هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند

هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند

در ایران بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاه شناسایی شده نزدیک به ۲۳۰۰ گونه از گونه‌های گیاهی ایران در ردیف گیاهان دارویی و معطر قرار دارند. از این تعداد گونه گیاهی، ۴۵۰ گونه جزو گیاهان دارویی به‌شمار می‌آیند.

بازار گیاهان دارویی صرفا مختص بازارهای داخلی نبوده و در کل جهان برای گیاهان دارویی ایران متقاضی وجود دارد و این تقاضا رو به افزایش است. گیاهان دارویی گونه‌ها و مصارف مختلفی دارند. تا سال ۱۳۸۲ ایران پنجمین صادرکننده گیاهان دارویی بود که به دلیل وجود برخی مشکلات به رتبه ۳۲ تنزل پیدا کرده و اکنون زعفران و گل محمدی عمده‌ترین گیاهان دارویی صادراتی هستند. این محصولات بیشتر به کشورهای آلمان، آمریکا، انگلستان، فرانسه، مجارستان، پاکستان، هند، چین، امارات، ژاپن و برخی کشورهای دیگر صادر شده‌اند.

کشورهای صادرکننده گیاهان دارویی

چین بیشترین میزان صادرات گیاهان دارویی با سهم ۱۷ درصدی در بازار جهانی را داراست. کشور هند با ۸ درصد، مصر با ۷ درصد و اسپانیا ۵ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

تحلیل پتانسیل صادراتی گیاهان دارویی

آلمان، آمریکا، چین، ایتالیا، اسپانیا، هند، روسیه ( صادرات به روسیه ) ، ژاپن و مالزی همگی از ظرفیت های صادراتی بالایی برای صادرات گیاهان دارویی هستند. در خاورمیانه امارات، عراق، ترکیه، عمان و قطر می توانند مورد توجه تاجرین این محصول قرار گیرند.

میزان ظرفیت صادراتی گیاهان دارویی

چین، هند، ایتالیا، افغانستان و اندونزی دارای ظرفیت باقیمانده برای صادرات گیاهان دارویی هستند. آلمان، امارات، پاکستان، اسپانیا و عراق از بازارهای اشباع شده برای این محصول هستند و انتخاب آن ها به عنوان مقصد صادراتی سودآوری خوبی ندارد و اگر به هر دلیلی تصمیم دارید وارد بازار صادراتی این کشورها شوید بایستی با زیرساختی قوی در خصوص بسته بندی، تبلیغات و برندینگ وارد شوید. روسیه با توجه به موقعیت آب و هوایی و سردسیر بودن آن نیز مقصد صادراتی خوبی برای این محصول است.

حجم تولید گیاهان دارویی

در کشور ما نیز سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن گیاه دارویی تولید می‌شود که این حجم از تولید نشانگر ظرفیت بالای کشور در تولید این گیاهان و نقش موثر آن‌ها در ارزآوری است. سهم تجارت جهانی از محصولات گیاهی دارویی حدود ۱۲۴ میلیارد دلار و سهم ایران از این میزان ۴۴۰ میلیون دلار است.

انواع گیاهان دارویی براساس اقلیم آب و هوایی ایران

 

الف ) مهم ترین گونه های گیاهان دارویی مناطق گرم و خشک
رزماری یا اکلیل کوهی بومادران آلوئه ورا سرخارگل شکرتیغال
زیره سبز انواع کاکتوس آویشن اسطوخدوس استاکیس ( گوش بره )
ب ) مناطق سرد کوهستانی (مناطق کوهستانی غرب کشور)
آویشن آناتولی پونه بابونه زرشک کوهی گزنه
کاکوتی نعنا قمی رازیانه زیتون گل خاتمی
بادرنجبویه نعنا فلفلی گل گاوزبان کاسنی گل محمدی
ج ) مناطق معتدل و مرطوب (کرانه جنوبی دریای خزر)
به لیمو نعنا قمی گزنه زیرفون سنبل الطیب سنبل الطیب
گل محمدی(در ارتفاعات) زرشک کوهی پونه خارمریم گل گاو زبان مرزنجوش
نعناع فلفلی در ارتفاعات انواع تمشک بادرنجبویه کاسنی آویشن در ارتفاعات زغال اخته
د ) مناطق گرم و مرطوب (کرانه شمالی خلیج فارس و دریای عمان)
نعناع فلفلی (از مهر تا خرداد) عناب آلوئه ورا چای ترش کاسنی (فصل زمستان)
 
مهم ترین گیاهان دارویی صادراتی ایران در سال‏ های اخیر شامل :

 

مهم ترین گیاهان دارویی صادراتی
زیره سبز انیسون بومادران زوفا شیرین بیان مورد زعفران وشا
آویشن بابونه گل ختمی کتیرا تلخ بیان برگ کنار گل ساعتی حنا
بادرنجبویه اسفرزه مریم گلی آنغوزه گل گاوزبان سقز باریجه انزروت
زدو موسیر مستکی انچوچک گز علفی شکر تیغال برگ کنار  

 

مهم ترین گیاهان دارویی گران قیمت

مهم ترین گیاهان دارویی گران قیمت در حال حاضر، شامل گیاهان زیر می باشد :

  • بابونه
  • بادرنجبویه
  • به لیمو
  • مریم گلی
  • آویشن
  • گل گاوزبان
  • نعناع فلفلی
  • زیره سبز
  • ملیس
  • سرخارگل
  • کاسنی

استان های تولیدکننده گیاهان دارویی در ایران

گیاهان دارویی ایران خراسان رضوی با تولید ۶۰ درصد گیاهان دارویی کشور رتبه نخست را در میان استان های تولیدکننده گیاهان دارویی در کشور دارد. خاکشیر، ختمی خبازی، رازیانه، زیره سبز، زعفران، کتیرا، کمای، باریجه ( صادرات باریجه )، انواع نعنا و تخم شربتی و…

گیاهان دارویی ایران خراسان جنوبی : آویشن، کاکوتی، گل بومادران، زیره و…

گیاهان دارویی ایران همدان سومین تولیدکننده گیاهان دارویی در کشور : زعفران، گل محمدی ( صادرات گل محمدی )، گشنیز و رازیانه، کاسنی و گل همیشه بهار و…

گیاهان دارویی ایران گیلان : گل گاو زبان، گل ساعتی و …

گیاهان دارویی ایران قزوین : گل گاوزبان، شیرین بیان، بابونه، سماق، زعفران و گل محمدی و…

گیاهان دارویی ایران لرستان : کتیرا، موسیر، شیرین‌بیان، آویشن، بابونه، رازیانه، گل گاوزبان، ریواس، کنگر، بومادران، خاکشیر، نسترن‌های وحشی، مریم گلی و…

گیاهان دارویی ایران کرمانشاه : زیره، ریواس، آویشن، آنغوره، گل گاوزبان، کنگر، باریجه، نعناع، سیاه دانه، زعفران و…

گیاهان دارویی ایران فارس : زعفران، گل محمدی، به لیمو، آویشن، بادرنجبویه، آنغوزه ( صادرات گیاه آنغوزه )، مورد، مرزنجوش و…

گیاهان دارویی ایران کرمان : زیره، آویشن، بومادران، آنغوزه، ریواس و…

گیاهان دارویی ایران اصفهان : سرخارگل، سنبل طیب، مریم گلی، آویشن، بابونه، بومادران، زعفران، گل محمدی، سیاه دانه و…

گیاهان دارویی ایران آذربایجان شرقی : بومادران، زرشک، زیره سیاه، خاکشیر، رازیانه، کمای، سیاهدانه، ریواس، سماق، مریم گلی، مرزه، آویشن، کاکوتی و…

گیاهان دارویی ایران آذربایجان غربی : بادرنجبویه، شیرین بیان، مرزه، بیدمشک، آویشن، بابونه و…

گیاهان دارویی ایران مرکزی : کاسنی، گزنه، زنیان، روناس، شکرتیغال و…

گیاهان دارویی ایران چهارمحال و بختیاری : زعفران، موسیر، کلوس، آویشن، آنغوزه، گل گاوزبان، گل محمدی، ریواس و…

عرقیات و گلاب

عرقیات یکی از پرمصرف‌ترین شکل های استفاده از گیاهان است. امروزه در ایران بیش از ۴۰ نوع گیاه وجود دارد که عرق گیری شده و به صورت طبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. عرقیات طبی در واقع رایحه، عطر یا اسانس گیاهانی می‌باشند که آن را به آب اضافه می‌نمایند.

امروزه شهرستان کاشان در استان اصفهان بزرگ ترین تولیدکننده و پس از آن شهر میمند در استان فارس دومین تولیدکننده این محصول در جهان است و شهر اسپارتای ترکیه سومین تولیدکننده گلاب و عرقیات جهان است. عمده مناطق کشت این گیاه در استان فارس، استان کرمان، استان اصفهان، استان آذربایجان شرقی هستند. 

صادرات گلاب ایران به کشورهای متعددی انجام می شود و کشور هایی نظیر آلمان، انگلستان، ایالات متحده آمریکا، استرالیا، اسپانیا، چین، فرانسه، ژاپن، هلند، ترکیه، کانادا و غیره از جمله واردکنندگان گلاب ایران می باشند.

صادرات گلاب موجب ارز آوری به کشور می شود. گل های محمدی مرغوب و کارخانه های پیشرفته و سنتی که در آن ها استانداردهای لازم برای تولید گلاب رعایت می شود همگی موجب شده تا ایران در بازار داخلی و خارجی عملکرد رضایت بخشی در صادرات گلاب را داشته باشد.

از جمله عرقیات پرمصرف می‌توان موارد زیر را ذکر کرد :
  • گلاب
  • عر ق نعنا
  • عر ق بهارنارنج
  •  بیدمشک
  •   شاتره
  •  کاسنی

اسانس و عصاره ها

عصاره : ماده‌ای است که از یک ماده دیگر یا گیاه یا میوه‌ها از طریق تقطیر یا فشردن یا جوشاندن با کمک یک حلّال مانند آب یا الکل به دست می‌آید. عصاره ماده ای است دارای مواد موثره گیاهی که خاصیت درمانی را در گیاهان دارویی ایجاد می‌کند.

اسانس ها : محصولاتی برگرفته شده از گیاهان و میوه ها هستند که دارای بوی مطبوعی بوده و به همین سبب مورد توجه مشتریان زیادی قرار می گیرد. این محصولات در تنوع بسیار در بازار ها یافت می شود که علاوه بر فروش در داخل کشور شاهد فروش آن ها در بازارهای خارجی نیز هستیم. 

اسانس ها همراه با روغن است. اسانس‌ها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روش‌های مختلفی همچون : استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج به وسیله حلال، تقطیر در شرایط خلأ به وسیله مایکروویو، خیساندن در روغن و استخراج با روغن‌ های جاذب از مواد گیاهی استحصال می‌شوند.

اسانس گل سرخ یا رز یا محمدی گران قیمت ترین اسانس دنیاست. تولید اسانس در ایران چه به صورت طبیعی و چه مصنوعی بسیار بالا می باشد. در واقع این محصولات برابر با استانداردهای جهانی در بازار تولید و عرضه می شوند. اسانس ها معمولا به کشورهای عربستان، آلمان، روسیه، ژاپن، ترکیه صادر می شوند.

انواع اسانس های صادراتی به قرار زیر است:
  • اسانس گل رز
  • اسا نس گل محمدی
  • اسا.نس بهار نارنج
  • ا سانس هل
  • ا سا نس نعناع فلفلی
  • اسا نس میخک
  • ا سانس زیره سبز و….

صمغ ها

به موادی اطلاق می شود که از اعضا گیاه به خارج ترشح می گردد و این عمل نیز به طور خود به خود و یا بر اثر ایجاد شکاف و زخم در اعضاء گیاهان انجام می گیرد. صمغ ها همیشه بر اثر از بین رفتن غشاء سلولزی به وجود می آیند. صمغ‌ها طعم بدون مزه و حالت چسبنده دارند.

ایران به دلیل گستردگی اقلیمی و تنوع گونه های گیاهی برای سالیان دراز است که یکی از قطب های تولید انواع صمغ گیاهی به حساب می آید. از نظر تولید انواع صمغ های گیاهی، ایران مقام چهارم را در دنیا دارد. در ادامه به معرفی برخی از انواع صمغ ها می پردازیم.

گیاهان دارویی ایران کتیرا

گون گیاهی است که در مناطق خشک و کویری ایران می روید و به خشکی و شوری خاک بسیار مقاوم است. کتیرا صمغی است که از ساقه گون گرفته می شود. این صمغ خودبه خود یا معمولا بر اثر شکافی که به ساقه گون وارد می شود، جاری و پس از مدت کوتاهی خشک می شود که آن را جمع آوری و عرضه می کنند. پس از ایران کشورهای ترکیه و سوریه به ترتیب بیشترین صادرات کتیرا در جهان را دارند.

در سال های اخیر تولید کتیرا با کاهش قابل توجهی همراه بوده و به امارات متحده عربی، هند و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلستان صادر می شد.

گیاهان دارویی ایران بادام کوهی

درخت بادام کوهی به صورت خودرو در کوه های زاگرس می روید. از تنه و شاخه های این درخت نوعی صمغ حاصل می شود که آن را صمغ فارسی، زدو یا صمغ شیرازی می نامند. صمغ فارسی در رنگ های سفید، زرد روشن، زرد نباتی، قرمز و قهوه ای یافت می شود که از این لحاظ آن را درجه بندی می کنند.

گیاهان دارویی ایران بنه

درخت بنه منبع تولید شیره سقز است. سقز صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده است. کوه های زاگرس در بسیاری مناطق از این درختان پوشیده شده است و در استان های ایلام، کردستان، کهکیلویه و بویراحمد، فارس و در شهرستان های پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی، دالاهو، گیلانغرب و… پیشینه ای طولانی دارد. برداشت شیره این درخت از اواسط خرداد ماه آغاز می شود.

 

تشکل های اصلی ذیربط

 
تشکل های اصلی ذیربط
عنوان تشکل نام رئیس / دبیرکل شماره تماس تشکل فکس
اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی آقای محمدعلی رضایی ۲۶۴۱۰۹۴۵ / ۲۶۴۱۰۹۴۶ ۲۶۴۱۰۹۴۶

 

صادرکنندگان گیاهان دارویی

 

لیست صادرکنندگان گیاهان دارویی مورد تایید اتحادیه در ایران
شرکت سورین تجارت آرمان بهین  تاجران راه سلامت
شرکت پایاتجارت ستاره سبز  باریج اسانس
شرکت دارویی زردبند  کیمیای سبز کامو
شرکت تولیدی بازرگانی داریا شمین رستاک  ایمان مهر
شرکت سبز نوش کویر شرکت گیاهان سبز زندگی

 

کاربران عزیز

جهت آشنایی بیشتر با صادرات گیاهان دارویی و نحوه بسته بندی کالای صادراتی ، مقالات زیر را مطالعه فرمایید.

صادرات گیاهان دارویی

ضوابط صادرات محصولات و گیاهان دارویی

نحوه بسته بندی کالای صادراتی

 

مقالات مرتبط

گیاهان دارویی ایران هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خرمای ایران ممکن است بداند

گیاهان دارویی ایران چیزهایی  که یک خریدار خارجی در خصوص پسته ایران ممکن است بداند

گیاهان دارویی ایران  خریدار خارجی در خصوص خشکبار ایران ممکن است بداند

گیاهان دارویی ایران  خصوص سنگ های قیمتی ایران ممکن است بداند

گیاهان دارویی ایران  سنگ های ساختمانی ایران ممکن است بداند

 

 

تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی

تحلیل گروه های کالایی مختلف به صادرکنندگان کمک می کند تا با مقایسه فرصت ها در کشورهای مختلف ، بازار صادرات کالا ی خود را بشناسند و تجارت موفق تری داشته باشند . این مقاله شامل تحلیل کالاهایی همچون :

صادرات محصولات کشاورزی : صادرات زعفران ، صادرات سیب ، صادرات پسته و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص پسته ایران ممکن است بداند ، صادرات خرما و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خرمای ایران ممکن است بداند ، صادرات گوجه فرنگی ، صادرات سیب زمینی ، صادرات پیاز ، صادرات میوه های خشک و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خشکبار ایران ممکن است بداند ، صادرات گندم ، صادرات هندوانه ، صادرات پرتقال ، صادرات سیر ، صادرات گیاهان دارویی و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند و …

 تجهیزات کشاورزی

صادرات فرش

و …

برای مطالعه مقاله به بخش ” تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی ” سایت ixport مراجعه نمایید.

 

نویسنده:محسن پورقاسمی
محسن پورقاسمی مشاور بازاریابی و استراتژی بین المللی و دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در خصوص رفع تعهد و مشاوره استراتژی و بازاریابی آماده راهنمایی و مشاوره تجار به صورت رایگان می باشد.
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اعمال اعتبار چهارساله برای کدهای IRC مواد اولیه اعمال اعتبار چهارساله برای کدهای IRC مواد اولیه
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
عدم امکان تغییر در بررسی سیستمی درخواست های ارزی ثبت سفارش 🔻معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در اطلاعیه ای...
تاریخ انتشار : 3 روز قبل
اضافه شدن تعرفه های قطعات منفصله به لیست ترخیص درصدی در خصوص تغییر.گروه.کالایی و ترخیص.درصدی.مجموعه قطعات منفصله.انواع خودرو به آگاهی...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
ضوابط صادرات جو پرک با توجه به شمولیت ارز ترجیحی برای واردات جو به عنوان یکی از نهاده های کشاورزی،...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
اعلام گمرک سومار بعنوان گمرک مجاز ( صرفاً مرز خروج ) محموله های آلکید رزین برای مدت ۶ ماه درخواست...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
عدم پذیرش بارنامه های صادره قبل از ثبت سفارش بخشنامه بانک مرکزی در خصوص عدم پذیرش بارنامه های صادره قبل...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات ثبت محتوا همکار  

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق معنوی اطلاعات قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه همکاران 

ضمن قدردانی از همراهی و پیوستن به  خانواده بزرگ آیکسپورت بعنوان همکار  قوانین و مقررات همکاری با وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

  • همکار می بایست دارای تخصص و تجربه کافی مرتبط به گروه اعلامی خود باشد ، لیکن در صورتی که مشخص گردد همکار دارای تخصص مرتبط نبوده و یا از سوی کاربران شکایتی مبنی بر عدم داشتن تخصص و درج محتوای غلط در حوزه اعلامی مشخص گردد ، وب سایت در راستای حقوق کاربران خود حق قطع همکاری و حذف پروفایل همکار را دارد
  • همکار می بایست تمام توان و تلاش خود را جهت ارائه خدمات و اطلاعات معتبر و قانونی به کاربران وب سایت بعمل آورد ، لیکن روابط کاری فی مابین مشتریان و همکار هیچ ارتباطی با وب سایت ایکسپورت نداشته و طرفین می بایست تمامی دقت خود را جهت همکاری بعمل اورند
  • همکار صرفا می تواند موضوع همکاری را بعنوان یک پروفایل در وب سایت معرفی نماید و این همکاری حق مالکیتی بر وب سایت برای همکار ایجاد نمی کند .
  • همکار می بایست خدمات ، اطلاعات و اقدامات خود را در قالب قوانین جمهوری اسلامی ایران ارائه نماید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قوانین جاری وب سایت محق به قطع همکاری می باشد .
  • همکار می بایست نسبت به تخفیف اعلام نموده به مشترکین ویژه وب سایت متعهد باشد ، در صورت اعلام گزارش نسبت به عدم اختصاص این تخفیف ضمن تذکر به همکار در صورت استمرار در این امر وب سایت حق دارد اشتراک همکار را لغو نماید .

قوانین و مقررات اشتراک ویژه کاربران

ضمن قدردانی از همراهی خانواده بزرگ آیکسپورت جهت اطلاع شما قوانین و ملاحظات وب سایت ایکسپورت به حضورتان ارائه می گردد .

قوانین ، بخشنامه ها ، اطلاعیه ها و بطور کلی اطلاعات و مشخصات ارائه شده در وب سایت ایکسپورت از طرق زیر جمع اوری و ارائه می گردد

1- اطلاعاتی که توسط سازمانهای دولتی و نهاده های وابسته بصورت بخشنامه ، اصلاحیه ، اطلاعیه و اموزش ارائه می گردد.

2- اطلاعاتی که از سوی متخصصین و مشاورین وب سایت ارائه می گردد.

3- محصولات ، رویدادها و قابلیت های که از طریق متخصصین و مشاورین وب سایت عرضه می گردد

از این رو وب سایت آیکسپورت هیچ مسوولیتی در قبال صحت و استناد اطلاعات و محتوا ارائه شده در بخش های دولتی و همچنین صحت و سطح کیفیت خدمات و قابلیت ها از سوی متخصصین و شرکتهای معرفی شده و همچنین خدمات و رویدادهای مرتبط ندارد . ولی با هدف رائه خدمات بهتر و آگاه‌سازی مشتریان، خود را در سنجش صحت و استناد و بروزرسانی مداوم اطلاعات و محتویات متعهد می‌داند.

وب سایت ایکسپورت به هیچ وجه اطلاعات منحصر بفرد کاربران را به اشخاص و طرفین غیر، واگذار نخواهد کرد و ضمنا با استفاده از آخرین فن آوری ها متعهد است حتی المقدور از حریم شخصی کاربران دفاع کند.

مالکیت معنوی محتویات اختصاصی وب سایت ایکسپورت که تدوین و منتشر شده است شامل قانون حق تکثیر بوده و متعلق به این وب سایت می باشد.

قوانین و مقررات ثبت رویداد همکار

همکار عزیز به منظور سیانت از حقوق مخاطبین وب سایت ،  قوانین و مقررات زیر لحاظ شده است .

  • مالکیت محتوا و اخبار ثبت شده توسط همکار متعلق به وی می باشد و وب سایت ایکسپورت هیچ گونه ادعا در خصوص انتشار این اطلاعات ندارد .
  • مسئولیت انتشار محتوا و اطلاعات فرد یا مجموعه دیگر توسط همکار بعهده وی می باشد و وب سایت هیچ گونه مسئولیتی در خصوص انتشار محتوا غیر توسط همکار ندارد .
  • محتوا منتشر شده می بایست مطابق موازین و قوانین جاری و شرعی کشور باشد و از انتشار محتوا غیر اخلاقی و غیر قانونی جلوگیری می گردد .

تماس با ما