مقالات صادرات

مقالات واردات

استاندارد BRC و IFS

…...استاندارد BRC و IFS

استاندارد BRC و IFS

استاندارد BRC و IFS : مسئله سلامت و کیفیت غذا که امروزه به دغدغه‌ی اصلی زندگی افراد بدل شده‌است، توسط سازمان‌های معتبری در سطح ملی و بین‌المللی آنالیز و سنجش می‌شود و در صورت تأیید، گواهینامه‌هایی در این زمینه برای تولیدکنندگان صادر می‌شود. از معتبرترین گواهینامه‌های بین‌المللی می‌توان به «گواهینامه‌های سیستم بهداشت، ایمنی و کیفیت» (british retail consortium (BRC و (international food standard (IFS اشاره کرد. این استانداردها به حدی معتبر هستند که شرکت‌هایی که موفق به کسب آن شده‌اند، می‌توانند با کمترین محدودیت، به اتحادیه اروپا و حوزه شنگن صادرات داشته باشند.

استاندارد BRC برگرفته از اصطلاح BIRITISH RETAIL CONSORTIUM با عنوان استاندارد کنسرسیوم خرده فروشی انگلیسی. می باشد که سابقه آن به سال 1996 میلادی در کشور انگلستان برمی گردد. این استاندارد، الزامات. مواد غذایی و مواد. بسته بندی. را پوشش. می دهد. وقتی اولین بار در 1998 منتشر شد، این استاندارد تنها به عنوان یک استاندارد حسابرسی مورد توجه قرار گرفت. در بررسی تجدید نظر شده .در 2002، الزامات گواهینامه. به استاندارد. اضافه شده. است. از سال 2003 به عنوان. استاندارد .مورد تایید توسط .طرح جهانی .ایمنی غذا .پذیرفته شده. است.

مقدمه 

از آغاز .سال 2003 میلادی .به نام استاندارد .جهانی غذا (The BRC Global Standard- Food) مورد استفاده .تولید کنندگان .مواد غذایی در .کشورهای اروپایی .قرار گرفت. این استاندارد .اروپایی با تکیه. بر کیفیت، بهداشت .و ایمنی محصول .در تولید فرآورده های. غذایی . و یا .تامین .مواد اولیه غذایی ، .ایمنی فرآیند و..فرآورده های غذایی .را تضمین می کند.

در .ممیزی این .استاندارد، الزامات .سیستم های HACCP ( Hazard analysis and critical control points )، مدیریت. کیفیت، استانداردهای .زیست .محیطی، کنترل .فراورده ها، کنترل. فرایند و نیز .الزامات .پرسنلی در محل. یا محیط .کار .یا محل های .فرآوری غذا .مورد بررسی. قرار گرفته و .گواهینامه BRC برای .سازمان و محصول .تولیدی آن .صادر می گردد.

 استاندارد برای .تمامی کسب و. کارهای حوزه .مواد غذایی بدون توجه .به اندازه (کوچکی .یا بزرگی) و یا .پیچیدگی آن ها. تدوین شده است. البته .الزامات آن .بیشتر برای. سازمان ها و شرکت های .معتبری نوشته. شده است که. یا محصولاتی. به منظور خرده. فروشی . تولید. می کنند و یا .تامین کننده مواد غذایی. برای فروشگاه های زنجیره ای. داخل بریتانیا. هستند.

توضیحات تکمیلی 

کنسرسیوم خرده فروشی بریتانیا ( BRC ) این فروشگاه ها معمولا برای عرضه محصولات در فروشگاه هایشان اسناد معتبری را در رابطه . با اصالت برند و .محصول تولیدی درخواست می کنند. استانداردهای جهانی امنیت مواد غذایی را تدوین نموده است که با قوانین مرتبط با مواد غذایی . بریتانیا همخوانی .کامل دارند. این کنسرسیوم همچنین اصولی را .برای ارزیابی .تولید . کننده .مواد .غذایی .که ملزم .به نشان . دادن .تطابق خود .. با استانداردهای. وضع شده. هستند، مشخص. کرده .است. در ادامه جهت آشنایی با برند سازی بین المللی ، به مقاله برند سازی بین المللی سایت مراجعه نمایید.

در ممیزی. این استاندارد، الزامات. سیستم های HACCP ، مدیریت کیفیت، استانداردهای .زیست محیطی، کنترل .فرآورده ها، .کنترل فرایند و نیز .الزامات پرسنلی .در محل یا محیط کار. یا محل های .فرآوری غذا مورد .بررسی قرار .گرفته و سپس. گواهینامه BRC ، برای .سازمان و محصول .تولیدی آن صادر .می گردد. 

 

توضیحی خلاصه در مورد HACCP

HACCP سیستمی نظام مند است که به کسب و کارهایی که در زنجیره مواد غذایی فعالیت می کنند، کمک می کند تا خطرهای ویژه و اقدام های لازم برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی را شناسایی و کنترل کنند.

 

استاندارد غذا BRC چیست

استاندارد سیستم ایمنی غذا مواد غذایی BRC به منظور اطمینان از این که شرکت ها حداقل الزامات بهداشت را برآورده می کنند. به منظور دستیابی به این هدف، شرکت ها باید با معیارهای اساسی زیر مطابقت داشته باشند.

استاندارد صدور گواهینامه غذا، استانداردی است که برای هر تولید کننده مواد غذایی و تاسیسات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این گواهینامه .معمولا برای .امکانات. پردازش مواد .غذایی و همچنین. بسته بندی، کشتارگاه، کنسرو و .شرکت های. پذیرایی صادر می شود. این استاندارد، مطابق انتظار مشتری، غذای سالم و شرایط تولید قانونی است.

  • سیستم مدیریت HACCP  و نقاط بحرانی
  • سیستم مدیریت کیفیت
  • استانداردهای محیطی
  • کنترل محصول
  • کنترل فرایند و صلاحیت کارکنان
  • استا نداردهای بهداشتی

هدف استاندارد BRC

هدف اصلی استانداردهای BRC ایجاد یک ساختار بین المللی شناخته شده است که استانداردهای ایمنی مواد غذایی را پوشش می دهد. همچنین حمایت از توسعه ایمنی مواد غذایی در سراسر جهان است. استانداردهای BRC طراحی شده اند تا بینش را نسبت به نحوه تولید مواد غذایی در قالب و محتوای کار کنند. به این ترتیب، استانداردها در معیارهای ایمنی غذا و پروسه های پیگیری به دست آمده است.

گواهینامه مواد غذایی BRC به طور عمده موارد زیر را پوشش می دهد

  • گوشت قرمز و سفید خام و محصولات ماهی
  • میوه ها و سبزیجات. تازه و یخ زده
  • غذاهای روزانه مانند شیر، محصولات لبنی و تخم مرغ
  • غذ اهای .یخ زده و گوشت .و محصولات .ماهی آماده. برای پخت و پز
  • مقاومت .در برابر شرایط. محیطی، مواد .محافظتی محافظت. شده و مواد .غذایی بسته .بندی شده
  • سایر محصولات. غذایی مانند .نوشیدنی. مقاوم در برابر. شرایط .محیطی، غذاهای .خشک، محصولات. غذایی سبک، غلات. صبحانه، محصولات .نانوایی، روغن و چربی و مکمل های غذایی

به طور . خلاصه، سیستم ایمنی . مواد غذایی .غذایی BRC یک سیستم است که ظرفیت . و کفایت . تولید کنندگان .و خرده فروشان را ثابت . می کند، نیازهای .حسابرسی .خود را کاهش . می دهد و بار اداری .شرکت ها را در . تامین کنندگان و .مشتریان کاهش می دهد.

اصول این سیستم را می توان به صورت زیر خلاصه کرد

  • برای حصول اطمینان از این که مطابق با مقررات قانونی در نیروی کار عمل می کند
  • به طور مداوم بررسی و بهبود استانداردها و فرآیندهای کسب و کار
  • بهترین شیوه ها را توزیع کنند
  • برای تولید کیفیت و سالم تحت نظارت مستمر به جای ارزیابی های تکراری

با توجه به اهمیت زیاد ایمنی مواد غذایی موسسه های معتبر مراجع مختلف در مناطق مختلف جهان اقدام به تدوین استاندارد در این زمینه کرده اند که از معروف ترین آن ها استاندارد ( BRC( British Retail Consortium، استاندارد بین المللی غذا ( IFS( International Food Standard  می باشد.
   BRC شرکت انگلستان با اعتبار از مرجع بین المللی خصوصی USAS آمریکا به ممیزی و صدور گواهینامه BRC در صنعت غذا می پردازد. این شرکت با توجه به سوابق دیرینه در انجام آموزش و صدور گواهینامه های صنایع غذایی و کشاورزی با به کارگیری سرممیزین مجرب BRC اقدام به ارزیابی و ممیزی این سیستم می کنند.

آیکسپورت 

این استاندارد .با ارزیابی و .شناسایی مخاطرات. احتمالی بر پایه. یک فرآیند پیشگیری .بنا شده است. این استاندارد برای کلیه تولیدکنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی صرف نظر از اندازه سازمان کاربرد دارد .

ا ین مطابقت .اروپایی با تکیه بر. کیفیت و در نظر .گرفتن بهداشت .در تولید فرآورده های. غذایی و زنجیره. تولید، مواد غذایی را تضمین می کند. در ممیزی این استاندارد، الزامات سیستم های HACCP،سیستم  مدیریت کیفیت ،استانداردهای زیست محیطی ،کنترل فرآیند و نیز الزامات پرسنلی مورد بررسی قرار می گیرد و گواهینامه BRC برای سازمان و محصول تولیدی آن صادر می گردد.

مزایای پیاده سازی سیستم BRC در سازمان :

  • نمایانگر توجه و تعهد تولید کننده به اهمیت سلامت مصرف کننده است
  • استاندارد BRC هم استاندارد سیستم و هم استاندارد محصول است
  • استاندارد BRC الزامات شرایط خوب عملیات GMP( Good manufacturing practice )، سیستم مدیریت کیفیت و سیستم HACCP را پوشش می دهد
  • افزایش رضایت مشتریان
  • نشان دهنده كیفیت ، ایمنی،صلاحیت و كارائی در انجام فرایند تولید،بسته بندی و توزیع
  • آزمایشات كنترل كیفی پرهزینه به سمت تفكر پیشگیرانه می رود

 

توضیحی خلاصه در مورد GMP

عبارت است از کلیه ی عملیات و فرایندهای مورد نیاز برای تولید مواد غذایی و دارویی ایمن. به عبارت دیگر ، GMP شامل کلیه ی فرایندها و اقدامات مورد نیاز برای عملیات تولیدی مورد نظر است که باید توسط متخصصین تایید شود . همچنین. عملیات مذکور. بر اساس یافته های. دانش روز انجام. می گیرد

ولی. کمیسیون. اروپایی معتقد. است که GMP بخشی از . سامانه ی تضمین . کیفیت است . که اطمینان می دهد . محصول به صورت . یکنواخت و دائم . مطابق با استاندارد های. کیفیت . مربوطه تولید. شده و تحت. کنترل قرار . گرفته است

 

نحوه اخذ گواهینامه

مراحل اخذ گواهینامه به شرح زیر می باشد:

  •  1- برنامه ریزی جهت دستیابی به موفقیت

اخذ گواهینامه استاندارد جهانی BRC نشان دهنده چالشی بزرگ برای برخی شرکت ها است. بنابراین ضروری است شرکت هایی که علاقمند می باشند که تایید گردند دقیقا آنچه باید به دست آورند را قبل از بررسی گواهینامه مدنظر قرار دهند.

  •  2- آماده. سازی

یک نسخه از. استاندارد را .سفارش داده .و مطابقت .سایت خود با. الزامات و شرایط .آن را ارزیابی. نمایند. BRC اسناد راهنمایی در مورد بهترین عملکرد و استفاده از استانداردها برای برخی بخش هایی که ممکن است مفید واقع شوند را منتشر نموده است.

  •  3- خود ارزیابی

سیستم ها و عملکردهای فعلی خود را در برابر شرایط و الزامات استاندارد بررسی نمایید تا حوزه های مورد نیاز آتی را قبل از بازرسی کامل شناسایی نمایید. می توانید

  •  4- انتخاب یک هیئت تأیید

یک هیئت تایید معتبر براص ارزیابی سایت خود انتخاب کنید. فقط هیئت های تایید که توسط BRC ثبت می شوند می توانند به نظارت و بازرسی بپرداهند. هیئت های تایید خواستار اطلاعات کامل سایت و عملکرد شما قبل از بازرسی می باشند. مدت بازرسی .در استانداردها. تایید شده. است.

  •  5- بازرسی و حسابرسی

باید طرحی .جهت بازرسی و .حسابرسی توسط .هیئت .تایید ارائه .گردد تا .تضمین نماید. که شما .کاملا آماده اید. چنانچه. پرسنل یا مستندات .در زمان. نظارت در دسترس .نباشند، نظارت و .حسابرسی تمدید .گردیده و بنابراین .نیاز به آماده .سازی خواهد بود. ضروری. است سایت. در زمان نظارت .در دست تولید باشد .در غیر این صورت به بازرسی و نظارت .بیشتر نیاز خواهد بود.

  •  6- اقدامات اصلاحی

در پایان مرحله نظارت و حسابرسی، هیئت تایید باید لیستی مکتوب از هرحوزه نیازمند پیشرفت و ارتقاء ارائه نماید تا بتواند گواهینامه اخذ کند. پس از. شناسایی .مغایرت ها، این مغایرت ها .و اختلافات. باید مورد بحث و بررسی. قرار گرفته و شواهد. و مدارک کافی و .مناسب برای .ارزیابی. ظرف مدت ۲۸ روز .به هیئت تایید .ارائه گردد .در برخی. شرایط، ضروری .است بازرس .به سایت بازگردد .تا اقدامات .اصلاحی صورت .گرفته را .کنترل نماید.

  •  7- تصمیم تأیید

هیئت تایید گزارش .حسابرسی. و بازرسی ارائه شده .توسط بازرس و .مدارک مربوط به. اقدام اصلاحی. را بررسی .خواهد نمود تا در .مورد تایید. تصمیم. اتخاذ نماید.

  •  8- صدور گزارش و گواهینامه (در صورت امکان)

گزارش و ..تایید بازرسی .(در صورت امکان) باید ..ظرف ۴۲ روز از تاریخ. بازرسی اولیه .به نام شخصی .که هزینه بازرسی .را پرداخته صادر .گردد .یک نسخه .از گزارش. به طور .اتوماتیک به  ارسال می گردد..تا به هیئت تایید. متصدی بازرسی امکان .کنترل کیفی .را دهد. از سایت های .تایید شده .دعوت می شود اطلاعات. سایت را روی وب سایت. دایرکتوری  جهت تبلیغ .دستاوردهای خود. قرار دهند.

  •  9- صدور گزارش برای مشتریان

ا ین .یک اصل است .در طرح BRC است که گزارش. بازرسی .متعلق به شرکتی. است که هزینه. بازرسی را .پرداخته و نسخه های .آن را صرفا .می توان به سایر .طرفین به .درخواست مالک .ارائه نمود (یک کپی به BRC ارائه شده. و محرمانه تلقی .خواهد شد )معولا یک نسخه .از این گزارش و/ یا .گواهینامه برای مشتریان .صادر می گردد.

شاخص های گواهی BRC

  • در این گواهی باید نشان AB معتبر وجود داشته باشد
  • CB صادرکننده گواهی مشخص و مورد. تایید AB معتبر و مرجع BRC باشد
  • نام کارخانه. تولیدی و. آدرس آن .ذکر .شده .باشد
  • به .استاندارد BRC یا Global Standard For Food Safety اشاره شده .باشد
  • دامنه گواهی .شامل نام .محصولات و نوع .فرآوری مشخص. باشد
  • شماره. گواهی و BRC site code در آن ذکر .شده. باشد
  • تاریخ صدور گواهی و تاریخ انقضا آن مشخص باشد
  • گواهی در سایت CB و سایت www.BRCdirectory.com قابل ردیابی باشد
  • نام CB صادرکننده گواهی در سایت AB معتبر و سایت BRC وجود داشته باشد

د ر انتهای. این مبحث، کتاب استاندارد .مواد .غذایی BRC برای شما. آورده شده. است

متن استاندارد BRC

گواهی استاندارد ( International Food Standard )IFS

تاریخچه و مقدمه ای بر استاندارد IFS

تا سال 2003 این استاندارد. برای واحدهای. خرده فروشی ها .و عمده فروشان. اروپایی .ساخته .شده بود. با توجه به افزایش تقاضای مصرف کنندگان، افزایش تعهدات خرده فروشان و عمده فروشان، افزایش الزام قانونی و جهانی شدن عرضه محصول، باعث ایجاد استاندارد ایمنی مواد غذایی شد.

نسخه. 3 این استاندارد .توسط فدراسیون. خرده فروشی. آلمان (HDE) توسعه داده. شد و این استاندارد. در سال 2003 راه اندازی. شد. در ژانویه .سال 2004، نسخه به روز .شده، نسخه 4، با همکاری .فدراسیون خرده. فروشی .فرانسه (FCD) طراحی و .راه اندازی. شد. در سال 2005/2006 فدراسیون. خرده فروشی .ایتالیا علاقه ای. به این استاندارد .نداشت. در نهایت .نسخه 6 این استاندارد .در سال 2011 و 2012 تهیه .و منتشر شد.

آنچه استاندارد IFS را پوشش می دهد

آیکسپورت 

IFS Food استانداردی برای ممیزی خرده فروشان و عمده فروشندگان مواد غذایی و تولید کنندگان مواد غذایی است. استاندارد غذا .برای شرکت هایی .که فعالیت های زیر را انجام .می دهند .طراحی .شده است:

  • فرآوری. کنندگان مواد. غذایی
  • شرکت های جمع اوری و فراوری مواد غذایی غیر قابل مصرف
  • فعالیت های .بسته بندی. اولیه

استاندارد IFS به 4 بخش تقسیم می شود

  •  1 پروتکل آدیت : پروتکل ممیزی الزامات خاص مربوط به سازمان های مربوط به حسابرسی های شرکت های غذایی را توصیف می کند
  •  2 الزامات : بخش های مورد نیاز ( الزامات ) جزئیات استاندارد و مواردی که شرکت ها در برابر ممیزی مورد بررسی قرار می گیرند را مشخص می کند
  •  3  مدارک اعتباربخشی، گواهینامه ها و ممیزان : این قسمت از جزئیات استاندارد، الزامات استاندارد برای اعتباربخشی و صدور گواهینامه ها برای تضمین سازگاری شرکت مورد نظر با استاندارد می باشد
  • بخش 4 گزارش، نرم افزار AuditXpress و پورتال IFS : این بخش از جزئیات استاندارد اطلاعات بیشتری در اختیار دریافت کننده استاندارد قرار می دهد

بخش الزامات استاندارد به پنج بخش تقسیم می شود

  • مسئولیت مديريت ارشد
  • سیستم مدیریت کیفیت
  • مدیریت منابع
  • فرایند تولید
  • اندازه گیری، تجزیه و تحلیل، بهبود

آیکسپورت 

به شرکت هایی .که برای. ممیزی  آماده .می شوند، یک چک .لیست ارائه .خواهد شد. این چک. لیست یک . ابزار. عالی است . و می تواند. برای . اهداف .ممیزی .داخلی. مورد . استفاده قرار . گیرد.یا برای تجزیه و تحلیل .آماده سازی .برای ممیزی .اولیه  استفاده. شود. استاندارد  مستلزم آن. است که “مدیر .ارشد باید . یک نماینده  .را معرفی .نماید. نماینده . و .پرسنل . مسئول .حفظ . سیستم های  ، انجام ممیزی. داخلی و یا . ارائه .کمک به . شرکت های .صدور گواهینامه .در هنگام .ممیزی .هستند.

فرایند صدور گواهینامه IFS چیست

تصمیمات مربوط به صدور گواهینامه توسط اعضای تیم صدور گواهینامه توسط کمیته صدور گواهینامه جهانی SAI اخذ می شود. اعضای تیم صدور گواهینامه دارای دانش فنی دقیق از فناوری های تولید و محصولات، استانداردHACCP، QMS هستند

ممیزی به مشتریان یک سند برنامه عملیاتی را ارائه می شود، برنامه عملیاتی جزئیات مربوط به موارد زیر را ارائه می دهد

  • مورد نیاز (متن بندهای مورد نیاز از استاندارد IFS
  • سطح عدم انطباق از استاندارد
  • جزئیات عدم انطباق

 مشتری بخش های زیر را از طرح عملی تکمیل می کند و به ممیز ارائه می کند

  • اقدام اصلاحی (توسط شرکت)
  • مسئولیت / تاریخ / وضعیت اجرا (توسط شرکت)

سپس ممیز طرح عملی. را تصویب و برنامه تکمیل. شده را به تیم صدور. گواهینامه ارسال. می کند. تیم صدور گواهینامه اطلاعات زیر را بررسی می کند

  • گزارش نهایی
  • برنامه عملی. تکمیل شده

.

مزایای این طرح

صدور گواهینامه  می تواند تعدادی از مزایای کلیدی را برای شرکت ها ارائه دهد مانند تلاش برای برتری در کیفیت و رضایت مشتری و مزایای رقابتی در بازار

مز ایا برای خریداران

  • افزایش اعتماد به نفس در تامین کنندگان و بهبود محصولات
  • کاهش زمان برای تامین کنندگان
  • کا هش زمان. برای برگرداندن .محصولات خارج از مشخصه های. تعیینو شده
  • بالا بردن. دقت
  • توانایی کاهش. هزینه های بازرسی. فردی با ترکیب چندین. بازرسی مختلف. در یک زمان

مزا یا برای تولید کنندگان

  • درک بهتر بین مدیریت و کارکنان مربوط به استانداردها و رویه ها
  • نظارت بر انطباق با مقررات مواد غذایی
  • استفاده موثر از منابع
  • کاهش نیاز به بازرسی های مشتری
  • افزایش دقت
  • کسب مدرک معتبر
  • توانایی کاهش زمان بازرسی کل با ترکیب انواع بازرسی های مختلف در یک زمان

مزایا ی بازاریابی

  • بهبود شهرت کسب و کار به عنوان یک تامین کننده محصول با کیفیت بالا
  • توانایی تجارت با مشتریان بیشتر
  • استفاده. از آرم و گواهی IFS برای نشان. دادن انطباق .با بالاترین. استانداردها

اهداف استاندارد بین المللی غذا

  • ایجاد یک استاندارد مشترک با سیستم های ارزیابی واحد
  • کار با مدارک صدور گواهینامه معتبر
  • اطمینان از قابلیت مقایسه و شفافیت در سراسر کل زنجیره تامین غذا
  • کاهش هزینه ها و زمان برای تامین کننده و خرده فروشان

شاخص های گواهی IFS

  • در این گواهی لوگو یا نشان AB معتبر وجود داشته باشد
  • نام CB صادرکننده .گواهی مشخص. و مورد .تایید AB معتبر. و مرجع IFS باشد
  • نام کارخانه .تولیدی و آدرس. آن ذکر شده. باشد
  • به .استاندارد IFS FOOD اشاره شده. باشد
  • در دامنه. گواهی محصولات،فراوری،تولید. و بسته بندی .مشخص باشد
  • شماره گواهی، تاریخ صدور گواهی. و تاریخ انقضا آن مشخص. باشد
  • گواهی در سایت CB .قابل ردیابی بوده. و در غیر این صورت از طریق. گروه سیستم های مدیریت ایمنی، بازرسی و رتبه بندی. به صورت ایمیل استعلام شود
  • نام CB صادرکننده گواهی در سایت AB معتبر و سایت رسمی IFS ( www.ifscertification.com ) وجود داشته باشد

چه کسی بازرسی می کند

همه ممیزان IFS روند تاییدیه زیر را طی می کنند:

  • شرکت در یک .دوره آموزشی. داخلی ارائه شده .توسط یک مربی. تأیید. شده IFS
  • تکمیل فرم رزومه ای IFS
  • گذراندن امتحان کتبی IFS
  • یک جلسه. آموزشی با تیم .صدور .گواهینامه IFS

تفاوت استانداردهای ایزو 22000 ، BRC و IFS چیست

مصرف کنندگان مواد غذایی امروزه نگران ایمنی مواد غذایی هستند. برای رفع نگرانی آن ها ، شرکت های دخیل در زنجیره مواد غذایی باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند تا به مصرف کنندگان این اطمینان را بدهند که تمام مخاطرات تحت کنترل است.

چارچوب BRC و IFS چیست

چارچوب BRC و IFS که به ترتیب. توسط توزیع کنندگان. بریتانیایی و آلمانی طراحی. شده اند تا بتوانند. نیازهای مربوط به روش ها. و نتایج فرایند. ایمنی مواد غذایی .را تعیین. کنند. با این حال، آن ها .برای کل زنجیره. غذا مناسب .نیستند.

در مورد ISO 22000

این استاندارد بین المللی،  بسیار ارزشمند است. و روش مدیریت کیفیت را بر اساس انطباق با مقررات و خواسته های مشتریان ایجاد می نماید. همچنین نقاطی که در این راستا و  چارچوب قرار میگرد و در ردیابی دسته های غذایی مورد استفاده میگیرد. بسیار کاربردی است .

اما تفاوت ها چیست؟

بر خلاف چارچوب BRC و IFS، استاندارد ISO 22000 براساس نتایج و روش ها استوار است. این استاندارد. در سال 2005 .و پس از BRC و IFS ایجاد شده است که در سال 2018 مجددا. مورد بازنگری .قرار گرفته است. پس. بالطبع الزامات ذکر .شده در دو .استاندارد پیشین. را به منظور .رسیدن به هدف. ایمنی. غذا برای. مصرف کننده را در بر می گیرد.
استانداردهای BRC و IFS به ویژه در صنایع غذایی و کسانی که می خواهند. با توزیع کنندگان کار کنند، کاربرد دارد. اما در استاندارد ایزو 22000 هر کسی که در زنجیره غذایی دخیل است. می بایست این الزامات را رعایت نماید.

 

مقالات مرتبط

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما