موارد حقوقی صادرات

موارد حقوقی در حوزه صادرات

موارد حقوقی صادرات و مسائل مهم آن در این مقاله بررسی می‌شود:

انطباق با قوانین و مقررات و تحریم های مورد تایید ایران

صادر کنندگان ایرانی باید از نگاه ایران و سایر کشورها از آخرین قوانین و مقررات صادرات داخلی کشور، قوانین و مقررات اختصاصی کشورها و  تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم‌ های دو جانبه در مورد تعدادی از کشورها مطلع باشند.

اشخاص و سازمان‌ های ایرانی موظف به پیروی از این قوانین هستند (البته نه در مورد مقررات سازمان ملل به صورت کامل). این مصوبات برای اتباع ایرانی در خارج از کشور نیز اعمال می‌شود.

این مصوبات ممکن است شامل محدودیت‌های مقررات صادرات و واردات ، ممنوعیت کمک‌ های فنی ، آموزش و تامین مالی ، تحریم‌ های سفر و تحریم‌ های مالی علیه اشخاص و افراد خاص باشد. 

نکته در خصوص تحریم های اشخاص و شرکتها: 

در هنگام واردات و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت شما موظف به ثبت اطلاعات اشخاص و شرکتهایی هستید که فروشنده این کالا هستند و در صورت ممنوعیت این اشخاص سیستم به شما پیام مرتبط را ارائه می نماید.

اطلاعات مربوط به مصوبات معتبر سازمان ملل متحد، توسط وزارت صنعت معدن و تجارت ارائه می شود.

ثبت مالکیت معنوی   (IP)intellectual property))

اگر شما آماده‌ شروع صادرات هستید و یا اخیراً وب‌ سایت جدید خود را راه‌ اندازی کرده‌اید وقت آن است که به فکر چگونگی حفاظت از مالکیت معنوی ( IP ) خود در خارج از کشور باشید .

حفاظت از مالکیت معنوی در خارج از کشور را نمی‌ توان دست‌ کم گرفت ، این امر برای محافظت از تجارت شما در بازارهای خارجی حیاتی است.

شاید قبل از این در ایران حفاظت از مالکیت معنوی داشته‌ اید اما توجه داشته باشید که ثبت مالکیت معنوی در ایران ، تنها متضمن حفاظت مالکیت معنوی شما در ایران است .

نکته :

 

هنگام ثبت در طرح در ایران ، زمان شما شروع می‌شود و شما باید به فکر ثبت درخواست‌ های خارجی خود ظرف ۱۲ ماه برای حق ثبت اختراع و ۶ ماه برای علائم و طرح‌ های تجاری باشید.
برای راهنمایی به بخش مشاوران حقوقی و ثبت شرکت و برند مراجعه نمایید.

به‌ محض شناسایی بازارهای خارجی که مایل به تجارت در آن هستید، باید تصمیم بگیرید که آیا درخواست‌ های مالکیت معنوی را به‌ طور مجزا و مستقیماً در این کشورها ثبت کنید یا از توافق‌ نامه‌ های بین‌ المللی استفاده کنید که امکان حفاظت در چندین کشور در آن‌ واحد را برای شما فراهم می‌کند.

 حافظت از مالکیت معنوی در خارج از کشور ممکن است مشکل به نظر برسد ، به همین دلیل بخش مالکیت معنوی ایران ، مجموعه‌ ای از امکانات را در سایت مرکز ملی مالکیت معنوی ارائه کرده است و همچنین مطالعه راهنمای ثبت مالکیت معنوی اثر می تواند مفید باشد.

در مقاله راهنمای ثبت مالکیت معنوی تجاری، یک طرح کلی از روش‌ های مالکیت معنوی خارجی تهیه‌ شده و به برخی از مسائل و چالش‌ های مربوط به مالکیت معنوی که ممکن است صادرکنندگان ایرانی با آن‌ ها مواجه شوند ، ذکر گردیده است. 

همچنی سایت آیکسپورت در بخش تحلیل قوانین و مقررات بازارهای صادراتی سعی کرده تا قوانین مرتبط با کشورهای روسیه، چین ، افغانستان، عراق، عمان، ایتالیا،آلمان، هندوستان ، ژاپن ، … را تحت پوشش قرار می‌دهد.

موارد حقوقی که ممکن است بر توانایی شما برای تجارت و کار در خارج از کشور تأثیر بگذارند عبارت‌ اند از :

  • تفاوت بین سیستم‌ های حقوقی
  • کدام قوانین در اختلافات اعمال خواهد شد
  • قوانین رقابت
  • ثبت اختراع
  • قانون صادرات و واردات در خارج از کشور
  • مسئولیتهای مرتبط با محصول (product Liability)

قراردادهای بین‌ المللی فروش کالا ها ممکن است بسیار پیچیده باشند. این پیچیدگی در قراردادهای آماده و همچنین قراردادهایی است که دارای شرایط و ضوابط استانداردی هستند و همچنین در فرم های ثبت سفارش استاندارد مشاهده می شود.

برای اطلاعات بیشتر می توانید بخش نمونه قراردادهای بین المللی و ضوابط انعقاد قراردادها را بررسی و ملاحظه نمایید. توصیه می شود برای انعقاد قرار دادهای بین المللی حتما از مشاوران تخصصی استفاده نمایید. لیست مشاوران پیشنهادی ما در بخش مشاوران حقوق بین الملل قابل مشاهده است.

پیش از مذاکره در مورد یک قرارداد فروش بین‌ المللی ، در مورد مفاد قانونی با یک متخصص حرفه‌ ای درزمینهٔ قراردادهای بین‌ المللی مشورت کنید.

این مشاوره شامل اطلاعاتی در موارد زیر است :

  • تعریف اصطلاحات کلیدی ( مثلاً Incoterms 2010 و peyment terms ) که تعاریف تجاری استانداردی هستند که در بیشتر قراردادهای بین‌ المللی استفاده می‌شود. (بخش اینکوترمز و بخش انواع روش های پرداخت را مطالعه نمایید)
  • محدودسازی توافقات به حدود قرارداد
  • توضیح کالاها
  • مفاد بند پرداخت
  • بند « حفظ کالا تا زمان پرداخت » (retain property until payment’ clause)
  • شرایط تجارت ( شرایط حمل‌ و نقل و لجستیک ، همانند Incoterms 2010 )
  • فورس ماژور
  • حل اختلاف
  • قانون جاری بر قرارداد و قلمرو اجرایی قانون (Applicable law and jurisdiction)
  • مخارج و هزینه‌ها : از جمله آنچه شما مسئول آن هستید و آنچه خریدار مسئول آن است.

شرکت‌ های ایرانی باید اعتبار شرکا و خریداران خارجی را به طور کامل بررسی کنند. همچنین شرکت‌ های ایرانی باید از فعالیت کلاه‌ برداری در برخی از بازارها مطلع باشند.

مجددا بر ضرورت بررسی سوء سابقه تأکید می‌شود. برای بررسی سوء سابقه از اتاق های بازرگانی تخصصی کمک بگیرید.

قبل از امضا یا پذیرفتن قرارداد ، از مشاوران حقوقی حرفه‌ای در شرکت‌ های حقوقی متخصص در زمینه های بین‌ المللی کمک بگیرید. این به نفع شماست.

حل اختلاف

دولت ایران اغلب مایل به کمک به شرکت‌ های ایرانی درگیر در اختلافات تجاری است ، اما اغلب نمی‌ تواند کار زیادی در زمینه موارد حقوقی انجام دهد .

دولت ایران می‌تواند با ارائه فهرست ارجاعات به شرکت‌ ها و داوران حقوقی محلی ، به اشتراک‌ گذاری اطلاعات اولیه در مورد توافق‌ نامه‌ های تجاری قابل‌ اجرا و ارائه مشاوره در مورد شیوه‌ های تجاری مربوطه ، به شرکت‌ ها کمک کند.

با این‌ وجود ، دولت ایران در موقعیت ارائه مشاوره حقوقی به شرکت‌ ها یا افراد ایرانی نیست و همچنین قادر به دخالت در فرایند های قانونی و اجرای قانون در خارج از کشور نیست از جمله در رابطه با بازگشت اموال مسروقه و یا بازپرداخت سپرده‌ ها یا پرداخت برای کالا ها و خدمات ارائه‌ شده در بازار های خارجی .

از آنجا که این‌ یک موضوع قانونی، منجر به اختلافات تجاری می‌شود ، شما نیاز به کمک قانونی دارید. صادرکنندگان ایرانی ثبت‌ شده توسط ایکسپورت ( واردات / صادرات ایران ) می‌ توانند فهرستی از ارائه‌ دهندگان خدمات حقوقی را به دست آورند.

سفارتخانه‌ ها و کمیسیون‌ های عالی کشور های مختلف، اتاق های بازرگانی، اغلب دارای فهرستی از وکلا هستند که ممکن است قادر به کمک به حل اختلافات تجاری در کشورهای مربوطه باشند .

برای مشورت و رایزنی می‌ توانید به فهرست انجمن قانونی وکلای حقوقی نیز مراجعه کنید.

موارد حقوقی مربوط به تقلب (frauds) ، کلاهبرداری (Scams) و رفتارهای نادرست

یک نتیجه تاسف‌ آور ماحصل پیشرفت در فن‌آوری و پرداخت الکترونیکی ، گسترش کلاه‌ برداری‌ های تجارت بین‌ المللی و معاملات تجاری غیرقانونی است. کلاه‌ برداری‌ های تجاری بین‌ المللی چندین نوع هستند.

یکی از رایج‌ترین آن‌ها معروف به اسکن نیجریه ( Nigerian scan ) است که در آن شهروند نیجریه‌ ای به‌ عنوان کارمندان دولت یا بانک‌ های آن‌ کشور به افراد و کسب‌ و کار های ایرانی نزدیک می شوند و به جستجوی جزئیات بانکی آن‌ها می‌پردازد، زیرا آن‌ها دارای سپرده گذاری های زیادی ( معمولا ده‌ها میلیون ) در یک حساب کسب‌ و کار خارجی هستند.

ما همچنین مطلع هستیم که کسب‌ و کار های ایرانی توسط برخی از کلاه‌ برداران مورد هدف قرار گرفته‌ اند که خود را به‌ عنوان سازمان‌ های دولتی از خاورمیانه معرفی می‌کنند که سفارش‌ های قابل‌ توجهی را ارائه می‌دهند.

نکته :

 

کلاه‌برداران پیشرفت کرده‌اند و از آخرین روش‌ های تکنولوژی برای تولید اسناد تجاری ، نامه‌ ها و ایمیل استفاده می‌کنند که تقریباً معتبر به نظر می‌آیند. کلاه‌ بردارها معمولا یک الگو را دنبال می‌کنند .

تماس از طریق اینترنت برقرار می‌شود ، یک سفارش برای مقدار زیادی محصول، سریعا به توافق می‌ رسد و خریدار تمایل به پرداخت از طریق کارت اعتباری و یا ملاقات با صادرکننده است.

آن‌ها معمولاً با استفاده از آدرس‌ های ایمیل لینکداین یا اطلاعات تماس وب سایتها ارتباط برقرار می‌کنند، کپی اسناد هویت ( گذرنامه ، صورت‌حساب بانکی ) را درخواست می‌کنند. دارای پسوندهای ایمیل ناهماهنگ با وب‌ سایت‌های رسمی هستند.

این به این معنا نیست که همه درخواست‌ هایی با این مشخصات ، کلاه‌برداری هستند ، اما احتمال آن زیاد است.

خریداری که اصرار دارد شما هزینه ثبت محصول در یک بازار مشخص را بپردازد، نمونه‌ ای از یک تقلب پیش‌ پرداختی است. نکته این امر این است که داد و ستد در این روش و گرفتار شدن در آن باعث می شود قربانی نتواند به کلاه‌ بردار دسترسی داشته باشد و وجه پرداختی غیر قابل‌ برگشت خواهد بود.

نقل‌ و انتقال‌ های الکترونیک از طریق Western Union و MoneyGram برای این  نوع کلاهبرداری ایده آل هستند. نقل‌ و انتقال‌ های الکترونیک بین‌ المللی را نمی‌توان لغو کرد و یا برگرداند و فرد دریافت‌ کننده پول را نمی‌ توان به راحتی ردیابی کرد.

معمولاً پرسیدن اینکه آیا خریدار درخواست پرداخت توسط Western Union دارد برای متقاعد کردن یک قربانی کافی است.

تعیین مشروعیت ( مستلزم رسیدگی ) یک درخواست خرید، شامل گرفتن گزارش اعتباری ، اخذ استعلام از مراجع مختلف، یا اصرار بر پرداخت کامل پیش‌ پرداخت از طریق انتقال بانکی، قبل از حمل‌ و نقل ( حتی تولید ) کالاها میتواند به شما بسیار کمک نماید.

نکته :

 

سایر روش های پرداخت غیرقابل لغو مشابه ، شامل ( وسایل پرداخت ) حواله پستی پول و چک‌های بانکی نیز موجود است اما انتقال الکترونیک از طریق Western Union یا MoneyGram سریع‌ترین روش و شایع‌ ترین روش است.

بررسی وب‌ سایت SCAMWatch که توسط ACCC تنظیم‌ شده ، امکان بررسی گزارشات کلاه‌ برداری‌ مشابه را برای شما فراهم می‌کند.

سایت ایکسپورت میتواند برای بررسی سابقه و تأیید ماهیت درخواست های دریافتی ، شما را به متخصصان ایرانی خارج از کشور ارجاع دهد. از این رو پیشنهاد می شود لیست متخصصان بازاریابی بین المللی را بررسی نمایید. 

تقلب پیش‌ پرداختی ، یک کلاه‌ برداری رایج در مورد صادرکنندگان ایرانی است که شامل پرداخت مقداری پیش‌ پرداخت برای تسهیل در نهایی شدن یک سفارش خرید یا قرارداد با یک ماهیت خارجی است.

علائم هشداردهنده شامل : ایمیل‌های ناخواسته ، درخواست برای سفارش‌ها بزرگ و یک درخواست برای پول در برابر دریافت چیزی است. برای اطلاعات بیشتر SCAMwatch را مشاهده کنید.

رشوه‌ دهی در تجارت خارجی (Foreign bribery )

رشوه‌ دهی به کارمندان رسمی خارجی جرم تلقی می‌شود. اشخاص و شرکت‌ های ایرانی برای رشوه دادن به کارمندان رسمی خارجی در خارج از کشور در ایران نیز تحت تعقیب قانونی قرار می‌گیرند.

سلب مسئولیت در حوزه موارد حقوقی

سایت ایکسپورت عملکرد یا مفید بودن هر محتوای این بخش و نیز مسئولیت دقت و سودمندی هرگونه اطلاعات موجود در این گزارش را تأیید یا تضمین نمی‌کند.
برای ارزیابی هر گونه تعامل تجاری کالاها و خدمات، لطفاً احتیاط تجاری لازم را به‌جا آورید.
ایکسپورت مسئولیتی در قبال خسارت مرتبط با استفاده از این اطلاعات را ندارد و مسئولیت هرگونه اعتماد، کاملاً بر عهده کاربران است.

پکیج صفر تا صد آموزش صادرات شامل ۱۷ فصل می باشد
علاقه مندان میتوانند تمامی فصول دوره آموزش صادرات کالا را از طریق لینک زیر دانلود نمایند .

دانلود پکیج آموزش جامع صادرات

 
گواهی چک جایگزین ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد پیرو بخشنامه شماره ١۴٠٢/٨۶٧٩٣۵ مورخ ١۴٠٢/٠۶/٢٨ به پیوست تصویر.نامه شماره /٢٢٠/٢٢٩٢٩ ص...
تاریخ انتشار : 5 روز قبل
عدم شمول عوارض صادراتی قانون بودجه سال ١۴٠٢ بر محصولات صادراتی از محل ورود موقت برای پردازش پیرو بخشنامه شماره...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
ابلاغ مصوبه انتقال کالا بین مناطق ویژه اقتصادی ۱ و ۲ بندر بوشهر کالاهایی که مطابق.تبصره (۴) ماده (۶۰) قانون...
تاریخ انتشار : 6 روز قبل
تغییر در رویه محاسبه مبلغ کارمزد ثبت سفارش بر اساس تصویب‌نامه شماره ۱۲۳۳۴۳/ت۶۱۶۴۶هـ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۱۵ هیئت وزیران 📣 قابل توجه...
تاریخ انتشار : 7 روز قبل
نحوه ارسال اطلاعات ثبت‌سفارش‌های از محل صادرات خود به گمرک 📢 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع.تجارت؛ ✅ پیرو تصمیم...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
فهرست نشان های تجاری قاچاق قطعی سیگارت و تنباکوی معسل فهرست نشان‌های تجاری خارجی رایج سیگارت و تنباکوی معسل قاچاق محرز شامل...
تاریخ انتشار : 1 هفته قبل
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تماس با ما

قوانین و مقررات

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید  سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد، کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته حال و آینده، شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد، تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی، و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد، در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها، و شرایط سخت تایپ به پایان رسد و زمان مورد نیاز شامل حروفچینی دستاوردهای اصلی، و جوابگوی سوالات پیوسته اهل دنیای موجود طراحی اساسا مورد استفاده قرار گیرد.