مقالات صادرات

مقالات واردات

صادرات گوجه فرنگی

صادرات گوجه فرنگی

صادرات گوجه فرنگی

صادرات گوجه فرنگی
 
گوجه فرنگی

 

 
گوجه فرنگی ، با نام علمی Solanum lycopersicum یکی از سبزیجات با میوه‌ای سرخ‌ رنگ و خوش‌بو و آبدار است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که طی دوره استعماری اسپانیا به سایر نقاط جهان منتقل شد . گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است. با وجود این که گوجه فرنگی در علم گیاه شناسی یک میوه تلقی می شود، اغلب به عنوان تره بار شناخته می شود .
 
 
 

بررسی جغرافیای گوجه فرنگی

میزان تولید گوجه فرنگی در سال 1395 – 1396 در کشور حدود 3 / 5 میلیون تن برآورد شده که حدود 517 هزار هکتار معادل 71 / 4 درصد از سطح برداشت اراضی محصولات زراعی کشور به گروه سبزیجات اختصاص داشته که از این مقدار 5 / 31 درصد آن مربوط به محصول گوجه فرنگی می باشد .

استان فارس با داشتن 893 هزار تن از تولید گوجه فرنگی کشور در تولید این محصول مقام اول را دارد و استانهای بوشهر با 687 هزار تن ، استان هرمزگان با 492 هزار تن ، جنوب استان کرمان با 456 هزار تن و استان قزوین با 389 هزار تن از میزان تولید گوجه فرنگی در کشور به ترتیب رتبه های دوم تا پنجم را کسب کرده اند . پنج استان مزبور جمعاً 5 / 57 درصد از میزان تولید گوجه فرنگی کشور را به خود اختصاص داده اند .

استان گیلان با داشتن 306 تن تولید گوجه فرنگی کمترین میزان تولید گوجه فرنگی کشور را دارد. در ادامه برای آشنایی بیشتر در خصوص بسته بندی کالا صادراتی به بخش ” نکات مهم و کاربردی در زمینه بسته بندی کالا صادراتی ” سایت ، مراجعه کنید.

 

تولید جهانی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی مطابق با ( PCI ) شاخص پیچیدگی محصول 334 مین محصول معامله شده و 1157 مین محصول پیچیده است.

صادرکنندگان برتر گوجه فرنگی کشورهای از جمله : مکزیک ( 2.14 میلیون دلار ) ، هلند ( 1.79 میلیون دلار ) ، اسپانیا ( 1.27 میلیون دلار ) ، مراکش ( 830 میلیون دلار ) و ترکیه ( 356 میلیون دلار ) هستند .

واردکنندگان برتر گوجه فرنگی کشورهایی از جمله : ایالات متحده آمریکا ( 2.3 میلیون دلار ) ، آلمان ( 1.5 میلیون دلار ) ، فرانسه ( 662 میلیون دلار ) ، انگلیس ( 650 میلیون دلار ) و روسیه ( 422 میلیون دلار ) هستند.

گوجه فرنگی به عنوان سبزی نیز شناخته می شود . 

 

معرفی انواع گوجه فرنگی

گوجه فرنگی دارای تنوع گسترده ای است اما شاخص ترین آنها انگوری ( خوشه ای ) آلبالویی رمی کوکتلی و گوشت است . که سهم عمده صادرات گوجه فرنگی به سمت محصولات با جثه کوچک تر می رود.

گوجه فرنگی 7500 رقم دارد قطر آن ها ممکن است از ۱ یا ۲ سانتی‌متر ( گوجه فرنگی ریز آلبالویی و گوجه فرنگی وحشی ) تا ۱۰ سانتی‌متر ( گوجه فرنگی گوشت گاوی ) باشد. با این وجود بیش تر گوجه فرنگی‌ها در مراکز خرید ، قطری به اندازهٔ ۵ ، ۶ سانتی ‌متر دارند.

در صادرات گوجه فرنگی ، انتخاب مشتریان براساس معیارهای مختلفی نظیر غلظت آب ، درجه رسیدگی گوجه در مبدا و مقصد و بسته بندی و رقم محصول متغییر است.

 

سهم صادرات گوجه فرنگی

سهم صادرات گوجه فرنگی در بازار جهانی بیش از 13.5 میلیارد دلار است. که بزرگترین کشورهای صادر کنند آن مکزیک ، هلند ، اسپانیا و ایتالیا هستند . رشد صادرات گوجه فرنگی نسبت به سال 2017 بیش از 3 درصد افزایش داشته است.

 

کشورهای صادرکننده گوجه فرنگی

این نقشه میزان صادرات گوجه فرنگی را در کشورهای صادرکننده گوجه فرنگی نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص صادرات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

 

کشورهای واردکننده گوجه فرنگی

این نقشه میزان واردت گوجه فرنگی را در کشورهای واردکننده گوجه فرنگی نشان می دهد . با کلیک کردن روی هر کشور در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

 

مشخصات گوجه فرنگی خوب

از گوجه فرنگی با هر گونه لکه قابل توجه، تیرگی یا چین و چروک پوستی اجتناب کنید. پوست باید شفاف، براق و بدون لکه یا آسیب مکانیکی باشد. تغییر رنگ یا کم آبی در ساقه ها می تواند موجب کاهش زمان ماندگاری محصول گردد، اگر ساقه همراه گوجه فرنگی وجود داشته باشد، باید کاملا سبز باشد. گوجه فرنگی خوب، نسبت به سایز خود سنگین تر است، همچنین برای انتخاب گوجه فرنگی خوب می توانید آن را بو کنید؛ اگر بوی شیرین آن را در اطراف ساقه و برگ حس کردید، بهترین را انتخاب نموده اید.

از لحاظ فنی بهترین گوجه فرنگی نوع مزرعه ای و مربوط به فصل تابستان است، لذا گوجه فرنگی برداشت شده در بین ماه های تیر تا شهریور، بهترین گوجه فرنگی در نوع خود خواهد بود. نیاز غذایی بشر امروز به مصرف گوجه فرنگی در تمام طول سال موجب شده تا پرورش گوجه فرنگی به صورت گلخانه ای توسعه یابد که این امر موجب افت کیفیت در طعم و مزه گوجه فرنگی گلخانه ای نسبت به محصول مزرعه ای شده است.

 

نکته

گوجه فرنگی گلخانه ای ظاهری زیباتر داشته و دارای پوستی ضخیم تر نسبت به گوجه فرنگی مزرعه ای است که به آن اجازه می دهد تا ماندگاری بیشتری داشته باشد و بتواند مسافت های طولانی تری را برای رسیدن به مقصد صادراتی تحمل کند.

جمع بندی اینکه گوجه فرنگی های محلی یا مزرعه ای، عمر کوتاه تر و طعم بهتری را دارا هستند. باید توجه داشت که چیدن گوجه فرنگی الزاما باید توسط قیچی انجام گردد.

جهت صادرات گوجه فرنگی به مقاصد دور دست، باید گوجه فرنگی قبل از اینکه کاملا قرمز شود و رنگ بگیرد، چیده شود. براساس گونه گوجه فرنگی، فصل کاری و مدت زمان لازم برای ارسال گوجه فرنگی به مقصد، معمولا گوجه فرنگی با درجه رنگ 6 تا 8 چیده شده و صادر می گردد.

 

 

 

“”” برای دانلود فایل pdf شناسنامه کالایی گوجه فرنگی ، کلیک کنید . “””

 

 

تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی

تحلیل گروه های کالایی مختلف به صادرکنندگان کمک می کند تا با مقایسه فرصت ها در کشورهای مختلف ، بازار صادرات کالا ی خود را بشناسند و تجارت موفق تری داشته باشند . این مقاله شامل تحلیل کالاهایی همچون :

صادرات محصولات کشاورزی : صادرات زعفران ، صادرات سیب ، صادرات پسته و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص پسته ایران ممکن است بداند ، صادرات خرما و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خرمای ایران ممکن است بداند ، صادرات گوجه فرنگی ، صادرات سیب زمینی ، صادرات پیاز ، صادرات میوه های خشک و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خشکبار ایران ممکن است بداند ، صادرات گندم ، صادرات هندوانه ، صادرات پرتقال ، صادرات سیر ، صادرات گیاهان دارویی و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص گیاهان دارویی ایران ممکن است بداند و …

صادرات تجهیزات کشاورزی

صادرات فرش

و …

برای مطالعه مقاله به بخش ” تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی ” سایت ixport مراجعه نمایید.

 

 

آموزش صفر تا صد فرایند صادرات کالا

سایت ixport در حوضه صادرات کالا ، مقالات جامعی را در خصوص تجارت و بازرگانی بین المللی ، در بخش راهنمای جامع صادرات ارائه کرده است. این بخش شما را با مفاهیم و فرایند صادرات آشنا می کند. بخش آموزش صادرات شامل : پکیج آموزش جامع صادرات و طرح کسب و کار صادرات ( Business Plan ) و همچنین گالری فیلم های آموزش صادرات می باشد. بخش تحلیل بازارهای صادراتی کشورها نیز شما را برای ورود به بازار کشورهای مختلف آماده می سازد ، ما در این بخش ، به تفکیک ، به بررسی کشورها پرداخته ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *