مقالات صادرات

مقالات واردات

کشورهای همسایه چقدر کالای ایرانی می خرند – حجم صادرات و واردات ایران

کشورهای همسایه چقدر کالای ایرانی می خرند – حجم صادرات و واردات ایران

حجم صادرات و واردات ایران : ایران با ۱۵ کشور امارات. متحده عربی ، افغانستان ، ارمنستان ، آذربایجان ، بحرین ، عراق ، کویت ، قزاقستان ، عمان ، پاکستان ، قطر ، روسیه ، ترکیه ، ترکمنستان و عربستان سعودی. دارای مرزهای. آبی و خاکی است. میزان تجارت خارجی کشور با کشورهای همسایه در سال گذشته ۸۲ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۳۸۹ تن انواع کالا برابر با ۳۶ میلیارد و ۵۰۲ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۸۶۹ دلار بوده است که ۵۶ درصد وزن و حدود ۵۰ درصد کل تجارت با دنیا را شامل می شود.

حجم صادرات ایران به سایر کشورها

در میان مقاصد اصلی صادراتی ، چین ( صادرات به چین ) با واردات بیش از ۲۵ درصد از کل صادرات ( مراحل صادرات ) ایران بیشترین فعالیت را داشته اما پس از چین حجم صادرات و واردات ایران همسایه غربی ایران، عراق قرار دارد. در سال ۹۹، بیشترین حجم صادرات کشورمان به عراق ( صادرات به عراق ) بوده با ۲۵ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۳۹۲ تن و به ارزش ۷ میلیارد و ۴۴۸ میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۷۳ دلار.

کمترین حجم صادرات را هم به بحرین داشتیم که برابر با ٨ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۷۰۴ دلار بوده است. با توجه به اختلاف نظرهای سیاسی ایران با بحرین و عربستان و همچنین شرایط جنگی کشورهایی مانند یمن یا اوضاع نابسمان سال های قبل کشورهایی مانند سوریه ، این کشورهای حاضر در منطقه، سهم محدودی از کل تجارت خارجی ایران را به خود اختصاص می‌دهند.

پس از عراق ، اصلی ترین مقاصد صادراتی محصولات و کالا های ایرانی به ترتیب امارات متحده عربی با ۱۵ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۵۶۶ تن به ارزش چهار میلیارد و ۶۶۱ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۶۸۲ دلار، ترکیه ( صادرات به ترکیه )‌ با دو میلیارد و ۵۳۶ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۶۸۸ دلار و افغانستان ( صادرات به افغانستان ) با دو میلیارد و ۳۰۸ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۲۵۹ دلار هستند.

در سال ۹۹ حدود ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا ارزش ۱۶ میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار از کشورهای پانزده گانه همسایه وارد کشور شده که ۴۳.۵ درصد وزن و ۳۶.۵ درصد کل واردات ( مراحل واردات ) کشور از کشورهای جهان، از همسایگان بوده است.

حجم واردات ایران از سایر کشورها

بیشترین حجم واردات کشور از همسایگان نیز از امارات متحده عربی با پنج میلیون و ۱۳۶ هزار و ۵۳۴ تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۷۵۷ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۵۹۱ دلار وحجم صادرات و واردات ایران کمترین میزان واردات را هم از کشور بحرین به ارزش ۹۴۶ هزار و ۸۰۸ دلار بوده است.

اصلی ترین مبادی واردات کشورمان از همسایگان پس از امارات متحده عربی، کشورهای ترکیه با ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و ۹۱ هزار و ۸۲ دلار و روسیه ( صادرات به روسیه ) با یک میلیارد و ۷۰ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۲۶۲ دلار هستند.

آنچه امروز در کنار تداوم تجارت سنتی اهمیت دارد، عضویت کشور در توافقات دو و چند جانبه بین المللی است. تجارت آزاد یا تجارت بر اساس تعرفه ترجیحی اصلی ترین کاربرد این توافقات است که امروز در سطوح مختلف دوجانبه، منطقه‌ای و حتی جهانی در دستور کار قرار دارد.

 

ایران در آبان ۹۸، عضویت خود در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را برای یک دوره سه ساله آغاز کرد.

 

ایران در سال ۹۹ توانسته. بیش از ۶ میلیون و ۲۴۲ هزار تن. کالا به ارزش. دو میلیارد و ۵۲۵ هزار دلار. با چهار. کشور حاشیه دریای خزر. تجارت غیر نفتی داشته باشد. سهم صادرات ایران به چهار. کشور روسیه ، آذربایجان ، قزاقستان و ترکمنستان ، سه میلیون و ۱۲۵ هزار و ۷۰ تن به ارزش یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۴۶ دلار است.

کشورهای معرفی شده 

  • آذربایجان با یک میلیون و سه. هزار و ۸۷ تن به ارزش ۵۱۰ میلیون و ۹۸۷ هزار. و ۲۴۲ دلار اولین مقصد. کالاهای ایرانی. در حاشیه دریای خزر .در سال ۹۹ بود.
  • روسیه با یک. میلیون و ۵۱ هزار و ۷۱ تن به ارزش ۵۰۴ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۶۲۴ دلار، با کمی. اختلاف نسبت به آذربایجان دومین. مقصد ایران در. خزر قرار دارد.
  • قزاقستان با ۳۳۷ هزار و ۸۳۷ تن به ارزش. ۱۶۷ میلیون و ۸۷۷ هزار و ۷۳۰ دلار، در جایگاه. سوم قرار دارد.
  • نهایتا ترکمنستان با ۷۳۳ هزار و ۷۵ تن کالا به ارزش ۱۳۷ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۴۵۰ دلار در جایگاه چهارم مقاصد صادراتی ایران در بین چهار کشور همسایه ایران در خزر قرار دارد.

در سال گذشته سه میلیون و ۱۱۷ هزار و ۲۶۶ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۰۳ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۰۴ دلار از این چهار کشور وارد شده که ۸۹ درصد ارزش کل واردات به کشور روسیه تعلق دارد.

ترازتجاری کشورها 

تراز تجارت ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر در سال ۱۳۹۹ مثبت ۱۱۷ میلیون دلار بوده است. روسیه به عنوان اصلی ترین عضو اوراسیا، در میان همسایگاه دریای خزر نیز بزرگترین شریک ایران بوده است.

در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، تنها امارات متحده عربی در میان شرکای اصلی تجاری ایران جایگاه خود را حفظ کرده است. قطر و عمان با وجود روابط سیاسی قابل قبول با ایران، در میان شرکای اصلی تجاری کشور نیستند و بحرین و عربستان سعودی نیز فعلا به عنوان بازار بالفعل کالاهای ایرانی محسوب نخواهند شد.

کل تجارت کشور در سال ۹۹ به ترکیه ۱۱ میلیون و ۱۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۸۵۶ میلیون دلار بوده که سهم صادرات ۶ میلیون و ۳۶۱ هزار تن به ارزش دو میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار و سهم واردات چهار میلیون و ۸۱۷ هزار تن به ارزش چهار میلیارد و ۳۴۴ میلیون دلار بوده است.

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 به مناطق آزاد تجاری-صنعتی ابلاغ سهمیه مسافری سال 1403 مناطق آزاد تجاری صنعتی بصورت علی...
تاریخ انتشار : 2 ساعت قبل
فیلم آموزشی نحوه تخصیص ارز برای واردات در سال 1403
تاریخ انتشار : 23 ساعت قبل
لزوم صدور گواهی مبدا برای محصولات سبزی و صیفی با عنایت به جلسه شورای.معاونین مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ و مصوبات جلسه روز...
تاریخ انتشار : 1 روز قبل
جزئیاتی از شیوه جدید رفع تعهد ارزی/ صادرات تا سقف یک میلیون دلار از رفع تعهد ارزی معاف می شود...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
سیستمی شدن تبصره های 1و 2 ذیل بند 2 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات در سامانه...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
“آشنایی با اتاق تعاون ایران ”اتاق تعاون به عنوان عالیترین نهاد مردمی بخش تعاونی کشور تمامی مساعی خود را برای...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما