

تعیین تعرفه و ارزش کالا برای دولت و وارد کننده بسیار اهمیت دارد و اشتباه در انتخاب و تعیین آن زیان های جبران ناپذیری به واردکنندگان خواهد زد و اختلافات را بین صاحبان کالا و گمرک ایجاد می نماید که موجب طولانی شدن فرایند ترخیص و کاهش عمر و کیفیت محصول و هزینه های سربار گمرک و بخش خصوص خواهد شد. بنابراین توصیه می کنیم برای انتخاب بهتر تعرفه کالاهای خود حتما نمونه محصول را به دفتر تعرفه گذاری گمرک جهت تعیین تعرفه ارسال نمایید. اما در صورتی که زمان برای شما اهمیت دارد شما می توانید از طریق سامانه جستجو ارزش کالا گمرکی یا کتاب مقررات صادرات و واردات هر سال این ارزش گذاری محصولات را پیدا کنید.

فرآیند تعیین ارزش کالای گمرکی

ارزش گمرکی کالاهای صادراتی بر مبنا قیمت فروش کالا همراه با هزینه های باربری بین المللی بیمه و غیره می باشد که صادرکننده تمامی مدارک و مستندات را به گمرک تحویل داده تا ارزش کالای صادراتی مبنای محاسبه قرار گیرد.

آشنایی با سامانه شناسه ارزش(TSC)

سامانه شناسه کالا یا TSC در سال 1395 زیر نظر سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران براساس استانداردهای بین المللی به عنوان بانک جامع اطلاعاتی ارزش کالاهای تولیدی و بازرگانی با هدف افزایش سرعت کار و کوتاهی رویه هماهنگ کاری و همچنین کاهش پرونده های اختلافات گمرکی  راه اندازی شد. در این سامانه صاحبان کالا و تولیدکنندگان می توانند ارزش های مشابه در سطح گمرکات کشور را جستجو نموده و از اعمال سلایق فردی در تعیین ارزش کالا جلوگیری نماید.

اطلاعات موجود در سامانه شناسه کالا

کد تعرفه ۱۲ رقمی TSC چیست؟

در فرایند اظهار الکترونیکی سامانه epl در کنار 8 رقم کد TSC کد 4 رقمی HS هم اضافه شده است و شما باید در سامانه EPL کد 12 رقمی را وارد نمایید. چنانچه هنوز کد HS محصول شما تعیین نشده است در سامانه بجای وارد نمودن کد HS عدد 0000 بگذاریید و تا 3 روز بعد جواب کارشناسان گمرکی برای شما ارسال به صورت نظریه در قسمت پیغام های اظهارنامه درج خواهد شد. توجه داشته باشید در صورتی که 4 رقم HS را وارد نکنید امکان ترخیص کالا از گمرک وجود ندارد.

بعضی کالاها تعرفه درستی در تی اس سی ندارند. بنابراین مجبورید با شناسه ۰۰۰۰ ثبت ارزش کنید.

انواع روش هایی تعیین ارزش و تعرفه کالا:

ترفندها و راهنمای جستجو در سامانه شناسه ارزش(TSC)

دو روش جهت دسترسی به اطلاعات بانک ارزش (TSC) وجود دارد :

روش اول:

  1. ورود به وبسایت epl.irica.ir/TscViewPage
  2. برای استفاده از این درگاه نیاز به نام کاربری و رمز عبور ندارد.
  3. برای جستجو ترکیبی در این سامانه با کلیک روی دکمه ( اضافه کردن عبارت ) فیلد مربوطه رو فعال و اطلاعات لازم را وارد نمایید.
  4. درحالت عادی جستجو براساس یک کلمه یا یک کد که بصورت کامل وارد شده است انجام می گردد.
  5. در صورتی که میخواهید چند کلمه را جستجو کنید باید هر کلمه با یک فاصله تایپ گردد تا سامانه براساس هریک کلمات جستجو خود را انجام دهد.
  6. اگر کلمه درخواستی داخل کاما “ “ باشد جستجو دقیقا براساس همان کلمه انجام می گردد.
  7. در صورتی که می خواهید شناسه های ایران را جستجو کنید حتما علامت +ایران را وارد کنید.
  8. اگر در جستجو کلمه ای اهمیت بیشتری دارد با قبل از آن علامت ^ را بگذارید.
  9. در صورتی که میخواهید دو حرف جایگزین را در یک کلمه با هم سرچ کنید به جای آن کلمه علامت سوال ؟ بگذارید.
  10. از علامت * برای جستجو چند هم کلمه شبیه یکدیگر در یک کلمه استفاده کنید در این صورت تمامی کلماتی که شباهت حروفی با کلمه شما دارند جستجو می گردد.
  11. از علامت ~ برای جستجو کلمات مشابه یکدیگر استفاده نمایید.

همچنین قابلیت جستجو آفلاین بصورت اکسل هم در این سامانه لحاظ شده است که فرد بتواند با دانلود اکسل مورد نظر بصورت آفلاین کلمه مورد نظر خود را بررسی نمایید.

روش دوم

شما می توانید با مراجعه به پنل کاربری خود در سایت EPL در قسمت جستجو کد TSC عنوان یا کد درخواستی خود را جستجو نمایید و نتایج جستجو را مشاهده کنید.

همچنین در صورتی که کد یا محصول مورد نظر شما در این جستجو یافت نشد شما می توانید از قسمت درخواست کد TSC با تکمیل فرم ( درخواست TSC )  به اداره گمرک جهت درج این کد درخواست بدهید.

نکات مهم در ثبت درخواست TSC

  1. از ثبت درخواست اشتباه اجتناب کنید.
  2. دقت کنید تعرفه استفاده شده برای سال‌های قبل نباشد.
  3. حتما جستجو مجدد خود را جهت اطمینان از وجود کد TSC در سامانه EPL انجام دهید ( در صورتی که تعداد لغوها و اشتباهات شما زیاد باشد با محدودیت در درج اطلاعات مواجه خواهید شد ).
  4. شرح مختصری از کالا در قسمت توضیحات کالا بنویسید.
  5. از نوشتن مدل در شرح کالا اجتناب کنید.
  6. قسمتی را خالی نگذارید.
  7. از استفاده علامت های بی ربط خوداری نمایید.
  8. شرح کالا را حتما فارسی بنویسید.
نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 2 ساعت قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 22 ساعت قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
“آشنایی با اتاق تعاون ایران ”اتاق تعاون به عنوان عالیترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور تمامی مساعی خود را برای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما