
در عصر کنونی سرعت عمل و تسهیل در انجام امور مهم ترین شاخص در تعیین میزان رضایت ذی نفعان و مصرف کنندگان می باشد. همچنین در جهت کاهش فساد اداری و تخلافات تجاری ضوابط سخت گیرانه بر همه بازرگانان اعمال می گردد. که موجب طولانی شدن فرایندهای تجاری و ایجاد هزینه فرصت های زیادی برای آنها خواهد بود. طبق موضوع بند (ت) ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز این وزارتخانه موظف است، با همکاری اتاق بازرگانی، صدور، تمدید و ابطال کارت های بازرگانی را با هدف پیشگیری از بروز تخلفات و قاچاق کالا و ارز ساماندهی نماید.
ذیل ماده ۴ آیین نامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مذکور نیز کارکرد سامانه ((کنترل رشته و میزان فعالیت کارتهای بازرگانی متناسب با رتبه اعتباری هر بازرگان)) بیان شده است. این وزارتخانه موظف به تهیه، تنظیم و اعلام شاخصهای موردنیاز است. بر این اساس دستورالعمل مربوط پس از دریافت و اعمال نظرات دستگاههای ذی ربط، طی نامه شماره ۱۲۱۹۴۲/۶۰ مورخ ۱۳۹۷/۰۵/۱۰ به وزرای امور اقتصادی و دارایی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهاد کشاورزی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و رؤسای اتاقهای بازرگانی و تعاون ابلاغ شده است.
نقش اتاق بازرگانی در سامانه اعتبارسنجی
بخش اعتبارسنجی Validation با توجه به مسئولیت قانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به تایید کارتهای بازرگانی صادرشده توسط اتاق بازرگانی طبق ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات، طراحی و پیاده سازی انجام این تایید در سامانه فوق الذکر با امکان بررسی و نظارت دقیق بر شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی و استعلام اسناد و مدارک، انجام شده و منتظر همکاری اتاق بازرگانی در ارسال اطلاعات از سامانه صدور کارت بازرگانی است. به موجب این قانون مطالعات کارشناسی زیر نظر وزارت صنعت معدن و تجارت و با همکاری اتاق بازرگانی توسط کارشناسان خبره داخلی با همکاری مشاورین شرکتهای مطرح خارجی از قبیل شرکت آلمانی CreditInfo و شرکت امریکایی s’Moody در جهت طراحی مدل رتبه بندی (ترکیبی از نتایج سنجش اعتبار) Scoring Credit ،صورتهای مالی و رتبه بندی کسب و کار Rating Business صورت گرفت.
سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری
بازرگانان محترم لطفا به نکات زیر توجه کامل فرمایید
صدور و تمدید کارت بازرگانی همچنان از طریق سامانه کارت بازرگانی هوشمند به آدرس http://cscs.chambertrust.ir و توسط شعب اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور انجام خواهد شد.
سامانه کارت بازرگانی هوشمند
پیش از درخواست صدور یا تمدید کارت بازرگانی، حتما شرایط مربوط را طبق ماده ۱۰ آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات به طور دقیق مطالعه و اسناد و مدارک مورد نیاز را آماده نمایید. آییننامه مربوط با آخرین اصلاحات مقررات صادرات و واردات از بخش « مستندات و قوانین » قابل دریافت است.
از این پس تایید کارت بازرگانی توسط سازمانهای وزارت صنعت و معدن و تجارت استانها در سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری انجام خواهد شد و مبنای استعلام سامانه جامع تجارت و دیگر سامانههای تجاری کشور قرار خواهد گرفت.
بخش « ورود » در صفحه اصلی صرفا برای ورود کارشناسان و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت در نظر گرفته شده است و ورود بازرگانان به سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری صرفا از طریق سامانه جامع تجارت به آدرس https://ntsw.ir امکان پذیر است.
بازرگانان محترم میتوانند با ورود به سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری از طریق سامانه جامع تجارت ، اطلاعات شاخصهای رتبه بندی خود را طبق « دستورالعمل شاخصهای سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری » مشاهده نموده و در صورت وجود مغایرت، با ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز درخواست بازبینی نمایند. دستورالعمل مذکور از بخش « مستندات و قوانین » قابل دریافت است.
مراحل انتخاب رشته فعالیت های کارت بازرگانی در سامانه به شرح زیر می باشد:
- ورود به درگاه اینترنتی www.ntsw.ir مراجعه نموده و یا بصورت مستقیم به درگاه اینترنتی https://mvcrs.ir/web/guest/main-page وارد شوید.
- انتخاب شخصیت کاری خود ( بازرگان حقیقی – فعال و بازرگان حقوقی – فعال )
- در منوی سمت راست بر روی ” مدیریت رتبه بندی” کلیک کرده و وارد سامانه یکپارچه رتبه بندی و اعتبارسنجی شوید.
- پس از ورود به سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی، روی منوی رشته فعالیت های مجاز کلیک کنید.
- علاوه بر رشته فعالیتهای ناشی از مجوزها، بازرگان حق انتخاب تعداد محدودی رشته فعالیت دیگر را دارد. با کلیک بر روی گزینه “افزودن” رشته فعالیت خود را اضافه نمایید.
- فعالیت موردنظر خود را انتخاب کنید و دکمه تایید و سپس دکمه ثبت نهایی را کلیک کنید.
- در منوی رشته فعالیت های مجاز و پایین جدول رشته فعالیتها، فهرست مجوزهای و تعداد آنها ثبت شده است.
- پس از اطمینان از ثبت اطلاعات خود در پایگاه داده مرجع صادرکننده مجوز با انتخاب شاخص “رشته فعالیتهای مجاز” ، بارگذاری اسناد مثبته خود و کلیک بر روی “ثبت نهایی” اقدام به ثبت درخواست بازبینی نمایید. درخواست شما ظرف مدت کوتاهی بررسی و نتیجه در قسمت “توضیحات کارشناس” ثبت خواهد شد.