طرح رجیستری

فهرست مطالب

طرح رجیستری موبایل چیست ؟

طرح رجیستری موبایل برای نخستین بار در سال ۱۳۸۵ اجرا شد. اما به دلیل بروز مشکلاتی این طرح در سال ۸۶ متوقف و مجدداً و به صورت رسمی در سال ۹۶ ، فاز اول این طرح اجرا شد.

فاز اول طرح رجیستری گوشی و تلفن همراه در مرحله مانیتورینک شروع و از چهاردهم آذر با شناسه دار کردن گوشی های Apple به طور رسمی به اجرا رسید. پس از آن به مرور گوشی های تلفن همراه شرکت های موتورولا و هواوی و نوکیا و سونی و تکنو و در نهایت سامسونگ شامل این طرح شدند.

 

جهت ثبت نام / ورود به سامانه همتا کلیک کنید.

برای مشاهده اطلاعات تماس با مرکز پشتیبانی سامانه همتا کلیک کنید.

 

هدف از طرح رجیستری

هدف اصلی طرح رجیستری یا ( شناسه دار کردن تلفن های همراه ) مبارزه با قاچاق و واردات غیرقانونی تلفن های همراه به ایران می باشد. یعنی با این طرح از فروش و به کارگیری گوشی های قاچاق ( آن دسته از گوشی‌هایی که غیرقانونی و بدون پرداخت هزینه های گمرک وارد بازار شده‌اند) جلوگیری می‌شود.

با اجرایی شدن این طرح گوشی هایی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می شوند پس از ۳۰ روز، دیگر خدماتی از  اپراتورها دریافت نمی کنند و برای همیشه از دسترس خارج خواهند شد.
با اجرای طرح رجیستری به محض این که گوشی هوشمند، با استفاده از یک شبکه اپراتور داخلی فعال می شود، مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورتی که اطلاعت آن در لیست گوشی هایی که به صورت مجاز وارد بازار کشورمان شده‌اند نباشد، دستگاه قابل استفاده نخواهد بود. به این صورت دیگر امکان فروش و استفاده از گوشی های قاچاق امکان پذیر نمی باشد.

آیا گوشی های قاچاقی که در حال حاضر از آن استفاده می شود برای کاربران مشکل ساز است ؟

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر با شروع بحث غیرفعال شدن گوشی های قاچاق، بسیاری از کاربران به این فکر افتاده‌اند که اگر گوشی آن ها قاچاق باشد چه باید بکنند؟

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر آیا گوشی آن ها غیرفعال می شود؟

« اینطور نیست »

دولت به صورتی دقیق برای پیاده سازی طرح رجیستری گوشی موبایل برنامه ریزی کرده تا مشکلی برای کاربران ایجاد نشود و تمرکز اصلی طرح رجیستری گوشی مسافری بر روی مقابله با فروشندگان و وارد کنندگان موبایل قاچاق است.

پیامدهای منفی و مثبت طرح رجیستری موبایل

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر پیامد منفی :

مهم ترین پیامد منفی که پیاده سازی طرح رجیستری موبایل دارد این است که، عرضه در قبال تقاضا کاهش می یابد. به این صورت که وقتی از عرضه گوشی های قاچاق به بازار ایران جلوگیری شود، منابع کمتری برای پوشش دادن تقاضا مشتریان در دسترس می باشد و این حالت مشکلاتی مثل افزایش قیمت گوشی ها را در پی خواهد داشت. این مسئله مهم ترین پیامد منفی طرح رجیستری گوشی مسافری می باشد.

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر پیامد مثبت :

مهم ترین پیامد مثبت طرح رجیستری گمرک همراه شامل درآمدی می باشد که دولت از واردات قانونی گوشی های موبایل و تلفن همراه به دست می‌آورد.
دومین پیامد مهم طرح رجیستری گوشی موبایل و تلفن همراه، این است که از ترویج فروش بی کیفیت و برندهای ناشناخته گوشی های موبایل جلوگیری می‌ کند و باعث می‌ شود که به صورت غیر مستقیم گوشی با کیفیت بالاتری وارد بازار ایران شوند.

آموزش گام به گام فرآیندهای طرح رجیستری موبایل

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر فعالسازی

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر افزودن دستگاه ( گوشی موبایل و تلفن همراه )

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر انتقال مالکیت

اخذ شناسه کالا برای گروه لوازم التحریر استعلام اصالت

 
آموزش گام به گام فرآیند فعالسازی در سامانه همتا
شماره گیری #۲*۷۷۷۷* با شماره گیری کد فعال سازی رجیستری گوشی به سامانه همتا رجیستری متصل می شویم. این فرآیند را می توان با هر تلفن همراه و سیم کارت دلخواهی انجام داد.
وارد کردن شناسه IMEI دستگاه در اولین مرحله، ۱۵ رقم ابتدایی شناسه IMEI دستگاه را بدون هر گونه علامت اضافی وارد می نماییم. این شناسه هم بر روی جعبه دستگاه درج شده است و هم از طریق کد دستوری #۰۶#* قابل دستیابی است. در صورتی که دستگاه دو سیم کارته باشد. وارد کردن یکی از شناسه ها کافی است.
وارد کردن شماره سیم کارت در این مرحله، شماره سیم کارتی که قصد فعالسازی دستگاه با آن سیم کارت را داریم، وارد می نماییم.
وارد کردن کد فعالسازی در این مرحله، کد فعالسازی ۶ رقمی را وارد نموده و در نهایت اطلاعات وارد شده را تائید می نماییم. کد فعالسازی یک کد یکبار مصرف است که برای گوشی های قانونی آکبند، با عبارت ( کد فعالسازی ) یا Activation code به صورت ( اسکرچ شده ) بر روی کارت گارانتی درج و یا با برچسب بر روی جعبه دستگاه الصاق شده است.

فیلم آموزشی فرآیند فعالسازی دستگاه

 

« در ادامه جهت اطلاع از نحوه فعالسازی گوشی، مقاله آموزش فعال سازی گوشی در طرح رجیستری را مطالعه نمایید »

 
آموزش گام به گام فرآیند افزودن دستگاه ( گوشی موبایل و تلفن همراه ) در سامانه همتا
شماره گیری #۴*۷۷۷۷* با شماره گیری کد دستوری فوق به بخش ( افزودن دستگاه) سامانه همتا متصل می شویم. این فرآیند را حتماً باید با سیمکارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاه بوده، انجام دهیم.
وارد کردن شناسه IMEI دستگاه در مرحله بعدی لازم است تا ۱۵ رقم ابتدایی شناسه IMEI دستگاه خود ( که قبل از طرح رجیستری روشن بوده است ) را وارد نماییم. این شناسه هم بر روی جعبه دستگاه درج شده است و هم از طریق کد دستوری #۰۶#* قابل دستیابی است.
وارد کردن شناسه IMEI دوم دستگاه ( برای دستگاه های دو سیم کارته ) در صورتی که دستگاه دو سیم کارته باشد، پس از وارد کردن اولین شناسه IMEL ، سامانه به صورت خودکار پیغامی مبنی بر ( وارد کردن شناسه IMEL دوم دستگاه ) را به ما نمایش می دهد و باید شناسه IMEL دوم دستگاه را هم وارد نموده و سپس در مرحله بعد اطلاعات ارسالی را تایید نماییم.
انجام موفقیت آمیز فرآیند در نهایت چنانچه شناسه IMEL های اظهار شده، پیش از شروع طرح رجیستری با سیم کارتی که با آن #۷۷۷۷* را شماره گیری کرده بودیم، روشن شده و در شبکه های اپراتوری کشور سابقه فعالیت داشته باشد، فرآیند به صورت موفقیت آمیز انجام خواهد شد.

فیلم آموزشی فرآیند افزودن دستگاه در سامانه همتا

 
آموزش گام به گام فرآیند انتقال مالکیت در سامانه همتا
شماره گیری #۳*۷۷۷۷* با شماره گیری کد دستوری فوق به بخش ( انتقال مالکیت ) سامانه همتا متصل می شویم. این فرآیند را حتماً باید با سیمکارت مالک دستگاه، انجام داد.
انتخاب شناسه IMEL در این مرحله شناسه IMEL های تحت مالکیت سیم کارت نمایش داده می شود. لازم است تا عدد مربوط به شناسه ای که قصد انتقال
مالکیت آن را داریم، وارد نماییم. در صورتی که هیچ شناسه ای نمایش داده نشد، می بایست عدد مربوط به گزینه ( افزودن دستگاه ) را وارد نماییم.
وارد کردن شماره سیم کارت خریدار در این مرحله شماره سیم کارتی که قصد داریم مالکیت دستگاه را به آن انتقال دهیم ( یعنی شماره سیم کارت فرد خریدار ) را وارد نموده و در نهایت اطلاعات وارد شده را تایید می نماییم.
ارسال کد فعالسازی برای خریدار در نهایت پیغامی داده می شود که بیانگر ارسال کد فعالسازی از طریق پیامک به شمراه سیم کارت فرد خریدار است. کد فعالسازی با سرشماره HAMTA برای فرد خریدار ارسال می گردد. فرد خریدار می تواند با استفاده از این کد فعالسازی، دستگاه را از طریق فرآیند فعالسازی، برای سیم کارت دلخواه خود فعال نماید.

فیلم آموزشی اقدامات لازم در هنگام خرید دستگاه کارکرده ( انتقال مالکیت )

 

آموزش گام به گام فرآیند استعلام اصالت در سامانه همتا
شماره گیری #۱*۷۷۷۷* پس از شماره گیری کد دستوری فوق، ۱۵ رقم ابتدایی شناسه IMEL دستگاه را بدون هر گونه علامت اضافی وارد می نماییم. این شناسه بر روی جعبه دستگاه درج شده است. دقت داشته باشید در خرید دستگاه آکبند، قبل از باز کردن پلمپ جعبه نسبت به استعلام اصالت اقدام نمایید.
دریافت پیامک از HAMTA پس از انجام استعلام اصالت، پاسخ استعلام به صورت پیامک و با سرشماره HAMTA برای شخص خریدار ارسال می گردد. شخص خریدار باید به سرشماره HAMTA دقت داشته باشد. در صورتی که پیامک از سرشماره دیگری ارسال شده باشد، نامعتبر است.
تطابق اطلاعات در صورتی که پاسخ استعلام اصالت نشان دهنده قانونی بودن دستگاه باشد، لازم است تا اطلاعات مندرج در پیامک دریافتی اعم از برند، مدل و شناسه (های) IMEL را با مشخصات ظاهری دستگاه مطابقت دهیم. دقت داشته باشید که شناسه IMEL درج شده در پیامک دریافتی باید با شناسه IMEL دستگاه که از طریق کد دستوری #۰۶#* قابل دستیابی است، یکسان باشد.

فیلم آموزشی فرآیند استعلام اصالت و بررسی نتایج آن

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
2 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

18 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سامانه ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻳﻜﭙﺎرﭼﻪ ﺧﺪﻣﺎت ﻛﻨﺴﻮلی ( میخک ) اﻣﻮر ﮔﺬرﻧﺎﻣﻪ درﺧﻮاﺳﺖﻫﺎی ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﮔﺬرﻧﺎﻣﻪ در ﺑﺨﺶ اﻣﻮر ﮔﺬرﻧﺎﻣﻪ ﻗﺮار ﻣﻴﮕﻴﺮد....
تاریخ انتشار : 13 ساعت قبل
راﻫﻨﻤﺎى ﺛﺒﺖ ﻧﺎم در ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ ﺟﺎﻣﻊ ﻣﺪﻳﺮﻳﺖ ﻛﺎﻻ و ﺧﺪﻣﺎت ﭘﺲ از ﺗﺮﺧﻴﺺ ﻳﻜﻲ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺧﺪﻣﺎﺗﻲ ﻛﻪ ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ ﺟﺎﻣﻊ...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
فرآیند صدور گواهی بهداشتی حمل دام زنده مقدمه : قرنطینه به عنوان یکی از رکن ها و ابزارهای مهم در...
تاریخ انتشار : 6 ماه قبل
صدور مجوز بهداشتی ترخیص محموله های دام زنده و فرآورده های خام دامی شرکتهای بازرگانی دولتی وخصوصی که اقدام به...
تاریخ انتشار : 7 ماه قبل
آموزش کامل عملیات گارانتی کالا در سامانه جامع تجارت ویرایش تیر ۱۴۰۳ ثبت شناسنامه گارانتی کالا  برای ثبت  شناسنامه گارانتی...
تاریخ انتشار : 9 ماه قبل
گواهینامه بازرسی کالا یا گواهی سوریانس (Certificate of inspection of goods) سندی است که توسط یکی از شرکت های بازرسی...
تاریخ انتشار : 2 سال قبل
معرفی سازمان استاندارد ایران در راستای تصویب نامه ۱۵۰ و دومین جلسه شورای عالی اداری در تاریخ ۱۳۹۰/۷/۲۴ موسسه استاندارد...
تاریخ انتشار : 2 سال قبل
دستورالعمل رصد کالا در زنجیره تجاری کشور در راستای تحقق مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و...
تاریخ انتشار : 3 سال قبل
معرفی سامانه IMEDاداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارواداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا. و دارو : به استناد...
تاریخ انتشار : 3 سال قبل
الزام ثبت سفارش اقلام جدید در سامانه جامع تجارت با کد IVC یا IRC تا اطلاع ثانوی به پیوست تصویر...
تاریخ انتشار : 3 سال قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

برای نصب اپلیکیشن ixport روی گوشی خود، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما