راهنمای جامع تجارت با افغانستان

نمای کلی کشور افغانستان

افغانستان طی چند دهه اخیر همواره درگیر جنگ های خارجی، نابسمانی و بی ثباتی های داخلی  و دسترسی نداشتن با اب های ازاد بوده است. این مسئله تاثیر بسزایی در امار تجارت و صادرات این کشور گذاشته است به طوریکه  میزان سرانه تولید ناخالص ملی در سال ۲۰۱۸، تنها ۲۲۲۵ میلیون دلار بود این میزان، کمترین رقم سرانه داخلی در جهان محسوب می شود.

با وجود این مسائل ممکن است تجارت با افغانستان برایتان غیر ممکن و یا چالشی بزرگ به نظر بیاید؛اما راه هایی برای برقراری روابط تجاری وجود دارد.

در ادامه به افغانستان خارج از هیاهو و نابسامانی ها، به عنوان یک کشور و شریک تجاری نگاهی می اندازیم.  به دلیل قرابت زبان و خط، و البته فرهنگ، روابط تجاری ما با افغانستان، همواره حفظ شده است. در سال ۲۰۲۱ تولید ناخالص داخلی در این کشور حدود بیست و نیم میلیون دلار بود و پیش‎بینی می‎شد که تا ۲۰۲۲ این رقم افزایش یابد. اما به حکومت رسیدن طالبان، اقتصاد را نیز تحت تاثیر قرار داد و باعث شد بسیاری از کشورها در زمینه با این کشور دست نگه دارند. اقتصاد افغانستان با بحرانی بزرگ روبه رو شد و  تمام تلاش های اخیر این کشور، به سرعت به عقب برگشتند. اما هنوز برای گزینه مناسبی برای صادرات کم‌هزینه صادرات کم هزینه در همسایگی ایران محسوب می شود. چرا که:

  • افغانستان کشوری مصرف‌گرا نیست، اما به دلیل محدودیت های اقتصادی و تعطیلی کارخانه‌ها و مراکز تولیدی‌ باعث شده که برای تامین نیازهایش به واردات روی بیاورد.
  • در تمام زمینه اعم از مواد غذایی، ماشین‌آلات و سوخت ، ایران – حداقل در منطقه- حرف‌هایی برای گفتن دارد.ایران از واردکنندگان اصلی به این کشور است.
  • دولت جدید افغانستان تمایل بیشتری به واردات از کشورهای منطقه را دارد.
  • اعتماد مردم این کشور به نام‌های تجاری ایرانی، بنابراین بدیهی است که اکثر خرید هایشان از این برند ها باشد.

محصولات ایرانی در افغانستان به لحاظ کیفیت مرغوب، رعایت بهداشتی و نحوه بسته بندی مناسب کالا و درج تاریخ مصرف کالا، جایگاه خاص خود را دارند و افغانها به علت زندگی در ایران به کالاهای ایرانی آشنایی کامل داشته و ترجیح می دهند محصولات ایران ( خصوصاً مواد غذائی) را تهیه کنند.  در ادامه برای آشنایی بیشتر در خصوص بسته بندی کالا صادراتی به بخش ” نکات مهم و کاربردی در زمینه بسته بندی کالا صادراتی ” سایت ، مراجعه کنید.

بازاریابی کالای ارسالی به افغانستان نیز از جمله نکات مهمی است که تجار ایرانی قبل از اقدام به صادرات باید به آن توجه نموده تا ضمن حفظ بازار از نوسانات قیمت و ضرر و زیان احتمالی جلوگیری به عمل آید.

ادامه مطالب معرفی نمای کلی کشور افغانستان

مزایا و معایب صادرات به افغانستان

هرچند صادرات به افغانستان، به اندازه صادرات به کشورهای دیگر پرسود نیست، اما به خاطر همسایگی مسیر ساده‌تری دارد. در سال ۱۴۰۰، صادرات از ایران  ۸٪ افزایش یافت و در بهار آن سال ۳۶۵ میلیون دلار کالا به افغانستان صادر شده است.

  • ایران مهمترین شریک تجاری و تامین کننده نیاز های ضروری و غیر ضروری افغانستان است.
  • افغانستان از بزرگترین واردکننده های غلات است و این محصول، در ایران به صورت گسترده کشت می‌شود.
  • برای ارتباط گیری با تجار افغانی نیازی به مترجم و واسطه نخواهید داشت؛ بنابراین نسبت به کشورهای غربی، این ارتباط تجاری اسان تر خواهد بود.
  • عدم پایداری وضعیت سیاسی و اقتصادی و نابسامانی های داخلی در افغانستان.
  • مرزهای افغانستان امنیت بالایی برخوردار نیستند و این احتمال وجود دارد که محصولات، سالم و کامل به مقصد نرسند (توجه داشته باشید این موضوع به نحوه تحویل بار بستگی دارد).
  • مسئله تحریم
فرصت ها و تهدیدها

فرصت ها

  • مرز مشترک
  • قرابتو ارتباط نزدیک فرهنگی
  • تمایل تجار افغانی در مراودات تجاری با ایران
  • علاقه دولتمردان افغانستان برای افزایش مراودات با ایران
 
 

ادامه مطالب فرصت ها

ادامه مطالب تهدیدها

تهدیدها

شرایط سرمایه گذاری در افغانستان

۱-  سرمایه گذار باید شخصا جهت تکمیل پروسه مجوز خویش به دفتر آیسا حاضر شود در صورتیکه مقدور نباشد وکیل قانونی خویش را که وکالت خط شرعی محکمه را با خود داشته باشد جهت طی مراحل و اخذ مجوز به اداره آیسا مراجعه نماید. 

 ۲-  ارائه پاسپوت و یا دیگر اسناد رسمی که هویت انفرادی و یا شخصیت قانونی در خواست کننده را تثبیت نماید. شخصیت حقوقی شرکت های خارجی باید از طریق وزارت محترم امور خارجه افغانستان تصدیق گردیده و به دفتر آیسا معرفی شود. 

۳-  سرمایه گذار می بایست یک آدرس مشخص محل کار را داشته باشد. آدرس پستی قابل قابل قبول نبوده و موجودیت آدرس دفتر باید به اساس سند پرداخت کرایه و امثال آن تائید شود. 

۴- آیسا فرم تشخیص هزینه را دراختیار سرمایه گذار قرار داده که بعد از تکمیل فرم مذکور توسط سرمایه گذار مالیات مربوطه را، اداره آیسا از طریق اداره دارایی بدست می آورد. 

۵- فعالیت کار سرمایه گذار باید واضح بوده لذا ایجاب می نماید تا در خواست کننده تفصیل مقدار و اندازه سرمایه گذاری را که قصد آغاز آن را دارد ، تعداد کارگران شرکت و اسامی مامورین رسمی شرکت را با خود بیاورد. 

 ۶- در خواست کننده سعی کند تا اسم تجارتی را که انتخاب می نماید تکراری نباشد گرچه مجوز سرمایه گذاری بعد از استعلام اسم تجارتی صادر میشود. 

۷-  مالکیت ( شکل حقوقی ) شرکت باید بر اساس ساختار فعالیت تجارتی مانند شرکت تک موسس ، شرکت تضامنی مسئولیت محدود و یا شرکت خارجی میباشد ، اسناد مرتبط با آن باید ضمیمه درخواست باشد تا آنرا ثبت سازد. 

۸-   اطلاعات عمومی وخلاصه اطلاعاتی که در درخواست سرمایه گذاری ارائه شده در یکی ازروزنامه های کثیرالانتشار به چاپ برسد. 

۹- از درخواست کننده تقاضا می شود تا اطلاعاتی را که در درخواست جهت اخذ مجوز اظهار می دارد واقعی بوده و در صورت ارائه اطلاعات نادرست در خواست دهنده از دریافت مجوز سرمایه گذاری محروم خواهد شد. علاوه بر آن اگر اطلاعات غیر واقعی بعد از صدور مجوز ثابت گردد ، مجوز سرمایه گذار بصورت فوری باطل گردیده

۱۰- مطابق با قانون سرمایه گذاری خصوصی در افغانستان سرمایه گذار ( شرکت ثبت شده ) باید از تغییرات که در مالکیت و یا سرمایه آن ایجاد میگردد و یا در صورتیکه سرمایه گذار سهم خویش را در سرمایه گذاری افزایش دهد باید اداره آیسا را در جریان قرار دهد زیرا کم نشان دادن سرمایه آغاز فعالیت تخطی از قانون سرمایه گذاری تلقی خواهد شد.

۱۱-  دارنده گان مجوز سرمایه گذاری کوچک مستحق توزیع زمین صنعتی شناخته نمی شوند و همچنان نامه معرفی برای اخذ پاسپورت تجارتی به وزارت امور داخله داده نمیشود. 

۱۲- موقعی که شرکت فعالیت خود را آغاز می کند بلافاصله می بایست اداره آیسا را مطلع نماید.

قوانین و مقررات

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان

ابلاغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🔹 تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی بودجه نسبت به وصول منابع بر...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ 📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
تغییر در رویه محاسبه مبلغ کارمزد ثبت سفارش بر اساس تصویب‌نامه شماره ۱۲۳۳۴۳/ت۶۱۶۴۶هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ هیئت وزیران 📣 قابل توجه...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما