شیوه نامه اجرا و پیگیری مطالبات موضوع ماده ۷ قانون امور گمرکی

شیوه نامه اجرا و پیگیری مطالبات موضوع ماده ۷ قانون امور گمرکی

(۱) کلیات :

در اجرای ماده ۷ قانون امور گمرکی و به منظور ایجاد وحدت رویه جهت پیگیری و وصول مطالبات قطعی گمرک توسط واحدهای اجرایی وستادی گمرک و نظارت بر عملکرد گمرکات کشور دستور العمل ذیل ابلاغ می گردد.

(۲) تعاریف :

الف ) بدهی ( مطالبه ) قطعی بدهی است که به موجب قانون امور گمرکی و آیین نامه اجرایی آن قطعیت یافته و به موجب قانون گمرک مسئول وصول آن است.

(۳) مبانی قانونی :

ماده ۷ قانون امور گمرکی کالای موجود در گمرک وثیقه پرداخت کلیه وجوه متعلقه به آن کالا و سایر بدهی های قطعی صاحب کالا بابت وجوهی است که وصول آن به موجب قانون بر عهده گمرک است. گمرک قبل از دریافت یا تامین وجوه مذکور نمی تواند اجازه تحویل و ترخیص کالا را بدهد.

ماده.۸ قانون امور گمرکی گمرک مجاز است هر گونه مطالبات قطعی خود ناشی از اجرای این قانون را از اشخاص به سازمان امور مالیاتی اعلام نماید تا سازمان مذکور آن را بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم و آیین نامه اجرائی و اصلاحیه های بعدی آن وصول کند.

ماده ۱۳۵ قانون امور گمرکی هرگاه بعد از ترخیص کالا از گمرک معلوم گردد وجوهی که وصول آن بر عهده.گمرک است بیشتر یا کمتر از آنچه مقرر بوده دریافت گردیده یا اساسا.دریافت نشده و یا اشتباهی دریافت گردیده است. گمرک و صاحب کالا می توانند ظرف شش ماه از تاریخ امضاء پروانه یا پته گمرکی کالای.مورد بحث کسر دریافتی و یا اضافه پرداختی را از یکدیگر مطالبه و دریافت کنند. رد اضافه پرداختی ها از محل درآمد.جاری به عمل می آید.

تبصره ۱ – کسر دریافتی کمتر از پنج میلیون و چهارصد هزار (۵٫۵۰۰٫۰۰۰) ریال در مورد هر اظهار نامه قابل مطالبه نیست.

(مبلغ فوق بر اساس مصوبه شماره ١۴١۴٣٩ ٫ ت ۵۵۹۳۱۴ مورخ ۱۴۰۰٫۱۱٫۱ هیات محترم وزیران به مبلغ (۵٫۴۰۰٫۰۰۰) ریال اصلاح شده است )

ماده ۱۳۸ قانون امور گمرکی : اشخاصی که کسر دریافتی از آنها مطالبه میشود هرگاه نسبت به مبلغ مورد مطالبه اعتراض.داشته باشند میتوانند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ مطالبه نامه دلایل اعتراض.خود را به طور کتبی به گمرک اعلام دارند. در این صورت گمرک به اعتراض نامه رسیدگی میکند و در مواردی که اعتراض موجه شناخته شود از ادامه مطالبه خوددای می نماید و گرنه دلیل باشد.  رد اعتراض را به مؤدی.ابلاغ میکنند که در آن صورت چنانچه صاحب ان به اعتراض خود باقی باشد می تواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ بدون.تودیع سپرده درخواست.ارجاع پرونده به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی را بنماید. ارجاع پرونده بعد از مهلت های فوق حداکثر تا شش ماه امکانپذیر است و مستلزم تأمین مبلغ مورد.مطالبه می شناخته شود از ادامه مطالبه خوددای می نماید و گرنه دلیل باشد.

بند ۱۱- در صورت جابجایی و انتقال کاربران سامانه ، لازم است بالاترین مقام اجرایی گمرک مربوطه ، عملکرد افراد مزبور در سامانه را قبل از هر گونه اقدامی کنترل و در صورت صحت عملکرد.حساب کاربری وی را غیر فعال و فرد جایگزین را نیز معرفی نماید.

بند.۱۲- ترخیص کالاهای اشخاص دارای بدهی قطعی به گمرک در هر مورد صرفا با پرداخت نقدی و تسویه کامل بدهی امکان پذیر است.

بند ۱۳- اخذ ضمانت نامه بانکی جز در موارد مشمول بخش ختام ماده ۱۳۸ ق.ا.گ و نیز تقسیط بدهی قطعیت یافته موضوع ماده ۷ قانون امور گمرکی اکیدا ممنوع است.

بند.١۴- واحدهای ستادی و اجرایی موظفند پیش از استرداد وجوه به اشخاص کنترل های لازم را در خصوص بدهی آنها به گمرک بعمل آورده و از عدم بدهی اشخاص مزبور اطمینان حاصل نمایند.

بند ۱۵- در صورت عدم اعتراض اشخاص به مطالبه نامه های صادره در مهلت های مقرر در ماده ۱۳۸ قانون امور گمرکی بدهی قطعی تلقی شده مگر اینکه طبق ماده فوق . حداکثر تا شش ماه از تاریخ های مزبور اشخاص اقدام به درخواست ارجاع پرونده به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی و تامین مبلغ نمایند.

بند.۱۶- تقاضای ارجاع پرونده به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی توسط صاحب کالا ، بعد از مهلت های مقرر در ماده ۱۳۸ قانون امور گمرکی (۳۰) روز و ۱۰ روز ) ، صرفا با تأمین مبلغ مورد مطالبه امکان پذیر می باشد.

تبصره: درخواست ارجاع پرونده به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ( موضوع ماده فوق ) ، بدون تامین مبلغ بدهی و بدون پرداخت سپرده حق رسیدگی فاقد اعتبار است.

بند ۱۷- با توجه به اهمیت اخذ مطالبات گمرکی و جلوگیری از تضییع حقوق دولت : تسریع و دقت در انجام فرآیند بازبینی و وصول مطالبات گمرکی مورد تاکید میباشد.

بند.۱۸- پس از ثبت بدهی ماده ۷ می بایستی پیگیری های لازم جهت وصول مطالبات در راستای اجرای ماده ۸ قانون امور گمرکی به صورت.مستمر صورت پذیرد.

بند ۱۹- مسئولیت.حسن اجرای دستور العمل فوق بر عهده بالاترین مقام اجرایی گمرک.مربوطه می باشد.

بند.۲۰- از تاریخ تصویب این دستور العمل.کلیه شیوه نامه ها یا بخشنامه های مغایر با آن از جمله شیوه نامه.شماره ۷٫۱۰۹٫۱۱۲۷۱۴ مورخ ۱۳۹۳٫۶٫۲۲ لغو می گردد.

بند..۲۱- دستور العمل سامانه.بدهی ماده ۷ قانون امور گمرکی جهت وصول مطالبات گمرک در تاریخ ۱۴۰۳٫۲٫۲۲ مشتمل بر ۲۱ ماده و تبصره به تأیید مقام ریاست.کل محترم گمرک ایران رسیده و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می باشد.

نمونه فرم تعهدنامه برای کاربران ماده ۷ امور گمرکی

شیوه نامه اجرا و پیگیری مطالبات موضوع ماده ۷ قانون امور گمرکی

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صدور مجوز بهداشتی ترخیص محموله های دام زنده و فرآورده های خام دامی شرکتهای بازرگانی دولتی وخصوصی که اقدام به...
تاریخ انتشار : 5 ساعت قبل
راهنمای ثبت برنامه تولید در سامانه جامع تجارت ( بروزرسانی تیر ماه ۱۴۰۳ )   به اطلاع کاربران گرامی میرساند...
تاریخ انتشار : 15 ساعت قبل
.راهنمای فرآیند تغییر کارت بازرگانی (شخص حقیقی) ( بروزرسانی تیر ماه ۱۴۰۳ )  فرآیند تغییر کارت بازرگانی در سامانه جامع...
تاریخ انتشار : 15 ساعت قبل
شیوه نامه دریافت کد شناسایی فلزات گرانبها پیرو مصوبه مورخ ۲۹ / ۱۰ / ۱۴۰۰ ستاد مبارزه با قاچاق کالا...
تاریخ انتشار : 16 ساعت قبل
ثبت صورتحساب مالیاتی طلا ( سامانه تجارت داخلی ) بروزرسانی ۱۴۰۳  فروشنده کالا ( ارسال کننده فاکتور ) جهت ثبت...
تاریخ انتشار : 16 ساعت قبل
فهرست ردیف تعرفه های مشمول جزء (٢) بند (الف) تبصره (٩) قانون بودجه سال (١۴٠٣) کل کشور مهلت اعتبار بخشنامه: تا...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما