مقالات صادرات

مقالات واردات

قیمت گذاری کالاهای صادراتی

قیمت گذاری کالاهای صادراتی

قیمت گذاری کالاهای صادراتی : قیمت گذاری مناسب و نحوه ارائه قیمت برای محصولات یا خدمات برای موفقیت و تداوم کسب و کار صادرات کالا شما ضروری هستند. این مقاله آموزش صادرات ، به بررسی اطلاعات قیمت گذاری صادرات برای محصولات و خدمات پرداخته و به موارد مربوط به تعیین قیمت با استفاده از ارزهای خارجی نیز اشاره می کند.

 

قیمت گذاری صادرات

قیمت گذاری صادرات کالا با قیمت گذاری داخلی متفاوت هستند : وضعیت بازار خارجی ، هزینه های متفاوت ، قالب های مختلف قیمت گذاری و ارزهای مختلف، بر هزینه ای که برای خدمات یا محصول خود از مشتریان دریافت می کنید ، تاثیر دارند.

قیمت گذاری برای هر بازار نیاز شناخت هزینه های نسبی ، تقاضا و میزان رقابت در بازار هدف است.

بسیاری از کسانی که در خارج از کشور با آنها دیدار می کنید ، قصد دارند از قیمت شما مطلع شوند ، بنابراین ضروری است قبل از رفتن به بازار خارجی ، قیمت های خود را تعیین کنید. در ادامه می توانید مقاله ” خریدار محصولات و کالای صادراتی ” را مطالعه نمایید.

هزینه کلی صادرات

قبل از تعیین هزینه هایی که باید برای محصولات یا خدمات خود دریافت کنید ، شما باید در مورد هزینه کل کسب و کار صادرات محصول یا خدمات اطلاعاتی کسب کنید.

ایجاد بازار صادرات شامل هزینه هایی است که به فروش داخلی قابل تعمیم نیستند. اینها هزینه های کلی صادرات هستند که مربوط به یک قرارداد یا فروش خاص نیستند. آنها را میتوان هزینه های ثابت صادرات کالا قلمداد نمود. میزان بازیابی شما به ازای هر واحد یا هر سفارش یا قرارداد به شما بستگی دارد ، این هزینه ها باید قبل از افزودن هزینه های صادرات ، مالیات و … در نظر گرفته شوند.

 

هزینه های ثابت شامل موارد زیر هستند:

  • تحقیقات در بازار های بین المللی
  • سفر به بازارهای خارجی
  • ارتباطات بین المللی
  • بررسی تحقیقات ( از جمله ترجمه تحقیقات )
  • تغییر در محصول یا خدمات
  • بسته بندی کالای صادراتی و برچسب زنی محصولات
  • بیمه مسئولیت محصول یا سایر بیمه ها
  • سازگاری با استانداردهای خارجی
  • بررسی اعتبار
  • هزینه های تامین اعتبار
  • هزینه های ترویجی

برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت گذاری محصولات و خدمات به ادامه مقاله مراجعه کنید.

 

قیمت های مختلف برای بازارهای مختلف

محاسبه قیمتی مجزا برای هر یک از بازارهای صادرات کالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این امر بنابه دلایل زیر است:

  • برای محصولات ، توزیع کنندگی ، عمده فروشی و خرده فروشی اغلب در بازارها و صنایع مختلف ، متفاوت می باشند و این امر بر قیمت نهایی محصولات شما تاثیر دارد. به خاطر داشته باشید که سوالاتی در مورد این هزینه ها تهیه کرده و در طی تحقیقات اولیه به بازار برای پیدا کردن پاسخ آنها تلاش کنید.
  • رقبای شما و نحوه قیمت گذاری محصولات آنها نیز در بازارهای مختلف ، متفاوت خواهد بود و شما باید در طی تعیین قیمت برای محصولات خود این موضوع را در نظر بگیرید.
  • قیمتی که مشتریان نهایی قصد پرداخت آن برای محصولات یا خدمات شما دارند، در تمام بازارها یکسان نخواهد بود.

 

تغییرات قیمت در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

صادرکنندگان باید قیمت ها را بنا به دلایل مختلف مجدد تنظیم کنند که از جمله آنها می توان به تغییر قیمت مواد خام ، تغییر نرخ ارز و افزایش تورم اشاره کرد. اما مشتریان را نباید با افزایش ناگهانی قیمت غافلگیر کنید و ضروری است از قبل در مورد افزایش قیمت اطلاع رسانی نمایید.

شما باید با مشتریان و شرکای خود در مورد تغییر قیمت مشورت نموده و دلیل افزایش را به آنها اعلام کنید. شما همچنین باید مدت زمان کافی به خریداران بدهید تا تغییرات قیمت را به مشتریان خود اعلام کنند.

 

افزایش مدت اعتبار تاثیر قابل توجهی بر قیمت خواهد داشت

به عنوان صادرکننده ، ممکن است از خریدار شما درخواست نماید تا پیشنهاد فروش اعتباری داشته باشید. یا شاید ممکن است مجبور شوید با شرایط اعتبار رقبای خود سازگاری داشته باشید.

افزایش مدت اعتبار تاثیر قابل توجهی بر شرکت شما خواهد داشت، زیرا جریان پول برای تمام کسب و کارها ضروری می باشد.

اگر شرایط فروش اعتباری ارائه می دهید، باید هزینه زمانی که مبلغ را دریافت خواهید کرد را محاسبه کرده و آن را در قیمت اعمال کنید.

 

قیمت تنها عامل مهم در قیمت گذاری کالاهای صادراتی نیست

اگرچه برخی از محصولات صرفا بر اساس قیمت فروخته میشوند، بسیاری از صادرکنندگان بدین نتیجه رسیده اند که قیمت تنها عاملی نیست که به موفقیت کسب و کار آنها و جذب مشتریان جدید تاثیر دارد. شرایط اعتبار ، سرعت تحویل و اتکاپذیری ، خدمات مشتریان و ضمانت ، خدمات پس از فروش و کیفیت محصول و خدمات از جمله موارد مهم در کسب و کار بین المللی هستند.

 

قیمت گذاری برای محصولات 

اگرچه بسیاری از کسب و کارها زمان کافی را برای درک محاسبات قیمت کسب و کار صرف میکنند، بسیاری از آنها این اقدامات را برای بازارهای صادرات کالا انجام نمی دهند.

این امر بر رقابت و سودآوری کسب و کار تاثیر دارد.

 

هزینه هایی که باید در تعیین قیمت صادرات در نظر گرفته شوند

صرف نظر از اینکه چه کسی هزینه های مربوط به واردات و انتقال کالاها را پرداخت میکند، شما باید هزینه هایی که محصول از طریق زنجیره تامین دریافت می کند را بدانید. بدون اطلاع از این هزینه ها ، شما نمی توانید تناسب محصول با بازار خود را ارزیابی کرده و در نتیجه قادر به مقایسه قیمت خود با رقبا نخواهید شد.


برخی از هزینه ها در زنجیره تامین عبارتند از:

  • ارسال محصول به مقصد
  • هزینه ارسال هوایی یا دریایی و بیمه نامه
  • مالیات واردات
  • هزینه واسطه و تسویه حساب با مشتریان
  • انتقال زمینی از بندر به انبار یا محل مشتری
  • هزینه های انبار
  • هزینه استفاده از انبارهای کرایه ای
  • کمیسیون نماینده یا واردکننده

 

هزینه فرآیند صادرات در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

نحوه قیمت گذاری برای محصولات در کسب و کارهای بین المللی با فروش داخلی تفاوت دارد. برای اطمینان از اینکه خریدار و فروشنده در مورد قیمت ها دیدگاه مشخصی دارند، صادرکنندگان از عبارت Incoterm استفاده می کنند.

 

Incoterms

انواع ترم های Incoterm که ممکن است شنیده باشید می توان به FOB و CIF اشاره کرد. ضروری است که صادرکنندگان با جزئیات هر یک از Incoterm ها و مسئولیت های مربوط به آنها آشنا باشند.

یکی از اشتباهات رایجی که می تواند منجر به سردرگمی گردد، عدم قرار دادن نام مکان بعد از Incoterm است. اگر از FOB استفاده کرده و یا از بندرعباس ارسال می کنید، باید نام را به صورت FOB bandarabbas بنویسید. در غیر این صورت خریدار اطلاعی در مورد مکان پرداخت و ارسال نخواهد داشت.

Incoterm مورد استفاده به موقعیت شما و موقعیت خریدار بستگی دارد. اگرچه هیچ قانونی در مورد Incoterm و استفاده از آن برای کشورها یا صنایع وجود ندارد، ولی خریداران به خرید از کشورهای خارجی تمایل دارند که این از این قواعد پیروی کنند برخی از Incoterm ها منجر به کاهش زحمت مشتریان می شوند، بنابراین آنها تمایل بیشتری به استفاده از این Incoterm ها دارند. مشتریان تمایل دارند محصول درخواستی را در سریعترین زمان و در درب کارخانه و محل کار خود دریافت کنند.

Incoterm 2018 آخرین نسخه می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اتاق بازرگانی بین المللی ( ICC ) مراجعه نمایید. برای آموزش آن نیز میتواند به بخش هر آنچه می بایست در رابطه با اینکوترمز 2020 بدانید مراجعه نمایید.

 

فهرست قیمت اقلام صادرات و نرخ ارز در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

نکاتی در مورد تهیه فهرست قیمت صادرات :

  • ارزی که از آن استفاده می کنید را مشخص کنید. اگر از دلار آمریکا استفاده می کنید ، آن را به صورت $ یا USD نشان دهید. استفاده از $ نشانگر دلار آمریکا می باشد.
  • برای فروش صادراتی نیازی به GST وجود ندارد (Goods and Services Tax مالیات کالا و خدمات). بنابراین عبارت ” مشمول GST ” را حذف کنید، زیرا منجر به سردرگمی خریداران می شود.
    حتی در صورت استفاده از Intercoms، ضروری است که اطلاعاتی در مورد قیمت ارائه دهید. توضیحاتی نیز باید در فهرست قیمت و قرارداد درج شود.
  • حداقل میزان سفارش و نوع قیمت گذاری بر اساس تعداد کالا را درج کنید.
  • کد محصول نیز منجر به سهولت سفارش گردیده و سردرگمی را کاهش می دهد.
  • نام ، آدرس و اطلاعات تماس شرکت را بر روی هر یک از سفارشات درج کنید.

ارائه قیمت به ارزهایی به غیر از ارزهای رایج می تواند بسیار خطرناک باشد، زیرا برخی افراد به این مسائل توجه نمی کنند.

 

روشهای مختلف محاسبه قیمت محصولات در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

اگرچه روش های متعددی برای محاسبه قیمت وجود دارند، روش های زیر از جمله رایج ترین موارد هستند.

Cost Plus و Top Down

این روش از جمله بهترین روش ها برای محاسبه قیمت صادرات کالا هستند، اما باید هر دو به طور موازی استفاده شوند. محاسبات را به صورت مجزا انجام داده و سپس با یکدیگر مقایسه نمایید تا به نتایج متعادل دست یابید.

Cost Plus

شما از قیمت کارخانه به قیمت نهایی محصول می رسد.

Top Down

شما از قیمت ایده آل مشتری به سمت قیمت کارخانه بازمی گردید.

دلیل اینکه دو روش به صورت موازی هستند و باید با هم استفاده شوند، این است که هر یک از آنها نقاط ضعف خاص خود را دارند.

استفاده از Cost Plus ممکن است قیمت بسیاری بالایی ارائه دهد که در این صورت مشتریان چندانی نخواهید داشت.

اگر محصول خود را به قیمت مدنظر مشتری بفروشید، در هر سفارش به جای سود با زیان مواجه خواهید شد.

بنابراین ، محاسبه قیمت نهایی به صورت حد واسط این روش بسیار معقول خواهد بود.

 

نکاتی در مورد قیمت گذاری کالاهای صادراتی

  • قیمتی را انتخاب کنید که برند شما را نشان دهد، اما به این موضوع توجه داشته باشید که یک برند ناشناخته در ایران ممکن است نتواند همان قیمت را ارائه دهد.
  • قبل از اعلام قیمت ها به مشتریان، اطمینان حاصل کنید که پیشنهادات ویژه ای نیز برای مشتریان دارید.
  • شما ممکن است در ابتدا قیمت پایینی ارائه دهید تا توجه مشتریان را جلب نموده و سپس به تدریج قیمت را افزایش دهید. اما به خاطر داشته باشید که مشتریان نظری مخالف داشته و انتظار دارند به مرور زمان قیمت ها را کاهش داده و پاداش هایی به آنها ارائه دهید.
  • ضروری است حاشیه سود و نقاط سربه سر را بدانید. اگر اطلاعی از این موارد نداشته باشید، در صورت درخواست تخفیف از سوی مشتری با مشکل مواجه خواهید شد.
  • تخفیف نیز به نوعی هزینه به شمار می رود، بنابراین، قبل از ارائه تخفیف ، تاثیر آن بر سود و درآمد خود را در نظر بگیرید.
  • صادرکنندگان حرفه ای اطلاعاتی در مورد Intercom دارند، بنابراین می توانند با استفاده از عبارات صحیح صادرات کالا خود را عرضه کنند. شما و مشتریان شما باید اطلاعات کافی در مورد محصول داشته باشید تا بتوانید وارد معامله شوید.
  • اگر وب سایت دارید و به صورت آنلاین محصولات خود را ارائه می دهید، باید توجه داشته باشید که قیمتی کمتر از قیمت ارائه شده به عمده فروشان را در سایت ثبت نکنید.
  • نکته نهایی : می دانیم که هزینه های ارسال می توانند به سرعت در حال تغییر بوده و نرخ ارز نیز در نوسان است. هر دو مورد بر قیمت نهایی شما تاثیر دارند، بنابراین، قیمت ها را به طور مداوم بررسی کنید.

 

قیمت گذاری برای خدمات در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

صادرات خدمات فعالیتی است که در آن مشارکت انسانی بسیاری وجود دارد. برخلاف محصولات ، خدمات محسوس نیستند و تنوع زیادی در زمینه کیفیت وجود دارد.

 

ملاحظات قیمت گذاری عبارتند از:

  • هزینه های مربوط به خدمات ـ مالیات ، ویزا ، پرواز ، حضور ، مکان اقامت ، انتقال ، بازدیدهای قبل از فروش ، حمل و نقل ، بیمه ، دستمزد ، ترجمه ، محافظت از IP ( مالکیت معنوی )، نرخ تبادل ارز .
  • اقدامات تجاری و فرهنگی مربوط به کشور نظیر مذاکرات و اقدامات قبل از فروش .
  • رقابت در بازار ـ شرکت های محلی و بین المللی
  • سهولت ورود به بازار ـ موانع محلی ، مقررات ، زبان و …
  • بلوغ صنعت در بازار هدف
  • ارائه خدمات منحصر به فرد ـ دریافت قیمت ویژه
  • مسئولیت پذیری برای هزینه های بعد از فروش
  • هزینه های مربوط به تطابق با استانداردهای بین المللی
  • هزینه های فرصت ـ تاثیر بر کسب و کار داخلی ، تعهدات موجود ، استخدام نیرو .

 

مدل های قیمت گذاری برای خدمات :

قیمت گذاری Cost Plus

قیمت گذاری Cost Plus نیازمند درک دقیق مجموع هزینه ها برای ارائه خدمات در بازار هدف و اطمینان از موفقیت فروش است. زمانی که هزینه تعیین شد، حاشیه ای به آن افزوده می شود. ضروری است که شناختی از حاشیه متوسط صنعت خود در بازار صادرات داشته باشید. در محاسبه Cost plus شما :

  • باید با هزینه ها ، حاشیه و هزینه های خارجی آشنا باشید
  • ممکن است در برخی از بازارها عملکردی رقابتی نداشته باشید
  • اگر منابع در مقایسه با ایران ارزان تر باشند ، شما می توانید قیمت را کاهش داده تا با قیمت رقیب دیگری سازگارتر باشید. قیمت نهایی را با در نظر داشتن قدرت خرید مشتریان و سود خود تعیین کنید.

 

قیمت گذاری رقابتی

قیمت گذاری رقابتی می تواند برای دسترسی به بازار بهتر باشد، به ویژه اگر خدمات جدید را بتوانید بلافاصله به بازار عرضه کنید. قیمت گذاری رقابتی در صورت می تواند بهتر باشد که شما بتوانید ساختار هزینه مشابهی را به سایرین موجود در بازار ارائه دهید، در غیر این صورت با شکست مواجه خواهید شد.

قیمت گذاری رقابتی ارائه قیمت های ویژه را دشوارتر خواهد ساخت. تحقیقات در بازار ، تحلیل رقابتی ، مذاکره با نمایندگان و مشتریان در مورد رقابتی بودن و جایگاه خدمات شما منجر به افزایش شناخت شما از نقطه قیمت گذاری رقابتی خدماتتان می شود.

 

قیمت گذاری ویژه (Premium pricing)

قیمت گذاری ویژه به میزان تحمل بازار بستگی دارد. این استراتژی بسیار عالی است و این امر صرفا به خاطر سود بیشتر آن نیست، بلکه حاشیه بیشتری فراهم آورده و می توانید قیمت را به مرور افزایش دهید.

همچنان می توانید از طریق آن قیمت را با ارز خارجی حفظ کرده و تاثیرات منفی تغییر نرخ تبادل ارزی را کاهش دهید. با استفاده از این روش می توانید برند ویژه ای در بازار ایجاد کرده و قیمت را برای مشتریان وفادار خود کاهش داده و در عین حال هیچ آسیبی به سود خود وارد نکنید. ارزش بیشتری در خدمات نوآورانه وجود دارد. اگر بتوانید قیمت بیشتری برای خدمات خود دریافت کنید، شما می توانید به مرور زمان با تهدیدهای رقابتی مقابله کنید. در ادامه جهت آشنایی با برند سازی بین المللی ، به مقاله برند سازی بین المللی سایت مراجعه نمایید.

 

قیمت گذاری خط مقدم ساحلی (Beachhead pricing)

قیمت گذاری خط مقدم ساحلی منجر به افزایش ارزش پول شما می شود. این روش می تواند زمان ورود به بازار را کاهش دهید. این فرایند باید به شدت کنترل شود، تا نمایندگان و شرکا از موفقیت آتی اطمینان حاصل کنند. این روش قیمت گذاری برای نمایندگان و شرکای شما نیز مناسب است، زیرا دسترسی به کانال های توزیع را برای آنها فراهم می آورد. توصیه می شود با احتیاط از این روش استفاده کنید.

همزمان با بلوغ حضور شرکت شما در بازار ، شما ممکن است استراتژی های قیمت گذاری برای خدمات کنونی و خدمات جدید خود را اصلاح کنید.

 

ترفندهایی برای قیمت گذاری کالاهای صادراتی در خدمات

  • قیمتی انتخاب کنید که برند و ترویج آن را نشان دهد. بخاطر داشته باشید که برندی ناشناس در ایران نمی تواند قیمتی مشابه داشته باشد.
  • قبل از اعلام قیمت به مشتریان ، قیمت های ترویجی نیز ارائه دهید تا بتوانید از خدماتتان حمایت کنید.
  • شما ممکن است در ابتدا قیمت پایینی ارائه دهید تا توجه مشتریان را جلب نموده و سپس به تدریج قیمت را افزایش دهید. اما به خاطر داشته باشید که مشتریان نظری مخالف داشته و انتظار دارند به مرور زمان قیمت ها را کاهش داده و پاداش هایی به آنها ارائه دهید. این یک اشتباه بوده و هرگز این اقدام را انجام ندهید.
  • ضروری است حاشیه سود و نقاط سربه سر را بدانید. اگر اطلاعی از این موارد نداشته باشید، در صورت درخواست تخفیف از سوی مشتری با مشکل مواجه خواهید شد.
  • تخفیف نیز به نوعی هزینه به شمار می رود، بنابراین، قبل از ارائه تخفیف ، تاثیر آن بر سود و درآمد خود را در نظر بگیرید.

 

ارائه قیمت با ارز خارجی در قیمت گذاری کالاهای صادراتی

نرخ ارز می تواند زمینه ای بسیار پیچیده برای صادرکنندگان باشد. نرخ ارز را با مشاور مالی یا بانک خود در میان بگذارید.
توجه : Ixport توصیه می کند که صادرکنندگان سیاست های خارجی را برای شرکت خود ایجاد کنند تا از مدیریت بهینه تعاملات خارجی اطمینان حاصل کنند.

ارائه قیمت با ارز خارجی می تواند بسیار خطرناک باشد ، زیرا اگر هرگونه تغییری در نرخ ارز رخ دهد ، شما ممکن است متضرر شوید.

 

گزینه هایی برای مقابله با ریسک نرخ ارز

گزینه های مدیریت ریسک نرخ ارز را باید با مشاوران ارزی و بانکی خود در میان بگذارید. اگر در زمینه صحبت در مورد نرخ ارز اطمینان ندارید، شما می توانید مقالاتی را در اینترنت مطالعه کنید.

در اینجا به برخی از رایج ترین گزینه های موجود برای مدیریت ریسک نرخ ارز اشاره می کنیم:

 

ارائه قیمت با ریال ایران

ارائه قیمت با ریال ایران کمترین ریسک را برای شما دارد. در این صورت، مشتری است که در معرض نوسان نرخ ارز قرار می گیرد.
اگر ریال ایران گران تر شود، مشتری باید هزینه بیشتری به شما بپردازد.

البته در تجارت ایران اکثرا دلار امریکا توسط صادرکنندگان به عنوان ارز ترجیهی برای دریافت مبلغ صادرات کالا استفاده می شود.

ریسک: مشتری ناراضی می شود و ممکن است به جای خرید از شما به دنبال عرضه کننده ای باشد که قیمت را بر اساس ارز آنها ارائه دهد.

 

قراردادهای تبادل روبرو (Forward exchange contracts)

قراردادهای تبادل روبرو گزینه کم خطری برای خریداران و فروشندگان هستند، اگرچه این روش هزینه هایی برای خریدار دارد.
در این روش شما بر سر نرخ تبادل ارز برای روزی در آینده به توافق می رسید. قیمت گذاری این قراردادها با تفاصل نرخ ارز در کشورها انجام می گیرد.

از آنجایی که قیمت در طی قرارداد بر اساس ریال ایران یا دلار آمریکا تعیین شده است، شما صرف نظر از نوسان قیمت ، هزینه را بر حسب ریال ایران یا دلار آمریکا دریافت خواهید کرد.  

بخاطر داشته باشید که این گزینه به هر دو صورت عمل می کند. بنابراین، در برخی موارد ممکن است هزینه کمتری دریافت کنید، اما از این موضوع اطمینان دارید که هزینه را به ریال ایران یا دلار آمریکا دریافت خواهید کرد.

توجه : این ریسک نیز وجود دارد که پرداخت در روز موردنظر انجام نشود، زیرا شما ارز خارجی برای بستن قرارداد ندارید. در این صورت ، مذاکره مجدد در مورد قرارداد ضروری می باشد.

شما باید با بانک خود در مورد گزینه های موجود مشورت کنید و آنها بسته به شرایط شما روشی را توصیه خواهند کرد.

 

سلب مسئولیت

Ixport عملکرد یا مناسب بودن هیچ یک از طرفین را تائید نکرده و مسئولیتی نسبت به دقت یا کاربردی بودن اطلاعات موجود در این گزارش ندارد. لطفا تناسب شرایط را در طی ارزیابی نیازهای تجاری خود مورد بررسی قرار دهید. Ixport هیچگونه مسئولیتی نسبت به خسارات وارده به واسطه استفاده از اطلاعات ندارد.

 


 

آموزش صفر تا صد فرایند صادرات کالا

سایت ixport در حوضه صادرات ، مقالات جامعی را در خصوص تجارت و بازرگانی بین المللی ، در بخش راهنمای جامع صادرات ارائه کرده است. این بخش شما را با مفاهیم و فرایند صادرات آشنا می کند. بخش آموزش صادرات شامل : پکیج آموزش جامع صادرات و طرح کسب و کار صادرات ( Business Plan ) می باشد. بخش تحلیل بازارهای صادراتی کشورها نیز شما را برای ورود به بازار کشورهای مختلف آماده می سازد ، ما در این بخش ، به تفکیک ، به بررسی کشورها پرداخته ایم.

 

پکیج صفر تا صد آموزش صادرات شامل ۱۷ فصل می باشد
علاقه مندان میتوانند تمامی فصول دوره آموزش صادرات کالا را از طریق لینک زیر دانلود نمایند .

 
دانلود پکیج آموزش جامع صادرات

 

27 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید من تولید کننده ی محصولی هستم و قیمت تمام شده برای بنده ۱۹دلار هست مشابه این محصول در اروپا چیزی حدود ۸۰ دلار هست میخواستم ببینم برای محاسبه ی تعرفه گمرکی قیمت پایه محصول در کشور مبدا محاسبه میشود یا بر اساس قیمت محصول در کشور مقصد
    مثلا کالاهایی که از امازون سفارش میدم ۲۰ درصد قیمت محصول در کشور مبدا هزینه گمرکی محاسبه میشود و بقیه هزینه ها مربوط به حمل‌ونقل است ایا برای صادرات هم رویه اعمال هزینه گمرکی به همین صورت است ؟

    1. باسلام :
      تعرفه بر اساس قیمت اظهاری شما و بر اساس ترم اینکوترمزی CIF محاسبه می شود. البته در نظر داشته باشید ممکن است در برخی کشورها این ترم متفاوت باشد ولیکن به صورت عمومی بر اساس CIF است.
      حال CIF به چه معناست در پایین توضیح داده ایم و برای اطلاعات بیشتر مقاله حقوق ورودی کالا در گمرک را مطالعه نمایید.
      قیمت یا هزینه کالا شما که در کشور مقصد به خریدار فروخته اید + هزینه حمل کالا + هزینه بیمه کالا
      در نتیجه اینکه شما چه قیمتی به خریدار داده اید مهم است و قیمت کشور مبدا و مقصد ملاک نیست.

  2. با سلام احترام
    ممنون از مطالب خوبتون
    من فروش زعفران دارم کارت بازرگانی هم گرفتم ولی تا الان صادرات انجام ندادم مشتری در عربستان هم دارم برای فرستادن به عربستان از کجا باید شروع کنم یعنی اولین سازمان یا جایی که باید برم کجا هست
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

  3. با سلام
    جدول نرخ پایه صادراتی که در آن بر اساس هر کد تعرفه میزان نرخ پایه آورده شده از چه سایتی میتونم بردارم؟

  4. باسلام.ممنون از مطالب خوبتون.
    ممنون میشم اگر بفرمایید ایا در تعیین ارزش کالای صادراتی عرف و روش خاصی هست ؟مثلا درصدی معین وجود داره که به قیمت تمام شده و هزینه ها اظافه بشه؟اخیرا میبایست به دوستی در عراق قیمت خشکبار و نبات را بدهم اما از انجا که نمیدانم قیمت انجا چقدر است با مشکل مواجه شدم لطفا راهنمایی بفرمایید.
    سوال دیگرم اینک اختلاف بین قیمت تعیین شده از طرف کمسیون نرخ گذاری و قیمتی که ما به خریدار فروخته ایم و در پروفرما به گمرک ارائه دادیم مشکلی در خصوص ترخیص و امورگمرک پیش نمی اورد؟

    1. باسلام و احترام
      عرف قیمت گذاری کالای صادراتی (یا درست تر آن ساده ترین روش قیمت گذاری) اضافه کردن درصدی صورت به قیمت تمام شده کالا در زمان تحویل به مشتری است.
      ولیکن برای قیمت گذاری مباحث دیگری همچون ایجاد جایگاه در بازار، استراتژی رقابت، جایگاه برند محصول و کشش محصول و مشتری و … تاثیر گذار است. برای این منظور خودتان می بایبست قیمت مناسب خود را بر اسسا عوامل فوق محاسبه فرمایید
      بر اساس تعهدات ارزی بانک مرکزی مبنی بر بازگشت ارز حاصل از صاردات شما نمی توانید نرخی کمتر از قیمت ارزش کالای گمرکی ثبت نمایید و حداقل قیمت کالا می بایست همان باشد.
      البته در صورت اظهار خلاف (کم اظهاری ارزش) ممکن از در حسابرسی های پس از ترخیص گمرک دچار مشکل شوید.

  5. سلام
    من برای صادرات قير به آفریقا مشتری دارم. اول اینکه نمیدونم اینجا چه هزینه هایی به عهده من هست و چه هزینه هایی به عهده مشتری. دوم اینکه اگه مثلا قیمت خرید قير در هر تن 200 دلار باشه چه درصد سود برای خود باید محاسبه کنیم. سوم چونکه پرداخت پول از حساب LC به دلیل تحریم ها امکان پذیر نیست چطور میتونیم اعتماد مشتری رو جلب کنیم که از طریق صرافی ها پول رو واریز کنه( روال کار چطوریه و خریدار به چه صورتی اعتماد میکنه پول واریز کنه؟ )

  6. با سلام ممنون از مطالب مفیدتون.
    ایا عرف خاصی هست برای قیمت گذاری خشکبار ؟برای مثال درصدی سود که بعلاوه ی هزینه ها و بهای تمام شده محصول باشه؟
    و سوال دیگر اینک ایا شخصی که کارت بازرگانی حقیقی داره مجاز به صدور فاکتور فروش هست؟واین فاکتور مورد قبول گمرک خواهد بود؟

    1. باسلام
      این سوال را در کامنتهای قبلی پاسخ دادیم لطفا آن را مطالعه فرمایید
      تمامی بازرگانان چه حقیقی و چه حقوقی می توانند فاکتور صادر نمایند و روال گمرکی آنها با هم فرقی نمی کند

  7. البته اگر نمشه به صورت عمومی معرفی کنید این شماره بنده می باشد
    0903297739 تلگرام محمد عرفان فاتحی

  8. سلام بنده میخوام مقداری لوازم بهداشتی صادر کنم میخواستم بدونم اگه به عنوان مثال بنده ۱۰ میلیون تومان لوازم بهداشتی صادر کنم تمام هزینه های جانبی چقد میشه و چند درصد میشه؟؟؟ایا لیستی از اقلام هست که با توجه به تمام قیمت های جانبی به ما بگه که قیمت نهایی چقد میشه؟؟؟و چقد طول میکشه تا بار از گمرک خارج شه اون طرف آب به دستم برسه؟؟لطفا راهنمایی کنید ممنونم

    1. باسلام و احترام
      سوال شما خیی کلی است و پاسخ ان می تواند بسته به متغیرهای مختلف متفاوت باشد در نتیجه یک جواب واحد نمی توانیم به این موضوع بدهیم.
      در ایران حدودا هزینه تشریفات حمل حدودا 10 الی 15 درصد ارزش کالا را تشکیل می دهید. البته بازهم میگوییم بستهبه نوع کالا و کشور مورد معامله کاملا این نسبت می تواند تغییر نماید.
      قیمت نهایی کالا تنها بر اساس محاسبات قیمت تمام شده به علاوه سود انجام نمی شود. در بسیاری از موارد نام و نشان تجاری و استراتژی قیمت گذاری در این خصوص می تواند تاثیر گذار باشد و حتی سطح رقابت در بازار و استراتژی ورود به بازار در این امر موثر است.
      در خصوص کالای بهداشتی اغلب کشورها قوانین سخت گیرانه ای دارند و می بایست بسته به کشور هدف صادراتی این موضوع را تحلیل نمایید
      مثلا صادرات به افغانستان با صادرات به آلمان از نظر استانداردها و … متفاوت است.
      اینکه شما خود می خواهید ترخیص کالا در کشور مقصد را انجام دهید یا خریدار نیز کاملا در فرآیند موثر است.
      به نظر شما می بایست کل فصول و بخش های آموزش صادرات را مطالعه فرمایید تا اطلاعات جامعی در این خصوص کسب نمایید
      بسیاری از این سوالات در آموزشها پاسخ داده شده است.

  9. سلام
    من و همکارانم کارگاه تولید جوراب زنانه و بچه گانه هستم میخواستم بدونم که بازار عراق برای صادرات محصولم به چه شکل است؟؟؟
    منظورم به صرفه است یا نه؟؟؟؟
    و روش قیمت گذاری در صادرات به چه شکل است. برای مثال جوراب 120000R این قیمت برای فروش در ایران میباشد
    میخواستم بدونم الان با این وضع دلار باید به چه شکل قیمت گذاری کنم؟؟؟

    1. باسلام و احترام
      بله امکان فروش این کالا در عارق وجود دارد.
      به صرفه بودن بستگی به عوامل بسیاری دارد که خودتان می بایست در شرکت ارزیابی نمایید.مانند مزیتعهای رقابتی شما در مقابل رقبا (کیفیت، قیمت، روش بازاریابی و …)
      یکی از راه هایی که شما می توانید قیمت خود را تحلیل نمایید مشاهده قیمت کالاهای مشابه در کشور عراق است. حال اگر شما هزینه های مختلف صادرات، مانند حمل، بازاریابی، گمرکی، بازگشت ارز و … را به قیمت تمام شده خود اضافه نمایید اگر زیر این قیمت و یا معادل آن باشد شما حداقلهای مزیت رقابتی را خواهید داشت.
      برای مشاهده قیمت های کالای مشابه از سایتهای اینترنتی فروش کالا در عراق استفاده نمایید.
      برای مثال کلیدواژه زیر را د گوگل جستجو نمایید
      متجر على الانترنت العراق جوارب
      در سایتهای باز شده قیمت کالاها را بررسی نمایید. مانند سایتهای زیر. برای کمک از گوگل ترنسلیت نیز می توانید استفاده نمایید.
      https://www.shopini.com/

      شما با ریسک نوسان قیمت می بایست قیمت گذاری نمایید و بدایند احتمالا قیمت دلار در بلند مدت کاهشی نخواهد بود
      لطفا در صورتی که نیاز به مشاوره دیگری دارید با بنده مطرح نمایید تا پاسخ دهیم.

      1. با سلام
        می خواستم بدونم که شرکتی وجود داره که کار های بازرگانی بین المللی رو در ازای دریافت پول انجام ده ؟؟؟
        مثل انجام کار های اداری و کارهایی که باید در سازمان و نهاد ها انجام شود ؟؟؟
        چون من کتاب مخصوص صادرات این وبسایت رو مطالعه کردم و به نمره مطلوبی رسیدم .
        و برای صادرات محصولم (جوراب) به چه مدارکی برای صادرات نیاز دارم؟؟؟

      2. می خواستم در مورد جوراب مردانه هم نظر تون رو بدون ؟؟؟
        چون در عراق مردها بیشتر با صندل (دمپایی) در جامعه پذیرفته میشن

      3. باسلام
        قاعدتا این مورد تاثیر گذار است ولیکن شما می بایتس در نظر داشته باشید میزان مصرف جوراب در این کشور کم نیست و شما بهتر است کیفیت، قیمت و سطح رقابت در این بازار را تحلیل نمایید و برای ورود حجمی که برای شما صاردات اقتصادی است را نیز محاسبه نمایید

      4. باسلام و درود
        شرکتهای زیادی وجود دارند که خدمات بازرگانی به شما ارائه می نمایند و برای صادرات کالایی مانند جوراب شما نیاز به مجوزهای بهداشتی و استاندارد و … ندارید و صادرات آن به کشورهای همجوار عراق و افغانستان به راحتی انجام می شود

      5. سلام
        اگر امکانش هست یکی از اون شرکتهایی که مد نظر تون هست رو که هم معتبر و شناخته شده و مورد تایید شما هم هست رو معرفی کنید

      6. سلام چطور باید با آقای رحیم محترم ارتباط برقرار کنیم ؟؟؟

  10. با سلام واحترام
    من بار برای صادرات دارم که ارزش یک تن 30دلار میباشد
    برای 25تن کانتینر 40فوت درخواست کردم حالا به من این مبلغ ارائه شد:

    از بندرعباس تا فوب موندرا
    کانتینر 20 فوت: 350 دلار
    THC: 177 USD
    BL Fee: 30 USD
    هزینه های تشریفات صادراتی و هزینه های بندری و تخلیه بارگیری از تراک به کانتینر در بندرعباس برای کانتینر 20 فوت : 200 دلار

    کانتینر 40 فوت: 400 دلار
    THC: 266 USD
    BL Fee: 30 USD
    هزینه های تشریفات صادراتی و هزینه های بندری و تخلیه بارگیری از تراک به کانتینر در بندرعباس برای کانتینر 40 فوت : 250 دلار

    حالا اولا هزینه تشریفاتی چی هست همون ترخیص کالا هست! اصطلاح انگلیسیش چیه؟
    دوما کدوم مبالغ بر عهده ماست و کدوم مبلغ رو مشتری پرداخت میکنه

    با کمال تشکر از سایت خوبتون ⁦⁩

    1. باسلام و احترام
      اول تفاوت هزینه های تشریفات صادراتی و حمل و نقل را توضیح می دهیم:
      شما در صادرات و واردات عمدتا دو نوع هزینه دارید – هزینه هایی که می بایست برای کسب اجازه ورود (واردات) و خروج (صادرات) از مراجع دولتی و دارای اختیارات پرداخت کنید. به عنوان مثال بایستی به گمرک مراجعه و اسناد خود را ارائه کنید و یا در کالاهای بهداشتی و مشمول استاندارد اجباری مجوزهای لازم را اخذ نمایید. این مراحل دارای هزینه های خود است و می بایست برای انجام آنها اگر از حق العملکار یا وکیل استفاده می نمایید هزینه های مرتبط را پرداخت کنید. در برخی کالاهای صادراتی و اغلب کالاهای وارداتی علاوه بر هزینه های فوق شما می بایست تعرفه گمرکی کالا را نیز پرداخت نمایید. یعنی بر اساس ارزش کالا مبلغی را به گمرک (دولت) پرداخت نمایید تا اجازه صادرات و واردات داده شود. برای آشنایی بیشتر مقاله تعرفه گمرکی / تعرفه واردات کالا در ایران / حقوق ورودی دریافتی در گمرک چیست؟را مطالعه فرمایید.
      گروه دوم هزینه ها به حمل و نقل کالاست- این هزینه ها شامل هزینه جابجایی کالا توسط وسیله نقلیه، هزینه انبارش موقت کالا تا زمان بارگیری، هزینه تخلیه و بارگیری و هزینه ها بیمه کالا و … است. این موارد نیز بر اساس تعرفه های مشخص توسط شرکتهای حمل و نقل یا در ترمینالها دریافت می شود.
      پاسخ به سوال اینکه پرداخت این هزینه ها بر عهده کیست کاملا بسته به نوع قرارداد شما دارد.
      برای این منظور ممکن است شما تماما یا بخشی از هزینه ها حمل را (به عنوان فروشنده) بر عهده بگیرید. اکثر فروشندگان هزینه حمل را تا زمان بارگیری در وسیله حمل اصلی برعهده میگیرند و بعد از آن را بر عهده خریدار می گذارند. یعنی اگر قرار است باری از تهران به چین و از طریق بندرعباس به صورت دریایی ارسال شود. فروشنده هزینه حمل و بارگیری از تهران تا بندرعباس و در بندرعباس نیز هزینه های مرتبط با تخلیه و بارگیری مجدد در کشتی را پرداخت می کند و هزینه کشتی از بندرعباس تا بندر چین و سایر هزینه های بعدی بر عهده خریدار است.
      برای این منظور شما بایستی مقاله اینکوترمز ۲۰۲۰ و هر آنچه می بایست در رابطه با آن بدانید را مطالعه نمایید.
      در صورتی که نیازمند راهنمایی بیشتر هستید لطفا سوال خود را مطرح تا پاسخ دهیم
      با تشکر از شما

  11. سلام:یک سوال دارم.
    آیا برای تعیین یک محصول کشاورزی داخلی ویا کالای داخلی که از استانی دیگر خریداری میگردد برای تعیین قیمت فرمول خاصی،دستورالعملی،بخشنامه ای ویا… وجود دارد؟سازمان صمت استان میگوید نرخ خرید محصول ویا کالا ضربدر3درصد سود عمده بعلاوه کرایه حمل میشود قیمت خرید عمده وبرای تعیین قیمت خرده میگوید قیمت عمده ضربدر10تا15 درصد سود خرده (بستگی به نوع محصول ویا کالا نرخ سود متغیر است)بعلاوه کرایه حمل مساوی است با قیمت خرده فروشی.
    بعنوان مثال محصول گوجه فرنگی ویا رب گوجه فرنگی بصورت مستقیم از کشاورزویا کارخانه با قیمت 5000 ریال خریداری گردیده وبا احتساب 3درصد سود عمده میشود5150 ریال وبه ازای هرکیلوگرم 2000ریال کرایه جمع قیمت عمده برابراست با7150 ریال وقیمت خرده فروشی با سود12 درصد میشود8008 وکرایه حمل تادرب مغازه 1500 ریال وجمعا بهای قابل محاسبه برای مصرف کننده میشود9505 ریال.
    اگر عمده فروش محصول ویاکالای خودرا در انبار خالی نکند ومستقیم به خرده فروش محصول و کالارا تحویل دهد باز هم این فرمول مصداق پیدا میکند؟

    1. باسلام و احترام
      اگر درست متوجه شده باشیم این سوال شما ربطی به قیمت کالای صادراتی ندارد.
      ولیکن در تجارت داخلی این روش قیمت گذاری استباه است و چندان در کشور قابل انجام نیست.
      1. اولا سود های اعلام شده مبنای قانونی و یا مقرراتی ندارد اگر هم به شما این سودها گفته شده باشد بیشتر احتمالا عرف مد نظر بوده است که در این موارد سود خرده فروشی بیشتر از این است. ولیکن چه قوانین و چه عرفی این اعداد صحیح نیست.
      2. در زنجیره توزیع و تامین کالا الزاما یک عمده فروش و توزیع کننده وجود ندارد و ممکن است چند دست کالا گردش داشته باشد.
      3. در بسیاری از کالاها ممکن است قیمت مصرف کننده بر روی کالا درج شده باشد که این مورد تمامی معادلات را به هم می زند.

      اگر سوال شما در خصوص قیمت گذاری کالای صارداتی است که اصلا در گمرکات این اعداد ملاک نیست و خود گمرک سیستم ارزشگذاری کالاهای صادراتی خود را داشته و بر مبنای آن عمل می کند
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *