سبد خرید

مقالات صادرات

مقالات واردات

صادرات خرما

صادرات خرما ( خرمای خشک – خرمای تازه )

صادرات خرما

صادرات خرما

 
خرما

 

 
خرما گیاهی تک لپه ای و گرمسیری جزو تیره نخل ها است که میوه اش خوراکی
و دارای هسته ای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشه ای
بزرگ از شاخه آویزان می گردد. ازجمله محصولات فرعی خرما نیز می توان شیره ، سرکه ، شهد خرما ، عسل خرما ، قند خرما و … را نام برد.
 
 
 

 


تولید جهانی خرما

خرما ( خرمای خشک – خرمای تازه ) مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول 1649 مین محصول معامله شده و 4126 مین محصول پیچیده است.

صادرکنندگان برتر خرما کشورهای از جمله : تونس ( 247 میلیون دلار ) ، پاکستان ( 139 میلیون دلار ) ، ایران ( 137 میلیون دلار ) ، اسرائیل ( 126 میلیون دلار ) و عربستان سعودی ( 91.8 میلیون دلار ) هستند .

واردکنندگان برتر خرما کشورهایی از جمله : هند ( 238 میلیون دلار ) ، فرانسه ( 85.1 میلیون دلار ) ، مراکش ( 67.1 میلیون دلار ) ، آلمان ( 61.9 میلیون دلار ) و انگلیس ( 57.9 میلیون دلار ) هستند.

خرما ، تازه یا خشک صادرات برتر فلسطین است . در ادامه برای آشنایی بیشتر در خصوص بسته بندی کالا صادراتی به بخش ” نکات مهم و کاربردی در زمینه بسته بندی کالا صادراتی ” سایت ، مراجعه کنید.

 

بررسی جغرافیای خرما در ایران

استان های تولید کننده خرما در ایران به ترتیب ( به همراه مناطق جیرفت و کهنوج )، بوشهر ، خوزستان ، سیستان و بلوچستان ، فارس و هرمزگان می باشند.

درصد سهم تولید خرما در ایران به تفکیک استان به شرح زیر می باشد:

  1. تولید خرمای استان کرمان : 28%
  2. تولید خرمای استان هرمزگان : 15.35%
  3. تولید خرمای استان سیستان و بلوچستان : 14.42%
  4. تولید خرمای استان بوشهر : 14.79%
  5. تولید خرمای استان خوزستان : 14.40%
  6. تولید خرمای استان فارس : 12.16%

صادرات خرما

 

شهرستان بم از جمله ی بزرگترین بازار خرید و فروش عمده خرما در کشور محسوب می شود که سالانه مقادیر بسیار زیادی خرما از این شهرستان به دیگر نقاط کشور ارسال می شود. خرید و فروش عمده ی خرما مضافتی هر ساله پس از فصل برداشت خرما در سردخانه های شهرستان بم شروع شده و خریداران بسیاری از کشورهای مختلف برای خرید عمده ی خرما مضافتی به این شهر سفر می کنند.

 

تولید خرما در استان های کشور به تفکیک شهرستان

صادرات خرما

 

خرما در ایران

خرما یکی از قدیمی‌ ترین میوه‌ های کشت شده توسط انسان است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش می ‌یابد و سابقه کشت خرما در ایران به 3 هزار سال پیش میرسد .
پراکندگی گونه‌های خرما در ایران و کشور های عراق ، عربستان ، پاکستان ، شمال آفریقا و امریکا قابل مشاهده است. خرما به عنوان یکی از غنی ترین میوه‌ها از نظر دارا بودن میزان زیادی آنتی اکسیدان و فیبر ، مقدار قابل توجه‌ای از انواع ویتامین‌ ها و انواع مواد معدنی شناخته می ‌شود و به همین دلیل نه تنها در ایران بلکه در اغلب کشور های دنیا جایگاه مهمی در رژیم غذایی دارد.

 

آمار تولید خرما در ایران

براساس آمار انجمن خرمای ایران در سال 1394 سطح زیر کشت خرمای مضافتی بالغ بر 46033 هکتار ، خرمای استعمران بالغ بر 27469 هکتار ، خرمای شاهانی بالغ بر11772 هکتار ، خرمای ربی بیش از 15720 هکتار ، خرمای کبکاب بیش از 30861 هکتار هزارتن و خرمای پیارم بالغ بر 2544 هکتار می باشد

 

صادرات خرما ی ایران به دیگر کشورهای جهان

کشور ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان خرما در دنیا شناخته می شود که پتانسیل بسیار بالایی در زمینه صادرات خرما دارد. صادرکنندگان خرما در کشور بسیار فعال هستند و ایران را در رتبه سوم صادرات خرما در جهان قرار داده اند . مهمترین شاخص های اقتصادی کشور ها در گرو مسئله ی صادرات است و ایران نیز در این زمینه کوشش می کند تا با استفاده از پتانسیل شرکت های صادرات خرما و با اتکا به سهم تولید بالای ایران در زمینه ی خرما ، این شاخص ها را بهبود دهد.

استفاده گسترده خرما در صنایع غذایی و مصرف این میوه در کشورهای مختلف باعث شده است کشورهای تولید کننده خرما پتانسیل بالایی برای صادرات این محصول داشته باشند و صادرات این محصول از رونق بسیار خوبی برخوردار باشد. صادر کنندگان خرما نیز در این چرخه همانند تولید کنندگان نقش مهمی دارند و فرآیند صادرات با همکاری آن ها شکل می گیرد.

 

کشورهای صادرکننده خرما

این نقشه میزان صادرات خرما را در کشورهای صادرکننده خرما نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص صادرات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

کشورهای واردکننده خرما

این نقشه میزان واردت خرما را در کشورهای واردکننده خرما نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

مشکلات تولید محصول خرما

  • شور شدن آب ها در جنوب کشور در نتیجه خشکسالی و تأثیر آن بر کاهش تولید
  • افزایش قیمت حامل های انرژی و تاثیر آن در بخش حمل و نقل
  • برداشت غیر مکانیزه و سنتی محصولات و در نتیجه بالا رفتن قیمت تمام شده
  • ضعف صنایع تبدیلی و بسته بندی و کمبود نقدینگی در این بخش

مشکلات اصلی صادرات خرما و راهکار

  • کمبود کارگاه ها و کارخانه های بسته بندی مدرن آشنایی ناکافی و حضور کمرنگ بنگاه های صادراتی در بازارهای عمده خرما
  • کمبود بضاعت مالی جهت کار تبلیغات و بازاریابی در بازارهای هدف
  • توجه ناکافی به شاخص های تضمین کیفیت در محصولات صادراتی توسط برخی بنگاه های صادراتی
  • افزایش هزینه های حمل و نقل داخلی و خارجی خصوصاً کانتینرهای سردخانه دار
  • عدم بضاعت و آشنایی کافی بهره برداران با روش های اصولی جمع آوری ، بسته بندی ، حمل و نقل و نگهداری محصول

 

 

“”” برای دانلود فایل pdf شناسنامه کالایی خرما ، کلیک کنید “””

 

 

تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی

تحلیل گروه های کالایی مختلف به صادرکنندگان کمک می کند تا با مقایسه فرصت ها در کشورهای مختلف ، بازار صادرات کالا ی خود را بشناسند و تجارت موفق تری داشته باشند . این مقاله شامل تحلیل کالاهایی همچون :

صادرات محصولات کشاورزی : صادرات زعفران ، صادرات سیب ، صادرات پسته و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص پسته ایران ممکن است بداند ، صادرات خرما و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خرمای ایران ممکن است بداند ، صادرات گوجه فرنگی ، صادرات سیب زمینی ، صادرات پیاز ، صادرات میوه های خشک و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خشکبار ایران ممکن است بداند ، صادرات گندم ، صادرات هندوانه ، صادرات پرتقال ، صادرات سیر ، صادرات گیاهان دارویی و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند و …

صادرات تجهیزات کشاورزی

صادرات فرش

و …

برای مطالعه مقاله به بخش ” تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی ” سایت ixport مراجعه نمایید.

 

 

آموزش صفر تا صد فرایند صادرات کالا

سایت ixport در حوضه صادرات کالا ، مقالات جامعی را در خصوص تجارت و بازرگانی بین المللی ، در بخش راهنمای جامع صادرات ارائه کرده است. این بخش شما را با مفاهیم و فرایند صادرات آشنا می کند. بخش آموزش صادرات شامل : پکیج آموزش جامع صادرات و طرح کسب و کار صادرات ( Business Plan ) و همچنین گالری فیلم های آموزش صادرات می باشد. بخش تحلیل بازارهای صادراتی کشورها نیز شما را برای ورود به بازار کشورهای مختلف آماده می سازد ، ما در این بخش ، به تفکیک ، به بررسی کشورها پرداخته ایم.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *