مقالات صادرات

مقالات واردات

انواع و کاربرد اعتبار اسنادی

انواع و کاربرد اعتبار اسنادی

کاربرد اعتبار اسنادی

مفهوم اعتبار اسنادی ( LC )

کاربرد اعتبار اسنادی : اعتبار اسنادی یک روش بین المللی در مبادله پول بین خریدار و فروشنده است در این روش بانک متعهد می شود مبلغی که خریدار به فروشنده بدهکار است را پرداخت کند این پرداخت وقتی انجام می شود که خریدار کالایی که خریداری کرده است را دریافت نماید و بانک تا پایان مراحل این معامله متعهد به پیگیری وضعیت معامله خواهد بود .

LC یا اعتبار اسنادی روشی مدرن و مناسب برای این گونه معاملات بوده و از سال ۱۹۳۳ توسط اتاق بازرگانی بین المللی ایجاد گردید و به نیاز مهم بازرگانان برای یک مبادله کم خطر تر و دقیق تر جامه عمل پوشاند و به شکل یک قانون مدون و به نام مقررات متحد الشکل اعتبارات اسنادی یا U.C.P.D.C در اختیار بازرگانان و تجار قرار گرفت.

اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت

 

تعریف

اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت عبارت است از تعهد قطعی بانک گشاینده برای پرداخت ، قبولی نویسی بروات و یا اسنادی که طبق اعتباراسنادی ارائه گردیده است به شرط آن که اسناد مقرر به بانک گشاینده ارائه و مواد و شرایط اعتبار اسنادی رعایت شده باشد .

 

اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت در خصوص پرداخت وجه، به ذینفع اطمینان بیشتری می دهد، اگر چه او به تعهد بانک گشاینده خارجی اتکا دارد.

بانک گشاینده، در صورتی که اسناد مقرر به بانک ارائه و کلیه شرایط اعتبار اسنادی رعایت شده باشد، به طور غیر قابل برگشت ملزم به ایفای تعهد در مقابل برات و یا اسناد صادر شده باشد .

مفاد اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت را بدون موافقت صریح بانک شده می باشد. مفاد اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت را بدون موافقت صریح بانک گشاینده، بانک تائید کننده (در صورت وجو ) و ذینفع نمی تواند تغییر داد یا فسخ کرد.

اعتبار اسنادی قابل برگشت

 

تعریف

اعتبار اسنادی قابل برگشت براساس دستور متقاضی به نفع ذینفع صادر می شود . این اعتبار دارای حداکثر قابلیت انعطاف برای خریدار است ، زیرا بانک گشایش کننده اعتبار می تواند بدون رضایت یا حتی بدون اعلام قبلی به ذینفع حتی تا زمان پرداخت وجه اعتبار، اقدام به اصلاح یا ابطال و یا لغو اعتبار قابل برگشت نماید .

 

اعتبار اسنادی قابل. برگشت خطراتی برای ذینفع. در بردارد، زیرا ممکن است. خریدار هنگام حمل .کالا و قبل از ارائه .اسناد، یا حتی پس. از ارائه اسناد و. قبل از پرداخت وجه یا در. صورتی که اعتبار. اسنادی مدت دار است. قبل از در اختیار. گرفتن اسناد، اعتبار را. اصلاح با لغو کند. و در این صورت فروشنده .با خطر رجوع مستقیم. به خریدار جهت درآفت وجه. کالا مواجه می گردد.

اعتبار اسناد قابل. برگشت معمولا. بین طرف های. وابسته یا شرکت های .تابعه. و یا برای تجاری خاص .و یا به عنوان جایگزین پیمان پرداخت یا دستور پرداخت مورد استفاده قرار می گیرد.

 کاربرد اعتبار اسنادی

  •  اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت ساده

تعریف : در اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت ساده ، تعهد بانک گشاینده فقط در مقابل ذینفع و در خصوص ایفای تعهد بروات / اسناد است و معمولا در باجه بانگ گشاینده منقضی می گردد. در این اعتبار اسنادی گشاینده هیچ تعهد یا التزامی در مقابل اشخاص ثالث ، غیر از ذینفع یاد شده ، ندارد .

بانک ها و سایر موسسه های مالی ممکن است تصمیم به خرید بروات / اسناد ، به شرحی که درفوق بدان اشاره گردیده، بگیرند . بنابراین خریدار برات کشیده شده / سند ارائه شده تحت چنین اعتباری، در مقابل بانک گشاینده ، حقی نسبت به این اعتباراسنادی ندارد. این نوع اعتبار اسنادی برای بانک گشاینده ، به منظور حمایت ازخریداربروات / اسناد ، تعهدی ایجاد نمی نماید .

خریدار برات کشیده .شده / اسناد ارائه شده .تحت اعتبار اسنادی. غیر قابل برگشت. ساده فقط مجاز .به ارائه برات / اسناد. از طرف ذینفع. می باشد. معمولا. تعهد بانک گشاینده تحت. این نوع اعتبار .اسنادی بدین نحو .در اعتبار اسنادی بیان می .شود که بانک آماده پرداخت. می باشد و تاریخ. انقضا، تاریخ ارائه اسناد .به باجه های بانک گشاینده. است.

همچنین، ممکن است. تعهد بانک گشاینده. با صراحت بیشتری به شکل .زیر بیان شود: ” به این وسیله .با ذینفع موافقت می نمائیم .که کلیه بروات کشیده .شده و یا اسناد. ارائه شده تحت اعتبار اسنادی. را پرداخت خواهیم. کرد. مشروطه به آن. که، مواد وشرایط اعتبار .اسنادی رعایت شده باشد .و ارائه اسناد در باجه های .این بانک در و یا قبا از. تاریخ انقضاء صورت بگیرد.” یا عبارات. دیگری که همین. مفهوم را برساند .

  • اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت قابل معامله

تعریف : در اعتبار اسنادی غیرقابل برگشت قابل معامله، تعهد بانک گشاینده شامل اشخاص ثالث نیز می شود، اشخاص ثالث که برات / اسنادی را که ذینفع تحت اعتبار اسنادی به بانک ارائه کرده است معامله خریداری می کنند.

این امر هر کسی را که مجاز به معامله برات / اسناد است مطمئن می کند که بانک گشاینده نسبت به ایفای تعهد این بروات / اسناد اقدام خواهد نمود، مشروط به این که مواد و شرایط اعتبار اسنادی رعایت گردد.

بانکی که اسناد / بروات را معامله قطعی می کند آن ها را از ذینفع خریداری می کند و بدین ترتیب در زمان مقتضی دارنده برات تلقی می گردد. معمولا در اعتبار اسنادی تعهد بانک گشاینده بدین نحو مشخص می شود که آن بانک، در صورت ارائه اسناد را دارد. همچنین ممکن است تعهد بانک گشاینده با صراحت بیشتری به شکل زیر عنوان شود:

” بدین وسیله با. براتکش ها ، ظهر نویس ها و. دارنده های مجاز بروات. / اسناد موافقت. می نمائیم که در صورت .مطابقت بروات / اسناد .با مواد و شرایط. اعتبار اسنادی، و چنانچه در .یا قبل از تاریخ. انقضا به باجه های. بانک مشخص شده .ارائه شده باشد ، نسبت به .معامله بروات / اسناد اقدام .خواهیم کرد.”

  • اعتبار اسنادی غیرقابل برگشت ( اعتباراسناد تائید نشده )

تعریف : بانک ابلاغ کننده نسبت به ابلاغ اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت ، که بانک گشاینده آن را گشایش کرده است ، اقدام می کند .

بانک ابلاغ کننده به عنوان عامل بانک گشاینده عمل می کند و به موجب اعتبار اسنادی غیراز مسئولیت کنترل صحت ظاهری اعتبار اسنادی که ابلاغ می کند مسئولیت دیگری در مقابل ذینفع برعهده ندارد.

بانک ابلاغ کننده به ذینفع اطلاع می دهد که این اعتبار اسنادی بانک گشاینده است که به او ارجاع می گردد و به این اعلامیه جمله زیر اضافه می کند:

” این اطلاعیه و اعلامیه پیوست آن بدون هیچ گونه تعهدی از جانب ما، برای شما ارسال می گردد. ” یا عبارات دیگری که همین مفهوم را برساند .

  • اعتبار اسنادی. غیر قابل برگشت .تائید شده

تعریف : وقتی بانک .( بانک تائید کننده )، با اجازه. یا در خواست بانک. گشاینده ، اعتباراسنادی .غیر قابل برگشتی. را تائید می کند، این تائیدیه. علاوه بر تعهد بانک .گشاینده شامل .تعهد قطعی بانک. تائید کننده نیزمی گردد .مشروط بر این که. اسناد مقرر به بانک .تائید کننده یا هر بانک .معین دیگری درسر رسید. یا قبل از سررسید. ارائه و مواد وشرایط. اعتبار اسنادی رعایت. شده باشد .

این تعهد نسبت به پرداخت، قبولی نویسی برات (بروات ) و یا معامله اسناد می باشد.

اطمینان مضاعف در خصوص پرداخت وجه

با توجه به این که اعتبار اسنادی. غیر قابل برگشت تائید .شده تعهد بانک. گشاینده و نیز تعهد .بانک تائید کننده. است، ذینفع در خصوص. پرداخت وجه اطمینان. مضاعف دارد. متعهد .دوم(بانک تائید کننده ) تعهد می کند. که نسبت به. ایفای تعهد برات. صادر شده تحت. اعتبار اسنادی، با رعایت. مواد و شرایط. اعتبار. اسنادی، اقدام کند.

معمولا ذینفع، نوع اعتبار اسنادی وموقعیت مالی بانک گشاینده را مورد توجه قرار می دهد. اگر بانک گشاینده بانکی طراز اول تلقی شود ممکن است دیگر نیازی نباشد که بانک دیگری اعتبار اسنادی را تائید کند. با وجود این، ممکن است ذینفع بخواهد یکی از بانک های کشور خودش اعتبار اسنادی و پرداخت مربوط به آن را تضمین کند. در چنین شرایطی ذینفع باید دقیقا بررسی کند که آیا این تائیدیه واقعا تعهد جداگانه ای در اعتبار اسنادی محسوب می گردد یا نه.

تائیدیه نهفته (Silent)

تائیدیه نهفته .توافقی بین بانک .تائید کننده و ذینفع .اعتباراسنادی است. که به موجب آن یک. بانک،” تائیدیه خود .را به اعتبار اسنادی. اضافه می کند” اگر چه. بانک گشاینده مجوز .ین کار را نداده .باشد.

ذینفع تمایل دارد که تضمین ” بانک تائید کننده” را به دست آورد وحاضر به پرداخت ”کارمزد تائیدیه” مقرر نیز هست اما، ذینفع تمایل ندارد از متقاضی بخواهد که بانک گشاینده دستوربدهد که بانک دیگری را مجاز به تائید اعتبار اسنادی خود بنماید.

تنها زمانی که بانک گشاینده درخواست کند یا اجازه بدهد، بانک دیگر (بانک تائید کننده) مجاز است اعتبار اسنادی را تائید نماید. بنابراین، اگر بانک گشاینده چنین در خواست یا اجازه ای را صادر نکرده باشد، بانک دیگر نمی تواند اعتبار اسنادی را تائید کند.

 

نکته :
 

با این حال، واقعیت این است که چنین”تائیدیه” غیر مجازی ممکن است مسئولیت بانکی را که اعتبار اسنادی را در مقابل ذینفع “تائید” کرده است افزایش دهد، زیرا بدون رجوع این بانک( به عنوان بانک تائید کننده) به بانک گشاینده که به وضوح از بانک دوم درخواست افزون تائیدیه را نکرده ویا چنین مجوزی را نداده است، تمامی مسئولیت بر دوش بانک دوم قرار می گیرد.

 

”بانک تائید کننده” حقوق مشابه بانک گشاینده را نسبت به اعتبار اسنادی نخواهد داشت وبه هیچ عنوان در چهارچوب مقررات یو. سی. پی.«بانک تائید کننده» محسوب نمی گردد.

در واقع، در اینجا. “تائیدیه ای” وجود ندارد. بلکه ترتیبات .جداگانه ای بین ذینفع .و”بانک تائد کننده” .هست که اعتبار. اسنادی را تائید می کند.و به موجب این. اعتبار، بانک یاد شده .به طور غیر قابل برگشت متعهد. است که (مشروط به رعایت مواد اعتبار) برات.(بروات) و/ یا اسنادی. را که ذینفع صادرکرده .و ارائه داده است، ومعمولا .بدون حق رجوع .می باشد،خریداری نماید. یا تنزیل کند.

  • اعتبار اسنادی چرخشی

تعریف

اعتباراسنادی چرخشی اعتبار است که ، طبق مواد و شرایط مندرج در آن و بدون ضرورت صدور اصلاحیه خاصی برای اعتبار اسنادی ، مبلغ آن تجدید یا ابقا می شود . اعتبار اسنادی چرخشی ممکن است قابل برگشت یا غیرقابل برگشت باشد و قابلیت چرخش آن از لحاظ مدت یا مبلغ است .

درموردی که اعتباراسنادی از نظر مدت چرخشی است مثلا:

اعتباری که ابتدا برای مبلغ. ماهیانه حداکثر ۱۵۰۰۰ دلار،طی یک دوره .زمانی ثابت مثلا شش .ماه قبل از این استفاده. است, به طور اتوماتیک. ماهیانه برای .مبلغ ۱۵۰۰۰ درال , صرف. نظر از این که طی .ماه قبل چنین. مبلغی برداشت شده .باشد یا نه, قابل استفاده است. این نوع اعتبار .اسنادی می تواند .متراکم یا غیر .متراکم باشد.

اگر این اعتبار تحت عنوان “متراکم” باشد, هر مبلغی که طی دروه اول استفاده نشده باشد به دوره بعد منتقل می شود و ممکن است در دوره بعد استفاده شود.

اگر اعتبار “غیر متراکم” باشد, هر مبلغی که در یک دوره استفاده نشده باشد دیگر حتی در دوره های بعد هم قابل استفاده نیست , زیرا این مبلغ قابل انتقال به دوره بعد نمی باشد.

 

نکته :
 

قابل ذکر است. که , در این نوع اعتبار اسنادی. و با توجه به مثال فوق. تعهد بانک گشاینده ۹۰۰۰۰ دلار خواهد. بود, یعنی شش .دوره چرخش و. برای هر دوره ۱۵۰۰۰ دلار یعنی, در حالی. که ظاهر اعتبار اسنادی .تعهدی به مبلغ ۱۵۰۰۰ دلار را .نشان می دهد, تعهد بانک .گشاینده برای کل مبلغ. صادر شده خواهد بود.

 

در مواردی که چرخشی بودن اعتبار اسنادی از لحاظ مبلغ است، مبلغ به محض استفاده طی دوره کلی مورد نظر ابقا می گردد.

ابقای اعتبار اسنادی ممکن است به صورت اتوماتیک, به محض ارائه اسناد خاص, صورت پذیرد یا ممکن است پس از این که بانک گشاینده این اسناد را دریافت کرد و یا پس از شرط مقرر دیگر, ابقا صورت گیرد. این نوع اعتبار اسناد را دریافت کرد و یا پس از شرط مقرر دیگر, ابقا صورت گیرد.

این نوع اعتبار اسنادی خریدار و بانک ها را در تعهدی نامعلوم گرفتار می کند. به این دلیل, استفاده عام ندارد. برای رعایت کنترل های لازم تعیین کل مبلغی که به موجب اعتباراسنادی می توان برداشت کرد ضروری است.

این مبلغ را .باید خریدار و فروشنده .با در نظر گرفتن. نیازهای شان تعیین. کنند و بانک. گشاینده هم با آن. موافقت کند.

  • اعتبار اسنادی شرط قرمز

تعریف : اعتباراسنادی .شرط قرمز, اعتبار. اسنادی ای است. که شرط خاصی. در آن گنجانده .شده است. به موجب این. شرط بانک تعیین. کننده یا هر. بانک تعیین شده .دیگر قبل از ارائه .اسناد مجاز به .پیش پرداخت به. ذینفع است.

این شرط بر اساس .تقاضای خاص .متقاضی و با عباراتی. که باطن کننده .درخواست های .او باشد گنجانده. می شود. اعتبار اسنادی. شرط قرمز به. این دلیل به این. نام خوانده می شود .که شرط مذکور, در آغاز. کار برای جلب .توجه به ماهیت .خاص این اعتبار. اسنادی , با جوهر قرمز. نوشته می شود.

شرط مذکور مشخص کننده مبلغی است که بانک مجاز به پیش پرداخت است. در بعضی موارد, ممکن است این مبلغ حتی شامل کل مبلغ اعتبار باشد. در روش اعتبار اسنادی شرط قرمز غالباً فروشنده قبل از حمل کالا وجه را در اختیار می گیرد. بنابراین , این روش برای واسط ها و معامله گرها , در بخش هایی از فعالیت تجاری, که خواستار شکل خاصی از پیش پرداخت هستند و نیز زمانی که خریدار قصد اعطای امتیاز خاصی از این نوع را دارد حائز اهمیت است.

 

مثال :
 

یک وارد کننده پشم در انگلستان با استفاده از این روش به یک مباشر حمل در استرالیا این امکان را می دهد که برای پرداخت به فروشندگان اصلی (که از طریق خرید مستقیم یا شرکت در مزایده پشم اقدام به تهیه پشم از آن ها نموده است, بدون وثیقه یا با وثیقه اسناد موقت ) از بانکی استرالیایی وام بگیرند.

این امر به ذینفع .استرالیایی این امکان را می دهد. که, پس از حمل پشم. و ارائه اسناد مطابق .با شرایط اعتبار .اسنادی, از عواید کسب .شده اش نسبت. به بازپرداخت. وام به اضافه بهره. آن اقدام کند. چنانچه ذینفع .نتوانست پشم را حمل کند. و اسناد ذکر شده در اعتبار. اسنادی را بموقع. ارائه دهد که به تبع .آن قادر به بازپرداخت وام .نیز نخواهد بود , بانک گشاینده .نیز می تواند به متقاضی. صدور اعتبار مراجعه کند. و اصل و بهره وام را .از او مطالبه نماید.

 

در این نوع ترتیبات , متقاضی مسئول .نهایی بازپرداخت وام. است. یعنی چنانچه .ذینفع قادر به ارائه. اسناد درخواستی. طبق اعتبار اسنادی. نباشد, متقاضی .مسئول باز پرداخت وجه .پیش پرداخت شده .است و همچنین , او مسئول. پرداخت کلیه هزینه ها .از قبیل بهره یا پوشش. ریسک ناشی از تضعیف .نرخ ارز که برای بانک .گشاینده یا (در صورت وجود) بانک. تأیید کننده یا .هر بانک تعیین. شده دیگری .ایجاد شده است, می باشد.

  • اعتبار اسنادی ضمانتی

تعریف : اعتبار ضمانتی, اعتبار اسنادی یا ترتیبات مشابهی , تحت هر عنوان و توصیفی , است که به موجب آن بانک گشاینده تعهدی را در مقابل ذینفع به اشکال زیر متقبل می شود:

  1. پولی را که متقاضی. وام گرفته یا به .او پیش پرداخت شده .یا به حسابش واریز شده. است بازپرداخت. کند.
  2. بدهی ای را که متقاضی تعهد کرده بود به حساب واریز کند.
  3. در صورت عدم ایفای تعهد از جانب متقاضی, وجه را پرداخت نماید.

بنابراین , اعتبار ضمانتی .با وجودی. که به عنوان تعهد اولیه. بانک گشاینده شناخته .می شود اما به عنوان .پشتیبان یا روش. ثانویه پرداخت مورد. استفاده قرار می گیرد, منظور .اصلی بانک گشاینده .در هر دو نوع روش , اعتبار اسنادی. ضمانتی یا بازرگانی. مانند یکدیگر , پرداخت .وجه در قبال کالای. فروش رفته یا خدمات انجام شده. مطابق با قرارداد بین. طرفین است.

تفاوت دو نوع تقاضا را بدین گونه می توان بیان کرد که , اعتبار اسنادی بازرگانی با اعلام ذینفع مبنی بر “انجام تعهد” فعال می گردد. در مقابل, در اعتبار ضمانتی در صورت “عدم انجام تعهد” اعتبار به سود ذینفع قابل استفاده می شود.

  • اعتبار اسنادی قابل انتقال

دو روش برای انتقال حقوق ذینفع یک اعتبار اسنادی به شخص ثالث وجود دارد: واگذاری و انتقال. تفاوت دو روش این است که , در “واگذاری” ذینفع , مطابق با مقررات و قوانین صالحه, حقوق خود از عواید ناشی از یک اعتبار اسنادی را به شخص دیگری واگذار می کند یا انتقال می دهد. در “انتقال ” ذینفع حق خود را منبی بر اجرای تعهدات ناشی از قرارداد اعتبار اسنادی را به شخص ثالث (ذینفع یا ذینفع های دوم) منتقل می نماید.

تعریف : اعتبار اسنادی قابل انتقال اعتباری است که به موجب آن ذینفع (ذینفع اول) می تواند از بانک (بانک انتقال دهنده) درخواست کند که کل یا قسمتی از اعتبار اسنادی را برای یک یا تعداد بیشتری ذینفع (ذینفع یا ذینفع های دوم) قابل استفاده گرداند. در این حالت بانک. انتقال دهنده. بانکی است که .اجازه پرداخت, تقبل تضمین. پرداخت معوق, قبولی یا معامله. را دارد یا بانکی است. که در اعتبار مشخصاً. به عنوان بانک انتقال. دهنده ذکر شده است .

به هر حال باید مشخص شود که علی رغم نیاز به اجازه خاص برای انتقال در اعتبار اسنادی ممکن است تحت قوانین موضوعه یک کشور, شرایطی وجود داشته باشد که اعتبار اسنادی, با وجود عدم ذکر چنین اجازه ای در آن, انتقال یابد مثلاً زمانی که ذینفع ورشکسته یا از پرداخت دیون خود عاجز باشد و یا زمانی که شرکت در حال تسویه است؛ همچنین زمانی که شرکت در حال سازمان دهی مجدد است و غیره.

امتیازها و زیان ها

  • انتقال گیرنده حق دارد که بروات و اسناد را ارائه دهد و درخواست پرداخت کند
  • خریدار این خطر را قبول می کند که کالا را از شخص ثالثی, که برایش ناشناخته است و تا کنون با او معامله تجاری انجام نداده است, تحویل بگیرد.

دستورات و اصطلاحات ذینفع اولیه

ذینفع باید هنگام درخواست انتقال و قبل از انتقال اعتبار اسنادی , به طور غیر قابل برگشتی به بانک انتقال دهنده دستور بدهد که آیا این حق برای او محفوظ است که بانک انتقال دهنده را از ابلاغ اصلاحیه ها به ذینفع (های) دوم منع کند یا نه.

به علاوه, هر دو طرف , متقاضی و ذینفع, باید بدانند که اگر اعتبار اسنادی به بیش از یک ذینفع (ذینفع های ) دوم انتقال یابد منع اصلاح از طرف یک ذینفع یا ذینفع های دوم, قبولی از طرف ذینفع های دیگر را , که اعتبار اسنادی مطابق خواسته آن ها اصلاح خواهد شد, بی اعتبار نمی کند. در رابطه با ذینفع (ذینفع های ) دوم که اصلاح را نپذیرفته اند اعتبار اسنادی بدون تغییر باقی می ماند .

واگذاری عواید

عدم ذکر این مسئله که اعتبار اسنادی قابل انتقال است, طبق مقررات اجرایی, در خصوص حق ذینفع نسبت به واگذاری عوایدی که , تحت اعتبار اسنادی, داشته یا خواهد داشت بی تأثیر است. این شرط فقط مربوط به واگذاری عواید است و شامل واگذاری حقوق و تعهدات ناشی از خود اعتبار اسنادی نمی گردد.

  1. ذینفع اسناد .خود را به بانک .تعیین شده ارائه .می کند.
  2. بانک پرداخت/ معامله کننده .وجوه را واگذار. نشده را برای ذینفع .ارسال می کند.
  3. بانک پرداخت/معامله کننده. وجوهی را که واگذار .شده است. برای انتقال گیرنده .ارسال می کند.
  4. بانک پرداخت/ معامله کننده, اسناد را به بانک گشاینده می فرستد.
  5. بانک گشاینده .مطابق با ترتیبات .توافق شده بین .خود و بانک پرداخت. / معامله کننده, نسبت .به پوشش اقدام .می کند.
  6. بانک گشاینده , اسناد را برای متقاضی می فرستد.
  7. متقاضی بانک گشاینده را, مطابق ترتیبات بین خود و آن بانک , پوشش می دهد.

چگونگی عملکرد در واگذاری عواید

در تقاضای واگذاری عواید, طرفین باید به نکات زیر توجه داشته باشند:

– چه چیزی واگذار خواهد شد؟

– اعتبار اسنادی بر اساس چه شرطی قابل استفاده است؟

  • دیداری؟
  • قبولی؟
  • پرداخت مدت دار (Deferred Payment) ؟

چگونگی کنترل یک واگذاری مؤثر

– ذینفع طی اعلامیه ای. کتبی دستور واگذاری. عواید, که باید غیر قابل. برگشت و کتبی باشد, را به بانک تعیین .شده می دهد . به موجب این .دستور ذینفع خودش .را در مقابل بانک .تعیین شده ملزم. به ارائه بروات و / یا اسناد .خواسته شده در. اعتبار اسنادی می کند. و پرداخت , در زمان. مقرر, مطابق .با آن دستورات. انجام خواهد شد.

– ذینفع باید .دستور خود را بصورت .دستی امضا کند, همچنین. دستور باید تضمین. یک بانک (یا مؤسسه مالی. دیگر) مبنی بر تأئید .صحت امضا و .معتبر بودن امضا .کننده اسناد را در بر. داشته باشد.

– بانک تعیین شده .اگر با چنین دستوری. موافق باشد باید آن. را تأئید کند و دستورات .مندرج در آن و نیز. موافقت خود برای .اجرا مطابق با .آن را به واگذارنده .اعلام دارد.

– بانک تعیین .شده, که مجاز به .معامله یا پرداخت شده. است, باید توجه. داشته باشد که چنانچه .تصمیم به پرداخت. وجه یا معامله بروات. و / یا اسناد ارائه. شده تحت اعتبار اسنادی. را دارد باید پرداخت. وجوه را طبق .دستور انجام دهد.

– اگر ذینفع به. بانک ابلاغ کننده. یا بانک تعیین شده .دیگری (نه بانک گشاینده. یا بانک تائید کننده) دستور بدهد. که این دستورات مربوط به واگذاری. عواید را قبول کند, این بانک تحت. شرایط قرارداد اعتبار. اسنادی ملزم به قبول. چنین دستوراتی. نیست. به هر صورت, اگر این بانک .ابلاغ کننده یا بانک. تعیین شده دستوری .مبنی بر واگذاری عواید .را قبول کند این بانک. نباید انتقال گیرنده. را دچار این اشتباه کند. که در نتیجه آن دستورات, بانک به طور .غیر قابل برگشت ملزم. به پرداخت .می باشد.

اعلامیه این بانک به. واگذارنده باید به. طریقی تنظیم شود. که واگذارنده را از تعهد .محدود آن بانک. آگاه گرداند.

اعتبار اسنادی اتکایی

ممکن است در مواردی. اعتبار اسنادی. صادر شده به نفع .ذینفع قابل انتقال. بناشد و یا اگر قابل. انتقال باشد, ممکن است. در مواردی خود .قادر به تأمین. کالا نباشد و ناچار باشد .کالا را از فروشنده .دیگری خریداری نماید. و هزینه آن را هم به. او بپردازد. در چنین مواردی, گاهی , استفاده. از اعتبار اسنادی. اتکایی امکان پذیر. است.

  1. متقاضی به بانک گشاینده دستور صدور اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت به نفع ذینفع را می دهد.
  2. بانک گشاینده اعتبار را صادر می کند و آن را از طریق بانک ابلاغ کننده برای ذینفع ارسال می دارد.
  3. بانک ابلاغ کننده اعتبار را به ذینفع ابلاغ می کند.
  4.  ذینفع اعتبار اولیه را به منظور پشتیبانی از صدور اعتبار دوم به نفع ذینفع دوم به بانک صادر کننده اعتبار دوم تسلیم می دارد.
  5.  بانک گشاینده دوم اعتبار اتکایی را به نفع ذینفع دوم صادر می کند و آن را از طریق بانک ابلاغ کننده دوم برای ذینفع می فرستد.
  6.  بانک ابلاغ کننده دوم اعتبار را به ذینفع جدید ابلاغ می کند.

تعریف : از آنجا .که ذینفع اولیه از اعتبار .اسنادی به عنوانر وثیقه/ تضمین برای .به دست آوردن. اعتبار اسنادی .دیگری (اعتبار اسنادی. ثانویه) به نفع فروشنده واقعی. استفاده می کند, منفعت اعتبار. اسنادی غیر قابل .برگشت (اعتبار اولیه) می تواند .برای شخص ثالث. قابل استفاده .باشد.

این نوع اعتبار اسنادی زمانی حائز اهمیت است که مواد و شرایط اعتبار اسنادی قابل انتقال را نتوان در معامله به کار بست .

اعتبار اسنادی اتکایی شامل دو اعتبار اسنادی جداگانه است:

– یکی به نفع ذینفع اولیه گشایش می شود

– یکی به حساب ذینفع اولیه به نفع ذینفع دوم, که فروشنده کالاست , گشایش می شود . ذینفع اعتبار اسنادی اول, متقاضی اعتبار اسنادی دوم خواهد بود. به موجب این ترتیبات, ذینفع اعتبار دوم در مقایسه با “واگذاری عواید” از حمایت بیشتری برخوردار می باشد.

در اعتبار اسنادی. اتکایی, ترتیب عبارات. اعتبار دوم .باید به نحوی. باشد که تهیه. اسناد (غیر از صورت حساب .بازرگانی ) مطابق .با موارد درخواستی. در اعتبار. اولیه و تهیه آن ها .طی محدوده زمانی .مشخص شده در اعتبار .اولیه باشد تا .ذینفع اولیه تحت. اعتبار اولیه. بتواند اسناد خود. را مطابق .محدوده اعتبار .اولیه ارائه کند.

 

درباره بانک مرکزی بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات بانک مرکزی به لینک زیر مراجعه نمایید :

 


مقالات مرتبط با کاربرد اعتبار اسنادی

 

بروات اسنادی (بخش ۱)

 

 
نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاهش حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو و تجهیزات پزشکی و شیر خشک به یک درصد...
تاریخ انتشار : 14 ساعت قبل
راهنمای فرآیند تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات  
تاریخ انتشار : 16 ساعت قبل
مالیات بر عایدیِ سرمایه شامل چه کسانی می شود ؟؟ نمایندگان در جلسه علنی امروز (4 اردیبهشت ماه 1403) در...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
ویدیو راهنمای ثبت برنامه تولید 1403 اعطای سهمیه واردات به واحدهای تولیدی که در سال 1402 فاقد سهمیه ارزی بودند...
تاریخ انتشار : 2 روز قبل
الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش در ردیف تعرفه‌های صنایع شیمیایی و پلیمری (فهرست پیوست) ⏪ به اطلاع کاربران محترم...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
بسته حمایتی از صادرکنندگان محصولات دانش بنیان رونمایی شد مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران، حمایت همه جانبه از توسعه.صادرات...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما