مقالات صادرات

مقالات واردات

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر

تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر

فرهنگ و اجتماع کشور قطر را می توانید در این بخش از سایت ixport بررسی نمایید .
با ما همراه باشید.

 

دانستنی های مهم کشور قطر

جغرافیا قطر

وسعت سرزمین اصلی شبه جزیره قطر حدود 11586 کیلومتر مربع است . با احتساب جزایر تابعه در خلیج فارس این رقم به حدود 5/11532 کیلومتر مربع می رسد. شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به داخل خلیج فارس گسترده شده‌ است . خاک کشور قطر ، مسطح بوده و از یک صحرای خشک تشکیل شده ‌است . فاصله آن از خط استوا 25 درجه و 17 دقیقه شمالی است و فاصله از نصف النهار مبدا 51 درجه و 30 دقیقه شرقی است. ( تهران و دوحه تقریبا روی یک طول جغرافیایی قرار دارند به همین خاطر لحظه ظهر هر دو شهر یکی است، البته زمان طلوع و غروب خورشید در آنها به دلیل تفاوت عرض جغرافیایی یکی نیست. )

 

شهر های قطر عبارت ‌اند:

دوحه ، الخور ، ام صلال ، الوکره ، الریان ، الشحانیه ، الشمال ، الضعاین

شهر جدیدی به نام لوسیل و شهرک جزیره ‌ای به نام مروارید قطر نیز در این کشور در دست ساخت می باشد .

 

محله های پراهمیت کشور قطر

محله های زیر به دلیل استقرار مراکز مهم سیاسی ، ارتباطی ،اداری و بازرگانی دارای اهمیت زیادی هستند :

  • الدیوان
  • الجسره
  • الدفنه
  • الحی الدبلماسی
  • جامعه قطر
  • الاصمخ
  • النجاده
  • البدع
  • المیناء
  • السواق الجیده
  • مطار الدوحه الدولی

با توسعه شهر دوحه بن سمت غرب ، این شهر به شهر الریان متصل شده به طوری که تشخیص مرز دو شهر به صورت عادی امکان پذیر نیست  ( مثل شهر تهران و شهر ری ) و تنها در امور اداری این امر مشخص می شود .

 

تحلیل برخی از شهرهای قطر

خور

زبانه هایی از آب دریا که در خشکی پیش روی کرده و مستطیل شکل هستند . مانند خورالعدید در جنوب شرقی قطر، خور شهر الخور در شمال غربی کشور ، و خور الذخیره در شمال غربی شهر الخور

دوحه

زبانه هایی از آب دریاست که در خشکی پیشرفت کرده ودایره شکل هستند. مانند دوحه شهر الدوحه ، مرکز کشور، در شرق قطر و دوحه الحصین، دوحه فشاخ، دوحه اسیود ، دوحه ام ماء و دوحه بن رحال در غرب سرزمین قطر .

خلیج

زبانه هایی از آب دریا که به داخل خشکی حرکت کرده و وسعت آن ها بیش تر از خور هاست و مانند دوحه ها   دایره ای شکل نیستند . از مهم ترین آن ها  خلیج ذکریت در غرب و خلیج سلوا  در جنوب غربی قطر را میتوان نام برد . عرب ها به پیشرفتگی آب دریا در خشکی ( خلیج ) که به شکل گرد باشد ، دوحه می گویند . نمونه این خلیج ها در کویت و دیگر کشورهای عرب زبان ، با همین نام نیز وجود  دارد.

 

آب و هوای قطر

آب و هوای قطر آب و هوایی بیابانی است. در این کشور زمستان ، هوایی خنک دار د. در زمستان در اثر توده هوایی سودانی باران ‌های سیل آسایی در این کشور میبارد که خسارت به بار می ‌آورد ، ولی تابستان هوایی شرجی و گرم دارد .

 

————-    تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر   ————-

 

جمعیت قطر

بنابر آمار سرشماری سال 2004 جمعیتی بالغ بر 340 هزار نفر در وسعتی حدود 158 کیلومتر مربع در شهر دوحه زندگی می کنند. از نظر وسعت محدوده شهرداری ( بلدیه )، دوحه کوچک ترین و پرجمعیت ترین منطقه در تقسیمات اداری کشور قطر است. کشور قطر دارای 10 منطقه دارای شهرداری است که مجموع آنها شامل 90 محله تابع است که همه محلات به ترتیب از یک شماره گذاری شده اند.

تراکم نسبی جمعیت 2141 نفر در هر کیلومتر مربع  می باشد که در حد بالایی می باشد. جمعیت آن در سال 2006 به 370 هزار نفر بالغ گشته ، شهر الریان که در نزدیکی دوحه قرار دارد در این سال با حومه خود حدود 317 هزار نفر جمعیت داشته و دومین شهر بزرگ قطر محسوب می شود .

شهر دوحه شامل 57 منطقه است .مناطق شهر دوحه مانند مناطق شهرهای ایران نیست بلکه فاصله بین خیابان های اصلی شهر که در واقع یک محله هستند به عنوان یک منطقه شناخته می شوند و همگی تابع یک شهرداری مرکزی هستند و در مناطق آن، شهرداری منطقه وجود ندارد .

 

پرچمعیت ترین محلات این شهر عبارتند از :

  1. المطار القدیم ( منطقه 45 ) با حدود 33 هزار نفر جمعیت
  2. ام غویلینه ( منطقه 27 ) با حدود 20 هزار نفر جمعیت
  3. مدینه خلیفه جنوبی ( منطقه 34 ) با 20 هزار نفر جمعیت
  4. المنصوره و بن درهم  ( منطقه 25 ) با 19 هزار نفر جمعیت
  5.  نجمه ( منطقه 26 ) با 17 هزار نفر جمعیت

این محلات ، محلات قدیمی مرکز و جنوب شهر دوحه هستند . محلات جدید بیشتر در شمال  وغرب شهر قرار دارند و غالب آنها کم جمعیت می باشند.

 

————-    تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر   ————-

 

زبان قطر

اولین ساکنان مشهور این سرزمین و نسل‌های قدیمی مردم کنونی قطر را اعراب تشکیل می‌دهند. قطر برای قرن‌ها تحت سیطره خلفای عباسی و سپس امپراطوری عثمانی قرار داشت تا اینکه بعد از جنگ جهانی اول و پس از فروپاشی امپراطوری عثمانی، حکومت ترک‌ها در این سرزمین نیز پایان یافت. زبان و خط رسمی مردم قطر عربی است و زبان انگلیسی نیز به عنوان زبان دوم در مدارس این کشور تدریس می‌شود. زبان فارسی هم تا حد قابل توجهی در جامعه قطر حضور دارد.

 

————-    تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور قطر   ————-

 

فرهنگ مردم قطر

جمعیت این کشور نزديك به يك ميليون نفر با میانگین سنی ۳۲ سال است. قطر به علت مهاجر پذیری دارای فرهنگ واحدی نیست. حضور شمار بسیاری از اتباع کشورهای مختلف، این کشور را به صورت ترکیبی از فرهنگهای مختلف در آورده است. ۴۰ درصد از جمعیت آن را عرب، ۱۸ درصد را هندی، ۱۸ درصد را پاکستانی و ۱۰ درصد را ایرانی تشکیل می‌دهند. کمتر از یک‌سوم جمعیت قطر را قطری‌های اصیل تشکیل می‌دهند.

دین رسمی آن اسلام و 77/5 درصد از مردم این کشور مسلمان هستند. واحد پول آن ریال مي باشد .با این حال به دلیل اکثریت مسلمان جمعیت این کشور، آداب و رسوم جامعه با مقداری تفاوت، شبیه یکدیگر بوده و از این جهت جامعه مذهبی و سنتی قطر بر بقیه آداب و رسوم موجود در این کشور غلبه دارد.فرهنگ بومی قطر طی دهه های اخیر متأثر از فرهنگهای ایرانی ، هندی، پاکستانی، فیلیپینی و فرهنگ غربی بوده است .

به دلیل همسایگی قطر با ایران طبیعت انسانی و اجتماعی قطر تا حدودی شبیه فرهنگ اجتماعی مردم جنوب ایران است. قطر دارای یک جامعه آرام با روابط عاطفی خوب و مناسب می باشد. مهمترین معضل فرهنگی و اجتماعی که تقریباً در سالهای اخیر در قطر پیدا شده مربوط به استخدام خدمه هاي خارجی و سپردن فرزندان خردسال به دایه های فیلیپینی، هندی و بنگلادشی است .

 

فرهنگ کار در قطر

قطر نیز مانند اکثر کشورهای حوزه خلیج فارس آمیزه ‌ای از فناوری و معماری روزگاران کهن و قرن بیست و یکم است. این کشور ضمن به روز بودن، سنت گرایی خود را نیز حفظ کرده است. دولت قطر از سرمایه گذاری خارجی به ویژه در سرمایه گذاری های مشترک با شرکای قطری استقبال می کند. قطری ها همچنین از متخصصین بازرگانی و فرهیخته استقبال می کنند. تعداد بنگاه های بین المللی در قطر همچنان رو به افزایش است، به ویژه با غربی ها با احترام و ادب رفتار می کنند.

با این حال قطری ها نسبت به بنگاه ها و سرمایه گذاری های کشور خود تعصب شدید دارند و با شرکت های قطری وارد معامله می شوند. این تعصب همچنین در محیط کار حاکم است به اینصورت که مالک یا اکثر افراد ارشد یک شرکت قطری هستند. منصب های مدیریتی نیز به قطری ها و سایر اعراب، از جمله فلسطینی ها، به علاوه مهاجران انگلیسی و سایر غربی ها اعطاء می شود. قطر امیدوار است تعداد شهروندان خود را در پست های مدیریتی افزایش دهد و بر آموزش، یادگیری و اشتغال در بخش خصوصی تأکید می کند.

بیشتر جمعیت قطر متشکل از کارگران خارجی اهل هند، پاکستان و فیلیپین است که برای اشتغال به این کشور مهاجرت کرده اند. استخدام نیروی کار خارجی تحت نظارت و کنترل وزارت کشور و وزارت کار است.

 

لباس و پوشش در قطر

انتظار از زنان و مردان قطری این است که از لباس‌های پوشیده استفاده کنند، اما نوع پوشش اساساً توسط آداب و رسوم اجتماعی هدایت می‌شود و در مقایسه با سایر کشورهای منطقه آزادتر است. زنان قطری معمولاً لباس‌های سنتی می‌پوشند که شامل روپوش‌های بلند سیاه رنگ و پوشش سر و صورت به نام پوشیه می‌شود. با این حال، لباس سنتی تر زنان سنی مذهب، پوشش کامل سیاه به نام عبایه است که همراه با روسری سیاه که به شیله معروف است پوشیده می‌شود.

اعتقاد بر این است که زنان قطری در طول قرن نوزدهم میلادی به خاطر مهاجرت گسترده به استفاده از ماسک صورت روی آوردند، از آنجا که راه عملی دیگری برای پنهان کردن چهره خود از خارجی‌ها نداشتند، مانند زنان ایرانی شروع به استفاده از ماسک صورت کردند.

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 9 ساعت قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
“آشنایی با اتاق تعاون ایران ”اتاق تعاون به عنوان عالیترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور تمامی مساعی خود را برای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما