مقالات صادرات

مقالات واردات

راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )

نمای کلی کشور عراق

کشور عراق یکی از مهمترین مقصد های صادراتی ایران محسوب می شود. ایران می بایست در جهت افزایش صادرات به عراق با کشور هایی نظیر امریکا، هند، چین وارد رقابت شود. اما ایران بابت موقعیت جغرافیایی (قرار گرفتن در همسایگی) از جایگاه منحصر به فردی برخوردار است؛ چرا که اقلیم خاص استان های مرزی منجر به تولید کالاهایی شده است که کشور عراق به انها نیاز دارد و کمترین هزینه حمل و نقل را در بر می گیرد.بنابراین شرایط جفرافیای و اقلیمی کشور عراق، درگیری های متعدد داخلی و خارجی امکان حضور بیشتر ایران و سایر کشور ها را فراهم کرده است تا از این طریق ارز اوری قابل توجهی داشته باشند.

ادامه مطالب معرفی نمای کلی کشور عراق

محیط سیاسی و اقتصادی

روابط ایران و عراق همواره با فراز نشیب های زیادی مواجه بوده است، اما در حال حاضر در بهترین جایگاه روابط سیاسی، تجاری، اقتصادی و فرهنگی را با یکدیگر دارند؛ به این دلیل که بیشترین میزان صادرات ایران به عراق است.عراق کشور متنوعی از لحاظ فرهنگی و اجتماعی می باشد به طوریکه ترکیبی از اقوام و گروه های مختلف دینی و مذهبی (کردها، اهل تسنن و اعراب اهل تشیع )، ترکیب اصلی جمعیت عراق را تشکیل می دهند. قدرت سیاسی نیز میان این سه گروه تقسیم شده است.حکومت عراق از نوع فدرال بوده و یک حکومت مرکزی در بغداد دارد، شوراهای استانی نیز از قدرت و اختیاراتی نیز برخوردار می باشند.

مجموع واردات کشور عراق در سال ۲۰۱۷ ، ۲۹۷ میلیارد دلار بود که همین امر این کشور را به ۶۵ مین وارد کننده بزرگ جهان تبدیل کرد. بیشترین صادرات ایران به عراق در زمینه محصولات کشاورزی است به طوریکه ارزش افزوده زیادی را نصیب حوزه کشاورزی ایران می کند .مجموع صادرات کشور عراق در سال ۲۰۱۷ ، ۶۰۸ میلیارد دلار بود که همین امر این کشور را به ۴۳ مین صادر کننده بزرگ جهان تبدیل کرد. بیشترین کالای صادراتی عراق به ترتیب شامل نفت خام ، طلا ، میوه های گرمسیری ، کاغذ بازیافتی و پوست گوسفند دباغی شده می باشد.

 

ادامه مطالب محیط سیاسی و اقتصادی

قانون تنظیم نمایندگی بازرگانی

بنا به تصمیم مجلس شورای ملی و تصویب شورای فرماندهی انقلاب و با استناد به مفاد ماده ( ۵۳ ) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، قانون ذیل صادر گردید :

اهداف این قانون سازماندهی و تنظیم حقوق نمایندگی بازرگانی شرکت های خارجی می باشد که اقدام به کار و فعالیت در کشور عراق می نمایند، از اینرو نماینده بازرگانی آنها به عنوان نماینده حقیقی و حقوقی آن شرکت بشمار می رود و از حقوق عقد قرارداد با شرکت های داخلی و عربی و خارجی داخل کشور در راستای تحقق منافع شرکت و اجرای مفاد قانون که در واقع تحقق طرح های توسعه کشور را تضمین می نماید، برخوردار می باشد .

اصل ۵۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :
 

كلیه دریافت های دولت در حساب های خزانه‌داری ‌كل متمركز می شود و همه پرداخت ها در حدود اعتبارات مصوب به‌ موجب قانون انجام می گیرد.

اهداف این قانون از طریق انجام موارد ذیل تحقق می یابد:
  • دریافت پروانه رسمی انجام کار نمایندگی بازرگانی مفاد این قانون در روزنامه وقایع عراق با شماره ۳۸۴۶ در تاریخ ۲۰۰۰/۱۱/۰۷ منتشر گردید.
  • ثبت نمایندگی بازرگانی در دفاتر رسمی ویژه طبق مفاد این قانون
  • کنترل و بازرسی فعالیت نمایندگان بازرگانی

                                        راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )   

قانون اساسی

قانون اساسی عراق در سال ۲۰۰۵ تدوین و پس از انجام همه پرسی تصویب گرديد. در اين قانون ۶ فصل جداگانه وجود دارد که عبارتند از:

  • اصول اساسی
  • حقوق اساسی و آزادی های عمومی
  • نهادهای دولت فدرال
  • نهادهای دولت های منطقه ای
  • ضمانت های قانون اساسی
  • احكام پایانی

در عراق ، قانون اساسی جدید بر مبنای فدرالیزم تصویب شده و همه نیروهای سیاسی ، قومی و مذهبی و اغلب نیروهای سیاسی شیعه از جمله مجلس اعلای انقلاب اسلامی به رهبری آقای حكیم با آن موافق هستند و زبان كردی را كه زبان ۱۸ درصد مردم عراق است در كنار زبان عربی كه زبان حدود ۷۵ درصد مردم عراق است رسمی اعلام كرده اند.

قانون اساسی جديد عراق علاوه بر زبانهای عربی و کردی، همچنين زبانهای سریانی ، ارمنی و تركمنی را در مناطق و استان های خودشان رسمی اعلام نموده و تدریس آنها را در مدارس اجباری كرده است. برای مطالعه ادامه مقاله قانون اساسی کشور عراق اینجا کلیک کنید .

            راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )    

قانون سرمایه گذاری

قانون سرمایه گذاری عراق توسط پارلمان اين کشور در نشست دهم اکتبر سال ۲۰۰۶ میلادی به تصویب رسيد که پس از تاييد رییس جمهور در رسانه های رسمی منتشر گرديد. شرایط و فرایند سرمایه گذاری محلی و خارجی در اين قانون تشريح شده است.

هدف از اين قانون شامل موارد زير مي گردد :
  • تشویق سرمایه گذاری و انتقال فن اوری جدید جهت پیشرفت اقتصاد وتولید متنوع
  • تشویق بخش خصوصی عراق و سرمایه گذاران خارجی جهت سرمایه گذاری در عراق
  • کاریابی و ایجاد اشتغال
  • حمایت از حقوق و اموال سرمایه گذاران
  • توسعه صادرات و افزایش حجم تجارت خارجی عراق

برای مطالعه ادامه مقاله قانون سرمایه گذاری کشور عراق اینجا کلیک کنید .

                           راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )     

قوانین گمرکی

آخرين قانون گمرک کشور عراق در سال ۱۹۸۴ تدوین شده است. در اين قانون نام اداره گمرک عراق « کمیسیون عمومی گمرک » می باشد.
به استثناء مواد مخدر ، مشروبات حرام ، مواد منفجره و اسلحه ، معمولاً صادرات و واردات ساير كالاها مجاز بوده و از طريق گمركات موجود در مرزهای عراق ترخیص مي شوند. مقاله تعرفه های گمرکی عراق را در سایت ixport مطالعه نمایید.

ارزیابی كالاهای صادره يا وارده به نحوی است كه فاقد تشریفات خاص يا بررسی هاي كارشناسی ويژه است و صرفاً بر اساس گروه كالایی ارزيابی و تعيين عوارض مي شوند. برای مطالعه ادامه مقاله قانون گمرکی کشور عراق اینجا کلیک کنید .

نکات قابل توجه در رابطه با گمرکات اين کشور شامل موارد زير ميگردد:

ورود كالاهای متعدد به عراق و اتكای دولت هاي محلی به درآمدهای گمركی به عنوان منبع مهم داخلی در تامین مخارج دولتی سبب گرديده كه اماكن متعددی تحت عنوان گمرك در اين کشور فعاليت نمايند.

در بين گمركات موجود، گمركات زاخو و ابراهیم خلیل كه در شمال منطقه کردستان و هم مرز با تركیه و سوریه قرار دارند از حجم فعاليت و امكانات بيشتري در مقايسه با ساير گمركات برخوردار هستند.

پایانه های گمرکی در سلیمانیه

تعداد پایانه های گمركی در عراق بالاست به طوري که تنها در سطح استان سلیمانیه ۱۹ مرکز گمركی فعاليت ميکنند.
همچنين در سلیمانیه سه واحد ، شهر باژیر شش واحد ، شاره زور چهار واحد و پنجوین شش واحد گمركی وجود دارد. در شهر پنجوین دو واحد گمركی مشابه بازارچه های مرزی استان كردستان ایران يعني باشماق و سیران بند فعاليت دارند.

گمركات موجود در استان سلیمانیه به دليل ابتدایی بودن امكانات بيشتر به ایستگاه های كنترل كالا شبیه اند
و با امكانات محدود به اخذ عوارض مبادرت مي نمايند.

نکته :
 

حضور در بازارچه های مرزی يکی از راه هايی است که خریداران عراقی و فروشندگان ایرانی برای تبادل کالا استفاده ميکنند.

واردات به عراق آزاد بوده و پیچیدگی هاي گمرکی چنداني ندارد. تعرفه وارداتی اقلام ضروری هم چون دارو و مواد غذایی به عراق به جهت وجود حجم بالاي تقاضا برابر صفر درصد، ماشین آلات صنعتی و کالاهای واسط های یك درصد و ساير کالاها معمولاً حداکثر تا پنج درصد مي باشد.

                    راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )     

قوانین بانکی

بانک مرکزی ، مسئول مستقيم سياست هاي پولی کشور است و اين امر از طريق حفظ اعتبار پول ملی در مقابل ديگر ارزها و همچنين کاهش نرخ تورم، امکانپذير مي باشد.

قانون بانک مرکزی عراق دادن وام به وزارت خانه های دولتی را مجاز مي شمارد.

هدف اصلي بانک مرکزی، کمک به رشد اقتصادی کشور است و از مسئولیتهای عمده آن مي توان به تعیین نرخ برابری ارز و نرخ بهره بانکی اشاره کرد.

عراق طي سالهاي گذشته از افزايش نرخ تورم در بازار ، فشارهاي زيادي متحمل شده، به گونه ای که اين نرخ گاهی اوقات به بيش از ۶۵ درصد نيز رسيده است. در چنين شرايطي بانک مرکزی به منظور کاهش نرخ تورم وارد عمل شده و سعی نموده تا اين ميزان را در مرز ۱۰ درصد مهار کند.

كليه بانكها و مؤسسات مالی عراق توسط بانك مرکزي اين کشور هدايت مي شوند. در سيستم بانكی عراق علاوه بر بانکهای اين کشور بانكهای دارای سهام خارجی ، محلی ، خصوصی و مؤسسات بانكی نيز فعالیت مي نمایند. برای مطالعه ادامه مقاله قانون بانکی کشور عراق اینجا کلیک کنید .

نکته :بر اساس سیاستهای دولت و اقدامات بانك مركزی عراق ، بانكهاي آن كشور از انواع سیستم هاي بانكداری جهت ارائه خدمات به مشتریان خود بهره ميبرند.

به بيان ديگر بانک مرکزی عراق تلاش هايي در زمينه ايجاد پشتوانه قانونی و اجرایی لازم براي جذب سرمایه گذاری هاي خارجی در تأسيس بانکهای خارجی در عراق را صورت داده است.

مشارکتهاي خارجی در بانکهای عراقی باعث ارتقای کیفیت عملکرد اين بانکها گرديده است که از تاثيرات مثبت اين عملكرد مي توان به صدور کارتهای اعتباری ، استفاده از خودپردازهای الکترونیکی و پرداخت وام های مختلف و حواله پول به خارج از کشور اشاره نمود. براي ارزیابی عملکرد بانکهای عراقی از سیستم جهانی CAMEL استفاده مي شود.

عراق سومین کشور عربی است که با هدف بهبود عملکرد بانکها و پایبندی به قوانین و ارائه خدمات پيشرفته، اقدام به اجراکردن اين سيستم نموده است.
کشورهای حاشیه خلیج فارس ، اردن ، لبنان ، انگلیس و ایران مشارکت بيشتري در سرمایه بانک های عراق داشته اند.

                              راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )     

قوانین بانکداری

تاسیس بانک در عراق :

بر اساس برخی شرایط می توان برای اعطای مجوز تاسیس بانک در عراق اقدام نمود :

نکته اول : آنکه برای تأسیس شعبه بانکی یا سازمان های وابسته به آن اخذ مجوز از بانک مرکزی عراق الزامی است.

نکته دوم : اینکه مجوز فقط به بانکهای خارجی مجوز تعلق می گیرد که زیر نظر یک نهاد نظارتی در کشور اصلی که بانک خارجی در آن قرار گرفته است باشد. درخواست مجوز بصورت کتبی به بانک مرکزی عراق همراه با تمامی مدارک و اسناد و اطلاعاتی که در پیوست شماره یک و دو آمده است تحویل داده می شود .

همچنین طی دو ماه به متقاضی ابلاغ می شود که درخواستش مورد تایید اولیه قرار گرفته است و این مدت در صورتی قابل تمدید است که متقاضی علل تأخیر و سبب آن را قبل از آخرین مهلت اعلام نماید و طی شش ماه از تاریخ ابلاغ متقاضی تأسیس شعبه بانک خارجی ( در صورت واجد الشرایط بودن ) بانک مرکزی موافقت یا عدم تأیید درخواست را صادر کرده و نتیجه را بصورت کتبی به متقاضی ارسال می کند .

نکته :پس از صدور گواهی موافقت بر تأسیس شعبه بانک خارجی و تکمیل اقدامات اجرایی لازم برای تأسیس شعبه و ارائه تمامی مدارک موردنیاز ، بانک مرکزی به مدت دو ماه حق خواهد داشت تا این قرارداد را لغو یا تأیید کند و شخص متقاضی را بصورت کتبی آگاه نماید.

ابلاغ به متقاضی از تأیید تأسیس شعبه بانکی بصورت نشر گواهی و مجوز تأسیس شعبه بانکی در عراق در روزنامه های کثیر الانتشار توسط بانک مرکزی عراق صورت می گیرد .

به هنگام اعطای مجوز ، نام شعبه بانکی در لیست بانکهای موجود در بانک مرکزی عراق ثبت می شود و تمامی قوانین عراق که در این خصوص اعمال می شود و نیز تمامی حقوق و مقررات بانکی مترتب بر این شعبه قابل اجرا خواهد بود.

بانک توسعه تعاون اقلیم اسلامی در توسعه و سرمایه گذاری ( مصرف تعاون الاقلیمی الاسلامی للتمنیة و الاستثمار )

بانک مشترک ایرانی و عراقی است که با سرمایه اولیه ۵۰ میلیارد دینار تاسیس شده است و سهامداران اصلی آن عبارتند از بانک اقتصاد نوین بیش از ۲/۵۳ درصد، بانک کشاورزی بیش از ۲۰ درصد، شرکت های عراقی بیش از ۲۵درصد و اشخاص حقیقی بیش از ۱.۸درصد.

شعب این بانک در عراق ، در بغداد ( ۲ شعبه ) ، اربیل ، سلیمانیه ، نجف ، کربلا ، بصره ، کوت ، دیوانیه فعال هستند.

                       راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )                  

قوانین ثبت علامت تجاری شرکتها

  • سرمایه گذاران ، باید برای ثبت علائم تجاری خود به بخش علائم تجاری در وزارت صنایع و معادن مراجعه نمایند.
  • دولت، از برخی از علائم تجاری معروف بین المللی حمایت می کند، هرچند که در کشور عراق به ثبت نرسیده باشد.
  • سرمایه گذاران مجاز به انتقال مالکیت علائم تجاری ثبت شده هستند.
  • قانون عراق از علائم تجاری ثبت شده، به مدت ۱۰ سال قابل تمدید برای مدت مشابه، حمایت می کند.

برای مطالعه ادامه مقاله قانون ثبت علامت تجاری شرکت های کشور عراق اینجا کلیک کنید .

                            راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )    

راهنمای ثبت علامت تجاری در عراق

قوانین علائم تجاری عراق :
  • علائم بازرگانی باید بنام افراد حقیقی و یا حقوقی عراقی باشد.
  • لازم به ذکر است: بین علائم ثبت شده بنام ( پروژه تجاری و یا صنعتی و یا خدماتی ) تفاوت هایی وجود دارد. این تفاوت ها از نظر اوراق و مدارک مورد نیاز و ضمائم می باشد.
چگونگی ثبت علائم تجاری ( قوانین کلی ) :
  • لازم است متقاضی ، چه بازرگان و چه کارخانه دار شخصا و یا از طریق وکیل دارای مجوز ثبت شرکت بازرگانی و یا صنعتی ، به نیابت از مالک برند، بموجب وکالتنامه رسمی ، اوراق و اسناد را بر اساس قانون : فقره ( ۱ ) از ماده ( ۴ ) و ماده ( ۷ ) از قوانین و مقررات ثبت برند و اطلاعات تجاری به شماره ( ۲۶ ) سال ۱۹۷۷ و کلیه اوراق لازم را به پیوست ارائه نماید:
  • اوراق و مدارک تقدیمی ، توسط کارمند مسئول برند بررسی و سپس صنف آن بر حسب کالایی که برای آن درخواست برند میشود ، بر اساس درجه بندی جهانی ( نیس ) که مورد تأیید میباشد، تعیین میگردد.
  • سپس مبلغ ۰۰۰ر۲۰ دینار بابت بررسی تقاضا و بررسی برند اخذ میگردد.
  • پس از استیفای هزینه و بررسی اوراق ، تقاضا پذیرفته و برای اعلام نتیجه بر حسب ردیف و تاریخ تقدیم تقاضا ؛ بمنظور مراجعه مجدد تاریخی تعیین میگردد. ( برای سهولت : شماره تلفن وزارتخانه برای تماس و اطلاع از نتیجه به متقاضی داده میشود ).
 
  • پس از معاینه برند ، اطلاعات کافی از نام و شکل برند( در صورت تصویری ) روی درخواست درج و سپس به رئیس قسمت ارجاع تا نظر خود را اعلام و سپس به مسئول ثبت علائم تجاری ارسال میگردد.
  • پس از اعطای موافقت اولیه به متقاضی ، بمنظور حفظ و صیانت زبان ( بموجب قانون شماره ۶۴ سال ) لازم است نام برند :
    اگر به زبان عربی باشد ، به مجمع علمی
  • اگر به زبان کوردی باشد ، به دار الثقافه و نشر زبان کردی
    اگر نشانه از اثار و تاریخ باشد ، به سازمان فرهنگ و آثار
  • و اگر دینی باشد ، نامه را به دیوان وقف شیعی و سنی ارسال میگردد.
 
  • متقاضی نامه مذکور را دریافت و پس از پرداخت مبلغ ۰۰۰ر۲۰ دینار هزینه تمبر و آوردن پاسخ ، گزارش برای ثبت علامت با استناد به موافقت مسئول معاینه و دیگر موافقت ها، همچنین در صورت داشتن تعهداتی از قبیل ( موافقت بر استفاده از نام + تداخل چند صنف مشترک + استفاده از گوشت ذبح اسلامی ) قبل از تهیه گزارش ، تعهدات تنظیم میگردد.
  • پس از امضای گزارش ثبت برند از سوی مسئول ثبت ، متقاضی برند نیز ذیل تقاضای خودامضا و هزینه های ثبت بین ۰۰۰ر۲۰۰ دینار ( برای یک ماده ) و اگر بیش از ۳ ماده باشد ، سه ماده اول ۰۰ر۲۰ دینار و در صورت بیشتر ، برای هر سه ماده بعدی ۰۰۰ر۱۰ دینار و حد اگثر تا ۰۰۰ر۵۰۰ دینار اخذ میگردد . سپس شماره برند ثبت میگردد ، در نتیجه موافقت اولیه بر حسب صنف و مواد خواسته شده ، به ثبت میرسد.
  • در صورت داشتن تقاضای دیگر ، درخواست توسط مالک برند و یا وکیل رسمی او تقدیم و پس از پرداخت هزینه ، بر حسب موضوع پاسخ داده میشود.

                                  راهنمای جامع تجارت با عراق ( آموزش صفر تا صد تجارت به عراق )     

قوانین مالیات بر درآمد

کمیسیون عمومی مالیات به عنوان زیرمجموعه وزارت امور مالی عراق در سال ۱۹۸۲ تشکيل گرديد. تشکيل اين کمیسیون بر مبنای قانون مالیاتی جمهوری عراق مصوب سال ۱۹۸۱ ميباشد.
اين کمیسیون دارای ۱۴ اداره مختلف مي باشد.
تعداد ۱۸ شعبه کمیسیون مالیاتی در شهر بغداد و ۲۸ شعبه در ایالتهای مختلف عراق قرار دارند. اين کمیسیون
مسئول پیگیری و اجرای شش قانون مالیاتی زير مي باشد:

 
  • قانون مالیات بر درآمد مصوب سال ۱۹۸۲
  • قانون مالیات بر اجاره املاک مصوب سال ۱۹۵۲
  • قانون مالیات بر زمین های بلااستفاده مصوب سال ۱۹۶۲
  • قانون مالیات بر ارث مصوب سال ۱۹۸۵
  • قانون مالیات بر فروش مصوب سال ۱۹۹۷
  • قانون مالیات بر نقل و انتقال املاک مصوب سال ۲۰۰۲

هدف کمیسیون مالیاتی عراق ، افزایش میزان پرداخت مالیات داوطلبانه توسط افراد و شرکتها ، با تدوین برنامه ریزی مناسب در افق زمانی ميان مدت مي باشد. برای مطالعه ادامه مقاله قانون مالیاتی کشور عراق اینجا کلیک کنید .

صادرات عراق به ایران

واردات عراق از ایران

دانستنی های مهم تجارت با عراق

  • مهمترین سیستم ارتباطی در عراق  ( ایمیل ) می باشد.
  • امکان خرید و اجاره انواع ملک های مسکونی و تجاری در عراق موجود است  .
  • خرید نقدی درب کارخانه در ایران و یا تحویل مرز گمرکی توسط تجار و بازرگانان عراقی روش های رایج و مورد
    درخواست بازار عراق است.
  • ۸۰ درصد بازار عراق در انحصار بخش های دولتی می باشد و ۱۵ در صد افراد با نفوذ و تنها ۵ در صد متعلق به بازرگانان آزاد است.
  • بهتر است مکاتبات و کاتالوگها و غیره به زبان عربی باشد و در مرحله دوم انگلیسی .
 
  • روزانه بیش از ۳۰۰۰ عراقی  به منظور تجارت و زیارت و گردشگری و دیدار از آشنایان و مراجعه به بیمارستانها و غیره وارد خاک ایران می گردند که می توان نهایت بهره برداری را از حضور آنان نمود .
  • واردات به عراق آزاد و بدون پیچیدگی های گمرکی است . تعرفه وارداتی ( تعرفه گمرکی ) اقلام ضروری ( همچون دارو و مواد غذایی ) به عراق صفر درصد و ماشین آلات صنعتی و کالاهای واسطه ای یک درصد و ما بقی حداکثر پنج در صد می باشد .
  • عمده فروشی و خرده فروشی کالا در عراق  امکان پذیر است.
  • امکان سفر هوایی به بغداد و اربیل از تهران جهت بازدید از بازار و ملاقات با تجار و اتحادیه ها اقتصادی عراق  میسر است .
  • تجارت با استانهای شمالی عراق و حریم کردستان کمی متفاوت از بخش عربی است . بهتر است در آن اقلیم همه مکاتبات و بازاریابی به زبان کردی باشد .
 
  • چنانچه قصد تجارت با عراق را دارید حتما یک کارمند آشنا به زبان عرابی در کنار خود داشته باشید .
  • با توجه به اوضاع بی ثبات عراق و عدم وجود سیستم انتظامی و قضایی مدون و یافتن افراد و شرکتهای
    عراقی جهت وصول مطالبات بسیار مشکل است ! لذا بهتر است تعاملات بصورت نقدی یا اعتبارات
    اسنادی
     باشد
  • به جهت نامناسب بودن بستر ایجاد کارخانجات در عراق از جمله مشکل برق و سوخت و غیره تا چند سال
    آینده همچنان کشور عراق نیاز به واردات کالا دارد اما بهترین پیشنهاد مشارکت دادن تجار و بازرگانان عراقی در سهام
    کارخانجات تولیدی ایرانی می باشد !
  • حمل و نقل کالا و مسافر در حال حاضر به نقطه صفر مرزی محدود می گردد و به جهت ادامه مسیر
    می باید از وسایل حمل و نقل کشور عراق استفاده نمود .
 
  • قبل از ارسال کالا به مرزهای گمرکی و بازارچه های مرزی از باز بودن گمرکات غربی کشور مطمئن
    شوید .
  • برای فروش به دولت و یا مشارکت در مناقصات عراق باید در عراق شرکت به ثبت برسانید.
  • هم اکنون امکان ارسال و دریافت وجوهات و حوالجات و تعاملات از طریق اعتبارات اسنادی و گشایش
    اعتبار L/c با کشور عراق موجود است .
  • با افزایش امنیت و ثبات کشور عراق به تدریج حضور شرکتهای خارجی بیشتر و رویکرد دولت و تجار و بازرگانان
    عراقی
     نیز به دیگر کشور های جهان متمایل  خواهد گشت ! لذا بهتر است شرکتهای ایرانی نسبت به
    استقرار خود و تبلیغات و کنترل کیفیت کالای خود به فوریت برنامه ریزی نمایند.

 

شرایط صادرات کالا از ایران به عراق

سازمان توسعه تجارت ایران صادرات کالا به عراق را بدون نصب برچسب لاتین یا عربی ممنوع اعلام کرده
است. موسسه استاندارد عراق برای ارسال کالاهای ایرانی به این کشور دستور داده، تا بر این اساس تمامی کالاها
با دو برچسب لاتین و عربی به این کشور صادر شوند.

شرایط صادرات به عراق از سوی ایران داشتن برچسب لاتین و عربی بر روی کالاها می باشد، که اگر کالای
صادراتی فاقد مشخصات مورد قبول گمرک عراق باشد، مسئولین از ورود آنها به این کشور جلوگیری می نمایند
و باعث ضررهای جبران‏ ناپذیری برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان می شود.

 

این شروط بر اساس تفاهم‏ نامه مشترک بین موسسه استاندارد ایران و عراق اجرایی می‏شود تا یکی از مشکلات

صدور کالا به این کشور که در گذشته با برچسب فارسی انجام می‌گرفت حل شود.

برای استمرار مبادلات بازرگانی بین دو کشور باید در زمینه کنترل قاچاق کالا، کنترل بهداشت و استاندارد
کالاهای صادراتی و وارداتی همکاری مشترکی بین ایران و عراق صورت گیرد.

آخرین اطلاعیه های کشور عراق

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 13 ساعت قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 15 ساعت قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما