چگونگی استفاده از نرم افزار دوراظهاری واردات
روال دور اظهاری در گمرک تهران امور واردات
صفحه ورود به (( سامانه گمرک الکترونیکی ))
نام کاربری در این صفحه، شماره کدینگ افراد (شامل افراد حقیقی و حقوقی)می باشد. این شماره.کدینگ برای افراد.حقیقی، شماره کد ملی است.
در حال حاضر، صاحبان کالا و دارندگان (( کارت حق العمل کاران )) می توانند بنا مراجعه به مسئول احراز.هویت در گمرک تهران، اقدام به ثبت نام و دریافت رمز عبور نمایند.
دریافت اطلاعات از سامانه ثبت سفارش
پس از دریافت شناسه اظهار در سامانه.ثبت سفارش، این امکان برای کاربر به وجود می آید کنه با استفاده از شماره.مذبور، ورود اطلاعات در ((سامانه گمرک الکترونیکی )) را آغاز نمایند.
در گام نخست، با نوشتن (( شناسه اظهار )) در بخش (( شماره.پیگیری ثبت.سفارش )) و انتخاب گزینه (( ادامه )) در پایینصفحه، می توان به بخش دوم رفت.
در صورتی که ورود اطلاعات کاربر در این بخش، بدون شماره ثبت.سفارش انجام می شود ۱، برای ورود اطلاعات باید به گمرک تهران مراجعه نماید.
پرینت برگه پیش اظهار
این پرینت، برای ارایه شکل کلی از اظهار نامه در اختیار کاربر قرار می گیرد. کاربرانی که عادت به ورود.اطلاعات مستقیم در سامانه.ندارند، می توانند با پرینت.گرفتن از این صفحه، اطلاعات.اولیه را روی این کاغذ.ثبت نمایند و در زمان.مناسب به ورود اطلاعات در سامانه اقدام نمایند.
در صورتی که نیاز به پرینت گرفتن در این.مرحله دارید، می توانید گزینه print را کنه در ناحیه مشخص شده با رنگ.قرمز قرار دارد، انتخاب کنید. در صورتی که نیازی به پرینت کاغذی در این مرحله ندارید، می توانید گزینه cancel را انتخاب کنید.
تکمیل اطلاعات اظهار
در این مرحله، با ورود اطلاعات.اظهارنامه، اطلاعات مربوط به هر قلم کالا به صورت جداگانه.وارد می شود. جزئیات.مربوط به گام سوم، در ادامه مطرح شده است.
توجه به این نکته داشته باشید که برای انتقال.نشانگر نوشتاری از روی یک محدوده (فیلد) به یک محدوده دیگر، بهتر است که از کلید tab روی کیبورد.خود استفاده کنید.
ورود اطلاعات در خانه های ۸ – ۱۱-۱۴-۱۵ اظهارنامه :
در خانه شماره ۸، کدینگ گیرنده را ثبت کنید. این گیرنده باید در نرم افزار آسیکودای گمرک.تهران دارای کدینگ باشد.
توجه داشته باشید کدینگ گیرنده ای که در این سامانه.وارد می کنید با کدینگ.صاحب کالا در قبض انبار الکترونیکی برابر باشد. در صورت داشتن صلح نامه کدینگ.صاحب کالا را در قبض انبار الکترونیکی توسط کارمند انبار مربوطه اصلاح کنید.
نمونه ای از شیوه پرکردن این بخش در ادامه آورده شده است.
با فشردن دکمه tab یا انتخا فیلد با کلیک.موشواره(موس)، می توان (( کد کشور.طرف معامله )) را در خانه شماره ۱۱ انتخاب نمود. این لیست بر اساس حروف.اختصاری نام کشورها تنظیم شده است .
در خانه شماره ۱۴ ، کدینگ.اظهار کننده را ثبت کنید. این اظهار کننده باید در نرم افزار آسیکودایگمرک.تهران دارای کدینگ باشد. نمونه ای از شیوه پرکردن این بخش در ادامه آورده شده است.
پر کردن خانه های ۱۵ (کشور صادر کننده)، و ۱۶ (کشور مبدا) اظهار نامه.مانند.پر کردن خانه شماره ۱۱ است.
ورود اطلاعات در خانه های ۱۸-۲۰-۲۲-۲۴-۲۵-۲۷-۲۸-۲۹ اظهارنامه :
در خانه شماره ۱۸ ، (( هویت و ملیت وسیله حمل در ورود )) را از لیست.انتخاب کنید .
در خانه شماره ۲۲ ، نوع ارز را وارد کنید. انتخاب نوع ارز می تواند با موشواره یا نوشتن.بخشی از حروف.اختصاری.مربوط به نوع ارز انجام شود. برای مثال، برای انتخاب یورو، کافیست که در بخش.جستجوی این ناحیه، حرف E را با استفاده از کیبورد.بنویسید و گزینه مورد نظر را انتخاب کنید.
در انتخاب نوع پرداخت دقت کافی.داشته باشید. توجه کنید که انتخاب این گزینه، روی.مندرجات بخش ۲۸ اثر می گذارد.
در خانه شماره ۲۵ ، نحوه حمل در مرز را از روی لیست انتخاب کنید. در.گمرک تهران(که تمام بارهای به صورت.ترانزیت یا مرجوعیست)، این گزینه همیشه زمینی خواهد بود. در خانه شماره ۲۲ هم در حال حاضر باید محل.تخلیه را انبارهای گمرک تهران معرفی کنید.
در.خانه شماره ۲۲ نیز می توانید نام گمرک ورودی را انتخاب نمایید. توجه.داشته باشید که برای انتخاب.نام.گمرک، کافیست که حرف ابتدایی آن را با استفاده از کیبورد بنویسید. برای مثال، برای انتخا گمرک بازرگان، کافیست که حروف ((باز)) را داخل محوطه جستجو وارد کنید.
نام گمرک.بندر شهید رجایی ((منطقه ویژه.شهید رجایی )) می باشد .
نام گمرک بندر بوشهر ((منطقه.ویژه بوشهر ۱ )) می باشد .
ورود اطلاعات در خانه های ۳۱-۳۳-۳۴-۳۵-۴۱-۴۲-۴۴ اظهارنامه
از آنجا که کاربران در این بخش، دچار.مشکلاتی می شوند، لطفا این بخش را با دقت مطالعه فرمایید.
در.خانه شماره ۳۱ ، بخش های مختلفی برای.ورود اطلاعات وجود دارد. در هنگام.ورود.اطلاعات، بخش کد ثبت سفارش و تاریخ ثبت، از سامانه ثبت سفارش دریافت می شود اما بخش های.دیگر باید.توسط کاربر پر شود.
در.قسمت تعداد بسته ها، تعداد بسته مربوط به قلم کالای.فعلی را وارد کنید. در واقع خانه ۳۱ برای هر قلم.کالا پر میشود، در نتیجه، کاربر نباید جمع، کل بسته ها را در این بخش.وارد نماید. سپس در قسمت نوع بسته، به انتخاب.گزینه.مناسب اقدام کنید از قبیل، کارتن، نگله، عدل یا هر گزینه.مطلوب دیگر.
در قسمت بیمه و کرایه حمل، اعداد مورد نظر را متناسب با اطلاعات.وارد شده در خانه.شماره ۲۲ وارد کنید. انتخاب.گزینه مناسب در خانه شماره ۲۲ ، روی فرمول محاسبه عوارض کل اثر می گذارد.
* قسمت نام برند، نوع ثبت.برند و مدل کالا را از روی اسناد پر کنید. توجه کنید که این داده ها در بخش دایره ارزش و اداره استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد.
* پس از پر کردن بخش شرح.تجاری کالا و وارد کردن.شماره قبض انبار وهمین.شماره قبض انبار الکترونیکی، کار شما در این بخش تمام است. (جهت دریافت شماره قبض انبار الکترونیکی به کارمندان.مستقر در انبار مربوطه مراجعه نمایید)
* برای وارد کردن چند قبض انبار، کافیست که شماره قبض انبارها را با یک.خط تیره از هم ۱۵۸۳۴۲۱ . برای ورد اطلاعات با تعداد قبض انبار متعدد، – جدا کنید، برای مثال ۱۵۸۵۶۲۸ محدودیتی در نظر گرفته نشده است.
* درصورتی که برای یک کالا چند قبض.انبار الکترونیکی داریند به کارمندان.انبار.مربوطه مراجعه و جهت تجمیع، قبض انبار های الکترونیک خود اقدام بفرمایید.
کد کالا و وزن خالص و ناخالص را با دقت در خانه های ۳۳- ۳۵-۳۸ وارد کنید . تعداد واحد کالا را در خانه ۴۱ انتخاب.نموده و ارزش.قلم.کالا را در خانه ۴۲ وارد کنید.
توجه به این نکته.داشته باشید که مجموع ارزش قلم کالاهای وارد شده، باید با عدد.وارد شده در سامانه.ثبت سفارش.همخوانی داشته باشد.
نو یا مستعمل.بودن کالا را در خانه شماره ۴۳ تعیین نمایید.
مندرجات خانه ۴۴ را بدین صورت پر کنید. شماره.فاکتور را از روی فاکتور خود وارد کنرده و تاریخ فاکتور را به میلادی در بخش.مربوطه وارد نمایید. نمونه ای از فاکتور مورد اشاره در ادامه آورده شده است.
سپس در بخش شماره مانیفست (( شماره دستور قبول )) را از روی قبض انبار خود ثبت کنید.
شماره بارنامه نیز در قبض.انبار آورده شده است.
از آنجا که سامانه ثبت عدل بندی الکترونیک در گمرک تهران راه اندازی نشده است، در قسمت مربوطه، عدد ۱۱۱۱۱۱۱۱ را وارد کنید .
ورود اطلاعات در خانه ۴۲ شامل.ردیف های ۰۴۱ تا ۴۹۰ اظهارنامه :
در بخش حقوق و عوارض گمرکی، ورود اطلاعات خود را بدین صورت انجام دهید:
در خانه ۲۴۱ ، ماخد مربوط به قلم کالای.فعلی را وارد کنید. برای مثال، اگر ماخذ شما ۸ درصد است، فقط عدد ۸ را در خانه ماخذ وارد کنید.
در خانه ۲۴۲ یا قسمت سایر، جم، کل هزینه ها ( برای مثال ۲.۵ درصد ) و اعدادی کنه شامل مالیات، جریمه و عوارض نمی شوند را وارد نمایید.
درخانه ۲۴۲ یا قسمت مالیات بر ارزش افزوده ( ۳.۶ درصد)، شما تنها عدد ۳.۶ را در ستون ماخذ وارد نمایید و مبلغ به صورت خودکار وارد می شود و مقدار آن توسط سامانه گمرک الکترونیکی تعیین می شود.
در خانه ۲۴۸ یا قسمت عوارض ( ۲.۴ درصد) نیز مانند.خانه ۲۴۲ عمل کنید.