تحلیل بازار واردات عراق

بازار واردات عراق

واردات عراق

تجارت با عراق

در این بخش از سایت به مطالعه و بررسی کالاهای صادراتی به عراق و همچنین کشورهای صادرکننده کالا به عراق می پردازیم.

با ما همراه باشید.

 

 

چک لیست مطالب

فیلم آموزش راهنمای جامع تجارت عراق

واردات کشور عراق

کشورهای صادرکننده به عراق

کالاهای صادر شده به عراق از ایران و دیگر کشورهای جهان

راهنمای تجارت کاربردی با کشور عراق

تبلیغات و بازاریابی در عراق

فروش مستقیم در عراق

گمرکات صادرات به‌عراق

مشکلات صادرات به‌عراق

ممنوعیت برخی کالاها برای واردات به عراق + دلایل ممنوعیت

شرایط واردات کالا به عراق

مشاوره صادرات به‌عراق 

بسته بندی کالا برای صادرات به کشور عراق

سود صادرات به‌عراق

صادرات میوه به‌عراق

صادرات پوشاک به عراق

مدارک و مجوز های لازم برای صادرات به‌عراق

 
 
فیلم آموزش راهنمای جامع تجارت ( بازار صادرات و واردات عراق )

 

برای مشاهده ویدیوهای آموزشی بیشتر در خصوص تجارت با کشور عراق به لینک های زیر مراجعه کنید:

فیلم آموزش راهنمای جامع تجارت بخشتجارت با عراق

فیلم آموزش راهنمای جامع تجارت بخش ” منابع اطلاعاتی کشور عراق

فیلم آموزش راهنمای جامع تجارت بخشگمرک ، قوانین و مقررات و استانداردهای کشور عراق “

 

واردات کشور عراق

مجموع واردات کشور عراق در سال ۲۰۱۷ ، ۲۹.۷ میلیارد دلار بود که همین امر این کشور را به ۶۵ مین وارد کننده بزرگ جهان تبدیل کرد. بیشترین کالا ی وارداتی عراق به ترتیب شامل ماشین آلات ، منسوجات ، فلزات ، محصولات گیاهی ، مواد غذایی ، مواد شیمیایی ، حمل و نقل ، محصولات حیوانی ، فلزات گرانبها ، پلاستیک و لاستیک ، متفرقه ، کالاهای کاغذی ، سازه ها و کفش و کلاه می باشد. کالاهای وارداتی عراق ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر محصول در نمودار می توانید در خصوص واردات آن محصول اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

 

برای اطلاعات بیشتر در خصوص صادرات به دیگر کشورهای جهان ، لطفا مقالات ” آموزش صادرات ” و ” مراحل صادرات کالا ” را مطالعه کنید.

کشورهای صادرکننده به عراق

کشورهای برتر صادرکننده به عراق عبارتند از : ترکیه ، چین ، کره جنوبی ، هند و برزیل . بیشترین مبدا واردات به ترتیب در قاره های آسیا ، اروپا ، آمریکای جنوبی ، امریکای شمالی و آفریقا می باشد . واردات کالا ها از کشور های صادرکننده به عراق ( به صورت درصدی ) در نمودار زیر قابل مشاهده می باشند . با کلیک کردن روی هر کشور ( یا قاره ) در نمودار می توانید در خصوص واردات کالا از آن کشور ( یا قاره ) ، اطلاعات بیشتر دریافت نمایید .

 

 

کالاهای صادر شده به عراق از ایران و دیگر کشورهای جهان

 

واردات کالا به کشور عراق از جهان

واردات کالا به کشور عراق از ایران

صادرات گندم به عراق
صادرات برنج به عراق
صادرات روغن به عراق
صادرات شکر به عراق
صادرات دارو به عراق
صادرات مصنوعات صنعتی و فلزی به‌عراق
صادرات خودرو به عراق
صادرات تجهیزات نیروگاهی و توربین گازی به‌عراق
صادرات تجھیزات مخابراتی به‌عراق
صادرات آلیاژهای آلومینیوم به‌عراق
صادرات قراضه و ضایعات باطری ها به‌عراق
صادرات لاستیک رویی چرخ به‌عراق
صادرات اجزا و قطعات ماشین آلات دستگاه تهویه مطبوع به‌عراق
صادرات قراضه و ضایعات آلومینیوم به‌عراق
صادرات آلومینیوم کار نشده به‌عراق
صادرات کک نفت به‌عراق
صادرات شمع های جرقه زن به‌عراق
درباره تعرفه گمرکی کشور عراق بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده و دانلود لیست تعرفه گمرکی کشور عراق به لینک زیر مراجعه نمایید :

 
 
 

راهنمای تجارت کاربردی با کشور عراق

جهت آشنایی با آمار و مبانی تجارت کشور عراق ، فایل تهیه شده در خرداد سال ۱۳۹۴ توسط سازمان توسعه تجارت ایران را مطالعه نمایید. در زیر خلاصه ای از مطالب موجود در این فایل قابل مشاهده هستند. برای مطالعه بیشتر مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:

  • آمار تجارت عراق با جهان مبدا ۲۰۱۴
  • مبادی عمده وارداتی عراق در سال ۲۰۱۴
  • آمار تجارت ایران با عراق مبدا ۲۰۱۴
  • نمودار واردات عراق از جهان در سال ۲۰۱۴ به تفکیک بخش
  • چشم انداز گروه های کالایی عراق در سال ۲۰۱۴
 

در ادامه برای بررسی گروه های کالایی صادراتی به بخش ” تحلیل صادرات انواع گروه های کالایی ” مراجعه کنید.

مبادلات تجاری عراق با جهان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸

ارزش : میلیارد دلار
سال
۲۰۱۰
۲۰۱۱
۲۰۱۲
۲۰۱۳
۲۰۱۴
۲۰۱۵
۲۰۱۶
۲۰۱۷
۲۰۱۸
صادرات
۵۲ ۸۰ ۸۸ ۸۹ ۸۷ ۵۵ ۴۹ ۶۹ ۹۷
واردات
۴۴
۴۸
۵۷
۳۹
۳۷
۴۰
۴۱
۵۰
۳۱
تراز تجاری
۸+ ۳۲+ ۳۱+ ۵۰+ ۵۰+ ۱۴+ ۸+ ۱۹+ ۶۶+
حجم مبادلات
۹۶ ۱۲۸ ۱۴۵ ۱۲۸ ۱۲۴ ۹۵ ۹۰ ۱۱۹ ۱۲۸
منبع : سازمان توسعه تجارت ایران

عراق دومین منبع نفت جهان به شمار می رود و بیشتر درامدش از فروش محصولات نفتی می باشد و به واسطه فروش نفت از موقعیت مالی خوبی برخوردار است . 

نزدیکی مرز عراق به ایران سبب تسهیل واردات به عراق شده است . حدود ۹۵% اقلام مورد نیاز عراق از طریق واردات به عراق صورت می گیرد و میشه گفت عراق تقریبا هیچ تولیدی ندارد.

از این رو تولیدکنندگان ایرانی با استفاده از تولید محصولات با کیفیت و متنوع می توانند سهم چشمگیری در واردات به عراق داشته باشند .

و در صادرات به عراق از کشور های ترکیه ، چین ، آمریکا و کره جنوبی پیشی بگیرند .

تبلیغات و بازاریابی در عراق

 

برای شناخت مناسب نیاز های بازار عراق باید تحقیقات کافی و مداومی برای هر محصول صورت بگیرد . تحقیق و ارزیابی مداوم بازار به صاحبان کسب و کار کمک می کند توسط بازار ( رفتار مشتریان ) غافلگیر نشوند و بتوانند در زمان مناسب محصولات جدید یا فعلی خود را به میل مشتری تغیر ، تولید و ارائه کنند. در الگو های بین المللی برای نفوذ کالا علاوه بر قیمت به شاخص تولید برای بازار ، مکان یابی توزیع ، نوع و شکل قابل ارائه محصول ، انجام روش های ترویجی و تبلیغاتی و انجام سرمایه گذاری مشترک ، توجه ویژه می شود که در صادرات ایران به عراق این موضوع نیاز به برنامه ریزی خاص دارد.

برای تجارت با کشور عراق لازم است که از موارد زیر مطلع باشید:

  • مهم ترین سیستم ارتباطی برای تجار عراقی ” ایمیل ” است. ( برای اطلاع از ” لیست تجار عراقی ” کلیک کنید )
  • بهتر است تمامی مکاتبات اولیه ، کاتالوگ ارسال شده و … در درجه اول تسلط به زبان عربی و در مرحله دوم تسلط به زبان انگلیسی می باشد.
  • تجار باید بدانند که برای فروش کالا در عراق ، نیاز به سرمایه هنگفت ندارند. باید دانست که در این کشور ، در کنار بازاریابی کالا در عراق ، عمده فروشی و خرده فروشی کالا ، امکان پذیر می باشد.
  • امکان خرید و یا اجاره ملک و زمین در عراق برای تجار ایرانی وجود دارد.
  • در حال حاضر ، امکان ارسال و دریافت هر نوع وجه ، حواله و یا تعاملات از طریق اعتبارات اسنادی و افتتاح اعتبار L/c در کشور عراق امکان پذیر است.
  • تجار عراقی اغلب تمایل دارند که بدون واسطه و با کمک بازاریابی کالا در عراق و مستقیما از خود کارخانه جنس را تهیه کنند. آن ها خود هزینه های گمرک را پرداخت کرده و مستقیما به تجارت می پردازند.
  • هر تاجر ایرانی که قصد صادرات کالا به عراق را دارد باید یک متجم و یا کارمند جهت بازاریابی کالا در عراق نیز استخدام نمایید. اینکه شخص خود عراقی باشد بسیار مهم است. زیرا که زبان عربی عراق با زبان عربی خوانده شده در مدارس و دانشگاه های ایران کمی متفاوت است.
  • تجارت با عراق در مناطق شمالی ، کمی متفاوت با جنوب و مرکز عراق است. زیرا که این مناطق کردنشین بوده و باید تمامی مکاتبات و بازاریابی کالا در عراق ، به زبان کردی باشد.
  • تمامی واردات کالا به عراق آزاد بوده و بدون هیچ گونه پیچیدگی های گمرکی است. تعرفه وارد کردن اقلام ضروری ( مانند مواد غذایی و دارو ) به عراق صفر درصد می باشد، صادرات ماشین آلات صنعتی و کالاهای واسطه ، ۱ درصد و مابقی حداکثر ۵ درصد است.
  • تجار باید بدانند که قبل از ارسال هر گونه کالا به عراق ، باید از باز بودن مرز و گمرک در غرب کشور آگاهی کسب کنند. این قضیه مخصوصا برای صادرات مواد غذایی و دارویی مهم است. در ادامه برای اطلاع از روند ” صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی ” کلیک کنید
  • تقریبا هشتاد درصد بازار عراق در انحصار بخش های دولتی است و فقط ۱۵ درصد آن برای افراد با نفوذ و تنها ۵ درصد باقی مانده متعلق به بازرگانان عراقی است.
  • برای فروش ، بازاریابی کالا در عراق و یا مشارکت در مناقصات این کشور ، باید در عراق به ثبت شرکت بپردازید.
  • با توجه به اینکه در عراق بی ثباتی و عدم وجود سیستم انتظامی و قضایی مدون وجود دارد، پیدا کردن افراد و یا شرکت های عراقی ، که مطمئن از جهت وصول مطالبات باشند، کاری بس مشکل است. لذا توصیه می شود، که تمامی تعاملات و صادرات کالا به صورت نقدی یا اعتبارات اسنادی باشد.
  • با پایان یافتن جنگ های داخلی در عراق ، دولت این کشور می کوشد که به مراودات تجاری و اقتصادی با کشورهای دیگر اقدام کند. از این رو بهتر است، تجار ایرانی به عنوان یکی از شرکای تجاری مهم عراق ، به ثبت شرکت ، بازاریابی کالا در عراق و استقرار در این کشور بپردازد.
  • به دلیل مشکلات فراوانی از قبیل نبود سوخت ، برق و مواد اولیه برای کارخانه های عراقی ، احتمالا تا چند سال آینده نیز این کشور نیاز به واردات کالا از جانب ایران را دارد. بنابراین یکی از بهترین روش ها جهت فروش بیشتر ، بازاریابی کالا در عراق و مشارکت دادن تجار عراقی در سود سهام کارخانه های ایرانی است.
  • با امن شدن مرز های هوایی عراق ، امکان پرواز به سوی بغداد و بصره از تهران برای تجار میسر است.
  • انتقال کالا به عراق ، در حال حاضر از طریق مرزهای خاکی صورت می گیرد. بعد از عبور از مرز عراق ، باید از وسایل عراقی جهت جابه جایی استفاده شود.
  • هر روزه بیش از سه هزار عراقی از طریق مرز های خاکی صورت می گیرد. بعد از عبور از مرز عراق ، باید از وسایل عراقی جهت جا به جایی استفاده شود. هر روزه بیش از سه هزار عراقی به هدف های گوناگون مانند تجارت ، زیارت ، گردشگری ، دیدار با آشنایان خود ، مراجعه به بیمارستان ها و … وارد خاک ایران می شوند. این حجم از نیروی انسانی فرصت مناسبی برای بازاریابی کالا در عراق و آن هم در خاک کشور عزیزمان را برای تجار ایرانی باز می کند. بنابراین می توان حضور آن ها نهایت بهره را برد.

ضرورت های مطالعه بازار

  • امکان سنجی صادرات کالا به عراق
  • شناسایی تجار و مراکز فروش عمده محصول در بازار هدف
  • پایش فروش محصول و عارضه یابی شرایط
  • مدیریت صادرات محصولات شرکت ها به بازار مقصد

مزیت‌های مطالعه بازار

  • بهره بردای از فرصت های موجود در بازار عراق
  • تشویق ادامه ارتباط و استمرار ارتباط با مشتریان
  • امکان شناسایی ماهیت مخاطب ، شخصیت و علایق بازار هدف
  • یافتن مشتری مناسب و فروش در عراق

فروش مستقیم در عراق

در کشور عراق امکان فروش مستقیم چه به صورت ایجاد فروشگاه های کوچک یا هایپر مارکت های بزرگ برای اتباع خارجی با مالکیت صددرصد وجود دارد.

اجاره انبار و فروش به صورت عمده فروشی یا پخش مویرگی به خرده فروشان توسط خارجیان امکان پذیر است .

ایجاد شعباتی از فروشگاه های خارجی با همان شکل و شمایل مثلا رستوران های زنجیره ای ” پدر خوب ” امکان پذیر است بدون مشارکت عراقی ها .

فروش مستقیم خرده فروشی یا عمده فروشی بدون ثبت شرکت و افتتاح دفتر نیز به صورت دوره ای ، موقت یا دائم و یا در لابی هتل ها ، مکان های موجود در ادارات دولتی پف ورزشگاه ها و غیره نیز امکان پذیر است .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراکز اطلاع رسانی بازار عراق ، به بخش ” منابع اطلاعاتی کشور عراق ” در سایت ixport مراجعه نمایید .

 

فهرست ۲۰ قلم کالای عمده صادراتی جمهوری اسلامی ایران به عراق در سال ۹۷ به همراه کد تعرفه گمرکی

ردیف
تعرفه
نام کالا
ارزش ( میلیون دلار )
۱ ۲۷۱۰۱۹۹۰ صادرات روغن سفید ( وایت اویل ) ۱۹۱
۲ ۳۹۲۴۹۰۰۰ صادرات مصنوعات پلاستیکی ۱۸۰
۳ ۷۰۲۰۰۰۰ صادرات گوجه فرنگی گلخانه ای ۱۶۹
۴ ۷۲۱۴۲۰۰۰ صادرات میلگرد آجدار ( ۱۰ – ۱۲ – ۱۴ میل ) ۱۶۴
۵ ۵۷۰۲۹۲۰۰ صادرات فرش ماشینی ( ۱۲۰۰ شانه ) ۱۴۵
۶ ۴۰۶۹۰۰۰ صادرات پنیر خامه ای ۱۴۱
۷ ۲۱۰۵۰۰۰۰ صادرات انواع بستنی ۱۳۶
۸ ۶۹۰۷۲۲۰۰ صادرات کاشی و سرامیک ۱۲۹
۹ ۷۰۱۹۰۰۰ صادرات سیب زمینی ۱۲۲
۱۰ ۲۰۰۵۲۰۰۰ صادرات چیپس ۱۲۰
۱۱ ۸۴۷۹۶۰۱۰ صادرات کولر آبی ۱۰۶
۱۲ ۷۰۳۱۰۰۰ صادرات موسیر ۱۰۰
۱۳ ۳۹۲۴۱۰۹۰ صادرات ظروف آشپزخانه پلاستیکی ۹۵
۱۴ ۴۰۱۵۰۱۰ صادرات خامه ( ۲۰۰ گرمی ) ۹۴
۱۵ ۸۰۷۱۱۰۰ صادرات هندوانه ۹۳
۱۶ ۸۰۸۱۰۰۰ صادرات سیب درختی ۹۲
۱۷ ۱۹۰۵۹۰۹۰ صادرات کلوچه ۹۱
۱۸ ۴۰۳۱۰۹۰ صادرات انواع ماست ۹۰
۱۹ ۷۰۷۰۰۰۰ صادرات خیار درختی ( گلخانه ای ) ۸۲
۲۰ ۱۹۰۵۳۱۰۰ صادرات بیسکوئیت ۷۳
 
پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله تعرفه گمرکی سایت ixport را مطالعه فرمایید
 
 

گمرکات واردات به عراق

 

مرز ایران با عراق دارای چندین دروازه رسمی و غیررسمی بوده که عمده واردات به عراق از طریق این دروازه ها صورت می گیرد . هر چند که بخشی از صادرات به عراق نیز از مبادی غیررسمی و هم چنین بازارچه ها و گذرگاه های غیررسمی صورت می گیرد . برخی از گمرکات این کشور مخصوص اقلیم کردستان و برخی دیگر برای صادرات به مناطق مرکزی یا جنوب عراق بهتر است .

از جمله گمرکات مهم در تجارت با عراق شامل موارد زیر می باشد. برای بررسی بیشتر گمرک عراق به بخش ” قانون و مقررات عراق در فعالیتهای اقتصادی و تجاری ” سایت مراجعه کنید . 

  • گمرک باشماق در مریوان 
  • گمرک پرویزخان در قصرشیرین 
  • گمرک مهران در ایلام 
  • گمرک اروندکنار 
  • گمرک تمرچین در پیرانشهر 
  • گمرک بازرگانی 
  • گمرک خسروی در قصر شیرین 
  • گمرک شلمچه 

 

نکته :
 

 دو زبان عربی و کرد زبان های رسمی عراق هستند که کردی در شمال و عربی در مناطق مرکزی و جنوبی کاربرد دارد و تجارت با عراق نیازمند تسلط به زبان رسمی آن است . همچنین همسایه غربی ایران دارای خرده فرهنگ ها ، ادیان و مذاهب مختلف است . ما در سایت ixport مفصلا به تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق پرداخته ایم . با ما همراه باشید .

 

بنابراین بالا بردن اطلاعات عمومی و آشنایی با شرایط اجتماعی و فرهنگی و همچنین بررسی سیاست و اقتصاد عراق ، برای تجار ایرانی کاملا ضروری است .

آمار واردات به عراق

 

در این بخش از مقاله واردات به عراق ، جدول و نمودار آمار ۱۰ ساله واردات به عراق که توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است، قابل مشاهده می باشد.

 

آمار صادرات ۱۰ ساله به کشور عراق ( ۱۳۹۸ – ۱۳۸۸ )

 

سال
تناژ
ارزش دلاری
۱۳۹۸ ۲۵,۶۹۵,۰۰۰ ۸,۹۹۲,۰۰۰
۱۳۹۷ ۱۹,۷۶۸,۰۰۰ ۸,۹۶۱,۰۰۰
۱۳۹۶ ۱۳,۰۹۲,۰۰۰ ۶,۴۲۵,۰۰۰
۱۳۹۵ ۱۴,۲۷۳,۰۰۰ ۶,۱۱۰,۰۰۰
۱۳۹۴ ۱۴,۴۴۷,۰۰۰ ۶,۲۰۶,۰۰۰
۱۳۹۳ ۱۷,۴۴۹,۰۰۰ ۶,۴۴۹,۰۰۰
۱۳۹۲ ۱۶,۹۱۸,۰۰۰ ۵,۹۴۹,۰۰۰
۱۳۹۱ ۱۴,۶۴۲,۰۰۰ ۶,۳۳۷,۰۰۰
۱۳۹۰ ۱۰,۷۲۳,۰۰۰ ۵,۱۷۹,۰۰۰
۱۳۸۹ ۸,۸۹۱,۰۰۰ ۴,۵۳۹,۰۰۰
۱۳۸۸ ۸,۴۱۸,۰۰۰ ۴,۵۶۰,۰۰۰
جمع کل
۱۶۴,۳۱۶,۰۰۰
۶۹,۷۰۷,۰۰۰
منبع : گمرک جمهوری اسلامی ایران

 

نمودار صادرات ۱۰ ساله به عراق

 

صادرات به عراق

منبع : گمرک جمهوری اسلامی ایران

 

مشکلات واردات به عراق

اگر چه تجارت به کشور عراق همواره از حاشیه سود قابل توجهی برای تجار ایرانی برخوردار است . اما شرایط خاص این کشور از جمله نبود ثبات ، تنوع قومی و مذهبی و شرایط خاص جغرافیایی ایجاب می‌کند که قدم ها را اندکی با احتیاط برداریم . اینگونه محدودیت ها تنها در صورتی رفع می شود که شما از کسی که راه و چاه کار را بلد است ، مشورت بگیرید . مشاوران ما میتوانند در امر مشاور صادرات به عراق پاسخگوی سوالات شما باشند .

 

مشکلات صادرات به عراق ، به طور کلی به دسته های زیر تقسیم بندی شده است . مطلب کامل آن را می توانید در بخش ” مشکلات صادرات به عراق ” سایت ixport مطالعه نمایید :

  • قوانین خلق الساعه و تفاوت در اجرای آن در استان ها
  • آشنا نبودن تجار ایرانی با بافت فرهنگی و سیاسی 
  • مشکلات امنیتی در برخی مناطق خاص 
  • تفاوت مقررات تجاری در عراق و اقیلم

ممنوعیت برخی کالاها برای صادرات به عراق + دلایل ممنوعیت

 

ردیف

محصولات غذایی و کشاورزی

دلیل ممنوعیت واردات آن

۱ گیاه پمبه با کل اجزاء آن جلوگیری از ورود آفت های جدید قارچی فرتسیلی
۲ مرکبات به همراه کل انواع و اجزاء آن اعم از میوه ، ریشه یا برگ جلوگیری از وارد شدن آفت های باکتریایی و فایتوبلازما و همچنین حشرات ( سیاه و زرد ) و مگس میوه هلو که در کشور عراق وجود ندارند
۳ نهال نخل و کلیه اجزاء آن و تولیداتش جلوگیری از وارد شدن آفت قارچی oxyasporum fausalum و بیماری rhyancohorus ferrugineus باعث خشکی نخل می شود و این افت در کشور عراق وجود ندارد.
۴ نخل واشنتونی ( درختی شبیه به نخل است ) دلیل شماره ۳
۵ گیاه حنا و اجزاء آن جلوگیری از آفت Fusarium oxysporum f.sp. Albedinis که باعث خشکی نخل می شود اما گیاه حنا از عوامل انتقال این افت به شمار می آید.
۶ گیاه یونجه و کل اجزاء آن جلوگیری از ورود آفت Fusarium oxysporum f.sp. Albedinis و یونجه از عوامل انتقال این آفت می باشد.
۷ انگور و کل انواع و اجزاء آن جلوگیری از ورود حشرات فلوکسرا که در کشور عراق وجود ندارد.
۸ میوه و نهال مانگو و گواوا و آناناس جلوگیری از ورود حشرات Chrysomphalus ficus که در کشور عراق وجود ندارد.
۹ گیاه نارگیل به همراه اجزا و الیاف و پوسته خارجی آن جلوگیری از آفت خشکی نخیل ناشی از فایتوبلازما که در خارج از عراق منتشر است
۱۰ نهال زیتون و هر جزئی از درخت یا شاخه ای از آن جلوگیری از آفت ( عین طاووس ) که در کشور عراق وجود ندارد و در کشورهای همسایه منتشر شده است
۱۱ عسل و کندو و ملکه زنبور عسل جلوگیری از وارد شدن آفت کپک زدگی آمریکایی و اکرین به داخل کشور و حفاظت از کندوهای عسل از این بیماری
۱۲ مواد گیاهی کاه و کورتادیریا سیلوانا احتمال انتقال آفت های خطرناک از طریق کاه به گیاهان که در کشور عراق این آفت وجود ندارد همینطور گیاه کوردتادیرینا
۱۳ نی شکر برای جلوگیری از آفت های مسبب از این گیاه مانند ratoon stanting که ممکن است از طریق اقلام ویروسی منتقل شود.
۱۴ گیاه سترایکا و دانه آن این گیاه انگلی می باشد و در داخل کشور عراق وجود ندارد لذا از واردات آن جلوگیری می شود.
۱۵ حشرات زنده به جز انگل ها و حشرات وحشی جلوگیری از تبدیل این حشرات به آفت های اقتصادی در کشور و همینطور برای حفاظت از دام
۱۶ قارچ ها و باکتریای مضر به گیاهان جلوگیری از ورود آفت های فیزیولوژی جدید که در کشور عراق وجود ندارد
۱۷ خاک مناسب برای کشاورزی دارای مواد ارگانیک جلوگیری از احتمال ورود آفت های قارچی و باکتریا و کرم ها
۱۸ گیاهان هایبکس و کل انواع آن جلوگیری از احتمال ورود آفت هایی که در کشور وجود ندارد مانند آفات کشاورزی و حشراتی دانه پنبه
۱۹ گیاهان گل ختمی دلیل شماره ۱۸
۲۰ نهال و دانه و گل و برگ خشخاش و کات و داتوره استفاده آن در تولید مواد مخدر و کاشت آن طبق قانون ممنوع است
۲۱ نهال و گل و دانه و برگ گیاه النیل بدلیل تاثیرگذاری بر موجودات آبی و صرف اکسیژن و جلوگیری راه آبیاری
۲۲ تنباکو طعم دار ( عسلی ) جلوگیری از احتمال بیماری خطرناک قارچی و باکتریا و ویروس ها
۲۳ تنباکو شرقی بسته بندی نشده ( فله ) بدلیل ممنوعیت بیماری سرکوسیوری
۲۴ سیب ایرانی احتمال وارد شدن حشرات مضر
۲۵ چربی ( دنبه ) ایرانی

شرایط صادرات به عراق

سازمان توسعه تجارت ایران صادرات کالا به عراق را بدون نصب برچسب لاتین یا عربی ممنوع اعلام کرده است . موسسه استاندارد عراق برای ارسال کالا های ایرانی به این کشور دستور داده ، تا براین اساس تمامی کالا ها با دو برچسب لاتین و عربی به این کشور صادر شوند .

شرایط واردات به عراق از سوی ایران داشتن برچسب لاتین و عربی بر روی کالا ها می باشد ، که اگر کالا ی صادراتی فاقد مشخصات مورد قبول گمرک عراق باشد ، مسئولین از ورود آن ها به این کشور جلوگیری می نمایند و باعث ضرر های جبران‏ ناپذیری برای صادر کنندگان و تولید کنندگان می شود . این شروط بر اساس تفاهم‏ نامه مشترک بین موسسه استاندارد ایران و عراق اجرایی می‏ شود تا یکی از مشکلات صدور کالا به این کشور که در گذشته با برچسب فارسی انجام می‌گرفت حل شود .

برای استمرار مبادلات بازرگانی بین دو کشور باید در زمینه کنترل قاچاق کالا ، کنترل بهداشت و استاندارد کالا های صادراتی و وارداتی همکاری مشترکی بین ایران و عراق صورت گیرد .

مشاوره واردات به عراق 

مشکلات زیادی در امر تجارت با این کشور همسایه باعث شده تا در چند سال اخیر بسیاری از صادرکنندگان و شرکت‌ های مختلف از مشاوران امور صادرات به عراق استفاده کنند.

در این زمینه ، علاوه بر شرکت‌های خصوصی مشاوره‌ ای ، یکی از نهاد های رسمی مرتبط برای تجارت با کشور عراق ، اتاق مشترک بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران و عراق است.

این نهاد دارای چندین کمیسیون در زمینه‌های مختلف انرژی ، فناوری اطلاعات ، صنایع غذایی ، خدمات فنی و مهندسی و صنعت ساختمان ، گردشگری و تجارت و بازرگانی بوده و جلسات آن ها هر چند وقت یک بار برگزار می‌ شود .

با این حال ، دسترسی به این نهاد ها و گرفتن مشاوره از آن ها همراه با پیچیدگی و بروکراسی خاصی بوده و بیشتر افراد تمایل دارند تا راه‌ های دیگری را امتحان کنند . 

شما می توانید با رفتن به بخش ” مشاوران امور صادرات ” سایت ixport ، با مشاوران ما تماس برقرار کرده و از راهنمایی های آن ها استفاده کنید.

بسته بندی کالا برای صادرات به عراق

در بسیاری از کسب و کارها طراحی بسته بندی کالای صادراتی فرایند بسیار مهم محسوب می­ شود. در صادرات یک محصول باید فاکتورهای زیادی را در زمینه بسته بندی کالا صادراتی مد نظر قرار داد.  در بخش بسته بندی کالا های صادراتی سایت ixport ، نکاتی مهمی را در این خصوص برای شما شرح می دهیم .

سود صادرات به عراق

 

فروش – هزینه = سود

* این رایج ترین تعریف سود است *

 

محاسبه سود صادرات به عراق

برای شروع کار ابتدا باید قیمت کالا ی خود را در بازار عراق یا مرز عراق محاسبه کنید و این موضوع را با دقت زیادی انجام دهید. سعی کنید قیمتی که بدست می آورید را به صورت میانگین محاسبه کنید نه بالاترین قیمت موجود در بازار . شما می توانید برای تسریع در محاسبه سود قیمت گذاری محصول خود به بخش ” استراتژی قیمت گذاری کالا های صادراتی ” مراجعه کنید.

 

  ارزیابی مجوزات و گواهی نامه ها

پس از تشخیص قیمت باید برای گرفتن مجوزات صادرات محصول خود اقدام کنید . انتخاب اینکه و اینکه بدانید چه مجوزاتی باید توسط کدام طرف تهیه شود بسیار مهم است . هزینه تهیه برخی مجوزات به صدها میلیون تومان میرسد. شما باید هم مجوزات داخلی هم مجوزات خارجی را بررسی کنید . پس از محاسبه هزینه هر یک آن را جایی بنویسید تا بعدا به سراغ آن برویم .

 

  تخمین هزینه حمل و نقل و هزینه ترخیص کار

محاسبه هزینه ارسال بار و نرخ ارز جهت پیمان سپاری گام بعدی می باشد . برای ارسال بار باید بدانید از چه نوع کانتینری باید استفاده کنید و چه حجمی و چه جرمی در آنها گنجانده و حمل می شود . برای ارزیابی هزینه حمل به شرکت های معتبر بین الملی تماس بگیرید . هم چنین باید به بررسی بسته بندی کالا های صادراتی و برچسب گذاری آن ها بپردازید و هزینه آن را محاسبه کنید.

 

  تخمین هزینه خرید و تامین کالا

در گام نهایی هزینه تولید یا خرید کالا را محاسبه کنید . سعی کنید اگر کالا را از تولید کننده خریداری می کنید آن را با قیمت دلار محاسبه کنید و بهترین قیمت تامین را پیدا کنید . اگر تولید کننده کالا هستید اجزاء تولید را تقسیم بندی کنید تا در خلال کار بدانید کدام یک از بخش ها هزینه موثرتری بر قیمت تولید دارد . اجزا هزینه تولید , می تواند ما را در ایجاد بهره وری و توسعه کسب و کار یاری رساند.

 

اینکوترمز ۲۰۲۰

اختلاف در شیوه های تجارت و تفسیر حقوقی بین تاجران کشورهای مختلف ، نیاز به مجموعه ی مشترک قوانین دارد. برای جلوگیری از هر گونه سوء تفاهم و اختلافی در حمل و نقل بین المللی قوانین مشترکی باید توسط طرفین یک معامله رعایت شوند. در ادامه برای اطلاعات بیشتر در خصوص این قوانین به بخش ” اینکوترمز ۲۰۲۰ ” ، سایت ixport مراجعه نمایید .

 

صادرات پوشاک به عراق و شناخت مصرف کنندگان پوشاک در عراق

در زیر گزارش سلیقه مصرف کنندگان پوشاک در عراق را مشاهده کنید.

  • یک کارخانه نساجی تا قبل از سال ۲۰۰۳ در بغداد فعال بوده وبه دلیل فرسودگی ماشین آلات و به صرفه بودن واردات انواع محصولات نساجی وعدم حمایت از این کارخانه توسط دولت به تعطیلی کشیده شده است.
  • واردات البسه وپوشاک به مانند ایران کیلوگرمی محاسبه شده و به ازای هر کیلوگرم مبلغ ۱.۵ دلار و ۱۰ درصد عوارض گمرکی اخذ می گردد .
    ( ۱.۵ *وزن* ۱۰ %= مبلغ عوارض واردات پوشاک )
  • بیشترین واردات پوشاک از مرز ابراهیم خلیل ترکیه و بندر ام القصر بصره انجام می شود.
  • کشورهای صادرکننده پوشاک به عراق عبارتنداز : ترکیه ، چین ، تایلند ، بنگلادش و بعضی از کشور های اروپایی .
  • بالاترین مصرف پوشاک به ترتیب در استان های بغداد ، کربلا ، نجف ، بصره ، حله ، ناصریه و …. می باشد.
  • بیشترین فصل خرید در ایام عید سعید فطر که مهمترین عید کشورهای عربی است انجام می شود.
  • مصرف پوشاک تابستانه به دلیل ۹ ماه فصل گرما بیشتر از مصرف پوشاک زمستانه است .
  • لباس محلی غالباً در شهر های مختلف توسط خیاطان بومی دوخته می شود ولی رویکرد استفاده از لباس محلی برای جوانان فقط در مراسمات مذهبی است ودر صد مصرف استفاده از لباس های غیر بومی بیش از پیش مورد استقبال شهروندان عراقی قرار گرفته است .
  • استفاده از پوشاک برند یک وجه ممیز برای ثروتمندان تلقی می گردد وقشر مرفه که در صد کمی از جامعه را پوشش می دهند از این نوع محصولات استفاده می کنند .
  • تولیدی های کت و شلوار به تازگی در بغداد و بعضی از مراکز استانی راه اندازی شده ومورد حمایت دستگاههای دولتی به عنوان حمایت از تولیدات داخلی قرار گرفته است و با وارادات کالاهای مشابه تولید داخل سخت گیرانه برخورد کرده و مشمول عوارض بیشتر قرار می گیرد.
پیشنهادات :
  • دعوت از تجار وبانکداران عمده توزیع کننده پوشاک در عراق جهت بازدید از ظرفیت های ایران در تولید البسه و پوشاک .
  • دعوت از تجار عراقی به منظور حضور درنمایشگاه های بین المللی در ایران .
  • اعزام بازاریاب جهت ثبت سفارش سلیقه های متفاوت وتولید با توجه به تقاضای مورد نیاز مصرف کنندگان .
  • ایجاد دفاتر فروش مستقیم واحدهای تولیدی در بازارهای اصلی مراکز استانی .
  • استفاده از اسامی وبرند های عراقی وعربی در تولیدات .
  • حضور در ایام وفصول پر فروش سال در بازارها ونمایشگاه های فصلی وبین المللی .

صادرات میوه به عراق

صادرات میوه به عراق ، یکی از ضروریات برای کشور عراق می باشد ، زیرا یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس ، با آب و هوای گرم و خشک است. بیشترین نوع درختی که در این کشور یافت می شود ، درخت نخل ( درخت خرما ) است و تنها شمال عراق دارای منطقه و آب و هوایی کوهستانی است و باغ های میوه در آن مشاهده می شود.

ایران تنها کشوری است که به دلیل هم مرزی ، به راحتی می تواند ، خشکبار و تره بار به عراق صادر کند . در سال های قبل ایران در زمینه صادرات میوه به عراق و سایر کشورهای حوضه خلیج فارس مثل کویت و قطر ، یک قطب اقتصادی بوده است . در ادامه برای اطلاعات بیشتر در خصوص صادرات خشکبار ، به بخش ” صادرات میوه های خشک و هر آنچه که یک خریدار خارجی در خصوص خشکبار ایران ممکن است بداند ” سایت مراجعه کنید.

صادرات میوه به عراق ، از نوع صادراتی است که هر ساله به صورت متداول صورت می گرفته است . این نوع تجارت از طریق مرزهای زمینی و با استفاده از کامیون های بزرگ و یخچال دار صورت می گیرد. ایران یکی از منابع میوه های ارگانیک در کل دنیا به حساب می آید و نه تنها به عراق و کشورهای دیگر خاورمیانه میوه صادر می کند ، بلکه به کشورهای اروپایی و سایر کشورهای آسیا نیز میوه های خاص خود را صادر می کند.

مزایای صادرات میوه به عراق

  • هزینه کمتر حمل و نقل و لجستیک آن نسبت به دیگر کشور ها .
  • نبود استاندارد های بالا برای صادرات میوه به عراق ، باعث می شود که هزینه های اضافی که برای صادرات میوه به کشور های اروپایی صرف می شود ، در این جا حذف شود .
  • وجود مالیات بسیار ناچیز
  • وجود واسطه های کم
  • وجود مسافت کم و صرفه جویی هزینه در مسیر حمل و نقل
  • معرفی محصولات برتر ایرانی

مشکلات صادرات میوه به عراق

تنها یک مشکل برای صادرات میوه به عراق وجود دارد ، آن هم وجود آب و هوای بسیار گرم عراق می باشد. که در صورت ماندن میوه ها به مدت چند روز در هوای آزاد و پشت مرز ، باعث گندیده شدن میوه هایی همچون هندوانه و … می شود. زیرا صادرات هندوانه و امثال آن ، با کامیون های یخچال دار امکان پذیر نیست .

مدارک و مجوز صادرات به عراق

 

صادرات به عراق در سالهای گذشته به راحتی و با کم ترین نظارتی بر کالا های وارداتی انجام می شد. اما طبق اعلام سازمان مرکزی استاندارد و کنترل کیفی عراق ، دستورالعمل تجاری واردات به این کشور تدوین و اجرایی شده و مدارک لازم برای واردات به عراق ضمیمه آن شده است و شرکای تجاری بین المللی که با کشورهای عراق معاملات تجاری دارند می بایست طبق آن عمل نمایند . در بخش ” مدارک و مجوز های لازم برای صادرات به عراق ” ، به بررسی مدارک و مجوز هایی همچون coc از شرکت های SGS و BV جهت صادرات کالا به عراق می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

————-    تجارت با عراق  ————-

 
 

راهنمای جامع تجارت با عراق

راهنمای جامع صادرات ، واردات ، بازرگانی و تجارت کشور عراق با ایران و دیگر کشورهای جهان را به صورت جامع در لینک زیر مطالعه و آموزش ببینید .

 
فهرست مطالب :
  • بررسی کلی کشور عراق
  • بررسی بازار صادراتی عراق
  • بررسی بازار وارداتی عراق
  • سیاست و اقتصاد عراق
  • گمرک ، قوانین و مقررات و استانداردهای کشور عراق
  • تحلیل فرهنگ و اجتماع کشور عراق
  • منابع اطلاعاتی کشور عراق
  • اتاق بازرگانی ایران و عراق
  • چالش های بازار عراق
  • فرصتهای بازار کشور عراق

 

درباره کشور عراق بیشتر بدانیم :
 

برای مشاهده آخرین اخبار مقررات صادرات و واردات در خصوص کشور عراق به لینک زیر مراجعه نمایید :

 

 

قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان در اجرای اصل یکصد و...
تاریخ انتشار : 18 ساعت قبل
ابلاغ احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🔹 تا زمان ابلاغ جداول تفصیلی بودجه نسبت به وصول منابع بر...
تاریخ انتشار : 4 روز قبل
بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ 📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 2 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

عراق

افغانستان

امارات متحد عربی

عمان

قطر

روسیه

اتحادیه اورسیا

ترکیه

سوریه

چین

ژاپن

هند

پاکستان

ایتالیا

فرانسه

آلمان

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.

تماس با ما